Genre: Misdaad / Komedie
Met onder meer: Frances McDormand, Steve Buscemi en William H. Macy
Releasedatum: 17 oktober 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Woensdag 4 februari in één bioscoop (Maastricht)
Plot Fargo
"A lot can happen in the middle of nowhere."
Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, zit tot over zijn oren in de schulden... maar hij heeft een plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koudmaken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.
- Trailer (YouTube)
- Fargo / Barton Fink (MusicMeter)
- Tv-serie (TvMeter)
Lou
Shep Proudfoot
Mike Yanagita
jay73
Deze film vind ik de meest volwassen film van de Coen-Brothers. De personages zijn allemaal nog net geen karikaturen, maar echte personages, met een herkenbare persoonlijkheid, hoewel er bij iedereen wel een steekje los zit.
Jerry Lundegaard is het meest komische personage dat ik ken. Die scene dat hij het telefoongesprek met zijn schoonvader instudeert om hem te berichten dat zijn dochter (Jerry's vrouw) is gekidnapt vond ik ultieme klasse. Of het hele personage Mike Yanagita of ... Norm, de vriendelijke postzegelontwerpende echtgenoot etc etc Dat zijn allemaal fantastische personages!!
Fargo saai? Dan heb je geen gevoel voor subtiliteit en dan is het voor je te hopen dat je dat later in je leven nog ontwikkelt.
Met alle respect, maar The Big Lebowski verbleekt bij deze grootse film.
tovenaar
Ik ben het compleet met je eens, op de laatste 2 regels na. Die vond ik wel iets té overdreven
De Knip
[quote]
Trouwens deze films zijn totaal niet met elkaar te vergelijken.
William H Macy vond ik dus ECHT niet grappig overkomen en die detective was een parodie neem ik aan?
De ontvoering zelf was wel grappig...dat de ene bij het raam staat om te kijken of die vrouw er ook is, terwijl ze hem gewoon kan zien. Kwam wel lekker dom en grappig over.
Trouwens: moet er bij de titel behalve MISDAAD/THRILLER dan niet (zwarte)KOMEDIE bij vermeld staan?
GerwinF
Dat bepaal jij dus lekker voor mij....deze humor was gewoon niet mijn humor in tegenstelling tot o.a. Big Lewobski. Trouwens deze films zijn totaal niet met elkaar te vergelijken.
Tegen wie heb je het nou? Ik volg het namelijk even niet
Vyvre
Zeer subtiele comedy. Zoals de eerdere reacties al aangeven, een echte love-it/hate-it film. Ik kon zeker de absurdheid/droogheid van de meeste situaties wel inzien.. geniaal
. 4*
filmdaas
een film met een apart soort humor waar je van houdt of niet ikzelf vond hem erg gaaf vooral dat stukje met MCdormand als ze die oude kennis ontmoet in dat restaurant oh, yeah, yeah, oh yeah oohh, yeah yeah, realy zo onnozel
Da Jando
Erg vermakelijke film, er gebeuren steeds dingen die je eigenlijk helemaal niet verwacht, of bij de film 'passen' Maar dat maakt het juist leuk...
Yaaa, Steve Buscemi is toch echt één van mijn favoriete acteurs
Fargo Special Edition alvast te bestellen bij Play.com:
our price: £14.99 Delivered
availability: Due for release on 21/04/2003
wackyboy
The Coen brothers hebben the Midas touch.
Nog geen slechte film van ze gezien.
Moeilijk om hun films met elkaar te vergelijken, omdat ze toch flirten met verschillende genres.
Verder kun je erover discussieren welke Coen br. film het meeste humor bevat, maar daar doe je ze mijns inziens geen recht mee. Ik bedoel, ze zijn geen Farelli bros. en gaan niet in eerste instantie voor de lach.
mr.Frielink
Verwachtte heel wat van deze film, dat mag natuurlijk ook wel voor een Coen-film . De film begon erg sterk, Het personage Jerry is echt brijant neergezet, en geweldig gecast. Leuk & aardig, maar het stijgt nauwelijks ergens boven de gemiddelde drama/komedie uit.
jay73
Fargo blinkt vooral uit door het bonte spektakel aan personages dat ten tonele wordt gevoerd, van de hoofdpersonen tot de kleinere rollen. Daarin blinkt de film echt uit, niet zozeer door de verhaallijn. Kijk hem binnenkort nog maar eens, monsieur Frielink!
Wat me verbaast, is dat er bij de genre-aanduiding Misdaad/Thriller staat. Misdaad ok, maar thriller? Daar heb ik toch heel andere associaties bij.
Op imdb staat Thriller er om mij onduidelijke redenen ook bij genoemd, maar het eerste genre dat vermeld wordt, is Drama. En dat lijkt me meer op z'n plaats.
FisherKing
Verwachtte heel wat van deze film, dat mag natuurlijk ook wel voor een Coen-film.
Je moet wel weten dat een Coen film nooit doorkomt bij de eerste keer viewing. Daarom raad ik je aan de herzienings-toets toe te passen.
Niet tegen bedoeldt tegen jou maar films van Coens zijn zo vol en dubbel dat je ze minimaal 3 keer moet zien.
FisherKing
Er bestaan geen lijstjes voor de beste Coen films naar mijn idee.
Ze zijn allen "vol" "anders" en pas naar meerdere malen kijken komen we daar achter.
Millers Crossing (die ik als laatst "HER"zag) staat bij mij bovenaan.nu....
mr.Frielink
Was ik al van plan. Ik beloof echter niets.
goga
Bij de tweede keer kijken vond ik deze film ook minder. Overweeg deze film zelfs uit mijn persoonlijke top10 lijstje te halen.
Peter
Heerlijke film met steengoede vertolkingen. Omdat ik nog betere films ken krijgt Fargo net die halve ster minder: 4.5 sterren.
mr.Frielink
Uiteraard. Ik zag na de eerste kijkbeurt duidelijke potentie tot een tweede kijkbeurt, en aangezien hij binnen een week terug moest...en je kan simpelweg niet niet om het uitstekende acteerwerk om! Begreep ik het goed en heeft Frances mcDormand hier een oscar voor gewonnen?
FisherKing
en heeft Frances mcDormand hier een oscar voor gewonnen?
narva77 (crew films)
Begreep ik het goed en heeft Frances mcDormand hier een oscar voor gewonnen?
FisherKing
onterecht ook (zie 'Secrets and Lies')
Om het beestje maar bij de naam te noemen had inderdaad Brenda Blethyn de Oscar MOETEN winnen.
Maar daar waren we het wel inmiddels over eens

Vijf goede films waaraan échte koppels samenwerkten

Deze populaire series zijn gebaseerd op een film

The Godfather

American History X
Misdaad / Drama, 1998

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
bedroglosgeldminnesotasalesclerkwinterontvoeringunsociabilitypolitiestolen moneynorth dakotamoorddonkere komediegeldsneeuwpolice officer killedpolitie agentcar dealershipwoodchipper autoaxe murdermacabrestate trooperpolice officer shotsnowing false historyneo-noirmurder of a police officer complexminneapolisaxeedina, minnesotaminneapolis, minnesotapolice officers