• 9.374.084 stemmen

From Dusk till Dawn (1996)

Horror / Misdaad | 108 minuten

Genre: Horror / Misdaad

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: George Clooney, Quentin Tarantino en Juliette Lewis

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 juli 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot From Dusk till Dawn

"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."

De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...

Jacob Fuller

Scott Fuller

Santanico Pandemonium

Border Guard/Chet Pussy/Carlos

Razor Charlie

Sex Machine

Mischa schreef:

heb bij deze film altijd het idee dat de makers het halverwege ook niet meer wisten, en toen maar op de vampier-toerzijn gegaan. En goeie pulp maakt nog geen goeie film...

PartyMarty

Inderdaad Mischa. Dat slaat nergens op.

avatar van WB

WB

Waar slaat dat nou weer op?

Goeie vraag! Ik denk dat Robert Rodriguez (was deze film btw niet samen met Tarantino gemaakt?) vast wel wist wat hij deed! En dat heeft ie errug goed (en verrassend) uitgewerkt! Topfilm!

4 sterren!

WB schreef:

Als je denkt dat ie het vast wel wist ben je er volgens mij ook niet zo zeker van, maar je beoordeelt de film iig wel goed.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

WB schreef:

was deze film btw niet samen met Tarantino gemaakt?

Tarantino heeft het verhaal geschreven.

avatar van Wouter

Mischa schreef:

Daar ga ik wel van uit.

avatar van ToNe

ToNe

mwah,

ik denk dat het wel iets is voor tarantino om zo'n twist erin te verwerken, al is het maar, en dat moet ik er wel bij zeggen, om zulke 'pulp' taferelen tot stand te laten komen.

avatar van Bulleke

Bulleke

Wat een baggerfilm zeg!! **

Zoals de meeste hier al zeggen, voor de twist een aardige film (maar ook niet echt super) maar daarna gaat het met de scene bergafwaarts..

avatar van cornelis

cornelis

Waar slaat dat nou weer op?

Goeie pulp maakt nog geen goeie film. Lijkt me een waarheid als een koe.

En dat deze film in twee nogal van elkaar verschillende delen uiteen valt is toch ook geen vreemde constatering. Dat je dan het idee krijgt dat die tweede helft een soort deus ex machina is, is dan niet heel verwondelijk, wel?

Ramon K

Zucht.........zoekende naar een confrontatie cor?

Waar slaat dat nou weer op?

(Ter verduidelijking........het feit dat enkele mensen niets met de twist kunnen heeft geen bal met de intenties van de maker te maken. Rodriguez geeft me twee films in 1 en sommige mensen kunnen niks met het tweede gedeelte........vette pech dus voor hen)

avatar van NanneB

NanneB

Wat een super slechte film zeg!

Ik ben Fan van Tarantino maar deze film is echt waardeloos, het eerste uur is wel gaaf (veel geweld e.d.) maar daarna slaat de film om naar een vampieren film en dat is echt te slecht.

2* omdat het begin wel goed is.

PartyMarty

Dus als ik het goed begrijp vind je dat de vampier scene te weing geweld bevat?

Ramon K

Film is van Rodriguez.........2e gedeelte vind ik misschien nog wel beter dan het eerste gedeelte. Valt 'het afrukken van ledematen' niet onder geweld?

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Vond de film echt wel de moeite waard, had me niet op voorhand geïnformeerd en dus had de plotse omschakeling van verhaal eigenlijk best een leuk effect

Het overdreven geweld heeft het gewenste effect.

SSeagal

Hell Yeah Tarentino, wat een vakwerkje, geniale conversaties, scherpe en bijtende humor, Clooney, the man himself, wrede actie, coole horror, onvoorspelbaar, kan ik doorgaan??? Een hele vette *****

avatar van Dionysos

Dionysos

Die Clooney houdt mij tegen deze film te kijken .

Hell Yeah Tarentino

Je bedoelt 'Hell Yeah Rodriguez'..........toch?

avatar van mister blonde

mister blonde

Dionysos schreef:

Die Clooney houdt mij tegen deze film te kijken .

dan mis je wat. Clooney acteert hierin uitstekend, alsmede de rest van de cast.

Ramon K schreef:

Je bedoelt 'Hell Yeah Rodriguez'..........toch?

Nou nee, kam me niet voorstellen dat de conversaties ook van Rodriguez komen, en Tarentino speelt er zelf in mee, vandaar.

Ramon K

Aha, dus enkel de dialogen maken voor jou de film? De dialogen zijn afkomstig van Tarantino, maar Rodriguez heeft het toch maar allemaal geregisseerd. Een 'Hell yeah Rodriguez' lijkt me toch zeker niet onbelangrijk.

Ramon K schreef:

Aha, dus enkel de dialogen maken voor jou de film?

Dat heb ik niet beweerd, de dialogen maken gedeeltelijk de film, strakke actie en goed acteren maakt deze film nog mooier. Maar bij deze : Hell yeah to Rodriguez voor het puike regie werk, zo goed?

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Hele kicke film, geweldige rol van Quinten, en geweldig vermaak

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

en van George Clooney

avatar van nirvana

nirvana

heb me er ferm mee geamuseerd, goed gelachen en vond de cast ook niet slecht, 3,5 sterren

avatar van hans vd togt

hans vd togt

(verwijderd) schreef:

Hele kicke film, geweldige rol van Quinten, en geweldig vermaak

leuke rol, jammer alleen dat de man totaal niet kan acteren

avatar van pjotr

pjotr

Daar snap ik dus niks van.

Er zijn er meer die zich aan zijn 'acteerwerk' storen maar ik heb er totaal geen problemen mee - in Desperado ook niet trouwens.

pjotr schreef:

Daar snap ik dus niks van.

Precies, ik vind hem zeker niet slecht acteren, vind hem altijd wel overtuigend overkomen. Zal zeker weer aan ons liggen pjotr

shayed schreef:

Ook erg scherpe mono- en dialogen, vooral van Clooney. "Don't you ever try to fuckin run on me, cause I got six little friends and they can all run faster than you can."

(Doelend op de kogels in zijn gun)

***1/2

Wat dacht je dan van : "I said plant yourself in that seat, plants don't talk!" Daar heb ik ook erg om gelachen, wel mijn humor dat.

avatar van hans vd togt

hans vd togt

"Ok hard drinkers, lets drink hard"

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

hahaha lach film in een thriller jasje