Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Jacob Estes
Met onder meer: Rory Culkin, Ryan Kelley en Scott Mechlowicz
Releasedatum: 31 maart 2005
Plot Mean Creek
"Beneath the surface, everyone has a secret."
Als de jonge Sam op school steeds gepest wordt door de gemene bullebak George, besluit zijn oudere broer Rocky om in te grijpen. Hij organiseert een leuk boottochtje en nodigt naast Sam, diens vriendinnetje Millie en zijn eigen vrienden Clyde en Marty ook George uit. En hoewel het reisje slechts bedoeld was om George een klein lesje te leren, lopen de emoties onderweg iets te hoog op...
Naomi Watts
Goede film. De beste kids performance die ik in een lange tijd gezien heb, vooral Marty en Millie stelen de show. De film boeid al heel snel en dan is het 85 minuten genieten geblazen. 4,5*
Linn
Erg goede aangrijpende film, Met zo zijn leuke en droevige momenten. Vooral het acteerwerk van Scott Mechlowicz was erg goed en opvallend
Werd er wel even stil van aan het eind...4*
otherfool
Wat een ronduit vervelende film zonder tempo, zonder logica en zonder clou. De kids presteerden maar matig en het geheel deed nogal onaf aan. 1 sterretje voor de mooie natuurshots.
Majestykn
Goed begonnen, maar na de verdrinkingsdood van "fatboy" was het klotesaai!!! Jammer.
Flipman
Simpel verhaal, leuke karakters, maar het acteerwerk was zoveel hoger dan ik had verwacht, dát viel me vooral op!
Trouwens, simpel verhaal: dat is wel zo, maar ik had er meteen wel hoge verwachtingen door. Wat gebeurde had ik ongeveer voorspeld, maar de Film werd er niet minder door.
Ik geef een vier.
film_kaza
ik lag helemaal stil bij die film,, ik werd ook gepest op school, maar dat.....
ik geef een de film 4 sterren
maxcomthrilla
Op IMDB stond laatst de volgende reactie van een gebruiker: Makes Thirteen Looks Bad, en daar kan ik mij alleen maar volledig bij aansluiten.
Rianneke_Dan
Vond het een goede film, heeft zeker wel indruk bij mij gemaakt!
Maar jammer dat het einde niet wat meer is uitgewerkt.
De acteerprestaties vond ik echt heel goed, die Rory heeft zulke doordringende ogen!
Linn
Krijgt van mij 4 sterren.
Moet dan alles ook altijd voorgekauwd worden?
Het halve uur daarna is echter niet zo best, veel te afgeraffeld allemaal.
film_kaza
Vond het een goede film, heeft zeker wel indruk bij mij gemaakt!
Krijgt van mij 4 sterren.
je hebt helemaal gelijk over dat einde
Doom
Simpel verhaal maar wel uiterst vermakelijk. Interessant om te zien hoe verschillend de personages reageren op dezelfde situatie en hoe de situatie tot stand is gekomen. Naast de goede acteer prestaties waren de landschappen natuurlijk prachtig. Echt diverse mooie scenes gezien door de oogverblindende natuur.
Verder geen overbodige scenes, gewoon heerlijk 89 minuten lang vlotte scenes. 4*
Novi
Ik vond het ook zeker jammer dat einde niet wat meer was uitgewerkt, dat had 't voor mij meer 'af' gemaakt. Verder een goede film, erg goed geacteerd door die kids. Ook het verhaal vond ik goed, kinderen zijn wat van plan, ze krabbelen terug en uiteindelijk door een ongeluk gebeurd hetgeen wat ze eigenlijk van plan waren te gaan doen.
Super gemaakt.
Aardig filmpje.
Vooral sfeervol in beeld gebracht, met een halfgeslaagde soundtrack. Vooral het ambient getokkel op de rivier had een mooi effect. Die poprockdeuntjes tussendoor waren dan weer lame.
Wat het einde betreft. Zoals de film nu verloopt vind ik het mooi uitgewerkt. Er wordt inderdaad niet al te veel gelost over het verdere verloop, maar aangezien het toch al de 356e keer is dat een dergelijk thema besproken word vond ik het allesbehalve storend. Wat wel storend was, was het hele "wat zullen we doen - groepsgeval" gedoe. Al te vaak gezien, en telkens weer hetzelfde gemijmer. Ik zit nog steeds een beetje te wachten op een film die stopt waar de moord gebeurt. De opbouw in Mean Creek was sfeervol, dus het was een uitgelezen kans. Wat volgt doet af aan de ervaring, maar gezien de omstandigheden werd het nog redelijk goed gebracht.
Verder duimpjes omhoog voor Milly en Marty. De andere acteurs vond ik erg matig, vooral Culkin kwam er slecht vanaf.
3*. Fijn filmpje, maar behalve de redelijk sfeervolle uitwerking is hier weinig te zien.
Interessante halfgeslaagde film. Bij vlagen beresterk vooral de scenes vlak voor, tijdens en na de dood van Rocky. Als geheel komt het net een beetje tekort om echt beet te pakken. Het laatste half uur is ietwat fragmentarisch en laat de prachtopbouw van vlak ervoor jammergenoeg los, hoewel het verhaal wel op het juiste moment eindigt. De videoband op het einde was eerder jammer, proberen nog extra te vertellen wat al voelbaar was.
Hilarious
Vlak voor, tijdens en na de dood van "George" bedoel je.
JJ_D
Inderdaad, George's woorden ervaarde ik ook wat te moralistisch, maar de beelden die we erbij krijgen vond ik erg sterk, die ontroerden op één of andere manier echt, ze spraken quasi voor zichzelf.
