• 9.378.149 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 mei 2002

• Netflix Vanaf 27 februari op Netflix

Plot John Q

"Give a father no options and you leave him no choice."

John Q. Archibald is een hardwerkende arbeider die samen met zijn vrouw Denise en zoontje Mike een hecht gezin vormt. Ondanks hun penibele financiële situatie, weten ze het hoofd net boven water te houden. Maar dan wordt Mike ernstig ziek. Hij kan alleen overleven met een donorhart. John Q. kan de ingreep echter niet betalen en zijn verzekeringsmaatschappij wil hem ook niet helpen. John is ten einde raad en gijzelt uit pure wanhoop de spoedafdeling van het ziekenhuis.

John Quincy Archibald

seanpuffy

beste film van denzel

avatar van Dhr K

Dhr K

Voor mij iets te zoetsappig op het eind, wel een redelijke film.

avatar van helleke

helleke

Nog eens herbekeken.

Wat een prachtige film en schitterende acteerprestaties.

Ik vind het ook één van Denzel zijn beste performances.

Voor mij blijft dit één van mijn favoriete films.

Wat een menselijke reactie van de vader die alles over heeft om het leven van zijn zoon te redden.

Wie kan daar nu ongevoelig voor blijven?

avatar van Tassiiej

Tassiiej

Prachtige film.. geweldig gewoon.. Ik moest er helemaal bij huilen.. kan hem nergens meer vinden, in onze videotheek is hij niet, zwaar klote..

avatar van Kisje

Kisje

I love Denzel , hij zet nu toch is altijd prachtige prestaties neer he! Heerlijk

avatar van xentos

xentos

vind dit 1 van de betere van denzel een 4.0

avatar van celeron11

celeron11

leuke film met Washington

maar zeker niet zijn beste

met goede bijrol acteurs trouwens

avatar van kleez

kleez

2 jaar geleden gezien: hele mooie film, was ook onder de indruk van

hoe alles weer zo goed is geregeld...

The American Dream, zullen we maar zeggen... :S

avatar van nikita_6

nikita_6

De film is wel zeer Amerikaans getint, maar The American Dream houdt toch iets anders in... Mooie film overigens

avatar van Roowland

Roowland

Echt TE amerikaans dit, echt over the top, zulk geslijm..

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Zelfs James Woods zit er nog in. Staat geen eens in het lijstje.

Toch kom ik niet verder dan 3,0. Echt te veel stereotypes.

avatar van Timmy757

Timmy757

Mooie film, alleen ietsje teveel voorspelbaar, 4*.

avatar van Vaig

Vaig

Ik vond het wel een zeer mooie film, maar vond er een beetje een slap einde aan gebrijd. Zonde, verder blijft Denzel gewoon een topacteur....

Eindwaardering: 3,5 sterren

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Raakte niet onder de indruk. 2.5

avatar van Castor Troy

Castor Troy

3 sterren voor met name de acteerprestatie van Denzel Washington, die een perfect een machteloze vader uitbeeld, het verhaal vind ik ook wat te sentimenteel, en ook het einde is dan weer zo voorspelbaar Amerikaans.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

De acteerprestatie van Denzel is zeer goed.Aleen wat heeft het begin met de film te maken .Maar verder vond ik het verhaal niet echt supper.En het einde ook. 3 sterren

avatar van Sport

Sport

jammer van het einde, al met al wel een aardige film.. 3***

avatar van Vaig

Vaig

Het begin heeft in die zin met de film te maken dat de vrouw die hier overlijdt de donor is van t zoontje van Denzel

avatar van sangha

sangha

ontzettend mooie meeslepende film, ik denk niet dat er veel mensen zijn die geen sympathie voor John hebben. het einde is weer minder. 3,5

avatar van film_kaza

film_kaza

La Vita E Bella - 4,5*
Domestic Disturbance - 4*
John Q - 4,5 *

Deze 3 film gaan allemaal over "vader houd van zijn zoon, en probeert hem hoe dan ook te redden" . Dit soort films vind ik prachtig.

