Genre: Horror / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 4 juli 1996
Bekijk via SkyShowtime
Plot From Dusk till Dawn
"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."
De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...
Seth Gecko
Razor Charlie
Sex Machine
Frost
jedymaster
trouwens wisten jullie dat de regisseur Robert Rodriguez ook spy kids 1 en 2 heeft gemaakt zeer spijtig!
Willem-Jan
Alleraardigst... Persoonlijk heb ik niet genoeg aan 1 film op een avond, deze film bracht daar uiteraard verandering in. (2 in 1!!)
(Beetje jammer van die grote ratachtige pop (waar SexMachine in veranderd zodra zijn kop er af geknald wordt)...
3.25 ster
andolini
3.25 ster
Heel goed WJ, gewoon tegen het systeem aanschoppen
mister blonde
eigenlijk wordt er nu enorm gespoild, wat toch wel jammer is.
niets eigenlijk, je hebt helemaal gelijk. een van de grootste plot wendingen die ik ooit gezien heb, wordt hier op tafel gelegd.
Hemdale
Ik hou niet zo van vampier films maar dit is toch wel echt een topper! 4,0 sterren!
Marvin
Wow! Wat een verschijning ,die Selma Hayek dan.
En die tatoo van George Clooney is wel de gaafste die ik ooit heb gezien.
idd!!!
goeie smaak soboer!
pjotr
Ik vond de tatoeage van de broer van Octavio in Amores Perros nog wel mooier.....
vdc
Als het 2e deel van deze film in dezelfde stijl was gebleven als het eerste deel, dan stond deze film nu ergens vooraan in de top 100 (zo ergens tussen Pulp Fiction en Reservoir Dogs).
M. Rodriguez Fan
Waarom? Omdat Quentin Tarantino erin zit? Geen goede vergelijking en FDTD haalt het nooit tot die top, Ik vind het geen Vergelijking, en de vergelijking wordt alleen gemaakt omdat Quentin Tarantino erin zit. FDTD hoort niet in de top 100 dus haalt het al niet bij de echte toppers.
Agony
- 1985 berichten
mister blonde
idd een van de grootste plot twists die ik ooit gezien heb. ik denk als de gecko brothers nog veel langer coole road gansters hadden moeten zijn, dat het saai was geworden. dit was precies goed zo.
bioscoopzaal
Ach, ik betwijfel dat de film saai was geworden als de Gecko's niet bij de Titty Twister gekomen waren. Ik weet zeker dat ook zonder de mega-twist, de film onderhoudend was geworden.
Tarantino speelt naar verluid trouwens nog altijd met het idee om bij wijze van tussendoortje een volledige Gecko-film te draaien. Het zou dan wel een prequel moeten worden, natuurlijk. Lijkt me wel geinig om te zien hoe die film zou worden ...
darkcity
De film begint erg goed en spannend en verandert na ongeveer een uur in een compleet andere film, een hersenloze vampire-slasher die ook zeker erg leuk is om te zien.
Er wordt goed geacteerd en het is altijd vermakelijk.
Het 1e deel van de film is erg spannend en toch ook wel grappig, George Clooney is erg leuk ! het 2e deel is meer humoristisch maar ik heb wel genoten van de film, het einde was ook erg leuk ! ! Toch boeide me het 1e deel van de film meer, terwijl ik niet eens van misdaadfilms houd. ****
as
[quote]M. Rodriguez Fan schreef:
Dat maken we verdomme zelf wel uit
En welke toppers?
Die in jou lijst staan zeker!

