Genre: Drama / Misdaad
Geregisseerd door: Jacob Estes
Met onder meer: Rory Culkin, Ryan Kelley en Scott Mechlowicz
Releasedatum: 31 maart 2005
Plot Mean Creek
"Beneath the surface, everyone has a secret."
Als de jonge Sam op school steeds gepest wordt door de gemene bullebak George, besluit zijn oudere broer Rocky om in te grijpen. Hij organiseert een leuk boottochtje en nodigt naast Sam, diens vriendinnetje Millie en zijn eigen vrienden Clyde en Marty ook George uit. En hoewel het reisje slechts bedoeld was om George een klein lesje te leren, lopen de emoties onderweg iets te hoog op...
dvd-man
Mooie film, is alleen zo voorbij! Inderdaad het is al snel boeiend.
Justice4All
Hele goede film van begin tot bijna einde
genoten. Bijna einde zei ik hè, ik vind nl laatste paar minuten wel snel voorbij gaan. In ieder geval kinderen hebben best goed geacteerd. Behalve spanning laat zich links liggen. Dus meer drama, dan een thriller.
3,5***
JorritS
Matige film, heb zeker genoten van het acteerwerk van de kinderen, wat erg goed was. Het plot was voor mij niet bepaald bevredigend. 2,5*
Kisje
Goede film, je blijft er stil bij, zeker weten! Echt, was er toch van gepakt..
3.5 *
vampirekiss
Deze vond ik niet zo goed.
Het verhaal doet je wel nadenken over pesten(want daar gaat de film over)
Maar het einde was gewoon slecht. Ineens was de film gedaan en dat terwijl er nog een paar dingen waren die ze veel beter hadden kunnen uitleggen.
Norma
Persoonlijk deed de film me niet zoveel. Het onderwerp was indringend genoeg, maar doordat ik voor geen van de personen echt sympathie kon opbrengen raakte het me toch wat minder. Ook het dilemma was me niet geheel duidelijk: waarom konden ze niet gewoon zeggen wat er gebeurd was, uiteindelijk was het toch echt een ongeluk?
Natuurlijk begrijp ik dat ze geschrokken waren, maar het kwam op mij niet geloofwaardig over dat ze in eerste instantie toch het lichaam wilden verbergen.
Op zich geen slechte film, qua onderwerp en acteerwerk, (op die Rory Culkin na dan, wat kijkt dat jong altijd vervelend wezenloos uit zijn ogen zeg) maar ik heb er niets mee.
%%%%%%
Het verhaal vind ik niet zo bijzonder.Maar later begon die film me toch te boeien.En inderdaad je word er best stil van. 3 sterren
thomzi50
- 1991 berichten
Erg mooie film.
Het verhaal is eenvoudig en sober verteld, maar pakt meteen je aandacht en blijft gelukkig compleet realistisch. Daarbovenop vond ik het landschap en de simpele muziek erg goed werken, en ook de meeste kinderen brachten het er wat acteerwerk betreft aardig van af. Weinig op aan te merken.
Een soort kruising van Vozvrashcheniye (The Return) en Stand By Me, en dan net iets minder goed. Toch, vier sterren
Silvio Dante
Ik vond dit een erg sterke film, het thema sprak me erg aan: Een bende tieners die elk hun problemen hebben en er proberen mee om te gaan. De karakters waren ook zeer realistischallemaal: bepaalde karakters in de film deden zelfs een beetje me denken aan vrienden van mij.
Voor zulke kleine mannen zo'n prestaties neerzetten, chapeau!
Psychologisch reeël en subtiel plot ook: het gepest wordt te erg voor sommigen en er gebeuren ongelukken. Enkele scènes zullen me wellicht bijblijven, zoals bvb. de scène waarin George flink z'n gedacht zegt en de reactie hier op van elk.
Sommige scènes zijn ook vergezeld van hele mooi muziek (aan die stuwdam bijvoorbeeld)
Enige minpuntje: Persoonlijk vond ik het genoeg om de film te laten eindigen als ze alle 5 in de auto zitten en voor Mels huis staan; mooi open einde had dat geweest. Maar hellaas ging de film hier ietsje te ver en moesten ze per se de moord gaan opbiechten, tegen Georges moeder dan nog wel! Ook het home-made filmpje van George vond ik er net iets te veel aan.
Daarom 4.5*
DenHaagFC
het is al een paar jaar geleden dat ik hem heb gezien...een hele mooie film maar ik vond het jammer van het einde....ze gingen die moord opbiechte maar ik ben juist benieuwd hoe het daarna met die gaste zou aflopen... dat is me juist steeds bij gebleven
didootje9
Een goed voorbeeld ! dat aangeeft wat je met wraak en pesterijtjes kan bereiken dat laten ze goed zien in deze film daarom een *3,5 voor het van een boodschap brengen in deze film helaas dat ie zo slecht afliep
johnnie diepte
Ik denk dat het slechte einde juist goed voor de film was.
Als die jongen het had overleefd dan was de film minder overtuigend. Deze film vond ik erg goed dus
Dunny
film kon mij niet echt boeien. Je ziet natuurlijk wat de gevolgen kunnen zijn van pesten e.d. maar toch maakte de film niet echt een indruk op me
thomzi50
- 1991 berichten
Toch maar even verlaagd naar 3,5. Een ruime, dat wel. Het is een fraaie film hoor, die ik misschien in de toekomst verhoog, alleen het probleem is toch dat ik Stand By Me, een heel erg vergelijkbare film, in ieder opzicht net wat beter vind. Die film staat bij mij op vier sterren, en ik vind dus niet dat ik ze even hoog kan waarderen.
Stand By Me zal ik binnenkort nog eens herzien, als ik die dan verhoog kan deze allicht weer naar vier sterren. Voorlopig moet deze film het met een ruime 3,5 doen
Miss W
Weet niet goed hoe ik het moet uitleggen: Broeierige film, waar vanalles onder de oppervlakte speelt.
Wel grappig: Op de DVD bij het begin-menu zie je dat strand en een paar kinderen. Het ziet er dan allemaal nog als een leuk boottochtje uit. Aan het eind van de film weet je wel beter en roept die foto hele andere gevoels op!
Roowland
Wat een baggerfilm zeg, kon mij niet blijven boeien en was slaapverwekkend..
Ché Cliché
Viel mij een beetje tegen. 2,5 ster van mijn kant. Ik had een hoop verwachtingen van deze film en uiteindelijk viel het verhaal mij een beetje tegen. Zeker richting het einde ging de vaart er in rap tempo uit. De balans raakte erg verstoord in mijn ogen. Acteerwerk was wel behoorlijk, maar meer dan 2,5 ster kan ik niet geven.
nightbreed
Deze film kan ik het beste op de volgende onorthodoxe manier omschrijven:
'Stand by Me' is de light versie van 'Mean Creek'
Als je het niet snapt kijk dan ff bij mijn commentaar bij 'Stand by Me'.
Kort gezegd: mooie dramafilm met goed acteerwerk en een mooi script.
Cijfer: 4
Himmelx
Mooie film maar als je niet in de stemming bent om hem te gaan kijken raak je snel verveeld 4.0
Musicer
Heb deze op school gezien. Is wel goed, maar alleen als je wat in de stemming bent, zoals hierboven gezegd.
Couch Potato
Eén van de betere films waar ik ging voorzitten zonder te weten wat er zou komen... de film heeft me aangenaam verrast. Erg realistisch, veel onderhuidse dingen, een steengoede plot en goede acteerprestaties; Zeer apart sfeertje, en als je het onvermijdelijke dan ziet gebeuren begrijp je waarom.
Pestkoppen kan het erg slecht bevallen...
****1/2
Splinter
Ik moest stiekem toch wel een traantje wegpinken aan het einde met dat filmfragmentje. niet doorvertellen :-o
Gerritj
Wat een fantastische film.
Ook heel goed geacteerd door de jongelui.
Ja, als je alleen van oorlog, gangster etc films gecharmeerd bent dan is deze film wellicht te saai.
Maar als je een goed verhaal wil zien dan is deze film fantastis.
Jongelui kunnen vaak te ver gaan in hun beoordelen van situaties die zij als negatief ervaren, Trouwens ouderen soms ook!
PKlijnstra
Pestkoppen kan het erg slecht bevallen...
****1/2
goede omschrijving! i agree.
roeligun
heel erg mooie film
kan goed meleven in de personages
heel goed geacteerd ook hoe die ouderen gasten zich gedrage herken ik hellemaal
realistich en schokkend
genoeg aspecten voor een topfilm als het aan mij ligt.
hij had wel een flink stukje langer gemogen dat is voor mij het enige nadeel.
tukkerstein
Aardige dramafilm met goed acteerwerk. De kinderen zijn niet irritant. Op het einde gaat de film iets te lang door, en slaat de film een beetje de plank mis.
niethie
Het is al weer zeker anderhalf jaar gelden dat ik deze film zag maar kan me bij vlagen nog redelijk goed herrineren wat ik er van vond.
Een prima maar vooral erg intrigerend verhaal met een prachtige sfeer en een goede jonge cast, de film is een soort kruising tussen de paranoide triller deliverance en het coming of age drama stand by me maar dan met zijn eigen originaliteit.
Verder kan ik me er niet alles meer van herrineren, maar ga hem gauw een keer herkijken want ik heb er zeer goede herrineringen aan, tot die tijd 3,5 sterren
Baggerman
Verrassend goede film met een realistisch verhaal en plot. Hoe de acteurs en actrice hun karakters hebben neergezet komt op mij oprecht en overtuigend over.
Zelfs het dikke slachtoffer is geen heilige; op het moment dat ze hem overboord gooien kon ik ze niet ongelijk geven. Ook gelukkig geen sentimenteel Hollywood-Happy-end. (Zo van: de dikkerd doet ineens zijn ogen weer open, hoest en proest wat en 'O, gelukkig, alles komt weer goed!')
Prima!

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix