• 9.369.469 stemmen

The Mothman Prophecies (2002)

Drama / Mystery | 119 minuten

Genre: Drama / Mystery

Geregisseerd door: Mark Pellington

Met onder meer: Richard Gere, Laura Linney en Will Patton

Releasedatum: 4 april 2002

Plot The Mothman Prophecies

"What do you see?"

John Klein, een journalist uit Washington, neemt ontslag wanneer zijn vrouw tijdens een verkeersongeluk overlijdt. Wanneer hij zich op een avond 2 jaar later ineens in het plaatsje Pleasant Point blijkt te bevinden, gaat hij meldingen van visioenen en waarnemingen van gevleugelde schepsels in het kleine dorpje in West Virginia onderzoeken.

John Klein

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Ja mooie film hoor!.

er had alleen wat meer vaart in gekunt.

dan was het zeker 4 sterren geweest.

3 1/2 ster

avatar van Stephan

Stephan

Spooky film met een prettig tempo. Ondanks het flitsende montagewerk houdt de film hier en daar gelukkig even tijd over voor emotie.

Gere is goed, net als Patton.

Heb 'm 's avonds heel laat gezien (03:00 uur) en dat helpt het sfeertje zeker.

avatar van Stephan

Stephan

Wel grappig om te lezen.

avatar van darkcity

darkcity

Wel redelijk film met wat spannende stukken (het begin is goed) een akelig sfeertje waarbij je je niet op je gemak voelt (is de bedoeling).

Soms vond ik de film wat vaag en niet altijd spannend en soms langdradig.

Het verhaal is toch wel heel origineel en dat gecombineerd met een creepy verhaaltje en je hebt een spannende thriller, er werd ook wel goed geacteerd. Maar toch duurde ie toch iets te lang en de film hield je niet altijd boeiend. toch ***1/2

avatar van flicks

flicks

Op zich wel een aardige film, wel lekker wazig. zeker wel leuk om een keer te zien! 3.0 sterren

avatar van jassonn

jassonn

ik vond deze film echt helemaal niks aan, het duurde allemaal veelste lang en er zatten weinig spannende elementen in

avatar van monstaboy87

monstaboy87

Best wel een bruute film Richard Gere speelt goed.

Echt het kijken waard best wel creepy die wezens zullen ze egt bestaan? hahaha

avatar van WB

WB

Heb deze in de bioscoop gezien, en is vant begin tot het eind errug spannend! Niet wetend wat je te wachten staat (had geen review of wat ook gelezen over deze film), en toch verrassend goed uitpakken! Spannende (nacht)sfeer, en een leuk verhaal!

Zgn waargebeurd, maar is netjes realistisch weergegeven!

Echt een toppertje! 4 sterren...

avatar van damon

damon

het einde was een beetje final destinjation achtig vond ik, maar verder heel erg creepy

Don't watch this alone in the dark! 3.5*

avatar van martijn77

martijn77

Laat ik deze film maar meteen vergelijken met het bejubelde Phantoms en we kunnen concluderen dat ik een behoorlijk kutweekend achter de rug heb. Het lijkt wel zomer, zo slecht zijn de films op TV..

Visioenen en waarnemingen van nog meer Gere en vergezochte verhalen over motmannetjes vertroebelen mijn zicht op 2004.

Zullen ze echt bestaan? Komt er stront uit je mond?

avatar van Muldertje

Muldertje

leuk begin hoor, maar wat is het nou precies en waarom??? dat antwoord ontbreekt bij de climax....onbevredigend gevoel

avatar van Dionysos

Dionysos

Och hemeltje, Hollywood probeert Lynch na te doen...

avatar van betekenis

betekenis

Het feit dat je geen bevredigend antwoord krijgt is omdat die er niet is. In deze film gaat het over iets wat niet wetenschappelijk te bewijzen valt. Het gaat over tekenen die mensen krijgen voordat er een bepaalde ramp gebeurd. Het is gebaseerd op waargebeurde feiten. Je kan zeggen dat dit niet zo is, maar toch heb ik er een tijdje geleden iets over gelezen in het AD. ik weet jammer genoeg niet meer precies van wanneer. maar daar ging het in de krant ook over. Trouwens ook bij het programma wonderen bestaan op nederland 1 is dit ter beschouwing geweest

oftewel ik vond een een zeer geslaagde film.

avatar van avalanche

avalanche

Dionysos schreef:

Och hemeltje, Hollywood probeert Lynch na te doen...

Gisteren heb ik deze film voor de tweede keer gezien nadat hij destijds in de cinema speelde. Nu viel het me op dat deze regisseur wel een beetje geinspireerd is door Lynch(oa het tonen van dat rode stoplicht voordat het auto ongeluk gebeurt). Maar verder vind ik het een vrij goede film die een creepy, donkere sfeer heeft.

avatar van Vive La Fête

Vive La Fête

De film was wel spannend, maar hij kon me niet de hele tijd boeien en het duurde allemaal net iets te lang.

