Genre: Avontuur / Drama
Met onder meer: Barry Pepper, Annabella Piugattuk en James Cromwell
Gesproken taal: Engels, Tsjechisch, Frans en Italiaans
Releasedatum: 16 december 2004
Plot The Snow Walker
Piloot Charlie Halliday heeft tijdens een routineklus in de wildernis van de Noordpool een ontmoeting met een kleine groep Inuit vissers, met onder hen een ziek jong meisje, Kanaalaq genaamd. De vissers vragen aan Charlie om haar terug te vliegen naar een ziekenhuis; hun enige hoop dat het meisje zal overleven. Eerst weigert Charlie nog, maar als de vissers hem twee waardevolle walrusslagtanden aanbieden, wordt de verleiding hem te groot.
Charlie Halliday
Warren
Hap
Mr. Izzard
Mr. Moss
Prachtige film met werkelijk schitterende beelden en een steengoede Barry Pepper. Een dikke acht dus 4*
Master Blaster
ja inderdaad
zeer goeie film
4 sterren waard
was wel een afgezaagd einde
TukkerBart
Leuke film goed geacteerd het einde was een beetje afgezaagt inderdaad. Nu weten we nog niet hoe hij terug komt bij zn meisje en bij wie hij aankwam. Hij liep ook echter maar 10 min van de film door de sneeuw. Maar oke leuke film 3 sterren.
madelon25
Zeer indrukwekkende film door de schitterende natuurbeelden. Mooi uitgewerkt verhaal. Het einde vond ik niet afgezaagd wel onbevredigend door je inderdaad niet weet hoe of wat verder. Dik 4 sterren verdiend
De Knip
Mooie film, prachtige plaatjes. Ik hou wel van een supergevoelig einde en dat miste ik eerlijk gezegd. De hereniging met zijn eigen familie. Of heeft hij een nieuwe familie, zo kan je het ook bekijken.
Ik vind een dramatisch slot lekkerder, maar da's al vaker vertoond natuurlijk.
En zij is natuurlijk doodgegaan, da's wel duidelijk. Tarqueq heeft haar meegenomen. Ze is naar een rustige plek heengeleid.Blijft staan een krachtige film:
***1/2
tevelenco
leuke film en goed geacteerd
en ook inderdaad prachtige plaatjes van de natuur
alleen het einde vond ik een beetje tegenvallen
maar ja je kunt niet alles willen
3 en een halve ster
zeus
Mooie film met zeer mooie natuurbeelden, alleen jammer van het einde. 3,5*.
bertkonterman
Er gebeurt niks! Het eskimo meisje is aan het eind van de film in staat om hele monologen in het Engels te houden. Daar kan een LOI-cursus niet tegen op!
yorrick
Er gebeurt natuurlijk heel veel in deze mooie film. Nee, geen actie die je kunt zien (hoewel: er stort een vliegtuig neer! jawel!); het gebeurt juist in de hoofden van de piloot en zijn Inuit (= Noord-Canadese Indiananstam) passagier.
Het thema vind ik wel een beetje sleets, maar het is mooi uitgewerkt en in beeld gebracht, en het wordt - Godzijdank - niet sentimenteel, ook niet aan het einde. In mijn ogen is het einde zoals het nu is zelfs de minst afgezaagde optie; elk ander einde dat ik kan bedenken zou afgezaagder zijn geweest.
Ik wist niet dat er nog mensen bestaan die van een voorspelbaar sentimenteel einde houden. Gelukkig maar, dan worden al die films in Hollywood niet voor niets gemaakt.
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Exact. Van alle voorspelbare eindes is deze toch de meest onvoorspelbare.
En van alle onvoorspelbare regisseurs heeft deze regisseur ook gewoon AirBud gemaakt. Over hollywoodsentiment gesproken.
Desondanks een zeer overtuigende film.
boykema
hmm, goeie film, tot de laatste minuut!
je kijkt toch een film om te kijken hoe de film afloopt en niet om hoe de film niet afloopt:S echt jammer!
titan
hmm, goeie film, tot de laatste minuut!
En dan 1 ster geven
TheRisingSun
Iemand enig idee of en, zo ja, wanneer deze film op dvd komt?!
queenie
mooie film, maar het had wel wat spannender gemogen. Er had wat meer in kunnen zitten, desalnietemin 3*
neo
Mooie beelden, mooie score van Mychael Danna, Pepper in een wel aardige rol. Echter boven het standaard komt het niet uit, daarvoor raadt ik liever een ''echte'' film aan: Atanarjuat (die ook in deze zelfde gebieden was opgenomen. 3 sterren
Waku
Boeiende film.
