• 9.376.236 stemmen

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Liam Neeson, Frances McDormand en Larry Drake

Releasedatum: 2 november 1990

Plot Darkman

"They destroyed everything he had, everything he was. Now, crime has a new enemy and justice has a new face."

Peyton Westlake is een wetenschapper die een manier ontdekt om synthetische huid te produceren. Dit blijkt een revolutionaire uitvinding te zijn, maar het probleem is dat je de huid maar 100 minuten kan gebruiken en deze niet bloot gesteld mag worden aan licht. Als gangsters Peyton aanvallen, raakt zijn huid vreselijk verbrand. Peyton is uit op wraak en gaat voortaan door het leven als Darkman.

avatar van U-96

U-96

• 2080 stemmen

Heb ik weleens gezien. Niet erg goed, maar ook zeker niet slecht. Het plot vind ik een beetje matig. 2.5*

Jos2 schreef:

Zo kun je het ook zien. Ik zie een visueel briljante regisseur die zijn persoonlijke smaak en stijl aan de kant zet om een blockbuster te maken. Evil Dead is het debuut van een jong genie, Darkman een bijna vulgaire tentoonstelling van filmisch talent. Spiderman is een Hollywood Blockbuster zonder handtekening.

Inderdaad, Sam Raimi maakt met Spiderman een knieval voor 'het grote publiek'. Je ziet in Spiderman nog wel een paar Raimi-trademark-dingetjes, maar het is flink afgezwakt.

Darkman, Evil dead 2 en Army of Darkness waren lekkere hysterische films met grappige anti-helden met donkere kantjes zonder dat daarover (in de film) een moreel oordeel wordt geveld.

avatar van FisherKing

FisherKing

Prachtig bij herziening. Die 4.5* blijft staan.

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Weer zo'n film die ik niet durf af te kijken omdat ik hem te eng vind... Ik heb er zeer slecht van geslapen ook nog (Ja, ik ben een watje)

avatar van jassonn

jassonn

Mijn god Dustyfan,hoe kun je dit nou eng vinden

Net voor het eerst gezien en vind het een leuke en goede actiefilm.Verhaal doet het goed en het tempo zit er ook lekker in.Spannende actiescene's,en mooie effects(voor die tijd).4*

avatar van gotti

Heerlijk over the top, een uitstekende Neeson en een ietwat simpel, maar orgineel wraakverhaaltje in de totaal gedateerde, maar desalniettemin geweldige visuele film van Raimi. Voorlopig 3,5*

avatar van Purmerend

Purmerend

Een Toffe en originele film voor die tijd. 3,5* is ie zeker waard. Vooral die scene op de kermis, was een mooie scene.

avatar van Flipman

Flipman

Kleine rol weggelegd voor Bruce Campbell op een geniale manier!

Verder wilde Raimi met deze film volgens mij laten zien dat hij dolgraag een superheldenfilm wilde maken (Spider-man).

avatar van as

as

Raimi probeerde naar verluidt de rechten van 'The Shadow' te krijgen. Toen hem dat werd ontzegd besloot hij zijn eigen ''held'' te creeeren. Bruce campbell zou de hoofdrol gaan spelen maar de producers wilden er niet aan. Ze bevonden hem te licht. Vreemd maar waar. Liam Neeson is trouwens ook prima. Oke, nog een: Oorspronkelijk zou een nog onbekende Julia Roberts de rol vertolken van het leifje van peyton (Darkman). Maar Roberts kreeg de rol van 'Pretty Woman' en zegde af. We weten waar dat toe geleid heeft....

avatar van Mavrick

Mavrick

Leuke film! vaak gezien... toch 4 sterren waard!

avatar van Querelle

Querelle

erg goede, helaas ondergewaardeerde film. Het is een intelligente mix van beroemde strip en (victoriaanse) horrorelementen en heeft de zelfde tragische ondertoon als het verhaal van the phantom of the opera. Ook het opzettelijk overdreven spel van Neeson en Drake voegt veel toe aan het geheel.

avatar van otherfool

otherfool

Aardige film van Raimi, beetje pulperig maar toch amusant. Hiervan moet ik toch maar eens de sequels opsnorren. 2,5*.

avatar van BlueSword

BlueSword

gewoon een normaal filmpje, zeker geen topper maar toch wel vermakelijk.

goed bedacht wel te kort. 4*

Nog een vraagje...

Moet darkman niet iets te eten of te drinken?

Ook al zijn die zenuwen weg, moet hij toch wel wat nemen? Anders rot hij toch uit ofzo?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hij is toch dood.

anyway gister in Hoorn gekocht voor maar 5 eus en ben zeer benieuwt maar op dezelfte plank waar hij lag lag ook Darkman 3 en NIET 2, Is twee wel in Nederland te koop?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Vanavond gezien.