John Q was een film die ik al een hele lange tijd wou zien. De trailer gaf me al kippenvel. In de film waren er nog meer scene's die mij echt kippenvel bezorgten.
Het einde is volgens vele een nadeel lees ik. Ikzelf vond het einde mooi, niet toebehorenen van 1 van de beste ooit maar hij verhoogt of verlaagt mijn stem zeker niet.

Ijzersterke teksten vond ik ookal was er niet iets tussen dat een kind van 4 niet begrijpt. Het acteerwerk was ook het verre van slecht.

Het stukje waar de film mee begon vond ik ook het verhaal beter maken. Een stukje dat eigenlijk pas rond het einde gebeurt. Je zag maar heel kort de vrouw dus erg makkelijk was het niet om haar te onthouden.

Ik vraag me af hoe deze film anders zou kunnen eindigen. Dat John echt door zichzelf heen schoot? Dat het zoontje doodging? Dat ze beide doodgingen? Dat er opeens een meteorriet op de aarde neerstorte en de hele aarde bartse uiteen en iedereen was dood? Nee misschien de eerste optie maar zeker niet die laatste.
Ik vind het juist goed dat je niet wist of John dood was voordat iemand anders deed alsof hij hem was en zo de chaos stopte. Dat John bedriegte was juist verassend.
John krijgt uiteindelijk 5 jaar gevangenis maar het zoontje bleef leven.
Ook werden wat "oude dingen" uit de film teruggehaald.
(De jongen die als een body builder doet en de "Geen Gedag, Tot Ziens". uitspraak)

Wat ik wel vies vond was de operatie scene. Had minder bloed, hart en binnekant van lichaam hoeven laten zien.

avatar van Purmerend

Purmerend

Tranentrekker. 3,5*
Wel grappig dat als ze bij de eerste hulp zijn dat die ene chick traangas en nog een paar trappen na geeft aan haar gezellige vriendje.

avatar van Amusette

Amusette

Een geweldige acteerprestatie van Denzel.(We zijn niet anders van hem gewend)

avatar van dewulfda

dewulfda

vond de gijzelings scene's niet zo geloofwaardig

beetje te slap allemaal

wel aangrijpend verhaal, denzel speelt het weer zeer goed

de andere personages waren minder

vind dit geen topper

avatar van thedudesons

thedudesons

mooie film....

3.5

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Prima film, met een goed realistsch verhaal.

Denzel Washington doet het natuurlijk weer perfect, maar de gegijzelde vond ik maar weer een zooitje standaard personages.

Verder is het toch wel jammer dat de film een keur aan voorbijkomende cliche's bevat.

3,5.

avatar van Burak18

Burak18

dit is 1 van de beste films die ik gezien heb van Denzel

ik kreeg zelfs tranen in mn ogen op het einde

wat een vader wel niet voor zn kind over heeft

wie hulp nodig heeft moet geholpen worden zo hoort het te gaan !

avatar van film88888

film88888

Wat een orginele goede film, en een prachtig verhaal. Denzel Washington speelt zoals altijd weeral super, en Robert Duvall speelde ook zeer goed. De film heeft hele goede opbouw van de spanning, en scherpe dialogen. James Woods speelde hier maar wat zo zo in, ik ken films waar hij beter in speelt is wel jammer. John Q is volgens mij wel een heel klein meesterwerkje. Een kleine 4,0

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Ontroerende film afwisselend met wat actie. Leuk zo´n drama in een ziekenhuis.

avatar van morreke

morreke

het leek wel of die gegijzelden het leuk vonden om daar te zitten ...

avatar van Mescaline

Mescaline

Was zeer onder de indruk van deze film..

Zeer goed geacteerd door denzel washington.. zonder hem had het waarschijnlijk een saaie film geweest..

Denzel washington zet zijn rol vol overtuiging en indrukwekkend neer..

4.5 sterren.. zeker een aanrader.. standaard verhaal.. maar erg overtuigend!.