• 9.374.652 stemmen

Met onder meer: Barry Pepper, Annabella Piugattuk en James Cromwell

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch, Frans en Italiaans

Releasedatum: 16 december 2004

Plot The Snow Walker

Piloot Charlie Halliday heeft tijdens een routineklus in de wildernis van de Noordpool een ontmoeting met een kleine groep Inuit vissers, met onder hen een ziek jong meisje, Kanaalaq genaamd. De vissers vragen aan Charlie om haar terug te vliegen naar een ziekenhuis; hun enige hoop dat het meisje zal overleven. Eerst weigert Charlie nog, maar als de vissers hem twee waardevolle walrusslagtanden aanbieden, wordt de verleiding hem te groot.

avatar van neo

neo

Mooie beelden, mooie score van Mychael Danna, Pepper in een wel aardige rol. Echter boven het standaard komt het niet uit, daarvoor raadt ik liever een ''echte'' film aan: Atanarjuat (die ook in deze zelfde gebieden was opgenomen. 3 sterren

avatar van Spetie

Ik heb bij vlagen best wel genoten van deze toch wel meer dan aardige film. Door diverse goede bijrolletjes was ik wel eens benieuwd hoe Barry Pepper het als dragende kracht in een film zou doen en hiervoor slaagt hij met vlag en wimpel. Pepper speelt overtuigend de rol van man uit ‘de bewoonde wereld” die in contact komt met een eskimomeisje en noodgedwongen op elkaar aangewezen zijn en geeft zijn personage diepgang mee. Ook het meisje speelt goed en in combinatie met de soms schitterende beelden van de soms ruige natuur levert dit bij vlagen een sterke film op. De film is erg traag, maar straalt mede daardoor een soort van enorme rust uit. Jammer is het dan ook dat die rust af en toe wreed verstoord wordt door de niet zo sterke soundtrack, die af en toe een beetje te nadrukkelijk aanwezig is en mij daardoor uit de film haalde. Toch is dit een typische voorbeeld van een film, die door de acteurs en het mooie camerawerk de film boven de middelmoot doet uitstijgen. Best van genoten dus.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een piloot en een ziek Inuit meisje neerstorten op de noordpool. Een weinig verassend verloop van overleven in de natuur verteld in een rustig tempo. Maar de film blijft onderhoudend vanwege de relatie tussen de twee hoofdpersonages met hun cultuurverschillen en taalbarrière. Ook de mooie opnames van het landschap werken hieraan mee. Prima samenspel tussen Barry Pepper en de debuterende Annabella Piugattuk.

Leuk detail: regisseur Charles Martin Smith was zelf eerder te zien in het soortgelijke Never Cry Wolf.

avatar van blurp194

blurp194

Fijne kleine film.

Vooral mooi door de dialogen tussen de twee mensen die elkaar nauwelijks verstaan, de eerbied voor de kennis van de authentieke bevolking van het barre poolgebied, en de verlaten landschappen. Bijzonder in dat Barry Pepper een keer geen bijrol speelt, en door de aanwezigheid van de mooie Annabella Piugattuk. Beiden spelen overtuigend, en de actiescenes zijn knap gedaan.

Jammer dat er een soort flauw sausje van trauma's over het karakter van Charlie heen ligt, de flashbacks die gebruikt worden om dat in het verhaal te brengen doen de film weinig goed.

Annabella Piugattuk leek zich indertijd met deze rol in de kijker gespeeld te hebben, maar dat heeft zich helaas niet vertaald in grotere rollen in meer films. Jammer, ik had best meer van haar willen zien.

avatar van goliathje

goliathje

Vijf volle sterren. Acteren, setting, muziek, opbouw. Grote klasse...! Annabella Piugattuk, prachtige actrice. Barry Pepper sterke prestatie. Cliché? Vind ik absoluut niet. Heel gelukkig, dat ik deze film gezien heb... Gaat uiteindelijk volgens mij over opoffering, liefde en ontmoeten van culturen.