Klein mooi filmpje, innemend en goed gespeeld, maar niet wereldschokkend. Ben het verder eens met Strabright boy. 3*
Bas17
Mooi filmpje. Niet wereldschokkend zoals gezegd, maar kijkt mooi weg. Moet het inderdaad van de mooie uitvoering hebben en de mooie beelden. 4*
Lukic
Tot het moment dat fatboy uit de boot donderd een ijzersterke film. 4,5 sterren voor dat deel! Daarna daalt de film af. Afgezien van het feit dat fatboy zelf uit de boot is gedonderd dus wat doen ze moeilijk met het lijk begaven? Had ik verwacht dat fatboy een peddel in ze smoel kreeg en met een schedelbaisfractuur in het water was gedonderd. Pas dan was er sprake van schuld. het einde met de videoband is weer sterk. De laatste 30 minuten van de film in z'n totaliteit niet.
Ik kom uit op 3,5 ster.
Diesel
Mean Creek vertoond qua verhaal veel vergelijkenissen met Bully, die ik persoonlijk beter vind. Wel een onderhoudende thriller dit, met aardige rollen van Trevor Morgan en Scott Mechlowicz. 3*
film_kaza
Ik snap niet waarom dit een thriller is.
marion22
Deze film valt onder het genre `speelfilm`. Een broeierige speelfilm die mij van begin tot eind heeft geboeid. Echt zo'n verhaal waarbij je je afvraagt: wat zou ik doen...? 4*
karindr
Aardige film over de vergeldingsneiging ten opzichte van een pestkop. Ik kan me voorstellen dat mensen die zelf in deze situatie hebben gezeten zo hun wraakgevoelens enigszins fictief bevredigd zien.
De situatie die tot de ommekeer in het verhaal leidt, vind ik veel te overdreven en bleef me daardoor niet lekker zitten.
De reacties van de personages ligt mijn inziens dichter bij de werkelijkheid en zetten je dan ook aan het denken over wat je zelf zou doen in die situatie.
Al met al denk ik dat er meer uit dit filmidee gehaald had kunnen worden, daarom geef ik de film 3 sterren.
TheRisingSun
Goede film, mede door het sterke acteren van de kids en dan vooral van Milly en Marty.
Het verhaal werd goed opgebouwd al had er misschien vooraf wel iets meer mogen voorvallen tussen Sam en George. Tot aan het moment dat George uit de boot valt een zeer sterke film, waarna het wel iets afzwakt, maar door sommige sterke scenes wel boeiend blijft.
Wat ik me wel afvraag is hoe ze dat met de slak hebben gedaan, want het zag er behoorlijk echt uit. Toch wel hard als ze daar een echte slak voor hebben gebruikt! Voor een zo'n scene, die er opzich niet in had gehoeven... Ze hadden Milly's woede ook anders kunnen laten zien! Hoop maar dat ze dit op een of andere manier met de computer hebben gedaan.
Vond het eerlijk gezegd ook een beetje vreemd dat ze niet gewoon zeiden dat George gewoon overboort was gevallen en verdronken was en niet zo'n heel ingewikkeld plan in elkaar draaien en hem maar begraven. Aangezien George niet geslagen was ofzo, hadden ze dit toch makkelijk kunnen vertellen aan de politie. Maar goed, dit was niet storend.
Esteban
Wel, Risingsun, mij leek het nochtans niet meer dan logisch.
In wezen hebben we nog te maken met 'kinderen', in ieder geval nog geen vowassenen. Puberende kinderen die reageren in een vlaag van paniek, in een ondenkbare situatie. Op dat moment de heldere bedenking maken om met z'n allen staan te liegen over de manier waarin hij is omgekomen lijkt me zeker niet voor de hand liggend.
De eerste reactie, alles verstoppen, klinkt zeer aanneembaar vind ik. Naar mijn ervaring is dat exact wat het merendeel van kinderen doen, verstoppen, doen alsof er niets is gebeurd. (zelfs het gros van de volwassenen heeft die natuurlijke reactie nog)
TheRisingSun
Oké Esteban, daar heb je misschien ook wel weer gelijk in. Maar toch, wanneer George vertrekt uit huis om met Sam en zijn vrienden mee te gaan is zijn moeder ook in huis. Meestal zeg je dan tegen je moeder wat je gaat doen en zal zei daar ook om vragen, maar dit gebeurt niet. Beetje vreemd. Dus dat ze alleen Marty's broer en vriend om moeten praten zou eigenlijk niet moeten kloppen, want die moeder zou er ook van moeten weten, maar dat laten ze hier gewoon achterwege, de moeder weet van niets. Pas als Sam, Rocky, Clyde en Milly besluiten om het haar te gaan vertellen, komt de moeder erachter. Minpuntje in het verhaal eerlijk gezegd.
Esteban
George gaant gewoon mee 'buiten spelen' (lol), zeg jij dat tegen je moeder? 'Ma, kben weg, tot straks.' 'Daaaag' terwijl ik de deur al was uitgelopen. Zo ging heb bij mij.
Om maar aan te tonen dat ik dat allemaal niet als mogelijke minpuntjes kan beschouwen. [/spoilers]
TheRisingSun
Ja, oké niet ieder kind zal vertellen tegen zijn moeder of vader wat ie gaat doen of wat ie allemaal uitvreet, maar aangezien George een nogal eenzame jongen was en weinig tot geen vrienden had, zou ie ook blij kunnen zijn en heel vrolijk zijn moeder kunnen vertellen dat ie is uitgenodigd om te gaan varen met enkele jongens. Dat is dus niet gebeurd en vind ik toch een beetje vreemd. Blijft een goede film, daar niet van, maar vond dit toch een beetje jammer.

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video