• 9.379.484 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Diane Kruger en Sean Bean

Gesproken taal: Latijn, Engels en Spaans

Releasedatum: 13 januari 2005

Plot National Treasure

"In order to break the code, one man will have to break all the rules."

Benjamin Franklin Gates komt uit een familie vol schattenzoekers. Alle familieleden hebben hetzelfde levensdoel gehad: het vinden van een oorlogsbuit die na de Revolutie door de Founding Fathers werd verstopt. Ben staat op het punt om de schat te vinden, maar wordt verraden door twee vrienden die de schat zelf willen hebben. Om de schat zo snel mogelijk te vinden, moet Ben eerst een goed bewaakt document stelen, wat helaas tot gevolg heeft dat ook het FBI hem op de hielen zit.

avatar van Pacino88

Pacino88

Traag,saai,niet boeiend.Probeert intelligent over te komen,terwijl het een saaie puzzel is.Cage ziet er niet uit,zelfs de actie is niet acceptabel.

Bruckheimer is duidelijk de diepte in gegaan.

1.5* (vanwege de creditcard scene,grappig,maar o zo achterlijk)

avatar van erwku

erwku

Zeer zwakke film die nergens orgineel is. Bruckheimer heeft weer bewezen dat ie Hambuger producties maakt

Zelfs bij dit verhaal weet ie Amerikaanse Propaganda te verkopen! Dikke ellende dus!

avatar van Reinbo

Zeer matige en onorginele film.

avatar van Leno

Leno

Op zich best een amusante avonturenfilm. Er zitten enkele aardige vondsten in, behalve in de plot.

De rol van Justin Bartha als Poole is irritant, zo cliché en niet grappig. Verder is het verhaaltje rondom Abigail er met de haren bijgesleept voor de romance en beeldvulling.

Voigt, inmiddels ook bekend met botox, heeft een erg magere rol als stereotiep vader.

Het einde schiet tekort op het gebied van orginaliteit en realiteit, en stelt dan ook teleur.

Ondanks veel negatieve punten best amusant, maar Indiana Jones heeft niets te duchten.

avatar van otherfool

otherfool

Heerlijk matineevermaak, deze kruising tussen de Da Vinci Code en Indiana Jones. De ruim twee uur denderen in HSL-vaart voorbij in een film die het niet eens zo zeer van grote en luide effecten moet hebben, maar wel van een lekker avonturenverhaaltje en een puike cast. Een aanrader!

4*.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Zo ik had echt meer verwacht van deze film..viel me echt vies tegen....kan ik net zo goed indiana jones gaan kijken die is zelfs nog boeiender!

Beetje namaak allemaal.....drom maar 2,5 *

avatar van bartsch

bartsch

Als je de davincicode hebt gelezen dan weet je dat er veel gejat is.

Ik vond het een beetje makkelijk gejat, film blijft ook niet hangen.

avatar van MarkFish

MarkFish

Verbijsterend dat deze film gemiddeld 3,37 heeft na 616 stemmen. Hij is echt slecht. Voorspelbaar, kinderachtig, ongeloofwaardig, over the top (wat alleen bij Sean Bean wel oke was) en veel cliches. Ik ben GESCHOKT.

avatar van speedy23

speedy23

MarkFish schreef:

Hij is echt slecht. Voorspelbaar, kinderachtig, ongeloofwaardig, over the top en veel cliches. Ik ben GESCHOKT.

Dat is toch een beetje overdreven zeker? Dat het geen hoogvlieger was akkoord, maar om er geschokt van te zijn...

avatar van disappear

disappear

Vermakelijke zaterdagavondpulp a la Indiana Jones. Niet teveel denken en enjoy the show!

avatar van darkcity

darkcity

Lekker vermakelijk, uiteraard geen Indiana niveau maar toch lkkr kijkvoer, jammer dat het weer echt Hollywoodaans was en dat Nicolas Cage erin zat, maar goed voor de rest geen onaangenaam filmpje ! 3.5 ster

avatar van Ericjuh

Ericjuh

eindelijk een keer weer een goede adventure film. Tijd lang niet zo'n lekker wegkijker gehad.

ze moeten tijdens de film een aantal raadsels oplossen. Zelf vond ik het leuk gedaan dat ze zelf de kijker ook tijd gunnen om even over de raadsels na te denken (natuurlijk zat ik d'r altijd naast). In de film duurde het een paar min. voordat het dubbeltje viel ze door konden gaan. Hierdoor kreeg ik toch een lekker kijk gevoel.

het speeld zich af op verschillend locatie's waardoor de omgeving absoluut niet saai word. Ook het tempo in de film zat er lekker in en er word binnen de 2 uur veel gedaan.

overigens heb ik de da vince code niet gezien!

