Genre: Misdaad / Komedie
Releasedatum: 17 oktober 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Fargo
"A lot can happen in the middle of nowhere."
Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, zit tot over zijn oren in de schulden... maar hij heeft een plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koudmaken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.
- Trailer (YouTube)
- Fargo / Barton Fink (MusicMeter)
- Tv-serie (TvMeter)
Lou
Shep Proudfoot
Mike Yanagita
eerdekes
Ja watte, eerste film die ik zie van de coen broertjes. En wat voor 1.
Allerlei verschillende en daarbovenop ( wat errug leuk was) wat onverassende plotwendingen.
Smeer daar nog eens muziek op van bovenste klasse. En je hebt 'n boterham waar je niet van kan afblijven.
* * * * * voor deze film, en flirt dan ook direct mee voor 'n stekje in mijn top-10 !
Megafilm ..
Mister_Pink
Wat een geweldige film van de Coen broertjes! Er wordt fantastisch geacteert, met name McDormand, Macy en Buscemi. Deze 3 personages behoren in mijn top 10!
Toen mijn zus en zwager de film hadden gezien, vonden ze dit maar een kut-film... Ze vonden dat McDormand alleen maar een beetje dom deed, Macy in reclames hoorde.
Ik kan dan echt kwaad worden. Zeker als ze zeggen dat ik geen verstand van films heb..
Tja, ik vind Armageddon, Titanic, Platoon en Independece Day nou eenmaal niet zo 'goed'.
En wanneer ik zeg dat een oscar niet zoveel zegt, krijg ik de volle laag over me heen.
Dan komen ze met dit soort opmerkingen : "Die films hebben anders veel geld opgebracht"

Dustyfan
Joh, trek het je niet aan. Laat ze maar kletsen...
xangadix
Deze film kan ik blijven kijken. Steengoed.
En het is Prince niet in die bijrol hoor, het is een grapje van een story board artist (zie www.imdb.com).
Stevo
Ik zal hem waarschijnlijk nog maar een keer moeten kijken, want toen ik hem een jaartje geleden zag vond ik er geen klap aan. Misschien was ik wel te moe om te kijken, maar in mijn herinnering was de film langdradig, saai en gebeurde er niks. Maar zoals ik al zei, ik zal m binnenkort nog maar eens kijken.
Mister_Pink
Badalamenti
Herziening is weer briljant natuurlijk 5* en in mijn top 40
Top 40 !
Is die ergens gepubliceerd ?
Jassie
Net gezien. Een hele goede film, met erg grappige momenten. Het zijn niet van die keiharde lachen grappen, maar meer van die wat onderliggende humor. 4,5*
neo
Heb net even een recensie(tje) geschreven van Carter Burwell's score voor de liefhebbers
t_v_b
is dit die film waar die vrouw in de kofferbak van een bmw ligt?
Ze ontsnapt later en zit dan bij een man in een aston martin db5.
En die man dumpt haar omdat ze vervelend is.

Vijf goede films waaraan échte koppels samenwerkten

Deze populaire series zijn gebaseerd op een film

The Godfather

American History X
Misdaad / Drama, 1998

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
bedroglosgeldminnesotasalesclerkwinterontvoeringunsociabilitypolitiestolen moneynorth dakotamoorddonkere komediegeldsneeuwpolice officer killedpolitie agentcar dealershipwoodchipper autoaxe murdermacabrestate trooperpolice officer shotsnowing false historyneo-noirmurder of a police officer complexminneapolisaxeedina, minnesotaminneapolis, minnesotapolice officers