• 9.376.097 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 mei 2002

• Netflix Vanaf 27 februari op Netflix

Plot John Q

"Give a father no options and you leave him no choice."

John Q. Archibald is een hardwerkende arbeider die samen met zijn vrouw Denise en zoontje Mike een hecht gezin vormt. Ondanks hun penibele financiële situatie, weten ze het hoofd net boven water te houden. Maar dan wordt Mike ernstig ziek. Hij kan alleen overleven met een donorhart. John Q. kan de ingreep echter niet betalen en zijn verzekeringsmaatschappij wil hem ook niet helpen. John is ten einde raad en gijzelt uit pure wanhoop de spoedafdeling van het ziekenhuis.

John Quincy Archibald

Chief Gus Monroe

Rebecca Payne

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Heb deze film in het vliegtuig gezien naar San Fransisco. Ik vond het een goede film alleen niet erg bijzonder. Denzel Washington speelt weer goed en James Woods is ook erg goed als directeur van het ziekenhuis. Ook leuk dat Ray Liotta nog een klein rolletje heeft in de film. Ik geef de film 3 sterren, de acteerprestaties zijn over het algemeen goed alleen het verhaal vind ik niet echt geweldig.

avatar van sweetlake

sweetlake

Echte aanrader. Goeie actie maar ook een ijzersterk verhaal.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ronduit geweldig vond ik deze film.

Na zo veel films te hebben gezien wordt je niet meer zo snel meegesleept met een film. Maar deze is echt briljant. Je zit er op slot gewoon helemaal in, en je leeft helemaal mee met Denzil Washington die een supersterke rol neerzet. Ik vind dit zijn beste acteerprestatie tot op heden. Hij heeft een grote waslijst aan geweldige rollen, hoe hij deze wanhopige vader neer weet te zetten is onevenaarbaar.

Verhaal is ook goed, lekker dramatisch en emotioneel.

Prachtige film! Die moet je echt gezien hebben.

(gemiddelde cijfer valt me wel tegen wat hier staat)

Een van de mooiste films ooit.

5,0

avatar van Film Pegasus

Zeer emotionele film die je zeker moet gezien hebben. En in deze film zijn het vooral de details die het hem maken. Alles zit echt op z'n plaats. Zo is er de scene waarin hij zelfmoord wil plegen en z'n wapen nog moet laden, waarop de andere verontwaardigd zijn dat hij heel de tijd ongewapend was. Dat duwt hem nog meer in de rol van slachtoffer, omdat hij uiteindelijk nooit de intentie had om hen te doden, maar dat de zorg van z'n zoontje de hoofdzaak is. Ook het feit dat hij bij de sluipschutter niet naar z'n wapen greep, alhoewel dat dicht bij hem in de buurt lag, speelt hierbij een grote rol. Ten eerste omdat hij die man niet wil doden, en ten tweede omdat hij wist dat het wapen niet geladen was. Kwestie van de verhaallijn te doen kloppen.
Verder een sterke Denzel Washington die één van z'n betere rollen speelt.

avatar van Nomak

Nomak

Echte topfilm, Denzel Washington op zijn best. Goed verhaal ook.

4,5 sterren

avatar van Ravio

Ravio

Hele goede film. Geweldig acteerwerk van Washington.

avatar van BekijkHetMaar

BekijkHetMaar

Phil Leotardo schreef:

Toch niet goed gekeken, want James Woods speelt een hoofdchirurg en Anne Heche is de directeur.

Maar verder vond ik het een goeie film met goeie acteurs/prestaties. Goed in elkaar gezet, maar had ook in dat laatste vonnis had ik verwacht dat hij ........ zou zijn.

BeKijkHetMaar

avatar van kimelie

kimelie

alleen al voor Denzel Washington acteer werk geef ik 4 * goede film !

avatar van Waku

Waku

Emotionele film.

Zou overigens ook niet misstaan in ons huidige zorgstelsel dit thema maar dit terzijde.

De film is aangrijpend en briljant geacteerd door Denzil Washington die op sterke wijze zijn wanhoop symboliseert.

En dat maakt van hem een gevaarlijke gijzelnemer.

Sterk thrillerdrama!

avatar van moviegirl

moviegirl

Hele mooie film

avatar van porcupine

porcupine

Super,super ,super....films met denzel washington zullen nooit tegevallen....Goed verhaal,spanning en drama...

