• 9.415.962 stemmen

Apocalypse Now (1979)

Oorlog | 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")

Genre: Oorlog

Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")

Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Marlon Brando, Robert Duvall en Martin Sheen

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 18 oktober 2001

Plot Apocalypse Now

"This is the end..."

Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.

Captain Benjamin Willard

Knisper

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Tjee, wat een retetoffe berichten hierboven!

avatar van mikeh

mikeh

Prima begin, prima middenstuk maar het einde vond ik niet zo!

Ook zullen het er niet veel met mij eens zijn denk ik maar vind Platoon een betere film.

The Last schreef:

Niet alleen dat: Apocalypse Now is DE ultieme oorlogsfilm.

dit lees ik vaker in dit draadje. persoonlijk vind ik 'the thin red line' aanzienlijk sterker. Apocalypse Now is eigenlijk te saai om echt hoog te scoren. te onsamenhangend. sterke scenes, bij tijd en wijle beklemmend, maar na een tijdje verslapt de aandacht. ik geloof niet dat ik deze film ooit helemaal uit heb gekeken. althans niet aan 1 stuk.

Beet schreef:

Wellicht moet je dat dan eens doen. (Kijk dan eens de originele cut, die kijkt veel lekkerder weg de eerste keer.)

avatar van wwelover

wwelover

Briljante film. Echt geweldig. Wel wat lang (heb de Redux versie gezien). Ben echt onder de indruk.

Het verhaal is echt van een zeer hoog niveau. Met geweldige personage's. Die allemaal stuk voor stuk goed neergezet zijn. Jammer genoeg wat weinig van Harrison Ford.

De beelden zijn vaak schokkend en erg goed in beeld gebracht. In combinatie met de geniale vele klassieke muziek. Dat vind ik heel knap gedaan.

Jammer dat Marlon Brando in de laatste jaren van zijn carriere zoveel flut rollen heeft gehad. En zelfs een Razzie heeft gewonnen, dat doet me toch pijn van binnen.

wwelover schreef:

Jammer genoeg wat weinig van Harrison Ford.

Wat had hij meer moeten doen dan?

The Last

De film zou er niet beter op zijn geweest (neem niet weg dat ik het een fantastische acteur vind).

avatar van 606

super sterke film en zeer realistich neer gezet

acteren was echt heel goed.

muziek paste perfect erbij

avatar van Baksteen

Baksteen

Bevat die Redux versie gewoon extra deleted scenes of zijn dat later opgenomen scenes?

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Baksteen schreef:

Ik heb nu ook een DVD (redux) met 197 minuten. Er staat bij genoteerd in het geel op de voorkant : volledig ge-remastered met 49 minuten meer beeldmateriaal. Op de achterzijde staat vermeld :compleet nieuwe scènes, dialogen, acteurs, muziek....

avatar van starbright boy

Maar ze zijn eerder deleted en later terug in de film geplaatst. Ze zijn niet later opgenomen.

avatar van Kevin13

Kevin13

Waarom staan Robert Duvall en Marlon Brando bij de hoofdrolspelers?

ze doen er elk maar een half uur in mee tegenover diegene op de boot

Beet

omdat ze dat bij de onderhandelingen over hun rol hebben ge-eist: een voorname positie op de titelrol. acteurs zijn nogal ijdel.

The Last

Denk niet dat dat het is. Ze spelen beiden belangrijkere rollen dan de rest.

avatar van Lad

Lad

The Last schreef:

Denk niet dat dat het is. Ze spelen beiden belangrijkere rollen dan de rest.

In het verhaal: correct.

In de film zelf, dus de acteerprestaties: hmm...

Beet

ik weet niet zo goed hoe je kan verdedigen dat R. Duval een belangrijke rol speelt in deze film. als het niet R. Duval was geweest die deze rol had gespeeld, maar 1 of andere obscure B-acteur, zou niemand verwachten dat deze rol als 'belangrijke rol' aangemerkt wordt.

Lad schreef:

In het verhaal: correct.

In de film zelf, dus de acteerprestaties: hmm...

Acteerprestaties zijn van een uiterst hoog niveau, dus het klopt allemaal.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Wat een film zeg, de film werkte op een gegeven bijna als een soort drugs. Ik voelde me een soort van vaag toen de film was afgelopen. Ik leefde echt met die gasten mee. Bijvoorbeeld o.a. die soldaat tevens surfer zag je inderdaad langzaam psychisch in de war raken.

Een kunstwerk

avatar van Lad

Lad

The Last schreef:

Acteerprestaties zijn van een uiterst hoog niveau, dus het klopt allemaal.

Inderdaad, de acteerprestaties zijn inderdaad van een zeer hoog niveau, ik vroeg me alleen maar (mee) af waarom anderen (met langere acteerrollen) niet vermeld werden...

Beet

en geloof me nu maar: dat eisen de grote namen. R. Duval wil wel mee doen, maar dan moet zijn naam wel prominent op de titelrol. kijk de films van deNiro er maar eens op na. bijrol of geen bijrol: hij staat prominent op de rol.

Lad schreef:

Zoals ik al eerder zei: Brando en Duvall hebben belangrijkere rollen dan de rest. Althans, dat is imo he, weet 't allemaal niet 100% zeker.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Volgens mij heb ik de vraag eerder gesteld, weet iemand wellicht of de film binnenkort of ooit nog in een filmhuis gaat draaien?

avatar van tarentino

tarentino

te lang?? Deze film had van mij nog uren mogen duren. Het is wel jammer dat ik deze nu gezien heb, omdat ik niet snel verwacht nog zo'n meesterwerk te zien.

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Ga me vanavond voor het eerst in me leven wagen aan deze film(de Redux versie) snap eigenlijk niet waarom ik hem nog niet heb gezien?!:S Maarja heb nu wel hoge verwachtingen na alle berichten..:P

avatar van Reinbo

Dat gaat tegenvallen. Probeer met de gewone versie te beginnen.

avatar van tarentino

tarentino

waarom? ik heb ook meteen de redux gekeken.

avatar van Reinbo

Voor een hoop 'beginnenlingen' is die vaak net iets te lang. De scenes die men dan minder vind zijn vaak die scenes die zijn toegevoegd.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Kan ik me wel in vinden. Liep de eerste keer tegen het zelfde 'probleem' op. Is gelukkig weer goed gekomen.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2018 stemmen

een zeer goede film, ik heb de gewone versie niet gezien, direct de redux gekeken en ik vond de film fantastisch, een zeer goede kijk ook op de nutteloze oorlog van de Amerikanen en hoe slecht die oorlog georganiseerd was, gebrek aan leiding, surfen tijdens gevechten, ik weet wel niet of het echt zo was maar het dan toch wel om duidelijk te maken. Het laatste stuk vond ik dan weer minder

het probleem was dat ik dat laatste stuk als gezien het vanaf het moment dat ze aankomen bij de kolonel maar dat stuk vind ik raar en niet zo erg boeiend. Ik vond het raar dat ik al op deze film gestemd had maar ik verhoog mijn stem in ieder geval met een half, misschien als ik deze film later nog eens bekijk dat ik mijn stem weer verhoog maar dat zal pas voor achter een paar jaar zijn als ik deze film weer een beetje vergeten ben.