Genre: Misdaad / Komedie
Met onder meer: Frances McDormand, Steve Buscemi en William H. Macy
Releasedatum: 17 oktober 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Woensdag 4 februari in één bioscoop (Maastricht)
Plot Fargo
"A lot can happen in the middle of nowhere."
Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, zit tot over zijn oren in de schulden... maar hij heeft een plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koudmaken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.
- Trailer (YouTube)
- Fargo / Barton Fink (MusicMeter)
- Tv-serie (TvMeter)
Shep Proudfoot
Mike Yanagita
Phooze
Rare gewaarwoording....
Ik was degene die The Big Lebowski bij de eerste keer kijken "serieus" vond.... deze dus helemaal. Maar als ik nu al terugdenk aan sommige situaties, schiet ik toch in de lach.bv. dat die compagnon van Bescumi een keiharde moordenaar is, maar voor een zwangere vrouw rent hij weg...
Ik vond het een erg goeie film, met een apart verhaal. Zoals al eerder hier is gezegd: ieder karakter is min of meer gestoord
Nu al goed voor 4,5 ster !
Ericinho
niet zo goed als Miller's Crossing, maar beter dan het behoorlijk overschatte Big Lebowski.
Que!?
Ericinho
let me spell that out for you...
O v e r s c h a t t e 'Big Lebowski'
(zegt iemand die dan ook nog eens een zwak voor John Goodman heeft)
Pablito
Vond The Big Lebowski nu ook niet zo'n geweldige film.
Miller's Crossing was wel de eerste Coen die ik gezien heb (en voor mij veruit de beste), waardoor de verwachtingen voor hun andere films misschien wat overdreven hoog waren.
GerwinF
let me spell that out for you...
O v e r s c h a t t e 'Big Lebowski'
(zegt iemand die dan ook nog eens een zwak voor John Goodman heeft)
Hahaha was ook maar geintje joh. Maar tot nu toe vindt ik The Big Lebowski de beste Coen film. Maarrrr ik moet Millers Crossing nog steeds zien, ik heb de nieuwe dvd versie daarvan besteld
tovenaar
Ik heb ook vaak een onderscheid proberen te maken in Coen-films, welke is beter dan welke enzovoort. Het feit komt op het volgende neer: het ligt er gewoon aan welke je het vaaktst kijkt. Dat je de Big L overschat vindt, tja, dan zou mijn eerste conclusie zijn dat je hem maar 1 keer gezien. Nu is het aan jou de beurt om hierop te antwoorden.
Zavo
Nee hoor, ik vind Fargo de beste en die heb ik maar 1 keer gezien. Big L heb ik minstens 4 keer gezien, vind ik ook heel goed, Raising Arizona vond ik niks, ook niet na de 2de keer. Dus wat mij betreft klopt die theorie totaal niet.
tovenaar
Natuurlijk heb ik ook voorkeuren nu, maar The Big Lebowski vond ik eerst niet zo super. Na nog een groot aantal keer kijken vond hem echt briljant. The Hudsucker Proxy vond ik bij de eerste keer kijken cool, maar die heb ik maar keer gezien, dus ik zou niet weten wat er gebeurd als ik die vaker kijk. Misschien gaat die theorie alleen maar voor mij op, maar volgens mij was die vraag niet aan jou gericht Zavo
Zavo
maar volgens mij was die vraag niet aan jou gericht Zavo

Hemdale
Kon de hele film niet, na vanmiddag, ik heb Fargo eens gekeken en ik vond het werkelijk een fantastische film het verhaal word zeer goed gebracht, acteerwerk prima en gewoon te gekke scenes.
Waarde Tovenaar,
Big L heb ik 2 maal gezien. De tweede keer vond ik em al een stuk minder dan de eerste keer. Fargo daarentegen wordt beter per keer dat ik em zie. Maar goed, misschien ben ik wel de uitzondering die de regel bevestigt
Vyvre
The Big L stond na 1x kijken bij mij op 4 sterren. Na de 2e keer vond ik er geen klap meer aan. Zet hem nu op 3* denk ik..puur vanwege de mijns inziens briljante strooi-de-as-over-zee-uit-scene.
tovenaar
Maar jij hebt dan ook Equilibrium in je persoonlijke top 10 staan... achja, die opmerking had ik beter niet kunnen maken, maar hij staat er al en ik heb geen zin om op de backspace te drukken
Vyvre
Zo. Op deze manier op de man spelen is laag, onprofessioneel en met name onnodig. Valt me zeer van je tegen, tov.
(en nu houd ik me heel erg in.. als het een minder bekende mm-er was geweest had ik woorden gebruikt die voor visje1991's sake gecensureerd hadden moeten worden)
GerwinF
Hey Tovenaar niet zo gemeen eh! Dat wij zo'n beetje alle coen-films goed vinden is gewoon kwestie van smaak, toch?
jasper
Kwestie van goede smaak en een uitstekend gevoel voor humor.
Vyvre
Kwestie van goede smaak en een uitstekend gevoel voor humor.
Ook dat is persoonlijk. Ik zie het als overschatting en een heel melig gevoel voor humor, wat ik persoonlijk alleen kan waarderen als ik in de stemming ben. In een aantal gevallen (zoals mijn 2e kijkbeurt van Lebowski) zie ik Coen-humor als ergerlijk droog. Zoals eerder gezegd, is dat ook persoonlijk.
Overigens vond ik Fargo na de eerste keer kijken ook heel vermakelijk, vrees echter voor mijn stem van 4 sterren op het moment dat ik hem voor de tweede keer zie. Slechte ervaringen met een andere Coen-film, zullen we maar zeggen
Vyvre
Niet op de manier waarop jij het zei. Je deed het klinken alsof mensen die Coen-films goed vinden allemaal een goede smaak en een uitstekend gevoel voor humor hebben. Vind ik wel meevallen
Ain't it all?
Jep. Humor is gewoon persoonlijk. Er zijn mensen die bij een scheet al dubbel liggen van het lachen (de zogenaamde poep en pies humor). Maar ook de subtiele humor van bijvoorbeeld The Man Who Wasn't There spreekt mensen aan. Ik kan vrijwel om alles lachen uit The Big Lebowski, terwijl sommige mensen absoluut de humor er niet van inzien.
Hey Vyv, relax maar hoor
, ik was je een beetje aan't stangen. (Dat trouwens niet wegneemt dat ik Equilibrium nog steeds uitermate bagger vindt hehe)
cornelis
En ik vind het waar wat jasper stelt. Persoonlijk dus?
yosemite44
voor de liefhebbers (en dat zijn er nog al wat zo te lezen)... deze dvd kost bij dvdimport e14,52 incl. verzenden!
empirekees
Orgineel en sterk verhaal, en toch wat gelachen, ieder geval leuker dan "The Big Lebowski"(niet te hard zeggen).
Ik geef em 3,5*
neo
De perfecte manier om de film te zien: op 35 mm, een volle zaal, een groot scherm en midden in de nacht. Heb weer enorm genoten!
ik ga hem vanavond kijken, voor het eerst......
Goed gemaakt, uiterst grappige personages (vooral Buscemi en McDormand waren goed), mooie muziek. Maar een meesterwerk, nou nee. Daarvoor maakt het allemaal net wat te weinig indruk op me.
3,5* vind ik genoeg.
bioscoopzaal
Dit is toch een poster die iedere rechtgeaarde Fargo-fan in z'n huiskamer wil?
bioscoopzaal
Hij is in elk geval een stuk grappiger dan de gewone poster

Vijf goede films waaraan échte koppels samenwerkten

Deze populaire series zijn gebaseerd op een film

The Godfather

American History X
Misdaad / Drama, 1998

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
bedroglosgeldminnesotasalesclerkwinterontvoeringunsociabilitypolitiestolen moneynorth dakotamoorddonkere komediegeldsneeuwpolice officer killedpolitie agentcar dealershipwoodchipper autoaxe murdermacabrestate trooperpolice officer shotsnowing false historyneo-noirmurder of a police officer complexminneapolisaxeedina, minnesotaminneapolis, minnesotapolice officers