• 9.374.560 stemmen

Geregisseerd door: Joel Coen

Met onder meer: Frances McDormand, Steve Buscemi en William H. Macy

Releasedatum: 17 oktober 1996

Plot Fargo

"A lot can happen in the middle of nowhere."

Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, zit tot over zijn oren in de schulden... maar hij heeft een plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koudmaken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.

Marge Gunderson

Jean Lundegaard

Shep Proudfoot

Mike Yanagita

Jordy

Geweldige film. De film zit vol met zeer subtiele komische momenten, en is fantastisch geacteerd. William H. Macy, Buscemi en vooral McDormand (die een Oscar in ontvangst mocht nemen) zijn een genot om naar te kijken. Daarnaast zit de film vol met prachtige shots van het ondergesneeuwde landschap van North Dakota. Eén van m'n top-10 films. 4 en een halve ster.

avatar van dttom

dttom

Vond het maar saai.

Wat mij betreft de leukste en beste Coen-brothers film.

De film was voor m'n gevoel snel afgelopen. Nou ja, time flies when you're having fun...

William H. Macy en Steve Buscemi hebben erg komische rollen. Zeer vermakelijk.

avatar van neo

neo

net weer ff gekeken en ik vond em nog steeds even goed.

william h. macy is echt geweldig,net als frances mcdormand en steve buscemi.ik vond de film soms ook erg grappig.vooral al doe scenes dat je ziet dat iedereen super aardig doet tegen elkaar.leuk is dan om te zien dat buscemi bv helemaal kwaad wordt op een parkeerwachter.

ook een zeer goeie sfeer.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Wat 'n leuke film! Ik heb helaas het begin gemist.

Die manier van praten. "O yaa? Yaa." Komisch!

avatar van Dingez

Dingez

Gave film, leuk dat de detective een 'mens' is. Yaa!

avatar van Flexje

Flexje

Hij was erg leuk en mooi gefilmt. Dat taaltje en de nuchterheid van die mensen is super, vooral in contrast met de chaos die ontstaat. Een film die een sfeer schept waar je alles in kunt verwachten. 4 sterren yaa!

avatar van aburefan

aburefan

aardig, maar haalt het lang niet bij the Big Lebowski

avatar van gotti

niet zo good als the big lebowski en blood simple

Goodfella

Gepromoveerd naar 5 sterren. Eergisteren voor de 3e of 4e keer gezien en hij lijkt iedere keer steeds beter te worden. Bijna alles is perfect aan deze film. 4.50* was dus gewoon te weinig.

Hetzelfde had ik met The Big Lebowski. Die heb ik gepromoveerd van 3,5 naar 4,5 sterren. The Dude; als ik dat woord lees moet ik al lachen.

Jordy

nou Goodfella, ik ook dan maar.

Zat 'm net voor de 5e of 6e keer te kijken en ik vroeg me af waarom ik in hemelsnaam deze film op 4,5 had staan...

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Nuja, ik ook dan maar (naar 4,5)

avatar van Jos2

Jos2

Bij mij geldt voor alle Coenfilms dat ik ze beter en beter ga vinden.

Goodfella

Yep, dat heb ik ook. Er zit vaak zoveel subtiele details in hun films dat een tweede keer kijken de film bijna altijd beter maakt.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik heb em gisteren nog gezien op video, opgenomen van Canvas, en die man van Filmfan zei ook dat je Coen-films steeds beter gaat waarderen naarmate je ze vaker ziet...

Ikzelfde heb dat dus ook!

Sure right now! You're darned tootin'!

avatar van FisherKing

FisherKing

Coens films moet je vaker zien omdat ze zo boordevol details zitten.Neem nu dit meesterwerk; nu 3 keer gezien en drie verschillende films gezien

Goodfella

Eén van m'n vele favoriete momenten uit Fargo:

Peter Stormare (de sidekick van Steve Buscimi) zit in dat hutje een (knake)soap te kijken terwijl ie aan het eten is. Als een van die soapacteurs op een gegeven moment met de bekende zin "I am pregnant" komt, laat ie z'n bestek zakken/vallen en trekt ie zo'n GEWELDIG idiote kop!! Werkelijk onovertroffen!!

avatar van jay73

jay73

Fargo is een film die je 20 keer kan kijken zonder dat-ie gaat vervelen. Bij ieder personage zit wel een klein of groot steekje los. Van Jerry Lundegaard tot de ongeevenaarde Mike Yanagita.

avatar van FisherKing

FisherKing

Je hebt gelijk Jay.. dit is een Heel Groot Meesterwerk!!

Meesterwerkje? Meesterwerk!!

Is hier trouwens niet een fatsoenlijke (r2) dvd van te krijgen?

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Inderdaad supergoede film...

Die onzinnige en slomige dialogen zijn echt geweldig (oh jaa?? jaaa).

Steve Buscemi en William H. Macy rulen...

(2 erg ondergewaardeerde acteurs vinnik)

avatar van Macmanus

Macmanus

(2 erg ondergewaardeerde acteurs vinnik)

op deze site niet.

Ik dacht dat de dvd nog niet in Nederland was uitgekomen maar Rodirect heeft 'm nu in de aanbieding voor 14,95.

Jordy

ik twijfel of de NL-versie nu alleen 4:3 was, of dat er op de achterkant ook nog een breedbeeld versie stond... misschien even handig om uit te zoeken voor je 'm koopt

"Beeld 1:1.77"

Inderdaad 4:3 dus.

avatar van cornelis

cornelis

"Beeld 1:1.77"

Inderdaad 4:3 dus.

Kappeuter, je kan niet rekenen....!

Bovendien, ik heb de NL uitgave van Polygram, en (zoals Jordy zich al meende te herinneren) deze bevat een 4x3 versie (1.33:1) en op de andere kant een 16x9 versie (1.77:1). je kan dus kiezen.

Bedankt Cornelis voor je reactie. Is die Nederlandse dvd een beetje okay ?

Goodfella

De dvd is dus aan beide zijden "bedrukt"? Opvallend. Nooit eerder gezien.

En ja, is het wat, die Nederlandse dvd?

avatar van cornelis

cornelis

Kweenie meer, ooit 1 keer gekeken, ik had de film al 5 keer op video gezien, en heb de DVD voor de collectie.

Enige nadeel dat ik zie is MPEG stereo geluid, met surround encoding, dus praktisch gesproken alleen Dolby ProLogic en niet 5.1.