Toppertje....

avatar van metaledje

metaledje

nog niet gezien,vanavond maar even kijken..maar denzel vind ik gewoon altijd meer dan top

avatar van Nyazzin

Nyazzin

hele goeie film, denzel is echt een topper!

avatar van Leno

Leno

Vervelende, sentimentele draak van een film. Daar komt bij dat er ook nog eens een blik cliché's open wordt getrokken en het einde is slecht. De overdreven boodschap doet de film ook geen goed.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Vond de film en het verhaal wel goed, maar het einde was voorspelbaar, wat jammer was. Denzel acteerde wel geloofwaardig en er zaten wel een paar dramatische stukken in.

avatar van otherfool

otherfool

Don't say goodbye son, say... see you later...

Niet te harden staaltje nepsentiment met een dubieuze moraal, echt een verschrikking om aan te kijken. 'We need an act of God' zegt de sip kijkende Washington. Volgende scene? Een jonge vrouw die bij een auto-ongeluk om het leven komt, en laat dat nu eens, in de laatste seconde (jaja joepie!) de enige donor zijn die het joch nog kan redden. De acties van de politie slaan nergens op, de omslag bij Woods slaat nergens op, this whole movie is out of order.

De superbe cast maakt er nog wat van, maar verder is dit echt een kijkervaring om onpasselijk van te worden.

1,5*.

avatar van De GeuS

De GeuS

Je kan het aan amerikanen overlaten om de ultieme moraalridder uit te hangen, zo ook bij deze film. De boodschap van de film wordt omringd door vals sentiment en ongeloofwaardige karakters. Desalnietemin vond ik het acteren goed en het verhaal vlot verteld; kleine 3*

avatar van Sproedie

Sproedie

Net gezien.

Ik vond het een vermakelijke film. Dat van de dochter van de regisseur heeft zeker wel een meerwaarde vind ik.

Goed acteerwerk van Denzel en Duvall. Jammer dat je het eind van de film al wist voordat die begonnen was.

Het mooiste eind was geweest als hij zich overhoop had geschoten en het hart niet had gepast. (nee ik ben geen saddist maar vind het wel een beter eind)

Slechte zaak van Net5 die de band voor de helft terug spoelde in de pauze. Ik houd het voorlopig maar weer bij m'n dvds.

avatar van BLaCkMamBa

BLaCkMamBa

ik hou niet zo van die cliché morele film..té amerikaans.

Maar hij behoort niet tot de slechste films die ik heb gezien, dus 2*

avatar van AliD

AliD

OOK NET GEZIEN.

Een van de beste drama's die ik gezien heb. Ik ga het wel nog een keer kijken want met die recalme's tussen door vond ik hem minder leuk. ZEKER een aanrader. goed geacteerd. Wou bijna huilen.

avatar van Lotteke

Lotteke

Ook vanavond gezien, helaas kiest net 5 ervoor om net op de meest spannende momenten de reclame in te zetten en dan na de reclame nog een stukje te herhalen, maar goed, dat ter zijde.

Goede film, met een fantastische Denzel! Af en toe wel erg cliché, vooral naar het einde toe, maar goed. Het was iniedergeval ontroerend en dankzij Denzel toch een film die je blijft pakken van begin tot eind.

avatar van miha

miha

Goed gespeeld. Gezondheidszorg is in Amerika nog heel wat anders geregeld als bij ons: verzekeringsproblematiek mooi dramatisch neergezet. Verhaal (+ afloop) niettemin zelfs voor Amerikaanse begrippen erg onwaarschijnlijk.

avatar van Materny

Materny

Prachtrol van Denzel ( een van de vele).

Een zwaar ondergewaardeerde film die wel wat meer credit verdient dan 3.27*.

Vele zeggen ''wat een cliché'' maar als je daar gewoon overheen kijkt dan zie je toch echt wel een pracht van ee film.

4*, en volkomen terrecht.

avatar van metaledje

metaledje

inderdaad mooi drama,je gaat echt best nadenken van hoe het zal zijn om arm te zijn en of je wel de goede verzekering hebt als het er op aankomt..en dus denk ik ook niet dat deze film te overdreven is,zo gebeurt het in het echt ook de wereld word steeds verotter en je kan nou eenmaal VEEL meer met veel geld 3.5*

avatar van The Goss

The Goss

Denzel trekt deze film naar een aanvaardbaar niveau. Bij elke gemiddelde andere acteur had ie het rtl4 niveau niet gehaald.