Ook het einde vond ik vrij matig.

Richard Gere en Laura Linney speelden wel redelijk goed in deze film.

avatar van Benninf

Benninf

Niks mis met deze film. Goede acteerprestaties (Gere natuurlijk) en een verhaal dat voortdurend spannend blijft. Er hangt een grimmige sfeer en het idee dat de film op echte gebeurtenissen is gebaseerd maakte het allemaal nog net even iets griezeliger.

4 sterren.

avatar van KW2

KW2

Het einde valt tegen, maar de rest van de film heeft een grimmige atmosfeer die hem toch de moeite maakt om te kijken. 3*

avatar van Benninf

Benninf

Wat is er mis met het einde?

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Wat mij betreft ook absoluut niks. Gedurende de film had ik toch steeds: ik wil hier meer van weten en op het einde heb je precies voldoende informatie om je gedachten er nog eens over te laten gaan.*** wat mij betreft. Laura Linney was ook wel te pruimen in deze film, dit in tegenstelling tot Primal Fear waar ze ook met Gere in speelde.

avatar van Purmerend

Purmerend

Door allerlei rare gebeurtenissen is de film zeer goed te doen. En het einde was niks mis mee. Het was alweer een tijd geleden dat ik een film van Richard Gere had gezien. En hij was weer goed te pruimen, bijna alsof hij niet acteert, heel natuurlijk.

avatar van gerardo

gerardo

best wel een goede film enzie um nu voor de tweede keer

de spanning is er dan wel voor een goed deel van af maar den film verveelt niet. En wat het einde betreft: tja, wat moet je anders?

avatar van 007

Paranormale film met een eigenlijk niet te verwachten einde. halverwege de film word er wel een clue gegeven die ik wel storende vond, het is natuurlijk wel al de 2de keer dat ik de film zie en ik denk niet dat ik bij de eerste keer me er toen aan ergerde of ook maar enig idee had van het plot. Toen ik de film voor het eerst zag vond ik het een fenomenaal plot, dat is bij de 2de keer te zien toch wel minder. ik vind ook wel dat er verschillende gaten in de film zitten. Voor de rest word er erg goed geacteerd, hoewel Gere de rol van journalist niet erg overtuigend neerzet maar die van angstige echtgenoot dan weer wel. het inbeeldbrengen was in orde en er waren ook enkele schrikmomenten. 3 sterren en half. maar toen ik hem de eerste keer zag zou het waarschijnlijk 4 sterren en half geweest zijn.

avatar van Caligula

Caligula

Dat de film gebaseerd is op waar gebeurde feiten heeft toch invloed op het horror/triller-gehalte.De mothmen schijnt toendertijd meerdere keren waargenomen zijn in West-Virginia. Da met die brug is wel straf.

avatar van Gehenna

Gehenna

Mark Pellington is een heel visueel ingestelde regisseur and I love it. Hij gebruikt bijzondere shots, veel tussenshots en het is heerlijk om naar te kijken. Het script van de film is erg goed en gebruikt paranormale gebeurtenissen van getuigen die aanvaringen hebben gehad met de zogenaamde Mothman.

De Mothman is een wezen dat word gesignaleerd in gebieden voordat er een ramp gebeurd. Waarheid of fictie, de documentaire die ook te vinden is op de SE doet geloven van wel. Het acteerwerk is goed, Richard Gere in een rol die hem op het lijf geschreven is en Linney is leuk om te zien in een andere rol dan die ze doorgaans speelt. De film is behoorlijk spannend, dut nergens in, heeft een ideale lengte en een prima sfeer. 4*

avatar van Halcyon

Halcyon

Samen met Unbreakable is deze film één van de enige bovennatuurlijke thrillers die mij van het begin tot het einde wisten vast te houden.

avatar van notsub

notsub

Deze film vond ik niet veel aan. Het kabbelt te veel voort en het door gemis aan schrikelementen vond ik het nooit echt spannend worden. Wel zag ik leuk camera werk, maar het sfeertje greep mij niet aan.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Het begin van de film vind ik wel heel ijzersterk. Heel pakkend, later verzwakte mijn aandacht wel eens. Ik vind het niet een heel ijzersterk verhaal. Her en der wel interessant.

***-sterren

avatar van 606

goed geacteerde en vage thriller.

niet altijd sterk maar kijkt lekker eg.

3,5 ster

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een hele spannende thriller als je het mij vraagt, duister en een heel boeiend verhaallijn. Vind dit 1 van de betere thrillers die ik heb gezien, samen met natuurlijk se7en

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk