• 9.376.374 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 mei 2002

• Netflix Vanaf 27 februari op Netflix

Plot John Q

"Give a father no options and you leave him no choice."

John Q. Archibald is een hardwerkende arbeider die samen met zijn vrouw Denise en zoontje Mike een hecht gezin vormt. Ondanks hun penibele financiële situatie, weten ze het hoofd net boven water te houden. Maar dan wordt Mike ernstig ziek. Hij kan alleen overleven met een donorhart. John Q. kan de ingreep echter niet betalen en zijn verzekeringsmaatschappij wil hem ook niet helpen. John is ten einde raad en gijzelt uit pure wanhoop de spoedafdeling van het ziekenhuis.

John Quincy Archibald

Chief Gus Monroe

Rebecca Payne

avatar van canciser

canciser

Mooi film, ik snap niet waarom de score zo laag is. Ik vond hem op sommige momenten inderdaad wat overdreven, maar daar laat je je film toch niet door bepalen. 4*

avatar van Movielicious

Movielicious

Sterke film met een mooi verhaal over een vader die tot het uiterste wordt gedwongen om zijn zoontje te redden van de dood. Misschien hier en daar wat oversentimenteel maar daar heb ik me niet aan gestoord. Denzel Washington speelt wederom fantastisch!

avatar van k94

k94

gruwelijken mooie film en d washington me favorite actuer die gas is egt de beste en dat bewijst die maar weer is vaak genoof (dejavu.the huricane prachtige film overgens. man on fire geniaale film.american gangster een paar meester werken van acteren van d.w . john q is gewoon egt een aanrader voor iedereen want het is een spanende film en niet in de zin van knal er een paar over hoop maar dat het zoontje moet wachten op het hart en ja dit is egt een top film (5steren uiteraard ) vind ik

avatar van lis001

lis001

Erg mooie film!! Snap niet waarom hij hier zo minnetjes scoort!!! Goeie regisseur die films maakt waar een doos tissues niet mag ontbreken.

avatar van TiMmS

TiMmS

Ik vond het een goede film waarbij een aantal delicate onderwerpen ter sprake kwam (contrast tussen verzekerden en niet-verzekerden, tussen HMO en andere private verzekeringen, financiering in de gezondheidszorg in het algemeen, maar specifiek tussen verzekeraars en zorgaanbieders, de voortdurende strijd tussen bestuurders en artsen met hun belangen)

De film zelf vond ik echter niet heel sterk uitgewerkt. Er waren een aantal zeer onwerkelijke en slecht geacteerde situaties bij bijv. de rol van die politiecommissaris,... wat een onzinnig geheel was dat. Verder wel vermakelijk en een alsmaar goede Denzel.

avatar van EliasZ

EliasZ

woow erg goede film, boven verwachtingen.. deze film verdient zeker wel een hogere score!

het begon als een drama en sloeg ineens om in een combinatie van drama met een erg spannende thriller!

cast was natuurlijk ook heel goed

avatar van Tha-Joker

Tha-Joker

Mooie film, wat de vader over heeft voor zijn zoon is prachtig. Sommige acteerprestaties wat ondermaats, maar Denzel speelde zoals gewoonlijk weer betrouwbaar goed!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een zeer goede film met de acteur die ik altijd heel graag zie: Denzel Washington. En eigenlijk ook een keiharde boodschap tegen de Amerikaanse gemakzuchtigheid, met name in ziekenhuizen en medicatie. Denzel Washington zet me toch weer ene goede rol als John Q neer. En ja... het zal je maar gebeuren: je kind krijgt een hartaanval, dreigt dood te gaan, maar om dat te voorkomen is er een donor nodig. Maar helaas zijn de doktoren echte oplichters en er moet eerst 25 ruggen op tafel komen. Na een hoop pogingen en na al 23 ruggen bij elkaar gespaard te hebben weigeren de doktoren nog steeds en ja, dan kan je niks anders doen om een gijzeling te plegen in het ziekenhuis en op zo'n manier je zoon in leven houden. Kan John Q ook alleen maar gelijk geven.

En dat is nou niet alleen het hele mooie van de film. Het mooie is ook dat de gegijzelden al heel snel een hechte band krijgen met John Q en het zelf ook goed snappen. En dan heb je natuurlijk de reetneukers van justitie die dit zondermeer als gruwelijke misdaad beschouwen. terwijl de politie wel als eerste schiet, zie schutter.

Die scene waarin die vrouw die altijd word geslagen door haar man, even zijn man een koekje van eigen deeg geeft en hem in elkaar schopt was een lachertje tussendoor.