Vond de trap in de edele delen van die ene gozer geweldig. Zeker de opmerking daarna van de andere: dat deed bij mij ook zeer. (Ik dacht exact hetzelfde).

avatar van eeflien

eeflien

Goed dat de film dit thema onder de aandacht brengt, maar het gebeurde in mijn ogen toch op de verkeerde manier. De overdreven amerikaans-heid van de film doet je nog meer beseffen hoe het daar gaat, maar toch vond k het in deze film niet helemaal toepasselijk en heb ik me gruwelijk zitten ergeren aan de clichépersonages, bijv de journalist en politie commissaris (dat was ie toch?)
Met een ander einde slecht aflopend had de film voor mijn gevoel de boodschap veel beter overgebracht. Nu was het een beetje zovan: het zorgstelsel klopt niet maar als je maar rare dingen gaat doen zoals een gijzeling komt het allemaal wel goed. Want helemaal niet toevallig toch, dat er net een vrouw met precies het goede hart doorgereden wordt? De film zou op mij veel meer indruk hebben gemaakt als het slecht was afgelopen. Dan zou ik echt het gevoel hebben gekregen dat het zo dus moet lopen door die verzekeringen daar. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.
1 van de dingen die érg ongeloofwaardig waren: je zag steeds een klok in beeld, aan het begin van de operatie stond die voor mijn gevoel op half 8, aan het einde rond 10 uur. Komop mensen, we hebben het over een harttransplantatie...

Al met al toch een film met een mooi thema, ik ben er zeker van geschrokken dus dat is wel gelukt. Ik houd het op 3 sterren.

avatar van haai

haai

Ik vond het een goede en (soms) ontroerende film

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Ik heb gemengde gevoelens bij deze film. Allereerst, het verhaal vind ik uitstekend. Het is natuurlijk een zeer vervelende situatie met meerdere begrijpbare kanten als het leven van je zoontje onverwachts niet gered kan worden omdat je niet goed verzekerd bent (waar je dan ook niet van op de hoogte bent). Als zijnde bezorgde vader is het natuurlijk goed te begrijpen dat je dan alles doet om het leven van je nietswetende zoon te redden. Maar ik stond net zo veel aan de zijde van het ziekenhuis, vertegenwoordigd door de geweldige James Woods. In de Verenigde Staten heerst nou eenmaal niet een zorgstelsel dat je verzekerd bent voor je leven, en dat is dan ook de rotte plek en mede-oorzaak van een soortdergelijke situatie.

Pluspunten: Denzel Washington akteert overtuigend, wat ook een onmisbare noodzaak is voor zijn rol. James Woods' rol kan natuurlijk ook niet vergeten worden.
De film heeft voldoende tempo en blijft op toon.

Minpunten: Zoveel cliché's en voorspelbare dingen. Naar het einde toe werd het allemaal steeds erger. Voorbeelden van wat ik erg jammer vond:

- De spotlight-geile verslaggever. Kon ook anders.
- Sommige dialogen tussen vader en zoon zijn overdreven sentimenteel.
- Teveel en te dubbelop medeleven van de gegijzelden.
- De pure voorspelbaarheid. Dat Washington de hand aan zichzelf zou slaan, had ik niet zo gauw verwacht. Maar dat zijn pistool nog op de veiligheidspal zou staan, is uitermate voorspelbaar. Toen daarna precies op het goede moment precies een goed hart met precies de juiste bloedgroep beschikbaar stond, begon het wel ongeloofwaardig te worden. Ik had het een beter slot gevonden als je de witte handdoeken van Washington opeens vol met zijn bloed en hersenstukjes zag liggen.

Dan nog even snel een rechtzaakscène er achteraan geplakt... Slordig. Had net zo goed anders duidelijk gemaakt kunnen worden. (met een tekst ofzo)

Al met al vind ik John Q een vermakelijke film met een best akterende Denzel Washington, maar het confronterende en indrukwekkende wat deze film had kunnen zijn, is door cliché's, voorspelbaarheden en onnodige sentiment nogal weggeveegd...

avatar van MarkFish

MarkFish

Aangrijpend verhaal, goeie film. Een soort Negiotator, maar dan veel meer gericht op het menselijke drama. Met zo'n topcast kun je bijna geen slechte film maken, maar Denzel acteert weer overtuigend, zoals we van hem gewend zijn. James Woods speelt ook goed.
Ontroerendste moment in de film: blanke vriend van John die voor de camera's zijn gal over de maatschappij spuwt en hem met brok in keel zijn steun betuigt.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Redelijk aangrijpend verhaal, maar ik noem het 'proberen te scoren' door een verhaal aan te smeren die de kijkers wel móet raken.

Nee sorry, bij mij werkte dit niet.