Ramon K
Naar aanleiding van een topic betreffende plottwists toch even deze film de hemel in prijzen.
'From Dusk Till Dawn' van Robert Rodriguez (de maker van het eveneens vermakelijke Desperado) is een geweldige humorvolle, campy pulpfilm met heerlijke dialogen en one-liners, een sterke cast, een hoog 'coolgehalte', een dosis zelfspot, een hoog splattergehalte en meerdere knipogen naar films uit het verleden. Topentertainment wat mij betreft!
Deze film is in mijn ogen uniek: From Dusk Till Dawn bevat 1 van de meest radicale twists uit de filmgeschiedenis. Als je deze twist als kijker niet kunt accepteren dan houdt 't op....accepteer je deze twist wel dan biedt deze film 104 minuten lang topvermaak.
Voor een 'B-film' heeft From Dusk Till Dawn een geweldige cast! Harvey Keitel, George Cloony en Juliette Lewis zetten geweldige rollen neer maar ook de vaste cast van Rodriguez (Cheech Marin in 3 rollen, Salma Hayek als demonische verleidster, Danny Treyo en Tito Larriva) is weer aanwezig in leuke bijrollen. De acteerprestaties van Tarantino en Ernest Liu zijn iets minder, maar storen niet. Tarantino loodste ook Blaxploitation-acteur Fred Williamson nog de film in, voor een vermakelijke bijrol als Vietnamveteraan.
Verder heeft de film een leuke soundtrack met oa ZZ Top, The Mavericks, Stevie Ray Vaughn en de 'explosieve' band Tito & Tarantula. (ook uit Desperado).
De gore in de film wordt gebracht met een flinke knipoog; Holywatersokers, Shotguns in de vorm van een kruis, waterballonnen, het befaamde 'kruispistool' en kogels met kruisingraveringen rekenen in stijl af met het gespuis en zorgen voor rondvliegende ledematen en exploderende lichamen...
De one-liners en dialogen zijn leuk en duidelijk afkomstig van Tarantino...
Seth: I know that I have put you through hell, and I know that I have been one rough pecker. But from here on, you are all in my cool book
Seth: Died instantly?
Jacob: Not quite. She was trapped in the wreck for about six hours before she passed on.
Seth: Whewww! Those acts of God really stick it in and break it off, don't they?
Seth: Did they look like psychos? Is that what they looked like? They were vampires. Psychos do not explode when sunlight hits them, I don't give a fuck how crazy they are.
Verder bevat From Dusk Till Dawn verwijzingen naar oa 'A-Team, Pulp Fiction, Desperado, Assault on Precinct 13, The Wild Bunch en That Darn Cat! Ook die Stand-off (4 tegen 4) lijkt mij een verwijzing naar een bepaalde film..
In ieder geval, ik heb deze film op zijn minst een keer of 10 gezien en hij blijft leuk.
mister blonde
idd, maar ik vond de rol van tarantino ook geweldig hoor!
jackie
Mee eens Ramon ! alleen vond ik dat
Tarantino ook erg goed acteerde !
Ramon K
Tarantino is toch geen rasacteur denk ik.....ach ja, als ie maar leuke scripts blijft schrijven en leuke films blijft maken!
Omdat ik het begin zo goed vond heb ik de film nu reeds drie keer gezien en heb dus alle tijd gehad om de rare twist te accepteren. Maar dan nog duikt het niveau nogal. Van een hele goede gangstercomedy duikelt de film naar een doorsnee vampierenfilm met nogal wat flauwe grappen.
T.O.
Zo herinner ik mij de film ook inderdaad. Kan het wel heel erg inventief zijn, zo'n twist, maar als de film dan ineens een stuk slechter wordt...
mister blonde
dat sommige de film na de plot wending minder vinden kan ik me voorstellen. zelf vond ik hem ook beter voor die twist (hoewel, ik hem daarna nog steeds 'goed' vond). Goed is trouwens niet het goede woord maar goed.
waar ik benieuwd naar ben wat vond je (vonden jullie) van de wending als zodanig? dus de wending opzich?
Ik vond de film voor de plotwending een ietwat voorspelbare gangsterfilm met komsiche elementen, eran werd het allemaal lekker uitzinnig en over de top. Op het moment van kijken vond ik dat amusant, maar het is wel een film die vaak wat overgewaardeerd word. Een tweede keer is het allemaal al niet meer zo leuk.
De plotwending is vooral een gimmick. En gimmicks zijn vaak niet echt lang leuk.
Ramon K
Die plotwending is slechts 1 enkel element in de film. Ik geniet bij elke herziening weer van de coole dialogen en van de pulpachtige actiescene's. From Dusk Till Dawn is een hommage aan de B-film en blijft leuk imho.
Yak
Ik walg van het gruwelijke geweld (waarbij zelfs kinderen zonder schroom en met veel gesplatter aan flarden worden geschoten) wat verpakt wordt in een 'cool' jasje.
bylar
Ik vond het zeer zeker wel vermakelijk!
Lekkere B-pulp zeg maar, maar dan wel met goede acteurs...
U-96
- 2064 stemmen
Zeker het kijken waard. Ik al die tijd maar denken dat het een thriller/aktie-film is, maar dan later in die kroeg. Best leuk verfilmd en op geen enkel punt saai. 3.5 sterren.
Mischa
heb bij deze film altijd het idee dat de makers het halverwege ook niet meer wisten, en toen maar op de vampier-toerzijn gegaan. En goeie pulp maakt nog geen goeie film...

From Dusk till Dawn 3: The Hangman's Daughter
1999

From Dusk till Dawn 2: Texas Blood Money
1999
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' van Robert Rodriguez is vanavond te zien op televisie
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' is vanavond (29 augustus) te zien op televisie

Films van andere regisseurs die werden geschreven door Quentin Tarantino

Faust: Eine Deutsche Volkssage
Drama / Horror, 1926

Sin City
Actie / Misdaad, 2005
dansenbroer of zus relatieshowdownsheriffbank overvallervampierholy water siegestripperpriesterbank overvalpreacherhostage situationcrucifixrecreational vehicleconvenience storemexican american borderfemale strippingboa constrictorfoot fetishbarefoot