4 ster

ik heb hem gezien egt zo cool.

is van de makers van pirates of the caribbean dus kan het nie anders.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

mwahde eerste keer is ie wel leuk maar dan heb je het ook wel weer gezien.

ik kan er niet happy over zijn

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Niks aparts, maar zeker niet slecht. En Cage zit er in dus, het kon erger. En als je een jerry bruckheimer-film gaat bekijken weet je dat je alleen maar onzin krijgt voorgeschoteld.

Gelukkig is het wel goeie onzin.

avatar van sirmixalot

sirmixalot

dit zeker een seer goeie film...prachtig hoe se die raadsels oplossen

avatar van janssen16

janssen16

Er moeten echt meer van dit soort films gemaakt worden, Nicolas Cage speelt zijn rol ook overtuigend goed.

avatar van hinie

hinie

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Geen goede film en dat in een film waar mijn held in speelt, Nicolas Cage.

Nicolas jongen, ga nou niet meer in dit soort films spelen voor het geld. Neem alleen rollen aan waar je jezelf kunt showen als een fantastische acteur, zoals "Leaving Las Vegas", "Matchstick Men" en "Adaptation"!

3 *

Werwolf

popcorn film.. Niet veel aan

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Wat een film, prachtig, erg mooi en goed gedaan. Cage en Bean doen het uitstekend en Kruger is erg mooi.

Deze moet ik zeker nog een keer gaan kijken. Van die 131 minuten merkte ik helemaal niets, erg boeiend.

avatar van Poeha

Poeha

-J-Unit schreef:

Een prachtige film! ik heb hem gedownload en gekeken op mijn computer. Toen ie afgelopen was, staarde ik nog 10 min. naar de namen die op het einde komen. Zo erg was ik er in verdiept.

Het is een mooie en spannende film! Niet zo'n standaard film waar een politie gast achter een boefje huppelt en vervolgens wint. Het is gewoon een ander soort film als andere films. En dat vind ik er mooi aan.

het enigste zwakke er van is, is dat het eigenlijk alleen maar in New York afspeeld. Als ze nou is, door een aanwijzing naar egypte moesten en daar weer zoeken naar een aanwijzing, was het wat spannender en afwisselender geweest.

Als er een tweede deel uitkomt, koop of download ik hem meteen!!

Als je een leuke avonturen film wilt zien, is deze een goede aanrader.

Ik vind deze film 4 sterren waard!!

Geheel mee eens!

Ik geef hem zelfs 4,5*

Alleen al omdat er eindelijk weer eens een (goede) avonturenfilm uit is gekomen.

Cage is meestal wel goed, ondanks dat hij heel snel met de oplossingen op de proppen komt, maar ja, dat hoort, zoals al eerder vermeld, nu eenmaal bij dit soort films (zie ook de Indy films).

Absolute topper, die ik zeker weten, nog wel een paar keer ga kijken!

avatar van Joetje

Joetje

hinie schreef:

Een mooie avonturen film, ik ben niet zo,n cage fan maar vond deze wel goed!

Ja, vind dit ook een van de betere met Nicolas Cage.

avatar van De Knip

De Knip

Leuke vermakelijke film. Cage opereert hier als een Indiana Jones-type. Goede poging:

***1/2

avatar van jesje

jesje

Ik had er veel meer van verwacht! Niet zo'n geweldige film.

avatar van crewke

crewke

ik stond in de videotheek en ik dacht ik ga eens natural born killers huren. Ik kwam thuis en ik zag dat ik het kaartje van de film ernaast meegepakt had. National treasure dus.

Eerst was ik aan het vloeken maar nu ik de film gezien heb, ben ik enorm blij dat ik deze gezien heb. Masterpiece en ben nog onder de indruk *4.5

avatar van thunderball

thunderball

Dit vond ik echt een doorsnee actie thriller, nergens bijzonder of echt spannend.

Ik hoop dat Cage eindelijk weer eens een echt goede film gaat maken zoals Moonstruck, the Rock of Face/off.

2 sterren voor de moeite!

avatar van Poison

Poison

Leuke film voor afwisseling, maar niet fantastisch.

Eigenlijk vind ik Nicolas Cage nogal een vervelende acteur...

2,5

avatar van The Lexx

The Lexx

tsja het is niet voor niks een disney film he