Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: Christopher Nolan
Met onder meer: Al Pacino, Robin Williams en Hilary Swank
Releasedatum: 31 oktober 2002
Plot Insomnia
"A tough cop. A brilliant killer. An unspeakable crime."
Achtervolgd door een onderzoek van de dienst Interne Zaken over duistere zaken uit zijn verleden, wordt politiedetective Will Dormer naar een klein dorpje in Alaska gestuurd om de moord op een tienermeisje te onderzoeken. De lokale politie kijkt erg tegen hem op, maar door alle zorgen kost het Dormer moeite om naar die verwachtingen op te leven, zeker als hij door de middernachtszon ook nog eens meer en meer aan slapeloosheid gaat lijden. In een poging zijn werk toch zo goed mogelijk te doen, zet hij een val uit voor de moordenaar, maar in de verwarring en dichte mist begaat de oververmoeide agent een kardinale fout.
Will Dormer
Kay Connell
Francis
Farrell
empirekees
Sterk geacteerde film, en Robin Williams die serieuse rollen erg goed speelt.
Al met al 4*
Spider
Vond de film achteraf erg tegenvallen.
Ik heb het nu twee keer gezien (Eerste keer ging mis omdat de DVD speler opeens scenes door elkaar ging gooien:Memento effect).
Ik had te hoge verwachtingen van de indrukwekkende starcast en regisseur.
Al Pacino was routineus bezig en Robin Williams was totaal niet overtuigend als bad guy.Camerawerk en sfeer wel mooi gevonden.
Karst
Ik moet zeggen dat ik ook niet echt warm kon lopen voor deze film. Ik vond hem nergens echt boeiend worden en het ging allemaal slaapverwekkend traag. Het einde was in mijn ogen weer een standaard hollywood einde.
korstje
ik vond het maar een middelmatig verhaal, er werd daarintegen wel bijzonder sterk geacteerd door al pacino en robin williams.
ondanks de goede acteerprestatie's vond ik de film toch overwegend saai.
Moviestar
Uitstekende film!!! zo dat is even gezegd, ik snap daarom ook helemaal niet dat sommigen het zelfs slaapverwekkend vinden, sorry maar dan heb je gewoon geen smaak en geduld want deze film neemt je juist helemaal mee in de gedachten van Will Dormer en Walter Finch wat echte spannende scene's oplevert. Pacino speelt zijn rol erg goed en dat vond ik heel opvallend omdat ik echt geen Al Pacino fan ben. En dan Robin Williams als bad guy in een woord geweldig gewoon. Ik heb er erg naar uitgekeken en hij heeft me zeker niet teleurgesteld, in verhouding met andere rollen van hem was hij hier gewoon op sommigen momenten eng. Alledrie (pacino, swank, williams) acteren heel erg sterk daarom 5*!!!!!!!!!!!

De Knip
Smaak hoef ik mij door jou en door niemand op te laten leggen en geduld....ik heb niet de helft van de film overgeslagen hoor
Zachery Glass
Opnieuw bekeken - en wat een "schone" (we komen uit België, nietwaar?) film. Robin Williams én Al Pacino samen in één film, kan het beter? De kerel waar ik deze film mee bekeek, zei dat Williams een "beetje duf" acteerde, maar was dat niet de bedoeling? (zijn personage is toch ook niet een echt hoera-hoera type?) Toont aan hoe Williams zich kan inleven in de rol, hetzelfde is trouwens het geval voor Pacino. Ik weet niet over echt veel acteurs rondlopen zoals Robin Williams (lollig/tragisch), ik bedoel: De Niro heeft ook geprobeerd grappig te zijn, maar dat vond ik dan ook niet echt "om te lachen" (niet objectief! I'm the Taxi driver-man
. Terwijl Robin Williams telkens op akelijke manier zijn personage wordt! Faut-le-faire!
Chainsaw
Niet bijster bijzonder allemaal, maar goed gemaakt is Insomnia zeker wel. Nolan toont een paar uitstekende plaatjes en weet het verhaal boeiend te brengen. Het sterke acteerwerk werkt zeker bevorderlijk. Pacino en Swank zijn prima op dreef, maar het is toch Williams die de show steelt. Goed om hem eens in zo'n rol te zien. Mag ie wat mij betreft veel vaker doen!
3,5 sterren.
troy31
ik heb het al es eerder gezegd. het was een goede film, maar ik had na following en memento toch een wat ehm.... ja.. specialere film verwacht.
weten jullie of er iets nieuws van nolan op stapel staat?
Diesel
weten jullie of er iets nieuws van nolan op stapel staat?
En zo staan er nog 3 andere waarschijnlijk komende films:
The Prestige
Christopher en Jonathan Nolan werken samen aan een nieuwe film over twee goochelaars, rivalen van elkaar, in de 19 eeuw.
Keys to the Street
Nolan schreef voor deze film een scrip, gebaseerd op boek van Ruth Rendell's.
en tot slot
Mr. Hughes
Een biografie over Howar Hughes, gespeeld door Jim Carrey.
Als ik het goed heb heeft deze laatste film al eens op IMDB gestaan, maar die zal dus weer weergehaald zijn.
Diesel
goddank niet nee....laten we hopen dat DAT nooit door gaat.
tovenaar
The Prestige
Hier mag ie mee doorgaan!
jassonn

