• 9.376.097 stemmen

The Mothman Prophecies (2002)

Drama / Mystery | 119 minuten

Genre: Drama / Mystery

Geregisseerd door: Mark Pellington

Met onder meer: Richard Gere, Laura Linney en Will Patton

Releasedatum: 4 april 2002

Plot The Mothman Prophecies

"What do you see?"

John Klein, een journalist uit Washington, neemt ontslag wanneer zijn vrouw tijdens een verkeersongeluk overlijdt. Wanneer hij zich op een avond 2 jaar later ineens in het plaatsje Pleasant Point blijkt te bevinden, gaat hij meldingen van visioenen en waarnemingen van gevleugelde schepsels in het kleine dorpje in West Virginia onderzoeken.

John Klein

Chief Josh Jarrett

Indrid Cold

avatar van Norma

Norma

Toch een beetje rommelig allemaal...die mothman, die telefoontjes...het leek mij niet echt duidelijk te worden wat het een nu met het ander te maken had. Ook niet super spannend, wel lekker mysterieus.

avatar van Tun-89

Tun-89

ik vond het een hele goeie film.
het begint gewoon normaal allemaal happy enzo.
dan ineens gebeurt er iets vreemds.
ik schrok ook wel van dat wezen.
Verder gebeuren er veel vage dingen in de film,
waardoor er een spanende sfeer wordt gecrieerd.
bijvoorbeeld dat hij met zijn auto op weg is, en ineens veel en veel verder is dan dat eigenlijk kan. en ook dat die man zo raar deed en hem aanzag voor iemand anders
Maar ik was midden in de film al benieuwd wat het voor een wezen was, waar het vandaan komt en waarom het zulke dingen deed.
ik hoopte er dus op dat ik aan het eind alles te weten zou komen. helaas krijg je aan het eind geen antwoord en daarom valt het einde tegen vindt ik.
een beetje Paranormale film. soms eng en wel spannend.
Gere vond ik erg goed spelen.
ik vroeg me trouwens af, wie die vrouw eigenlijk was
die zo erg op zijn vrouw leek?
je kon haar maar heel even zien, maar er werd daarna niets gezecht wie dat was, en waarom ze er was.
spannende Scéne trouwens op de grote brug, echt goed gemaakt.
boeiend verhaallijn, goede film, maar tegen vallend einde.

avatar van volrath

volrath

Fantastische film, met constant een dreigende sfeer. Op momenten zeer angstaanjagend. Visueel erg sterk. Het einde was niet meer dan logisch eigenlijk en ik vond het niet tegenvallen. Hij werd namelijk benaderd door dat wezen zodat hij de 37e dode kon voorkomenbij die ramp met de brug. 4,5*

avatar van dafoefan

dafoefan

Een aparte film met een lekkere spannende sfeer.

Goed geacteerd door Richard Gere

Het verhaal vind ik niet zo goed.

avatar van VS60*

VS60*

Gewoon een goede film. Appart verhaal rondom de mothman.

avatar van killerfreak

killerfreak

bizar filmpke, zeker als ge gewoon een filmpke uitkiest zonder te weten in welk genre je gaat belanden

- met enkele mooie scènes.

- redelijke acteerprestaties

- een boeiend verhaal.

Dus een voldoening, 3*

avatar van skip

skip

Hoewel het begin van deze flim aardig is en je dan nog het gevoel hebt meegenomen te worden in een spannend verhaal kan dat niet meer gezegd worden wanneer je deze film hebt uitgekeken. Rommelig, traag en het einde is een anti-climax. Een paar aardige thrillmomenten meer zit er niet in.

avatar van Stijntje

Stijntje

Een opzich aardige film die verder niet veel om het lijf heeft.

3 *

avatar van kakstoel

kakstoel

2 steren bij de BBC ze zijn niet goed denk ik

avatar van nightbreed

nightbreed

Goede en sfeervolle film met een mooi verhaal, goede acteerprestaties en met een goede regie.

Ik heb me in ieder geval geen seconde verveeld.

Cijfer: 3,5

avatar van DieGo

DieGo

Nou ja lekker zeg, zit je te wachten op een film (zoals aangegeven in de gids) zenden ze voetbal uit!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Jezus, heb ik net zoveel moeite gedaan om genoeg ruimte op een DVD te krijgen om de film op te nemen omdat mijn moeder zo nodig weer eens een programma moet zien over mensen die doodgaan...

Het is ook nog eens de fucking Jupiler League, die boeit toch geen mens.

avatar van frankenstein

frankenstein

Ze schuiven zoveel met programma's bij RTL dat je niet eens meer de kans krijg deze film afgelopen avond te bekijken via RTL7.

En geen enkele verwijzing bij RTL dat de film is komen te vervallen.

Weet iemand wanneeer die nu wel wordt uitgezonden?

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Ik denk dat ie spoedig weer ingepland word, deden ze laatst ook met een andere film.

avatar van J.Bell

J.Bell

Bah, zit je te wachten, komt de lelijkste presentator van Nederland je vertellen dat "We verder gaan met de Jupiler-league"....

Maar goed, de laatste keer gemist, terwijl ik hem best nog wel eens wilde kijken. Ik dacht een 2e kans, maar Helaas Pindakaas...

avatar van Stijntje

Stijntje

Het lijkt net alsof deze film elke dag op TV komt, mjin hemel.

Terwijl hij toch echt niet zo denderd is. De mensen die hierboven klagen dat ze hem niet hebben kunnen zien hebben echt niet bijsterveel gemist

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Een goede een spannende film vond ik het ( had de film alleen zelf nog spannender verwacht). Het verhaal was prima. Je zit er vanaf het begin in en laat je niet meer los. Je blijft denken wat is het en wat is er aan de hand. Het beeld van de film was ook goed en mooi en het geluid was uitstekend ( DTS Track ) op DVD. Er zaten een aantal schrikmomenten in en het geluid komt overal vandaan. Voor mij is de film zeker 3,5* waard dus je kan gerust kijken.

avatar van Bloody Mary

Bloody Mary

Zalige, mysterieuze thriller die je echt nieuwsgierig maakt naar wat er gaat komen. Ben daarna direct op het internet gaan googelen om te zien wat dat nu juist allemaal geweest is. 4*

avatar van Lucasje0

Lucasje0

Als je white noise mooi vond vind je deze ook super!

avatar van Dirigent

Dirigent

Vermakelijke film om te zien, Richard Gere acteert echt wel goed en Laura Linney ook samen maken ze de film helemaal compleet en zorgen ze voor een heerlijk avondje Thriller.

avatar van .Marjo.

.Marjo.

Lucasje0 schreef:

Als je white noise mooi vond vind je deze ook super!

? interessante conclusie...

avatar van Galantje0012

Galantje0012

zeer goed gevonden en spannend! 3,5*

avatar van vinketering

vinketering

Op zich wel een aardige film. De film duurt naar mijn mening alleen veel te lang en er gebeurt veel te weinig om je concentratie vast te kunnen houden.

zuivere rotzooi

avatar van elandenburg

elandenburg

Omdat de film tot het einde toe mysterieus en toch wel spannend blijft geef ik het 3 sterren. Er had meer in gezeten vind ik omdat er veel dingen onverklaarbaar blijven.

Bv de hoofdrolspeler legt 600 mile in 2 uur af, hoe kwam dat dan?

Bv zijn overleden vrouw blijkt later weer levend rond te lopen, wat is hier de bedoeling van. Misschien moet ik hem nog wel een keer kijken maar dat betwijfel ik. Deze film heb ik snel van de dvd-recorder af gehaald. Maar als je een avondje echt niets te doen hebt is het toch best een aardige film.

K@i schreef:

zuivere rotzooi

alsof dat nog niet genoeg was wilde ze ook nog es the sugestie weken dat dit waargebeurt zou zijn

is toch ook echt niet te filmen meer dit

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Suggestie wekken? Deze film ís "based on actual events".

BoordAppel schreef:

Suggestie wekken? Deze film ís "based on actual events".

misschien dat ik het verkeerd begrijp

maar bedoelen ze niet dat deze film gebaseerd is op waargebeurde dingen

avatar van sulakke

sulakke

Er zijn echt rond dat jaar meldingen gedaan van Mothman.

En die brug is ook echt ingestort.

avatar van The Oceanic Six

Het was een creepy bovennatuurlijke thriller moet ik zeggen. Moeilijk uit te leggen waar het over ging...in korte omschrijving probeert ''iets'' een dorp duidelijk te maken dat er een ramp gaat gebeuren.

Ieder geval, het is een erg sterke film. Aanrader.