• 9.373.593 stemmen

Alternatieve titels: Conspiracy.com / > Antitrust <

Geregisseerd door: Peter Howitt

Met onder meer: Ryan Phillippe, Rachael Leigh Cook en Claire Forlani

Plot Antitrust

"Truth can be dangerous...Trust can be deadly."

Milo krijgt een baan aangeboden bij een groot computerbedrijf, om te werken aan een groot satelliet-communicatiesysteem. Als een vriend van hem, die niet voor het bedrijf wilde werken, vermoord wordt, en de code waar hij aan aan het werk was later bij het bedrijf van Milo opduikt, begint hij achterdochtig te worden. Is Gary Winston, z'n baas, wel te vertrouwen?

Milo Hoffman

Teddy Chin

Brian Bissel

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Nog wel een vermakelijk filmpje, maar een beetje rommelig en niet erg geloofwaardig. We leuk om al de acteurs zo vlot te zien jongleren met het computerjargon.

De dvd-versie die ik gezien heb, ging trouwens gebukt onder de mogelijk nog suffere titel "Conspiracy.com".

2.5 sterren.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Best een vermakelijke film, ondanks de wat ongeloofwaardige momenten, het is allemaal flink over the top. De quote "wat denk je nou, dat je in Mission: Impossible 3 zit?" vat het allemaal al aardig samen. Daarnaast zijn computergeeks plotseling állemaal bloedmooie en goedverzorgde mensen.

Desondanks kijkt de film lekker weg en heeft een prima sfeertje. Met name het eerste uur is erg goed te doen. Het acteerwerk is niet geweldig, maar Robbins weet er nog wel wat van te maken. Score van Don Davis, met een aanstekelijke theme, is ook leuk. Al met al geinig vermaak, weet niet echt te vervelen en is een stuk leuker dan genregenoot Hackers.

3 sterren.

avatar van otherfool

otherfool

De euro die hij mij kostte dubbel en dwars waard. Leuke film, waarvan je het boodschapje meteen weer mag vergeten, maar op momenten best spannend is. Robbins speelt zijn Gates rol met plezier.

3,5*.

avatar van Film Pegasus

Deze film is beter dan hij op het eerste zicht blijkt te zijn. De film is niet overal even sterk, maar uiteindelijk is het wel een sterke thriller. Ryan Philippe en Tim Robbins zitten goed in hun rol. Forlani acteert ook heel leuk, maar de rol van Cook mocht beter uitgediept worden, net als anderen personages waar meer mee gedaan kon worden. Doet me een beetje denken aan The Recruit.

avatar van scorsese

Matige film met een aantal spannende momenten. Slechte dialogen en het acteerwerk is ook niet veel beter. De computertechniek en software, waar het allemaal om draait in de film, werkt als een mcguffin.

avatar van BBarbie

BBarbie

Verhaal heeft wel wat weg van een spannend jongensboek. Film is niet onaardig.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Aardig plot, prachtige rol van Tim Robbins, goed spel van Ryan Philippe, sterke muziek, fraaie visuals. Veel kritiek hier op het feit dat de geeks er te mooi en te goedverzorgd uitzien: als ze er echter te sjofel en te ongewassen uitzagen zou de kritiek juist weer luiden dat ze er teveel als clichématige nerds uitzien. De twist dat niet alleen de vriendin maar ook nog eens de collega van onze held door Bill Gates, ik bedoel natuurlijk Gary Winston zijn ingehuurd zag ik niet aankomen. Spijtig van het slot: er zit weinig spanning in omdat we toch wel begrijpen dat het Milo wel zal lukken om zijn boodschap wereldkundig te maken, en het filmpje waarin hij zijn baas ontmaskert is ongelooflijk belazerd en vol onnozele herhalingen. Maar al met al toch zeer onderhoudend.

avatar van IH88

IH88

“We don't take anything seriously, unless it's on a hard drive.”

Redelijk. De film wil je graag wijzen op de gevaren van de moderne technologie en social media, maar echt diep gaat het allemaal niet. Antitrust wil vooral een vlotte en moderne thriller zijn, maar spannend wil het helaas niet worden. Er worden wat moorden gepleegd, Phillippe wordt achtervolgt, en het grote bedrijf blijkt allemaal louche dingen te doen, maar ik had de hele tijd het gevoel dat er veel meer in had gezeten. Het grote plan van Winston zal in 2001 best indrukwekkend zijn geweest, maar bezien door de ogen van nu komt het wat oubollig en suf over. Het acteerwerk is wel dik in orde, en Tim Robbins als Bill Gates wannabe is goud.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Tamelijk goed film over de misdaad in de computerwereld.

Het zal je wel meteen opvallen, dat het personage van Tim Robbins wel heel erg lijkt op Bill Gates, inclusief de futuristische woning.

Maar het verhaal zit wel goed en ook de andere vertolkingen konden me wel bekoren.

Maar een echte topfilm is dit niet, daarvoor zitten er toch een paar kleine foutjes in het script.

Maar ik heb wel pret beleefd aan deze prent.

Opnieuw bekeken, en wel een beetje verbaasd hoe jong Ryan Phillippe hier nog is, inmiddels is hij uitgegroeid tot een wereldster die wel wat volwassener rollen aankan nu.

Maar wel eens leuk deze opnieuw gezien te hebben.