• 9.374.123 stemmen

From Dusk till Dawn (1996)

Horror / Misdaad | 108 minuten

Genre: Horror / Misdaad

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: George Clooney, Quentin Tarantino en Juliette Lewis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 juli 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot From Dusk till Dawn

"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."

De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...

Jacob Fuller

Scott Fuller

Santanico Pandemonium

Border Guard/Chet Pussy/Carlos

Razor Charlie

Sex Machine

avatar van DieGo

DieGo

Voordat ik hem ging kijken zag ik dat deze film 3,45 gemiddeld kreeg hier dus met redelijk hoge verwachtingen gaan kijken.

Viel me helaas tegen, ik vond het gedeelte met de vampieren best aardig en komisch, maar het eerste stuk was een stuk beter imo.

avatar van Doesj

Doesj

heey ... dit is me net opgevallen. die sherrif Earl Mcgraw is precies het zelfde karakter als in Kill Bill Vol 1 & 2. Hoe "toevallig"

avatar van John Doe

John Doe

Doesj schreef:

hij komt ook op dezelfde manier aanrijden in het begin als bij 'the wedding chapel in El Paso, Texas'

avatar van Brooklyn

Brooklyn

John Doe schreef:

De wielen van de auto draaien rond bedoel je?

avatar van Take One

Take One

Geweldig eerste deel met schitterende karakters, hilarisch tweede deel dat wel snel begint te vervelen.

En oh ja...Salma Hayek...oooooOOOOHHHH MAMA!

avatar van 93.9

93.9

OOk bij Kruidvat 6,95 en op dvd.

avatar van Wouter

Bij Free Record nog goedkoper...

avatar van 93.9

93.9

Er zijn absoluut mensen die deze film nog niet gezien hebben.

Je kunt pas een recensie geven over een film als je 'm gezien hebt, dan is het een aardige bijkomstigheid dat ik even mededeel dat ie voor weinig te koop is.

Ik stel voor dat mensen dat vaker doen, even een re-minder.

Zo ben ik bv ook voor nog geen 10 euro aan Los Amantes del Circulo Polar gekomen.

Mister_Pink

Tarantino is verantwoordelijk voor de screenplay van deze film, wat houdt dat precies in? Dialogen?

avatar van as

as

Betekent dat hij verantwoordelijk is voor het verhaal wat jij ziet. Vaak is het zo dat als een film is gebasseerd op een boek, daarvan weer een screenplay wordt gemaakt ( daar horen ook de dialogen bij. Het script zeg maar) in dit geval is het zo dat het laatste deel van de film door geschreven is door special effects man Robert Kurtzman en het eerste deel door Tarantino zelf. Beide verhalen heeft Tarantino samengesmeed tot een. Een nieuwe screenplay.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Nee, Robert Kurtzman is verantwoordelijk voor het verhaal en de verhaallijnen. Taratino schref de dialogogen

en het sceenplay...

avatar van as

as

Brooklyn schreef:

Niet waar:Zoals ik zei! En hij schrijft dialogen

avatar van Wouter

En in Nederland noemen we een screenplay een scenario. Of een script.

Ok thnx!

avatar van flipsen

flipsen

Het begin van de film vond ik erg goed. Toen kwamen ze in die bar en dacht ik van moet dat nou allemaal, en toen het vampieren slachten even goed op gang gekomen was, kon ik er wel weer oom lachen het einde is erg leuk bedacht.
Ik weet niet wat het met Juliette Lewis is, ze ziet er een beetje uit als een retard (vooral in Cape Fear) maar ze is toch leuk om naar te kijken.

3.5 ster

Dat vind ik ook.

avatar van John Doe

John Doe

flipsen schreef:

In Starsky & Hutch is ze wel meer een lady en minder retard.

avatar van MWX

MWX

geweldige film heb lang niet zo genoten van een film!!!!

avatar van mandert

mandert

Heb hem nog niet gezien, is het waard om voor deze film op te blijven

avatar van GFM

GFM

Ik weet niet hoe oud je bent maar 23:45 uur is toch niet echt opblijven??

avatar van flipsen

flipsen

Tip voor mensen die hem gaan kijken: Ga niks lezen over het verhaal van tevoren, dat is moeilijk, maar lees het verhaaltje in de gids ook niet. Het verhaaltje wat bij op deze site staat verraad nog niet zo veel.

Dan zit er echt een ontzettend goed omslagpunt in de film in!

avatar van GerwinF

GerwinF

flipsen schreef:

Dan zit er echt een ontzettend goed omslagpunt in de film in!

Ja het fijne van veronica is dat ze in de voorstukjes (en in de 10 reclame blokken) het omslagpunt om zeep helpen. Ook ergelijk steeds "in de film van quentin tarantino"....

avatar van V

V

Zo snugger zijn ze dan wel.

Daar zit juist de kracht in!

avatar van gotti

Begint leuk, typisch Tarantino (die dus het script schreef), maar ongeveer een uur voor het einde ontspoort de film té veel. De omslag was voor mij te groot om echt 'bij het verhaal te blijven'.

Doe dan of totaal Tarantino (zoals o.a. Pulp Fiction en Reservoir Dogs) zoals het eerste uur, of doe dan een hak en slash film zoals het laatste uur. Beide werkte voor mij niet, zeker niet met zon plotse omslag. 2*

avatar van Phoenix

Phoenix

Juist heerlijk, om zo op het verkeerde been gezet te worden. Wat Ramon al zei, het zijn gewoon 2 films in 1. 1e deel is leuk. 2e deel is ook leuk. De hele film is dus gewoon leuk, omslagpunt of niet. Ook leuk om, na eerst de documentaire over de film gezien te hebben, nu het eindresultaat te zien. 4*

gotti schreef:

ontspoort? er begint een hele nieuwe film. (dat op de een of andere manier ook nog goed aansluit en minstens net zo onderhoudend is). een van de meest vermakelijke films ooit, w.m.b.

avatar van gotti

Ik kan er steeds maar weer op terugkomen, maar voor mij werkte de plotselinge ommezwaai gewoon niet. Can't help it.

mister blonde

maar iets ontspoort pas als iets te lang door gaat op de ingeslagen weg. hier begint een hele andere film.

maar goed, is niet echt belangrijk. ik snap je punt nu wel.

avatar van cornelis

cornelis

mister blonde schreef:

maar iets ontspoort pas als iets te lang door gaat op de ingeslagen weg