Genre: Horror / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 4 juli 1996
Bekijk via SkyShowtime
Plot From Dusk till Dawn
"One night is all that stands between them and freedom. But it's going to be a hell of a night."
De gebroeders Seth (George Clooney) en Richard (Quentin Tarantino) Gecko zijn op de vlucht richting Mexico, na een bloederige bankoverval in Texas. Maar ook onderweg laten ze een spoor van vernietiging en bloedvergieten na; vooral Richard kan zijn slechte kant maar niet beheersen. Om de grens ongemerkt over te kunnen gaan, gijzelen ze de getergde weduwnaar en dominee Jacob Fuller (Harvey Keitel) en diens kinderen Kate (Juliette Lewis) en Scott (Ernest Liu). Het plan slaagt en ze gaan alle vijf naar de 'Titty Twister', een ruige bar die tussen schemering en dageraad geopend is. Dat dat laatste niet zonder reden is, zal het gezelschap snel duidelijk worden...
Seth Gecko
Razor Charlie
Sex Machine
Frost
Ramon K
heb bij deze film altijd het idee dat de makers het halverwege ook niet meer wisten, en toen maar op de vampier-toerzijn gegaan. En goeie pulp maakt nog geen goeie film...
WB
Waar slaat dat nou weer op?
Goeie vraag! Ik denk dat Robert Rodriguez (was deze film btw niet samen met Tarantino gemaakt?) vast wel wist wat hij deed! En dat heeft ie errug goed (en verrassend) uitgewerkt! Topfilm!
4 sterren!
PartyMarty
Als je denkt dat ie het vast wel wist ben je er volgens mij ook niet zo zeker van, maar je beoordeelt de film iig wel goed.
blabla
- 2070 berichten
was deze film btw niet samen met Tarantino gemaakt?
Tarantino heeft het verhaal geschreven.
Daar ga ik wel van uit.
ToNe
mwah,
ik denk dat het wel iets is voor tarantino om zo'n twist erin te verwerken, al is het maar, en dat moet ik er wel bij zeggen, om zulke 'pulp' taferelen tot stand te laten komen.
Bulleke
Wat een baggerfilm zeg!! **
Zoals de meeste hier al zeggen, voor de twist een aardige film (maar ook niet echt super) maar daarna gaat het met de scene bergafwaarts..
cornelis
Waar slaat dat nou weer op?
Goeie pulp maakt nog geen goeie film. Lijkt me een waarheid als een koe.
En dat deze film in twee nogal van elkaar verschillende delen uiteen valt is toch ook geen vreemde constatering. Dat je dan het idee krijgt dat die tweede helft een soort deus ex machina is, is dan niet heel verwondelijk, wel?
Ramon K
Zucht.........zoekende naar een confrontatie cor?
Waar slaat dat nou weer op?
(Ter verduidelijking........het feit dat enkele mensen niets met de twist kunnen heeft geen bal met de intenties van de maker te maken. Rodriguez geeft me twee films in 1 en sommige mensen kunnen niks met het tweede gedeelte........vette pech dus voor hen)
NanneB
Wat een super slechte film zeg!
Ik ben Fan van Tarantino maar deze film is echt waardeloos, het eerste uur is wel gaaf (veel geweld e.d.) maar daarna slaat de film om naar een vampieren film en dat is echt te slecht.
2* omdat het begin wel goed is.
PartyMarty
Dus als ik het goed begrijp vind je dat de vampier scene te weing geweld bevat?
Ramon K
Film is van Rodriguez.........2e gedeelte vind ik misschien nog wel beter dan het eerste gedeelte. Valt 'het afrukken van ledematen' niet onder geweld?
Obiwannes
Vond de film echt wel de moeite waard, had me niet op voorhand geïnformeerd en dus had de plotse omschakeling van verhaal eigenlijk best een leuk effect
Het overdreven geweld heeft het gewenste effect.
SSeagal
Hell Yeah Tarentino, wat een vakwerkje, geniale conversaties, scherpe en bijtende humor, Clooney, the man himself, wrede actie, coole horror, onvoorspelbaar, kan ik doorgaan??? Een hele vette *****
Ramon K
Je bedoelt 'Hell Yeah Rodriguez'..........toch?
mister blonde
Die Clooney houdt mij tegen deze film te kijken
dan mis je wat. Clooney acteert hierin uitstekend, alsmede de rest van de cast.
SSeagal
Nou nee, kam me niet voorstellen dat de conversaties ook van Rodriguez komen, en Tarentino speelt er zelf in mee, vandaar.
Ramon K
Aha, dus enkel de dialogen maken voor jou de film? De dialogen zijn afkomstig van Tarantino, maar Rodriguez heeft het toch maar allemaal geregisseerd. Een 'Hell yeah Rodriguez' lijkt me toch zeker niet onbelangrijk.
SSeagal
Aha, dus enkel de dialogen maken voor jou de film?
Dat heb ik niet beweerd, de dialogen maken gedeeltelijk de film, strakke actie en goed acteren maakt deze film nog mooier. Maar bij deze : Hell yeah to Rodriguez voor het puike regie werk, zo goed?
(verwijderd)
Hele kicke film, geweldige rol van Quinten, en geweldig vermaak
nirvana
heb me er ferm mee geamuseerd, goed gelachen en vond de cast ook niet slecht, 3,5 sterren
hans vd togt
Hele kicke film, geweldige rol van Quinten, en geweldig vermaak
leuke rol, jammer alleen dat de man totaal niet kan acteren
pjotr
Daar snap ik dus niks van.
Er zijn er meer die zich aan zijn 'acteerwerk' storen maar ik heb er totaal geen problemen mee - in Desperado ook niet trouwens.
SSeagal
Daar snap ik dus niks van.
Precies, ik vind hem zeker niet slecht acteren, vind hem altijd wel overtuigend overkomen. Zal zeker weer aan ons liggen pjotr
SSeagal
Ook erg scherpe mono- en dialogen, vooral van Clooney. "Don't you ever try to fuckin run on me, cause I got six little friends and they can all run faster than you can."
(Doelend op de kogels in zijn gun)
***1/2
Wat dacht je dan van : "I said plant yourself in that seat, plants don't talk!" Daar heb ik ook erg om gelachen, wel mijn humor dat.

From Dusk till Dawn 3: The Hangman's Daughter
1999

From Dusk till Dawn 2: Texas Blood Money
1999
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' van Robert Rodriguez is vanavond te zien op televisie
Het iconische 'From Dusk Till Dawn' is vanavond (29 augustus) te zien op televisie

Films van andere regisseurs die werden geschreven door Quentin Tarantino

Faust: Eine Deutsche Volkssage
Drama / Horror, 1926

Sin City
Actie / Misdaad, 2005
dansenbroer of zus relatieshowdownsheriffbank overvallervampierholy water siegestripperpriesterbank overvalpreacherhostage situationcrucifixrecreational vehicleconvenience storemexican american borderfemale strippingboa constrictorfoot fetishbarefoot