Arrogantie slaat om in symphatie.
Leuk om te zien hoe de twee tegenpolen,piloot en
eskimo meisje naar elkaar toegroeien.
Wel raar inderdaad dat meisje aan het begin van de film nauwelijks of geen engels spreekt en naarmate de film vorderd hele verhalen kan vertellen in diezelde engelse taal. maar goed, kniesoor die daar op let zullen we zeggen.
Mooie beelden,sfeervol geheel
doncorleone
zeker de moeite waard deze film.
Vrij verfrissend verhaal, en dan vooral qua omgeving, want films over vermisten op zee (bijvoorbeeld) zijn er natuurlijk zat geweest.
De relatie (ontwikkeling) tussen beide hoofdpersonen vind ik mooi.
voorspelbaar, en toch ook weer niet qua uitwerking (ga ik niet verder op in, om niets weg te geven)
Toch denk ik dat er meer in had gezeten.
Jammer dat de sfeer van de film toch zo Amerikaans is (ik weet het, het is een Canadese produktie).
Misschien heb ik dat gevoel omdat ik net "Whale rider" (Nieuw-Zeeland) en "The twilight Sumurai" (Japan) heb gezien.
Deze twee films hebben beiden een hele mooie autentieke sfeer.
The snow walker had van mij wel iets meer vanuit eskimo perspectief verteld mogen worden.
btw : ik ben verliefd ! (wat is dat Eskimo meisje leuk zeg!)
eldorado
Tegenvaller.Mist de diepgang en goed acteerwerk voor goed drama.Hier en daar ook ongeloofwaardig o.a de manier van Engels spreken van de Eskimo(vrouw).Wel mooie natuur opnames.Hadden ze meer van kunnen maken.Gemiste kans!
bri560
de film valt tegen, te soft... weinig spanning, omdat aan het begin van de film, weet jij al later hoe het eindigt. Jammer. Verder natuurlijk, mooie beelden, was dichtbij met de realiteit, qua leven in zo gebied, zeker met de muggen. Je voelt gewoon dat de regisseur af en toe ons terug brengt naar de zogenaamd "civilisation"puur om ons niet te laten vervellen met een film waar weinig zal gepraat worden. Dan krijg jij meer met een documentair te maken hebben. Dat is een typische film dat je moet kijken tijdens een regenachtig zondagmiddag. Gewoon je laten, gaan naar nog een onbekende wereld.
Ik heb de nederlandse film " noorderlicht " gezien, die was wel better in ze geheel.
Naomi Watts
Erg vermakelijke film. Pepper speelde weer goed en vooral Annabella Piugattuk heeft een indruk gemaakt. Haar charismatische spirituele uitstraling, prachtige ogen en met boven gemiddeld acteerwerk ben ik ervan overtuigd dat het niet bij deze film blijft, goede introductie van de Canadese dus. De film springt niet boven het standaard uit maar is gewoon erg vermakelijk. 3,5*
Freddy1953
Prachtige film.Mooie beelden en goed geacteerd.Het enige minpunt is inderdaad dat je na enkele minuten al weet hoe de film eindigt.Dat hadden ze beter niet gedaan.De meeste spanning valt zo weg.
Ik geef deze film toch een 4*.
E V
Vooral 3,5 * voor de mooie zonsondergangen, want het verhaal viel me tegen. Werd me toch iets te Amerikaans gebracht.
Acteren was oké, niet bijzonder.
Insane
Geweldige Film.. kan gewoon niet anders zeggen.
Dat het verhaal wat minder is weegt niet op tegen de sfeer wat deze film met zich meebrengt.
Prachtige mooie film.. 'k heb er van genoten.
4,5 *
christian
Iemand enig idee of en, zo ja, wanneer deze film op dvd komt?!
deze film is net een week op dvd uitgekomen. De intervieuw die bij de dvd zit is zeker de moeite waard.
sfeer van de film is uitstekend net zoals het acteer werk. De band tussen de twee personages had van mij wat krachtiger gemogen.
***1/2
ijsbeerpuma
wat een stomme film zeg.
Heel erg saai, ongeloofwaardig, slechte acteerprestaties.
1* vanwege mooie beelden.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Ennio
Documentaire / Muziek, 2021