Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Trey Parker, Matt Stone en Mary Kay Bergman
Releasedatum: 3 februari 2000
Plot South Park: Bigger, Longer & Uncut
"UH-OH."
Als vier achtjarige jongens uit het kleine dorpje South Park naar binnen weten te glippen bij een film van hun helden Terrance en Phillip, breekt de hel los. Ze nemen alle scheldwoorden over die ze in de film horen, en de moeders geven de Canadese komieken hier de schuld van. Het loopt uit op een oorlog tussen Amerika en Canada, waar Satan en z'n levenspartner Saddam zich ook mee gaan bemoeien.
Stan Marsh / Eric Cartman / Gregory / Satan / Mr. Garrison / Mr. Hat / Phillip Niles Argyle / Randy Marsh / Clyde Donovan / Tom - News Reporter / Midget In A Bikini / Canadian Ambassador / Bombardiers / Mr. Mackey / Army General / Ned Gerblanski / Christophe - Ze Mole (or The Mole) / Big Gay Al (singing) / Adolf Hitler / Additional stemrols (stemrol)
Kyle Broflovski / Kenny McCormick / Saddam Hussein / Terrance Henry Stoot / Big Gay Al / Ticket Taker / Stuart McCormick / Jimbo Kearn / Gerald Broflovski / Butters Stotch / Additional stemrols (stemrol)
Liane Cartman / Sheila Broflovski / Sharon Marsh / Carol McCormick / Wendy Testaburger / Clitoris / Additional stemrols (stemrol)
Chef Jerome McElroy (stemrol)
Man in Theater (stemrol)
Woman in Theater (stemrol)
Bebe Stevens (stemrol)
D-ark
ik ben helemaal weg van de serie dus deze film is nog beter dan de serie.
Het liedje blame Canada is geweldig.
4,0
animalkrullie
Het was een aardige film, wel leuk hoe Saddam wordt neer gezet.
Is nu wel gedateerd wat mij betreft.
IcU
Ik kan hem blijven kijken. Iedere keer ontdek je weer wat nieuws, en dat is geweldig gedaan. Als fan van de serie moet je deze zeker kijken. Ik verhoog mijn stem met 1 ster. 4,0 *-en dus.
Patat
Ik ben nooit liefhebber geweest van South Park, maar toen ik deze film tijdens mijn laatste reis op de bus kreeg voorgeschoteld had ik weinig keuze en ik gaf het een kans.
Ik moet zeggen dat ik verrast was. Het is nog steeds niet 100% mijn ding, maar ik moet zeggen dat de film me geen minuut heeft verveeld, al waren de meeste grappen wel érg plat. Leuk tussendoortje en het is eens wat anders dan een melige Disneyfilm.
Mijn oordeel: een goede 3/5.
vincentclaesen
Wat een fantastische humor
Lachen wanneer in het begin dat hert urineert op die besneeuwde boomstam
Dennis Evahi
Farting..Blame Canada....
Ik zelf vind de losse series leuker, deze film vind ik iets te lang. De karakters komen sterker naar voren in de series. (Ik heb nooit geweten dat Kenny een blond ventje is, heel grappig gedaan hoe hij dan dat oranje pak aandoet). Ik vind al die karakters top maar Eric blijft mijn favoriet! Ik mis de dagen dat het iedere dag werd uitgezonden bij Veronica. Van mij mogen ze dit blijven herhalen. Fantastisch!
*** en een halve ster.
IcU
Ik mis de dagen dat het iedere dag werd uitgezonden bij Veronica. Van mij mogen ze dit blijven herhalen. .
Iedere dag om 17:10 op de Box..
Angrod_Pallanén
Dat wist ik niet eens! Maar ik kijk dan ook nooit The Box..
Dennis Evahi
He verdorie, dat tijdstip haal ik niet, dan ben ik onderweg van werk naar huis! Voorheen kwam het om 18.00 bij Veronica, dat was perfect. Maar toch bedankt voor de tip!
Turkeyloverz
Dat wist ik niet eens! Maar ik kijk dan ook nooit The Box..
Voortaan dus wel..?
film_kaza
het is wel dat south park op de tv vanaf 6 jaar is. nou de aflevering die gister kwam wil ik een kind van 6 niet laten zien. toch wat te grof voor 6 jaar. lijkt op de film maar dan minder scheldwoorden en meer bloed.
Dead01
- 1977 stemmen
De woorden die er in voorkomen,zowel film als serie zijn zeker niet voor kinderen.
Toen ik hem ging gaan bekijken deze in de cinema was ik 16 en was toen de jongste en vind dat ze de serie niet aan kinderen moeten laten zien maar vind ze voor volwassen en zalige serie en zeker zalige film
Angrod_Pallanén
Met die dieren in het bos? Die vond ik ook erg cru.
TimD
Komop zeg, die lui kunnen amper de ondertitels lezen.
Maikeru
- 1934 berichten
De meeste goede grappen zijn zowieso niet echt te begrijpen voor 12- en de geweldige kritiek en het belachelijk maken van allerlei dingen kunnen ze ook niet boeien. Eigenlijk zou het gewoon voor 12 of 16+ moeten zijn, anders is het gewoon niet zo leuk.
Angrod_Pallanén
Komop zeg, die lui kunnen amper de ondertitels lezen.
Dat neemt niet weg dat ze zien hoe lieve bosdiertjes door de kerstman aan flarden worden geschoten.
BoordAppel
Blood orgy!!!
Die aflevering was inderdaad niet echt geschikt voor kinderen
. Deze film zou ik mn kind ook niet laten zien, ze begrijpen er toch niets van.
TimD
Tja, later uitgezonden worden lijkt me ook spijtig en dan kunnen heel veel mensen niet kijken, en tja: Welk kind van onder de 12 kijkt naar the box?
Raoula
ik zal de serie maar niet aan jonge kinderen laten zien anders krijgen we dadleijk een derde wereld oorlog
Leuke film trouwens, alleen is dat saddam gedoe in irak enzo al een tijdje geleden dus boeide me niet zo heel erg meer. ik vond wel leuk dat je ghandi in de hel zag, haha hoe zou het toch komen
?
de serie vind ik toch leuker, Vooral dat MR garrison een sex change krijgt
whahaha geweldig
kiriyama
Inderdaad niet voor kleine kinderen, maar ik vind het geweldig. Zowel de grappen als de liedjes zijn erg goed. Toch vond ook ik de serie wat beter maar vooral de eerdere afleveringen daarna werd het minder.
matthijs_013
Deze film was echt hilarisch. De liedjes zijn geweldig
*4,5
somebody
hele toffe film ik ben fan van de serie en de film was ook top
geweldig satan & saddam!!!
Daar hoef je geen kind voor te zijn. *kuch* zeg ik met mijn 16 jaar *kuch*
film_kaza
Op de hoes van de dvd staat 16+, je hoeft zeker geen kind te zijn.
gideonvdb
wordt een beetje teveel in gezongen maar daar staat gelukkig genoeg humor tegenover.
ingmarz
ha dat filmpje dat de vader van kyle een dolfijn wil worden is echt lachen jongen die moet je een keer gezien hebben en de film is ook echt wel vet, al heb ik hem al een tijdje geleden gezien

The Boondock Saints

The Wrong Trousers
Animatie / Komedie, 1993

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
mount rushmore national memorial helworld supremacy elementary schoolsaddam hussein atheistsurrealismesatangebaseerd op tv-serieschild swearingvisions of hellu.s. canada war demonvolwassen animatiesouth park coloradoage 16+