Verder heel indrukwekkende film, waar ik me ook echt heel erg in kan vinden. Denzel Washington ook hierin in een van zijn allerbeste rollen. En Duvall en Liotta hadden ook uitstekende bijrollen.

avatar van Theunissen

Prima drama die goed laat zien hoe verrot en slecht het Amerikaanse medische systeem is. Het verhaal was goed en ook boeiend en werd mede door de sterke cast (vooral dankzij Denzel Washington) naar een nog hoger niveau getild.

avatar van Jawat

Jawat

zeer goede film, met een zeer sterke cast

avatar van DaKKiE1984

DaKKiE1984

sinterklaas schreef:

Het ging niet over 25 "ruggen" maar over 250 "ruggen".
En er moest een voorschot worden betaald van 75.000 voor dat ze überhaupt op de lijst geplaatst werden.

O.T.: Mooie film die zomaar echt gebeurd zou kunnen zijn, het verzekeringssysteem is niet om over naar huis te schrijven in Amerika.
En Denzel Washington schittert opnieuw, nog nooit een slechte rol van hem gezien.

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Zonder meer een aanrader, deze film is een mix van actie, ontroering en hoe het werkt in de U$A. Denzel Washington laat maar weer eens zien wat hij in huis heeft, deze keer spat het onrecht van zijn gezicht en slaagt hij erin om steeds meer mensen te overtuigen van zijn schrijnende situatie. Er is een goede opbouw, veel actie en een spannend, vrij sensationeel slot, zakje tissues kun je alvast klaarleggen, zelfs een robot zou het niet droog houden!

avatar van Rosicky

Rosicky

Keurig gemaakte tranentrekker. Ik ben nooit zo kapot van sentimentele films, zo ook niet van deze, maar alle ingrediënten zijn wel aanwezig voor een flinke huilpartij. Niet mijn ding, maar wel prima in orde.

avatar van dennis1979

dennis1979

Er is helemaal niets mis met dit prima geschoten drama.

Met deze film laat Nick Cassavetes zien dat het weinige regisseerwerk dat hij doet, zeer goed doet. Later benadrukte hij dat natuurlijk met The Notebook en My sister's keeper.

Uiteraard blijft het ook een genot om Robert Duvall aan het werk te zien, heerlijke acteur.

avatar van Rosicky

Rosicky

Klopt, Duvall is ook hier uitstekend. Het viel me bij John Q echter wel op hoeveel de stem van Duvall soms lijkt op die van Harvey Keitel, of ben ik de enige die dat vind...

avatar van Paradise Boy

Paradise Boy

Het script is goed bewerkt door de uitstekende regisseur waardoor je als kijker echt met de hoofdpersoon meevoelt. Al met al een zeer spannend en aanrijpend gijzeldrama met puike acteerprestaties van Duvall en Washington.

avatar van rensie32

rensie32

Een echte sentimentele hollywoodfilm die dan ook nergens echt verrast. Een film vol met clichés die dan weer wordt gered door de uitstekende acteurs.

De film blijft de gehele duur spannend en aangrijpend met hier en daar wat tenenkrommende dialogen, die de pret echter niet mogen drukken.

avatar van donkied

donkied

Erg aangrijpend deze film. inderdaad is het typische hollywooddramatiek. Maar daarnaast zitten er goede gesprekken in en wordt de hoofdpersoon prachtig in beeld gebracht. Dit soort films spreken me altijd wel aan maar deze was ook wel echt goed.

Soms is een film vol clichés niet erg en vinden we het heerlijk om een eerlijke afloop te zien. Dit soort mensen zijn nu eenmaal onze helden.

Washington, petje af

avatar van Elineloves

Elineloves

'' Hey John! Take good care mate.. you're my hero. ''

Flinke meevaller. Ik had deze film nog nooit gezien, maar het verhaal sprak me direct aan. Sowieso ook een pluspunt dat Denzel in de hoofdrol is.

Eindelijk weer eens een menselijk en realistisch verhaal vol ethische vragen. Denzel zet zijn rol overtuigend en emotioneel neer, waardoor je direct als kijker de wanhoop voelt wanneer zijn zoontje in elkaar stort. Wanneer de bureaucratische rompslomp begint en je als machteloze ouders allerlei instituten afgaat met de hoop hulp te krijgen, valt het extra zwaar op je dak als niemand meewerkt en/of helpt. Het ijskonijn van de film, directrice Rebecca Payne, voelt ook niet de behoefte om dit jongetje te helpen en ziet liever dat de ouders aan zijn ziekenhuisbed blijven wachten totdat hij zijn laatste adem uitblaast. Want ach, iedereen gaat wel een keer dood toch? ( ) Denk dat iedereen die kinderen heeft alles zou doen om zijn of haar 'kleintje' te redden.

Mooi dat het niet alléén maar een gijzelingsdrama is, of een dramatisch werkje maar dat het een mix van verschillende stijlen is. Het einde van de film is helaas een beetje ''afgeraffelde Hollywood style'' maar ach, ergens is dat ook wel begrijpelijk.

