Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Mary Kay Bergman
Releasedatum: 3 februari 2000
Plot South Park: Bigger, Longer & Uncut
"UH-OH."
Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien.
Stan Marsh / Eric Cartman / Gregory / Satan / Mr. Garrison / Mr. Hat / Phillip Niles Argyle / Randy Marsh / Clyde Donovan / Tom - News Reporter / Midget In A Bikini / Canadian Ambassador / Bombardiers / Mr. Mackey / Army General / Ned Gerblanski / Christophe - Ze Mole (or The Mole) / Big Gay Al (singing) / Adolf Hitler / Additional stemrols (stemrol)
Kyle Broflovski / Kenny McCormick / Saddam Hussein / Terrance Henry Stoot / Big Gay Al / Ticket Taker / Stuart McCormick / Jimbo Kearn / Gerald Broflovski / Butters Stotch / Additional stemrols (stemrol)
Liane Cartman / Sheila Broflovski / Sharon Marsh / Carol McCormick / Wendy Testaburger / Clitoris / Additional stemrols (stemrol)
Chef Jerome McElroy (stemrol)
Man in Theater (stemrol)
Woman in Theater (stemrol)
Bebe Stevens (stemrol)
MNV2
- 1900 stemmen
SP bestaat al ergens sinds 1995 dus ik weet het niet. Volgens mij was die aflevering in 1 vd 1e seizoenen.
Ik heb het vooral over deze post, mijn post was gewoon bedoelt om alle onduidelijkheid weg te nemen.
skitz0frenix
wat een ***film! (op een enkele leuke grap na). Het lijkt wel of ik naar Highschool Musical zit te kijken met al dat gezang. Veel slechter dan de serie.
jumpstylemovie
Serie beter...
Hoef je toch niet meteen een 0.5 te geven.
Mr_White
- 2067 berichten
Ik snap die kritiek op de nummers niet. Ten eerste zijn alle nummers echt briljant, hebben ze amper de overtoon (de nummers duren gemiddeld amper 2 minuten) en de serie heeft altijd al van die nummers gehad. Die nummers zijn juist één van de redenen dat de film zo briljant is, muzikaal vermakelijk en tekstueel hilarisch.
Tonypulp
Zoiezo zit er een overvloed van echte southpark humor in de nummers..zo geniaal
Chattingforum
Deze film heb ik al zo vaak gezien, mijn favoriete deel is het zien van Kenny. Geweldige serie, nog betere film:D
Maurien
De scene in de klas met mr. Garrison en Cartman vond ik te gek.
''How would you like to suck my balls,Mr Garrison?'' xD
Maar inderdaad,de serie is veel beter.
Hoewel ik een zeer grote southparkfan ben,deze film kon mij niet van begin tot einde ''boeien''.
Liedjes waren wel leuk.
The One Ring
Ik heb deze serie meer dan tien jaar vermeden. Ik heb altijd gedacht dat de serie alleen maar draaide om het zo grof mogelijk doen. Laatst had ik eindelijk een herintroductie op South Park. Het bleek toch wel een scherpere reeks dan ik dacht. Natuurlijk is het dom, maar het is tegelijkertijd ook weer zeer intelligent.
De film is vooral een 4-dubbele aflevering, die kwalitatief net onder de beste afleveringen valt, wat dus gewoon een goed niveau is voor een komedie. Net als de serie doet de film soms net iets teveel zijn best om vulgair en shockerend te zijn (de grap dat Stan moet kotsen elke keer als Wendy hem aanspreekt vind ik bijvoorbeeld net wat te flauw), maar tegelijkertijd zou South Park waarschijnlijk aan kracht verliezen als het zich zou inhouden. Het past niet bij de stijl.
Ik moet toegeven dat de film voor mij voor een groot deel gemaakt werden door de liedjes. Die zijn vaak heerlijk absurd. Leuk dat de ultieme South Park-meezinger 'Kyle's Mom is a Bitch' hierin terugkeert, maar 'What Would Brain Boitano Do?' is mijn favoriet.
De animatie is niet bijster mooi, maar het zou raar zijn als ze voor de film ineens een andere stijl hadden gekozen. Verder heeft de film veel scènes die waarschijnlijk wel lang zullen blijven hangen. Sommige bekende personages uit de reeks had ik een grotere rol gegunt, maar je kunt ze niet allemaal een fatsoenlijke plek geven binnen zo'n speelduur. Een leuke film voor de liefhebbers van de serie dus, maar als introductie voor nieuwkomers zijn er denk ik geschiktere afleveringen te vinden.
Overigens een van de zeldzame films waarvan ik nog een deel wil. Een nieuwe South Parkfilm is best welkom hier.
robbiesdebobbies
haha ja precies!
jordandejong
South Park vind ik weer een tikkeltje te grof. Niet dat ik daar iets tegen heb, maar bij mij is de humor dan weg.
Dan kijk ik toch liever naar Family Guy of American Dad. Daar zit toch wat minder grofs in.
leandero
Geweldige film, hij verveelt nog steeds niet als ik hem kijk en dat is voor de tiende keer ofzo...
Eric§Cartman
Family guy is 2x moeten stoppen omdat ze te grof waren.:')
maxo922
The humor van de zuiderlijke parkjes blijft leuk, alleen die liedjes, die verveelde me. Ik ben zowieso niet kapot van musicals, maar in South park???
Jammer, had volgens mij leuker kunnen zijn. * 2,5
Snap dat echt niet...sowieso wordt er in SP de serie ook wel eens een liedje gezongen (Oa Kyle's mom is a bitch was in kortere versie al te zien in de serie) en de liedjes zijn vaak toch zo extreem (Kyle's Mom) of extreem raar (Blame Canada, Big Gay Al's nr of Satans nr) dat ze toch gewoon grappig zijn? En op het intronummer na duren ze allemaal niet zo lang..
Vond de liedjes juist een prettige aanvulling op de film.
Fox McCloud
Ja, een erg leuke film. Zeer vermakelijk. Bijft toch altijd iets bijzonders, South Park. Leuke karakters en heerlijke humor. De liedjes vond ik juist wel leuk eigenlijk. Met name Kyle's Mom en What would brian B do? Ook grappig dat je Kenny's ware gezicht ziet, altijd gedacht dat ie gewoon niet normaal kon praten ofzo..
misterwhite
De film is geweldig !!!
Alleen vond ik soms dat zingen er te veel aan maar voor de rest is het een echt grappige film.
Don MN
Ik vond de liedjes juist een van de leukste punten van de film. M'Kay
, 'Kyles Mom' en 'What would Brian Boitano do'. Een nummer van Eminem: The Kids South Park is ook leuk, niet in de film.
83Utreg!
Briljante film. eigenlijk de beste comedy ooit gemaakt. De wijze waarop ze sterke maatschappijkritiek hebben gemaskeerd met onderbroekenlol, zeer knap gedaan. Amerika word zoals altijd ook in de serie, een spiegel voorgehouden. Een aangename uitzondering op de serie, zijn de liedjes. Erg leuk musical achtig neergezet. Echt een meesterwerk.
GregNeck
Ik vind het briljant hoe de makers van South Park in deze film de Amerikanen weer een spiegel voorhouden en hoe ze alles in de Amerikaanse maatschappij weer voor schut zetten. Toch vind ik dit in de serie vele malen grappiger gedaan dan in de film. Ik ging de film weer eens kijken om niet in slaap te vallen (was erg moe), maar had moeite om mijn ogen open te houden. Enerzijds briljant hoe ze alles belachelijk maken, anderzijds vond ik de film erg zoutloos en bijna nooit grappig. Af en toe met een flauwe glimlach op mijn mond gezeten, maar daar bleef het ook bij. Terwijl ik bij de serie vaak de slappe lach krijg.
Voor het gegeven 4* en voor de humor 2* kom ik uit op een gemiddelde van 3*.
JDSsmetje
De leukste south park film tot nu toe. Iets te veel liedjes die niet al direct grappig waren.
How Would You Like To Suck My Balls Mr. Garisson
jumpstylemovie
Iedereen zit te mokken over die liedjes. Die vielen mij eerst amper op. Gewoon een deel van de film. Enkel het nummer wat die blonde vriend van Wendy zingt is best kut, voor de rest past het perfect bij het hele South Park plaatje.
Don MN
Hoeveel zijn er dan?
Maar 1 film, ik denk dat hij de afleveringen meetelt.
JDSsmetje
Maar 1 film, ik denk dat hij de afleveringen meetelt.
Nee hoor je hebt ook nog south park: imaginationland. Dat zijn eigenlijk 3 aflveringen die op elkaar vervolgen. Je hebt part 1 , 2 en 3 en je zou kunnen zeggen dat dat een film vormt. Is van seizoen 11 , van 2006 of 2007 en dit duurt ongeveer even lang dan deze film.
Dat is dus geen film maar een 3 dubbele aflevering. Groot verschil met deze Bigger Longer & Uncut.
Musicer
^^nja, snap wel dat mensen Imaginationland als film gaan beschouwen. Hij is ook apart op dvd uitgebracht.
Origineel waren het 3 afleveringen, maar je kan het beschouwen als een straight-to-DVD film.
zinedinezidane
How Would You Like To Suck My Balls Mr. Garisson
Oh wat heb ik toen toch geweldig moeten lachen !!
zeker als hij die megafoon dan ook nog eens neemt...geweldig gewoon!!
Heb deze gisteren trouwens voor de derde keer gezien en heb hem toch een half puntje verhoogt naar 4 sterren...Ik vind dit gewoon een hilarische film..Ik heb alle afleveringen gezien van de show en deze film was zeker van hetzelfde niveau. Persoonlijk vond ik wel dat de fikm tegen het einde aan een beetje zwakker werd qua humor.
Voorts vond ik die liedjes best wel leuk en absoluut passen in deze film..Vooral het liedje 'Kyle's mom's a bitch' van Cartman was gewoon hilarisch!!!
Enfin..kun je de show best pruimen, dan ga je deze film geweldig vinden..Dat was alleszinds bij mij het geval.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

The Boondock Saints

The Wrong Trousers
Animatie / Komedie, 1993

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
mount rushmore national memorial helworld supremacy elementary schoolsaddam hussein atheistsurrealismesatangebaseerd op tv-serieschild swearingvisions of hellu.s. canada war demonvolwassen animatiesouth park coloradoage 16+