• 9.379.461 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Diane Kruger en Sean Bean

Gesproken taal: Latijn, Engels en Spaans

Releasedatum: 13 januari 2005

Plot National Treasure

"In order to break the code, one man will have to break all the rules."

Benjamin Franklin Gates komt uit een familie vol schattenzoekers. Alle familieleden hebben hetzelfde levensdoel gehad: het vinden van een oorlogsbuit die na de Revolutie door de Founding Fathers werd verstopt. Ben staat op het punt om de schat te vinden, maar wordt verraden door twee vrienden die de schat zelf willen hebben. Om de schat zo snel mogelijk te vinden, moet Ben eerst een goed bewaakt document stelen, wat helaas tot gevolg heeft dat ook het FBI hem op de hielen zit.

avatar van fokkit08

fokkit08

Ik was vooraf een beetje sceptisch omdat het genre 'avontuur' mij niet echt bevalt. Achteraf vind ik het echter helemaal geen 'avontuur', maar gewoon een vermakelijke actiefilm. Hij heeft me dus positief verrast.

avatar van Martin Van K

Martin Van K

Een typisch Amerikaanse actiefilm: een weinig verassend plot, good guys against the bad guys, de held krijgt het meisje, één kerel hangt de "funny guy" uit, de oneliners,... noem maar op.

Positief aan zo'n film is dat het budget het toe laat om een aantal spektakelscènes in mekaar te steken.

Voor liefhebbers van het genre dus, al is National Treasure wel iets beter dan de meeste van zijn collega's: 3*

avatar van ewalk

ewalk

Lekkere clichematige avonturen film met als apart gegeven geen treasure hunt in Zuid-Amerika of Egypte of Donker Afrika maar gewoon in Washington onder de grond.

Vermakelijke film.

avatar van ingeborg

ingeborg

top film met Nicolas Cage

avatar van Michael Meyers

Michael Meyers

Wat een slechte film. Cliché van het begin tot het einde. Schandalig dat zulke films in het openbaar mogen worden vertoond.

stan

dit is echt helemaal geen slechte film

geef is een paar redenen waarom deze film cliche, schandalig en niet in het openbaar vertoond mag worden micheal meyers

dit is een goede film niet een top film maar het is zeker niet cliche of schandalig

stan

er is een 2e naional treasure in de maak en komt in 2007 uit !!

avatar van tigra

tigra

Okee, het maakt niet uit of de film goed of slecht is.

Dit gaat om een soort van propaganda van de vrijmetselarij(freemasonry).

De film blijft aan stuk vaag net als de vrijmetselaars zelf graag vaag blijven.

Het is nl. de bedoeling dat men geinteresseerd raakt in deze groep engerds zodat er miss wel iemand uitrolt die de gelederen van de vrijmetselaars kan gaan versterken. Ook de vrijme. hebben een vergrijzings probleem!

Deze mensen hebben maar 1 doel en dat is allesoverheersende macht over de mens, dus de wereld. Daarom hangt men ook geen individualisme aan maar is men VOOR massa hysterie want massa's zijn makkelijker angst aan te jagen(denk aan aanslagen) of te indoctrineren (denk aan boek 1984 George Orwell)dan 1 individu.

God heeft NIETS met Vmers te maken. Het was ooit een manier om erin te rollen. Overigens ben ik met voorgaande schrijver eens, vrijmetselarij is niet zo oud als men denkt, pas sinds de tempeliers, dus heeft niets te maken met de oudheid. Alhoewel ik geloof dat er in alle tijden van deze wereld groeperingen als deze zijn geweest en altijd zullen zijn.

Om te concluderen: wees voorzichtig als je geinteresserd bent, maar voor de uiteindelijke uitkomst van deze planeet maakt het niet zoveel uit. Op persoonlijk vlak kun je net zo zwaar beschadigd raken als in iedere andere sekte..... En geniet vooral van deze moderne versie van Indiana Jones

Ah, complottheorieën.

