• 9.376.030 stemmen

Geregisseerd door: Joel Coen

Met onder meer: Frances McDormand, Steve Buscemi en William H. Macy

Releasedatum: 17 oktober 1996

Plot Fargo

"A lot can happen in the middle of nowhere."

Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, zit tot over zijn oren in de schulden... maar hij heeft een plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koudmaken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.

Marge Gunderson

"Beeld 1:1.77"

Inderdaad 4:3 dus.

Pardon?

Jordy

op die fout had cor ons al gewezen

FisherKing

Cornelis; Ik begrijp een ding niet. Je hebt hem 5 keer gezien en geeft maar een 4. Waarom kijk je dan 5 keer ?

4 = "erg goed" ??

zijn zat 4-sterren films die ik persoonlijk ook 5 keer gezien heb

avatar van cornelis

cornelis

Wat Jordy zegt.

Plus dat als je Canal+ hebt, je nogal eens (grote stukken van) films opnieuw ziet, omdat je niks beters te doen hebt.

FisherKing

Begrijp het; sorry Cornelis!

Poster door de oma van de Coen brothers gemaakt. 't Is nog een officiele poster ook. Spuuglelijk, maar ik zie er de humor ook wel van in.

Afgrijselijk Brei-Werk

tovenaar

Haha, ik kan hier de humor ook wel van in zien

Leuk om deze een keer gezien te hebben, niet de beste poster natuurlijk, maar wel grappig.

Goodfella

Zurück! met die poster. (idd wel grappig ja )

avatar van Jos2

Jos2

Geniaal. De beste poster die ik van deze film ooit zag.

avatar van EmDee

EmDee

Vind hem ook geinig en iig zeer origineel

avatar van Wouter

Eens. Inhoudelijk een erg sterke poster. Origineel ook.

tovenaar

Kan die poster niet voor een tijdje geplaatst worden? Erg sterk hoor!

GerwinF

Waar is de Amerikaanse (MGM) versie nog te koop? Online kan ik hem nergens meer vinden. Ik wil wel deze versie omdat deze een betere transfer heeft. Alvast bedankt!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Fargo een 1,5? Darned Tootin'.

GerwinF

Delivery estimate: 23 December - 20 January....boehoe. Maar dan heb ik wel de regio 1 dvd versie (die nog steeds het beste is).

Jordy

pfft zeker bij amazon ofzo??

bij play.com lag ie volgende week op je mat

GerwinF

Hee ze hebben hem weer op voorraad! Bedankt...amazon cancellen en dees bestellen!

avatar van De Knip

De Knip

Wat een teleurstelling deze film! Keek er al een tijdje naar uit 'em eens te zien.

De film is

a. niet spannend

b. de schijnbare humor 'verpest' de film.

c. hoe kan men Fargo met the Big Lebowski uberhaupt vergelijken qua humor.

d. Gewelddadige scenes zijn er wel, okay....

Het totale plaatje is niet lekker om te zien, zoals iemand hier al zei zelfs saai.

De humor gaat niet samen met het script van de film, gewoonweg niet genoten van Fargo.

c. hoe kan men Fargo met the Big Lebowski uberhaupt vergelijken qua humor

Moet dat dan? De humor lijkt inderdaad niet op elkaar. Bij The Big L. ligt het er heel erg (geweldig ) bovenop. Bij Fargo wordt gezocht naar humor van een andere soort, maar dat wordt zeker gevonden. Het enige wat ik je kan aanbevelen is om hem nog een keer te kijken, want zoals vaak met Coen Brother-movies wordt het door herhaling juist nóg hilarischer!

Anyway, Fargo is top!

Jordy

Fargo is ongeveer 4x zo grappig als Big Lebowski...

avatar van dttom

dttom

ga je mond spoelen jordy, of in dit geval je handen wassen!

Goodfella

d. Gewelddadige scenes zijn er wel, okay

Tripple X al gezien?

Je vond de film ook niet mooi gefilmd? Je vond het verhaal niet goed en / of orgineel? Je kon niet genieten van de fenomenale prestaties van de gehele cast? De muziek?

Sja... Ik vind het een ongekend meesterwerk

Ik vind 'm ongeveer 2x grappiger dan The Big Lebowski trouwens

avatar van dttom

dttom

ga je handen wassen goodfella!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik vind deze en the Hudsucker Proxy toch de beste van Coen. Maar ik heb the Big Lebowski nog maar 1 x gezien.

Jordy

ga je mond spoelen jordy, of in dit geval je handen wassen!

kijk 'm nog 's zou ik zeggen (dit begint een modewoordje te worden, merk ik )

GerwinF

Ik blijf hem helaas (als Coen's liefhebber) toch saai vinden. Ik heb hem op aanraden van moviemeter (hoe kan het ook anders) aangeschaft en een paar keer bekeken. De humor in The Big Lebowski vindt ik echt vele malen leuker en het verhaal van O' Brother is ook geweldig. Deze elementen miste ik in Fargo. (ik hoop niet dat ik op een paar zieltjes heb getrapt).

avatar van Sjoerd

Sjoerd

(ik hoop niet dat ik op een paar zieltjes heb getrapt).

JAWEL... GRRRRRR!!! kijk es hoe boos ik ben .

De humor is inderdaad heel anders, maar daarom niet minder grappig. Ik vind het bij Fargo meer een soort "onderhuidse" humor, als je begrijpt wat ik bedoel. Je hoeft nooit echt keihard te lachen, maar toch is elke situatie grappig.