Apocalypse Now (1979)
Genre: Oorlog
Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")
Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut
Geregisseerd door: Francis Ford Coppola
Met onder meer: Marlon Brando, Robert Duvall en Martin Sheen
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 18 oktober 2001
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Zondag 12 april in één bioscoop (Castricum)
Plot Apocalypse Now
"This is the end..."
Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Heart of Darkness (BoekMeter)
- Apocalypse Now (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Photojournalist
General Corman
Colonel Lucas
mikeh
Prima begin, prima middenstuk maar het einde vond ik niet zo!
Ook zullen het er niet veel met mij eens zijn denk ik maar vind Platoon een betere film.
Beet
Niet alleen dat: Apocalypse Now is DE ultieme oorlogsfilm.
dit lees ik vaker in dit draadje. persoonlijk vind ik 'the thin red line' aanzienlijk sterker. Apocalypse Now is eigenlijk te saai om echt hoog te scoren. te onsamenhangend. sterke scenes, bij tijd en wijle beklemmend, maar na een tijdje verslapt de aandacht. ik geloof niet dat ik deze film ooit helemaal uit heb gekeken. althans niet aan 1 stuk.
Wellicht moet je dat dan eens doen.
(Kijk dan eens de originele cut, die kijkt veel lekkerder weg de eerste keer.)
wwelover
Briljante film. Echt geweldig. Wel wat lang (heb de Redux versie gezien). Ben echt onder de indruk.
Het verhaal is echt van een zeer hoog niveau. Met geweldige personage's. Die allemaal stuk voor stuk goed neergezet zijn. Jammer genoeg wat weinig van Harrison Ford.
De beelden zijn vaak schokkend en erg goed in beeld gebracht. In combinatie met de geniale vele klassieke muziek. Dat vind ik heel knap gedaan.
Jammer dat Marlon Brando in de laatste jaren van zijn carriere zoveel flut rollen heeft gehad. En zelfs een Razzie heeft gewonnen, dat doet me toch pijn van binnen.
The Last
De film zou er niet beter op zijn geweest (neem niet weg dat ik het een fantastische acteur vind).
super sterke film en zeer realistich neer gezet
acteren was echt heel goed.
muziek paste perfect erbij
Baksteen
Bevat die Redux versie gewoon extra deleted scenes of zijn dat later opgenomen scenes?
lucdecoster
Ik heb nu ook een DVD (redux) met 197 minuten. Er staat bij genoteerd in het geel op de voorkant : volledig ge-remastered met 49 minuten meer beeldmateriaal. Op de achterzijde staat vermeld :compleet nieuwe scènes, dialogen, acteurs, muziek....
Maar ze zijn eerder deleted en later terug in de film geplaatst. Ze zijn niet later opgenomen.
Kevin13
Waarom staan Robert Duvall en Marlon Brando bij de hoofdrolspelers?
ze doen er elk maar een half uur in mee tegenover diegene op de boot
Beet
omdat ze dat bij de onderhandelingen over hun rol hebben ge-eist: een voorname positie op de titelrol. acteurs zijn nogal ijdel.
The Last
Denk niet dat dat het is. Ze spelen beiden belangrijkere rollen dan de rest.
Lad
Denk niet dat dat het is. Ze spelen beiden belangrijkere rollen dan de rest.
In het verhaal: correct.
In de film zelf, dus de acteerprestaties: hmm...
Beet
ik weet niet zo goed hoe je kan verdedigen dat R. Duval een belangrijke rol speelt in deze film. als het niet R. Duval was geweest die deze rol had gespeeld, maar 1 of andere obscure B-acteur, zou niemand verwachten dat deze rol als 'belangrijke rol' aangemerkt wordt.
In het verhaal: correct.
In de film zelf, dus de acteerprestaties: hmm...
Acteerprestaties zijn van een uiterst hoog niveau, dus het klopt allemaal.
JacoBaco
Wat een film zeg, de film werkte op een gegeven bijna als een soort drugs. Ik voelde me een soort van vaag toen de film was afgelopen. Ik leefde echt met die gasten mee. Bijvoorbeeld o.a. die soldaat tevens surfer zag je inderdaad langzaam psychisch in de war raken.
Een kunstwerk
Lad
Inderdaad, de acteerprestaties zijn inderdaad van een zeer hoog niveau, ik vroeg me alleen maar (mee) af waarom anderen (met langere acteerrollen) niet vermeld werden...
Beet
en geloof me nu maar: dat eisen de grote namen. R. Duval wil wel mee doen, maar dan moet zijn naam wel prominent op de titelrol. kijk de films van deNiro er maar eens op na. bijrol of geen bijrol: hij staat prominent op de rol.
The Last
Zoals ik al eerder zei: Brando en Duvall hebben belangrijkere rollen dan de rest. Althans, dat is imo he, weet 't allemaal niet 100% zeker.
rokkenjager
Volgens mij heb ik de vraag eerder gesteld, weet iemand wellicht of de film binnenkort of ooit nog in een filmhuis gaat draaien?
tarentino
te lang?? Deze film had van mij nog uren mogen duren. Het is wel jammer dat ik deze nu gezien heb, omdat ik niet snel verwacht nog zo'n meesterwerk te zien.
sSjorsz
Ga me vanavond voor het eerst in me leven wagen aan deze film(de Redux versie) snap eigenlijk niet waarom ik hem nog niet heb gezien?!:S Maarja heb nu wel hoge verwachtingen na alle berichten..:P
Dat gaat tegenvallen. Probeer met de gewone versie te beginnen.
tarentino
waarom? ik heb ook meteen de redux gekeken.
Voor een hoop 'beginnenlingen' is die vaak net iets te lang. De scenes die men dan minder vind zijn vaak die scenes die zijn toegevoegd.
Goodfella_90
Kan ik me wel in vinden. Liep de eerste keer tegen het zelfde 'probleem' op. Is gelukkig weer goed gekomen.
JTV-kijker
- 2018 stemmen
een zeer goede film, ik heb de gewone versie niet gezien, direct de redux gekeken en ik vond de film fantastisch, een zeer goede kijk ook op de nutteloze oorlog van de Amerikanen en hoe slecht die oorlog georganiseerd was, gebrek aan leiding, surfen tijdens gevechten, ik weet wel niet of het echt zo was maar het dan toch wel om duidelijk te maken. Het laatste stuk vond ik dan weer minder
het probleem was dat ik dat laatste stuk als gezien het vanaf het moment dat ze aankomen bij de kolonel maar dat stuk vind ik raar en niet zo erg boeiend. Ik vond het raar dat ik al op deze film gestemd had maar ik verhoog mijn stem in ieder geval met een half, misschien als ik deze film later nog eens bekijk dat ik mijn stem weer verhoog maar dat zal pas voor achter een paar jaar zijn als ik deze film weer een beetje vergeten ben.

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' zondagavond te zien op televisie

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

Henk Schiffmacher (71) liep 'vanwege zijn penis' een rol in klassieker 'Apocalypse Now' mis

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' morgenavond te zien op televisie

The Godfather