Dat de Vrijmetselaars aardig vaag en machtig zijn lijkt me wel bekend, maar dat ze deze film nodig zouden hebben als 'propaganda' om nieuwe leden te werven is natuurlijk belachelijk.

avatar van Niekw

Niekw

Ik vind deze film echt zwak. Het verhaal gaat werkelijk nergens over: je kunt niet zomaar de Onafhankelijkheidsverklaring stelen, en vooral niet met zijn tweeen. Het doel van de vrouw (kan even niet op haar naam komen) klopt ook niet echt: eerst wil ze de Verklaring, daarna wil ze vluchten en daarna blijft ze opeens. Eerst is ze vijandelijk en daarna opeens dikke vrienden. De hele film klopt gewoon niet. De vriend van Gates (dat gare typetje) speelt ongelofelijk slecht. De ene keer is hij erg bijdehand en de andere keer de verstandige jongen. Ook de vijanden zijn ALTIJD op de plek waar ze moeten wezen: Gates laat de Verklaring vallen op een zebrapad, opeens staat daar de grote slechterik. Toevallig, zomaar uit het niets. Dat het een slechte film is, dat is niet erg, maar hij is ook nog commercieel, en dat betekent een grotere bron van inkomen. Met dat geld hadden ze een betere film kunnen maken.

stan

hallo wat zou jij doen als je haar was de onafhankelijkheids verklaring bij die gast laten terwijl zij er verantwoordelijk voor was

dat gear typetje maakt de film op sommige momenten wel grappig waar ik soms erg om moest laggen

natuurlijk kan je de onafhankelijkheids verklaring niet stelen, het is een film en dan moet je wel is vaker fantaseren (kijk maar naar xXx State of union dat is tog ook alleen maar nep)

avatar van Niekw

Niekw

Waarom wil zij eerst vluchten, en daarna bij hun blijven?

Dat gare typetje (volgens mijn mening) had helemaal geen humor.

Dit is niet echt een goed argument dat je geeft, want iedere film is onafhankelijk van elkaar, en de regisseur moet ervoor zorgen dat hij in de smaak valt bij de kijkers.

avatar van Ellen1107

Ellen1107

Die vrouw wou eerst vluchten omdat ze er niets mee te maken wou hebben... maar op een gegeven moment is ze toch al medeplichtig, dus kan ze net zo goed verder meedoen..

De film was anders dan ik had verwacht, ik had veel meer actie en avontuur verwacht, ik vond alleen het stuk achter die muur dat ze beneden zitten in die bouwval spannend, maar verder zat ik niet gespannen naar het beeldscherm te kijken, helaas..

avatar van roger1965

roger1965

Voor de liefhebbers van advanture films is dit echt een aanrader. Ik heb genoten van deze film, en de DVD geeft zelfs nog de mogelijkheid voor het bekijken van een alternatief einde. 4,5*

avatar van bianca

bianca

Erg vermakelijke film, hoe langer je kijkt, des te leuker hij wordt.

avatar van Smith

Smith

Aardige film, je moet er van houden. Echt gelikte avonturenfilm. Ik geef m 2 sterren

avatar van fabbyke

fabbyke

Ik vond National Treasure echt niet slecht.

Soms waren er wel wat toevalligheden en dingen die niet echt kunnen zoals in het begin met dat schip dan kapt hij een keer en komt hij juist op die naam terrecht, het stelen van die onhafhankelijkheidsverklaring stelen kan eigenlijk bijna niet,en de explosie van het schip dat kunnen ze bijna niet overleven en toch komen ze er zonder een scrammetje vanaf.

Voor de rest vond ik de film eigenlijk niet zo slecht en hij was wel vermakelijk voor dat je het wist was er een uur voorbij en het is echt typische walt disney humor zoals in the pirates of the caribbian bv.