De Knip

Bijna alles wat jij hier opnoemt ben ik het juist niet mee eens.
-Wel slaapverwekkend, te traag (bovendien zal jij hier maar even niet bepalen wat de smaak van een ander is)
-Nauwelijks spannende scenes
-Pacino niet op zn best
-Ben wel Pacino-fan
-Robin Williams kan ik niet zien als een bad guy in deze film
-Robin helemaal niet eng, fout gecast.
welke spannende scene's?
Lijkt me duidelijk. De scenes waarin Walter en Will een woordenwisseling hebben zijn behoorlijk spannend, alleen zullen een aantal mensen dat niet hebben gemerkt.
Die scenes zijn echt zo ongelooflijk sterk en spannend bovendien. Dat gesprek tussen Walter en Will op het politiebureau...subliem!
Anders die ruzie wel wanneer ze in dat afgelegen gebied zijn, waar Will Walter bijna vermoord.
Ik zou niet kunnen verzinnen waarom deze scenes niet spannend zouden zijn, want Robin en Pacino werken echt goed zo met z´n 2en!
jassonn
Dan is mij dat inderdaad niet opgevallen, ik had wat meer een thrillersfeertje verwacht.
lindastuurman
Naar aanleiding van deze film komt er een TV-serie. Deze zal voornamelijk gebaseerd zijn op het karakter dat Hillary Swank speelde. Er zullen nog een aantal personen die in de film voorkwamen in de serie terug komen, maar er is nog niet bekend welke dit zijn. Wel is bekend dat Walter Finch niet terug zal komen
Het is de bedoeling dat het verhaal van de serie begint 2 jaar na het einde van de film.
Wanneer de serie op TV komt is bij mij iig nog niet bekend.
Lijkt me wel aardig. Die vrouw speelde zeker niet onaardig. Een soort detectiveserie wordt het dan ?
Wel heeft het steeds minder met de oorspronkelijke Noorse film te maken, maar enfin, laten ze de serie dan aub een andere titel geven.
lindastuurman
idd, ik vind het eigenlijk maar niets zo'n serie, maar goed.
Er zal geen enkele acteur in de serie terug te verwachten zijn neem ik aan. En het zal waarschijnlijk een detective serie worden ja.
Het zal dan wel zo moeten zijn dat die hoofdpersoon uit Alaska vertrekt, want zoals ze al in de film zei... in die plaats als detective valt er niet veel te beleven.
Moviestar
Bijna alles wat jij hier opnoemt ben ik het juist niet mee eens.
-Nauwelijks spannende scenes
-Pacino niet op zn best
-Ben wel Pacino-fan
-Robin Williams kan ik niet zien als een bad guy in deze film
-Robin helemaal niet eng, fout gecast.
Blablablablablablabla
Ramon K
Goh, wat respectvol Filmster! Er zit toch echt wel wat in hoor!
Moviestar
Goh, wat respectvol Filmster! Er zit toch echt wel wat in hoor!
Heeft voor mij niks met respect te maken hoor ik heb gewoon geen zin in die discussies meningen verschillen nou eenmaal, jammer dan, toch???
Hobbes
dan vraag ik me ten zeerste af wat je op een discussie-site zoekt?
Moviestar
dan vraag ik me ten zeerste af wat je op een discussie-site zoekt?
Ik bedoel bij deze film.
Ramon K
Wat doe je hier dan nog? Discussieren over films (en ja dit is ook een film zegt men) is het hart van MM. En wil je dit dan TOCH aan je laars lappen dan geef je maar geen commentaar ipv dat respectloze 'blablablablablaaa'!

PlexTV is een klein gratis schatkistje vol nergens te streamen cultfilms

The Usual Suspects

Prisoners
Thriller, 2013

Donnie Brasco
Misdaad / Drama, 1997
hoteldetectiveconfessionkleine stadfbihomicidechantagehallucinatiesuspectinsomniaonderzoekliefderemakemoordflashbackalaskaschietpartijlos angeles, californiëtienerschuldphone callneo-noirmidnight sunplanted evidencecrime writer