Genre: Misdaad / Komedie
Met onder meer: Frances McDormand, Steve Buscemi en William H. Macy
Releasedatum: 17 oktober 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Woensdag 4 februari in één bioscoop (Maastricht)
Plot Fargo
"A lot can happen in the middle of nowhere."
Jerry Lundegaard (William H. Macy), een autoverkoper in een klein stadje in Minnesota, zit tot over zijn oren in de schulden... maar hij heeft een plan. Hij zal zijn vrouw laten ontvoeren door twee schurken (Steve Buscemi en Peter Stormare) om vervolgens aan zijn rijke schoonvader een flink bedrag aan losgeld te vragen. Het zou een eenvoudige klus moeten worden, ware het niet dat de criminelen direct na hun aankomst in Fargo drie inwoners koudmaken. De hoogzwangere politie-agente Marge Gunderson (Frances McDormand) wordt belast met het moordonderzoek. Wie denkt dat haar gebrek aan ervaring met grote misdrijven in haar nadeel zal werken, komt bedrogen uit. Marge ontpopt zich tot een ware speurder met de neus van een bloedhond en de vastberadenheid van een terriër.
- Trailer (YouTube)
- Fargo / Barton Fink (MusicMeter)
- Tv-serie (TvMeter)
Lou
Shep Proudfoot
Mike Yanagita
FisherKing
Cornelis; Ik begrijp een ding niet. Je hebt hem 5 keer gezien en geeft maar een 4. Waarom kijk je dan 5 keer ?
4 = "erg goed" ??
zijn zat 4-sterren films die ik persoonlijk ook 5 keer gezien heb
cornelis
Wat Jordy zegt.
Plus dat als je Canal+ hebt, je nogal eens (grote stukken van) films opnieuw ziet, omdat je niks beters te doen hebt.
tovenaar
Haha, ik kan hier de humor ook wel van in zien
Leuk om deze een keer gezien te hebben, niet de beste poster natuurlijk, maar wel grappig.
tovenaar
Kan die poster niet voor een tijdje geplaatst worden? Erg sterk hoor!
GerwinF
Waar is de Amerikaanse (MGM) versie nog te koop? Online kan ik hem nergens meer vinden. Ik wil wel deze versie omdat deze een betere transfer heeft. Alvast bedankt!
GerwinF
Delivery estimate: 23 December - 20 January....boehoe. Maar dan heb ik wel de regio 1 dvd versie (die nog steeds het beste is).
Jordy
pfft zeker bij amazon ofzo??
bij play.com lag ie volgende week op je mat
GerwinF
Hee ze hebben hem weer op voorraad! Bedankt...amazon cancellen en dees bestellen!
De Knip
Wat een teleurstelling deze film! Keek er al een tijdje naar uit 'em eens te zien.
De film is
a. niet spannend
b. de schijnbare humor 'verpest' de film.
c. hoe kan men Fargo met the Big Lebowski uberhaupt vergelijken qua humor.
d. Gewelddadige scenes zijn er wel, okay....
Het totale plaatje is niet lekker om te zien, zoals iemand hier al zei zelfs saai.
De humor gaat niet samen met het script van de film, gewoonweg niet genoten van Fargo.
c. hoe kan men Fargo met the Big Lebowski uberhaupt vergelijken qua humor
Moet dat dan? De humor lijkt inderdaad niet op elkaar. Bij The Big L. ligt het er heel erg (geweldig
) bovenop. Bij Fargo wordt gezocht naar humor van een andere soort, maar dat wordt zeker gevonden. Het enige wat ik je kan aanbevelen is om hem nog een keer te kijken, want zoals vaak met Coen Brother-movies wordt het door herhaling juist nóg hilarischer!
Anyway, Fargo is top!
Goodfella
Tripple X al gezien?
Je vond de film ook niet mooi gefilmd? Je vond het verhaal niet goed en / of orgineel? Je kon niet genieten van de fenomenale prestaties van de gehele cast? De muziek?
Sja... Ik vind het een ongekend meesterwerk
Goodfella
Ik vind 'm ongeveer 2x grappiger dan The Big Lebowski trouwens
BoordAppel
Ik vind deze en the Hudsucker Proxy toch de beste van Coen. Maar ik heb the Big Lebowski nog maar 1 x gezien.
kijk 'm nog 's zou ik zeggen (dit begint een modewoordje te worden, merk ik
GerwinF
Ik blijf hem helaas (als Coen's liefhebber) toch saai vinden. Ik heb hem op aanraden van moviemeter (hoe kan het ook anders) aangeschaft en een paar keer bekeken. De humor in The Big Lebowski vindt ik echt vele malen leuker en het verhaal van O' Brother is ook geweldig. Deze elementen miste ik in Fargo. (ik hoop niet dat ik op een paar zieltjes heb getrapt).
Sjoerd
JAWEL... GRRRRRR!!!
kijk es hoe boos ik ben
De humor is inderdaad heel anders, maar daarom niet minder grappig. Ik vind het bij Fargo meer een soort "onderhuidse" humor, als je begrijpt wat ik bedoel. Je hoeft nooit echt keihard te lachen, maar toch is elke situatie grappig.

Vijf goede films waaraan échte koppels samenwerkten

Deze populaire series zijn gebaseerd op een film

The Godfather

American History X
Misdaad / Drama, 1998

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
bedroglosgeldminnesotasalesclerkwinterontvoeringunsociabilitypolitiestolen moneynorth dakotamoorddonkere komediegeldsneeuwpolice officer killedpolitie agentcar dealershipwoodchipper autoaxe murdermacabrestate trooperpolice officer shotsnowing false historyneo-noirmurder of a police officer complexminneapolisaxeedina, minnesotaminneapolis, minnesotapolice officers