Je ziet in het begin ook al direct wie de badguy is,wie de klungel is die altijd wel iets verkeerd doet of zegt, en wie de stoere gast is die alles weet.

maar toch geef ik hem toch nog een 4* omdat ik me geen minuut verveeld heb.

avatar van Doom

Doom

Leuke luchtige avonturen film waar ik met veel plezier naar heb gekeken...

Begin was misschien een beetje langzaam maar het bouwde al snel uit tot een leuk verhaal, het einde was gewoon goed. Heb me uitstekend vermaakt.

3.5 *

avatar van Gwendoline

Gwendoline

Fijn filmpje. Gewoon kijken. Niet zeuren. Afgelopen? Klaar. Niet bij nadenken. Leuke wegkijker!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Gewoon wat ik verwacht had:

Een goed lekker onderuitzak filmpje waarbij je met verstand op nul kijkt.Zeker beter dan de doorsnee actiefilm.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Goede muziek, goed surround geluid, lekker vlot verhaal, wat humor hier en daar, Cage, Voight, Bean, Keitel. En een prachtige blondine bovendien.

Genoeg ingrediënten voor een zeer onderhoudende film!

3.5 sterren!

Je kan ook niet een onzichtbare man maken (Hollow Man)

Je kan geen robotmens naar het verleden sturen (Terminator)

Je kan geen kinderen 5mm groot maken (Honey I shrunk the kids)

Eén man kan niet zijn dochter bevrijden uit een kamp met honderden soldaten (Commando)

Moet ik mijn punt nog uitleggen of hoeft dat niet?

avatar van xangadix

xangadix

Heb me met deze film prima vermaakt. Cage is geknipt voor dit soort rollen..!

avatar van fractalis

fractalis

Onlangs gehuurd op een regenachtige zondag. Had bepaald geen hoge verwachtingen van deze film maar ik moet zeggen dat ik me uitstekend vermaakt heb! Na het uitstekende Pirates of The Caribbean levert producent Bruckheimer ook ditmaal weer een aardig vermakelijke prent af. Ok, het verhaal is natuurlijk evenzeer simpel als cliché (ik noem een Indiana Jones..), de geloofwaardigheid is talloze malen ver te zoeken (geweldig hoe snel ze bijv. die schuit onder het ijs hebben gevonden!!), maar goh wat kijkt dit prima weg zeg! Op wat gedraal hier en daar na ligt het tempo van de film lekker hoog. Flitsende, spanningsverhogende montage, prima special effects en muziek die alles behalve mooi is maar wel prima zijn doel dient. De acteerprestaties zijn voldoen uitstekend, maar ja hoe kan dat ook anders als je rasacteurs als Nicolas Cage, Jon Voigt en Harvey Keitel in een film propt. Al met al een prima film die logischerwijs de kwaliteit van bijvoorbeeld een Indiana Jones niet haalt, maar wel gewoon voor 2 uur lang prima popcorn-vertier zorgt, mits je het allemaal niet te serieus neemt natuurlijk. Meest kritische kanttekening mijnerzijds: Cage en Bean zijn voor aartsrivalen bij vlagen wel verdacht goede vriendjes... Had dus wat venijniger gemogen wat mij betreft...

avatar van seth gecko

seth gecko

erg makke film die overduidelijk probeert mee te surfen op de golven van de davinci codehype om een graantje mee te pikken.

het scenario is te simpel voor woorden en enorm saai,bij ieder probleem trekt Cage even een rare grijns die denken moet voorstellen waarop hij doodleuk de gissingen en de oplossing en volgende stap uit de doeken doet..erg inventief .

alles in deze film is uiteindelijk al eens beter vertoond en eigenlijk had ik al kunnen weten hoe deze film ging worden bij de tenenkrullende proloog waarin het Cagepersonage Benjamin Franklin blijkt te heten en jon voight er jonger probeert uit te zien door middel van een belachelijk kapsel.

in feite zijn de kapsels indrukwekkender dan de actiescenes en dergelijk in deze film..niet alleen jon voight,maar ook Sean bean en nicolas cage lopen er bij alsof ze de kapster iets serieus misdaan hebben.

kort gesteld

een saaie en clichématige avonturenfilm die geen avontuur bied en schandalig weinig doet met een leuk thema.

avatar van Materny

Materny

Heerlijke feel good movie.