Nou het begin in dat loods met die machinegeweer in een kunstbeen was wel grappig, daarna word het een beetje saai. Soms best wel schokkend, maar het is de moeite waard. Durant was ook wel grappig.

2,5

avatar van mikoz

mikoz

Als dit de film is die ik denk dat hij is , heb ik er iig slechte herrineringen aan , het zag er niet uit. 1,5*

avatar van 606

vermakelijk die film en soms aangrijpend.

goed acteerwerk.

3,5 ster

606 schreef:
vermakelijk die film en soms aangrijpend

Toen hij niks meer voelde met die handen en dat einde is echt wel aangrijpend 1 van mijn favoriete droevige quotes aller tijden: "I'm everyone and I'm no on, I'm everything and I'm nothing, call me...Darkman

avatar van bvonk

bvonk

toen ik deze film als kind voor het eerst zag (meer dan 10 jaar geleden denk ik) vond ik hem helemaal geweldig en beste film ooit. nu ik hem weer zie merk ik wel dat er betere film zijn gekomen maar is zeker nog een leuke film om te zien.

4.5

lowhusky schreef:

Everywhere and no where zo lang geleden

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Einde doet me wel denken aan Spider-Man, qua tekst

avatar van mister blonde

mister blonde

Ondergewaardeerd meesterwerkje. Beter dan the Batman films (zelfs die van Burton) en ook beter dan the Spider-Man films die Raimi later zou maken. Deze film is 10 x meer fun en straalt dat ook 90 minuten lang uit. Verhoogd naar 4 sterren. Let op het geweldige laatste shot met Bruce Campbell.

avatar van film88888

film88888

Darkman blijft gewoon een super film, met een super Liam Neeson. Het verhaal is zalig vind ik persoonlijk, en je kunt heel goed zien dat het een film van Raimi is, en dan bedoel ik bv: Als Darkman altijd uit de lucht valt in scene's, en het eind eliet mij ook heel veel denken aan spiderman 1 in de lucht op dat gebouw, en dan die shots allemaal. De make-up is ook super gedaan. Darkman vind ik een heel cool duister figuur, en vroeger was die heel bekend denk ik in jaren 90 want je had spellekes van deze film, was het nu op sega of nintendo ik weet het niet meer, maar ze mogen best een remake maken. De film heeft ook de prachtige Danny Elfman muziek. Een 4,0 voor deze goed efilm

avatar van Talla 2xlc

Talla 2xlc

doe mij maar darkwingduck!!!

avatar van nightbreed

nightbreed

Prachtige film !!!! en al helemaal voor 1990.

Cijfer: 4,5

avatar van Eldarion

Eldarion

in het begin vond ik het wel een goede film maar na het eind toe vond ik hem wel een beetje belachelijk worden, zoals hij aan die helicopter hangt en een flatgebouw binnen ramt.. "excuse me" ...begon meer op een komedie te lijken.

avatar van Thomas83

Thomas83

Net gezien voor het eerst, leuk filmpje!
Je kont wel merken dat Raimi deze heeft geregisseerd. Vooral aan het begin moest de film me denken aan de Spiderman-reeks.
De muziek kwam me ook al zo bekend voor. Het kan aan mij liggen, maar dit soort muziek hoor ik wel vaker in van die Hollywood-filmpjes. Het lijkt allemaal op elkaar. Net alsof er ergens een cd'tje ligt met standaard-soundtracks voor als er geen geld meer is om zelf wat te maken.
Maar goed, dat is dan naast de soms erg houterige acteerprestaties het enige minpunt aan de film zo'n beetje.
Het verhaal is redelijk origineel en best goed uitgewerkt. Het einde is ook mooi vind ik, en de grote finale-scene met veel spectaculaire actie en een bad guy die ironische dingen naar de good guy roept ontbreekt niet, noch de mooie dame in nood.
De film bevat ook voldoende humor. Soms bedoeld, soms ook onbedoeld was mijn indruk.
De actiescenes zijn echt goed, vooral voor die tijd.
Het wat duistere sfeertje in de film bevalt me wel. Het sadisme draagt daar aan bij. Er zitten toch wat nog wat best akelige beelden nog in de film. Maar het balanceert altijd een beetje tussen vrij akelig en gewoon grappig en over the top.
In de gids stond dat dit deels een horrorfilm was en dat is onzin, maar ondanks dat ik hoopte op een hororfilmpje heb ik me zeker niet verveeld bij deze film. Gewoon een goede film, en 3.5* voor mij. De film deed me een beetje denken aan, zoals gezegd, de Spiderman-reeks, maar ook wel lichtjes aan The Fly.

avatar van MarkFish

MarkFish

Goeie film. Goeie mix van actie, mysterie en romantiek en humor op z'n tijd. Het is inderdaad een duidelijke voorganger van de latere comicverfilmingen en voor die tijd ziet het er goed uit vind ik. Ook de actiescenes en special effects zijn dik in orde.