Genre: Horror / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 4 juli 1996
Bekijk via SkyShowtime
Plot From Dusk till Dawn
"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."
De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...
Seth Gecko
Razor Charlie
Sex Machine
Frost
Jordy
Het eerste deel van de film is een geweldig Tarantino-misdaad verhaal. Goed acteerwerk van Clooney (cool as ever), Tarantino, Harvey Keitel en Julliete Lewis, en een paar indrukwekkende scenes zorgen dat dit gedeelte de film alleen al de moeite waard maakt. Halverwege verandert de film ineens in een hilarisch komisch horrorverhaal, waarin er afgerekend dient te worden met een complete bar vol vampieren. Niet helemaal een gebruikelijke film dus, maar wel erg goed en grappig. 4 sterren.
azreal
De omwenteling irriteerde me mateloos: halverwege van een goeie film naar een slecht switchen is niet mijn favoriete bezigheid. Ongebruikelijk en voor mij onacceptabel.
Negativity
Fantastisch flick. Ik weet trouwens niet hoe het dan verder moest als ze eenmaal bij de Titty Twister waren aangekomen, als het een volledig misdaad flick was.
Blindfold
Ik wist helemaal niet dan de omschakeling zou komen, dus ik zat echt met m'n mond open in de bios.
sanne
Ik vond die omschakeling echt niks. Misschien omdat ik het al wist. Maar het begon zi fijn en ik heb een hekel aan die ranzige vamoieren en monsters etc. Misschien wel een leuk project maarbik hoef het niet zo nodig te zien
Knoei
Beetje eentonig.
Wel veel onverwachtse wendingen.
moet je eens gezien hebben, niet vaker.
BS
geweldige sfeer en muziek.Goede geacteerd en spannend.Ik vind dit gewoon een erg goede film die niet verveeld. 4 steren
Ramon K
It's a dark night....2 films in 1, unieke hippe film van Rodriguez met een te gekke soundtrack en ultracool taalgebruik." What's in Mexico??"............Mexicans!!!!!! 4,5 sterren
shayed
De eerste keer dat ik deze film zag wist ik werkelijk niet wat me (halverwege) overkwam.
Eigenlijk vond ik het best grappig. Wat ik ook erg hilarisch vond, was de portier van de Titty Twister(Cheech Marin); "Pussy, pussy, pussy....come on in pussylovers!" Ik heb echt verschrikkelijk in een deuk gelegen!
Ook erg scherpe mono- en dialogen, vooral van Clooney. "Don't you ever try to fuckin run on me, cause I got six little friends and they can all run faster than you can."
(Doelend op de kogels in zijn gun)
***1/2
Rascal
Gave film. Ik vind het verrassende er wel leuk aan. Misschien nie gebruikelijk, maar daarom origineel. Hier zit eigenlijk alles wel in humor, actie, thrillerelementen, horror, in een rap tempo op elkaar gevolgd. Gaaffies.
gimli f
Jawel, leuke film wel. In het begin dacht ik echt aan een soort Pulp Fiction-achtige film, maar ik werd wel verrast, aangenaam dan, door die omwenteling...
Brooklyn
wat een rollen van Clooney en Tarantino, prachtig om te zien. Vooral Clooney speelt het goed. Jammer dat ik de wending van tevoren al wist.
hans vd togt
clooney was erg cool, maar ik vind dat tarantino nog steeds niet kan acteren
MoM
From Dusk vond ik het nog wel leuk, maar Till Dawn werd het me toch wel wat te flauw.
soboer
Wow! Wat een verschijning ,die Selma Hayek dan.
En die tatoo van George Clooney is wel de gaafste die ik ooit heb gezien.
montenegro
Dat is dan ook het enige dat ik kan herinneren van deze film,Selma deed me denken aan Ornella in "Flash Gordon". Die eerste verschijning!De andere hoofdrolspelers als vanouds.
StuF
dat nummer dat salma hayek begeleid bij haar dans is echt heerlijk! satanica pandemonium. zij mag er zelf ook wel wezen inderdaad.
Agony
- 1985 berichten
dat nummer is van Tito Tarantula (tevens de band die je in de titi twister ziet optreden)... maken lekkere muziek! Ik heb reeds een cd-tje van deze band nav deze film
Banjo
- 2032 berichten
wat een film dacht ik. een meeslepend verhaal hij moest de grens over en ik gunde hem het zo.
maar toen die f**ing zombies er waren viel de film inelkaar wat een teleur stelling.
blade 2 denk ik nu. nee zo'n pulp film is niks voor mij
**(*) een ster voor het begin
Da Jando
Ik voelde me echt genaait toen die zombies kwamen, eerst dacht ik dat die pshyco (ben zijn naam kwijt) aan het dromen was, en ik hoopte dat hij snel wakker zou worden. Helaas ging de film verder met dat zombie gebeuren. Verrassend was het zeker, maar goed vond ik het niet.
JoeHallenbeck
Ik voelde me echt genaait toen die zombies kwamen........./Helaas ging de film verder met dat zombie gebeuren.
Het waren vampiers geen zombies. Allebei ondood maar toch heel verschillend.
troy31
eigenlijk wordt er nu enorm gespoild, wat toch wel jammer is. ik heb deze film nietsvermoedend gezien, en zat halverwege met open mond van verbazing te kijken. daarna heb ik alleen nog maar in een deuk gelegen. kijk en als ik dit nu van te voren allemaal gelezen had, had ik de film niet eens bekeken. zo, dat wou ik ff kwijt.....
stemmen, ach 3 of zo, for the fun of it.
Da Jando
KOM OP MAN, normaal zeg ik niets van taalfouten, maar kwijd?? ga aub je basisschool afmaken en daarna lekker door naar het VSO of hoe dat ook heet tegenwoordig.
pfff, waar maak je jezelf druk om zeg. Ten eerste ben ik net wakker. Ten tweede had ik dat berichtje snel getypt en niet nagelezen en ten derde vind ik jouw reactie erg kinderachtig...
(sorry voor dit 'offtopic' gelul)
Agony
- 1985 berichten
ik kan leven met het feit dat dit waarschijnlijk een "love it" or "hate it" film is. Maar niet zo huilen omdat de film halverwege van een (road)thriller plotseling veranderd in een heerlijke horror achtige vampierenfilm.... ; was iedere film maar zo verrassend
jedymaster
gister weer gezien blijft een goede film want
de ene helft van de film een gangster film andere helft horror en dat is knap op 2 films in 1 film te duwen

From Dusk till Dawn 3: The Hangman's Daughter
1999

From Dusk till Dawn 2: Texas Blood Money
1999
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' van Robert Rodriguez is vanavond te zien op televisie
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' is vanavond (29 augustus) te zien op televisie

Films van andere regisseurs die werden geschreven door Quentin Tarantino

Faust: Eine Deutsche Volkssage
Drama / Horror, 1926

Sin City
Actie / Misdaad, 2005
dansenbroer of zus relatieshowdownsheriffbank overvallervampierholy water siegestripperpriesterbank overvalpreacherhostage situationcrucifixrecreational vehicleconvenience storemexican american borderfemale strippingboa constrictorfoot fetishbarefoot