Het lijkt wel of Mr cage de laatste jaren niet meer kan falen met films als Con air, The Rock, face off,Lord of War enz enz.

Een speurtocht naar een gigantische schat.

Waar hebben we dat toch eerder gehoord ?, eigenlijk voor het eerst aangezien we nu lekker mogen schatjagen in de tijd van nu.

Een soepel lopend verhaal met uitstekend acteerwerk van iedereen.

Ben meer dan tevreden. .

Weer een lekker werkje afgeleverd Jerry

avatar van Materny

Materny

seth gecko schreef:

kort gesteld

Ben het oneens met je.

Het scenario is alles behalve simpel en saai maar om te zeggen dat deze film clichematig is vind ik echt misplaats.

Deze film is heeft als fundament een sterk en origineel verhaal dat op weinig momenten een piek naar beneden vertoont.

Je hebt wel gelijk dat Mr Cage alles Supersnel uit de doeken doet maar aan zoiets kan je je niet storen.

Alle helden van de film weten en kunnen alles beter en sneller dan je zou verwachten maar dat is de grootste Cliche van de filmwereld.

Als we het genre een beetje verglijken blijkt ook dat Mr Indiana Jones uit elk dood einde weer vrolijk verder blijkt te wandelen.

Zoiets hoort nu eenmaal bij de hoofdpersonage in avonturenfilms .

Maar eerlijk is eerlijk.

J Voight heeft zijn beste tijd gehad met zijn haar

avatar van Naatj

Naatj

ja vind dit echt een soort film dat je moet kijken net zoals je een bond film kijk...

Het kan dan misschien niet allemaal volgen theorien maar wordt wel gedaan door allemaal genieuze ideeen...

Goed acteer werk van Cage..

en film boeide MIJ van begin tot eind...

voor mij een film die ik meerdere keren kan bekijken..

Niet zoals zijn nieuwste film Lord Of War...

deze film krijgt van mijn 4,5 sterren omdat ik hem zeker nog een paar keer ga bekijken...

Must-Look film

avatar van seth gecko

seth gecko

@ materny.

das het magische van het medium film he.

ik vond er niks aan,maar anderen vinden het dan weer leuk entertainment.

ik ergerde mij gewoon teveel aan de opbouw van het scenario enzo maar zoveel te beter als jij het leuk vond.

film ligt in smaken

avatar van -J-Unit

-J-Unit

Een prachtige film! ik heb hem gedownload en gekeken op mijn computer. Toen ie afgelopen was, staarde ik nog 10 min. naar de namen die op het einde komen. Zo erg was ik er in verdiept.

Het is een mooie en spannende film! Niet zo'n standaard film waar een politie gast achter een boefje huppelt en vervolgens wint. Het is gewoon een ander soort film als andere films. En dat vind ik er mooi aan.

het enigste zwakke er van is, is dat het eigenlijk alleen maar in New York afspeeld. Als ze nou is, door een aanwijzing naar egypte moesten en daar weer zoeken naar een aanwijzing, was het wat spannender en afwisselender geweest.

Als er een tweede deel uitkomt, koop of download ik hem meteen!!

Als je een leuke avonturen film wilt zien, is deze een goede aanrader.

Ik vind deze film 4 sterren waard!!

avatar van Naatj

Naatj

@-J-Unit

Als jij deze film zo geweldig vond..!!!

En als er dan een 2de deel komt ... bekijk je die weer op je computer scherm...

Ik snap dat gewoon niet...

Bios Rulezz

Daar is een film altijd mooier dan op 30cm bij 30cm