Ik heb in ieder geval heerlijk een traantje kunnen wegpinken.

avatar van casperspook

casperspook

Zeer sterk en aangrijpende film met een goed eind

heb er van genoten

avatar van Naamloos

Naamloos

Dat was me een filmpje wel, denk dat ie film me overtuigd heeft om donor te worden Wat een aangrijpend verhaal en Denzel speelt hier echt fantastisch. Een film wat laat zien dat de liefde van een ouder geen grenzen kent en wat voor een belachelijk medisch systeem die amerikanen hebben (hadden inmiddels-Obama rulezz). En dat dat k*t geld altijd weer het belangrijkste is, belangrijker dan dat van een mensenleven, van een kind. Ik heb echt meerdere malen met natte oogjes gezeten.

Het mag dan wel amerikaans sentiment zijn waar ik normaal niet van hou maar het laat de keiharde realiteit zien dus maakt dat me niet uit.

Het enige minpunt vond ik dat John zich uiteindelijk niet door zijn hoofd schiet en het ultieme geschenk van onvoorwaardelijke liefde geeft, zijn leven. Niet dat het verraste dat het niet gebeurde want het was al duidelijk vanaf het begin dat het hart van die vrouw naar zijn zoon zou gaan.

Dus 4 sterren is dik verdiend, ik vind dit een must-see

avatar van NKS

NKS

1 van de betere rollen van Denzel, geweldige film!

Anne Heche en James Woods zeer goede bijrollen, de casting director wist wat hij / zij deed.

avatar van Resh

Resh

Een hele goede film, met een sterk onderwerp. Deze onderwerp is al jaren lang een discussiepunt in de VS. Zo zie je maar weer dat niet alles goed geregeld is in een democratie/rechtsstaat. Gelukkig is het in Nederland veel beter. Goed dat deze onderwerp behandelt wordt. Een ook op een goede manier. Vooral tegen het eind aan werd het echt spannend. Mijn complimenten voor Denzel Washington. Alleen was het soms een beetje overdreven, en ik zou de film beter vinden als hij zichzelf toch doodschoot om zijn kind te redden, dan zou de film veel meer effect hebben op mij. Een not-happy end zou beter passen vind ik. Maar voorderest een hele goede film.

avatar van The Oceanic Six

Aardig sterke film die echt goed had kunnen zijn, ware het niet dat het waardeloze einde best veel voor me heeft verpest.

Het hele thema rondom de falende gezondheidszorg in Amerika werd namelijk uitstekend getoond. Hij was niet goed verzekert en er sterven zoveel mensen, dus hij moest zijn zoontje maar laten sterven. Hoe gruwelijk bot en wreed ben je als je dit 2 wanhopige ouders durft te vertellen? Het is niet raar dat John (overtuigende en goede rol van Denzil Washington) alles probeerde, met uiteindelijk een wanhoops poging van de gijzeling. Wel mooi trouwens dat zowel het publiek buiten als de meeste gijzelaars zijn daad begrepen en dat hij er veel symphatie voor kreeg.

Nou hadden de gijzelaars ook niet zo veel reden tot angst, want het was wel duidelijk dat John een goed mens was. Dus echt heel spannend was de gijzeling ook niet. Gelukkig is de interactie tussen John en de gijzelaars wel goed. Er zaten best aparte mensen tussen. De vrouw die haar ex vriend in elkaar schopte omdat hij haar mishandelde was trouwens wel humor!

Ondanks dat de film niet altijd enorm pakkend was (de vrouw was John acteerde echt tenenkrommend slecht zeg...), wist de film wel te boeien. Tot aan dat afschuwelijk beroerde einde dan...
Het was echt een schitterend einde geweest als John daadwerkelijk serieus zelfmoord had gepleegd zodat zijn zoontje zijn hart had gekregen. Nu kwam er precies op tijd een donor-hart binnen en ook toevallig genoeg was het precies de goede voor het zoontje. Ja kom op zeg....wat een bedroevend clichematig en dom einde. Waarom altijd dit soort perfecte happy endings? Dat geslijm en geklef wat daarachter nog kwam was ook al niks, maar dat donor-hart wat precies op tijd nog kwam...
Zo zonde, het einde had zoveel origineler en mooier kunnen zijn....
Ik trek een halve ster van mijn score af vanwege dat suffe einde.

Maar verder was de film wel dik in orde.

avatar van Natasja22

Natasja22

Zeer mooie film.

Zeker een aanrader.

En zat helemaal in de film had geen oog voor andere dingen dan alleen me zoontje

Ook meerdere malen gekeken omdat ik het gewoon echt een goede film vind

zeer goede film heb zitten genieten

avatar van puckb96

puckb96

Dit blijft een goede film. Niks mis mee. Realistisch drama over een vader die alles doet om zijn zoon te redden. Denzel Washington is een super acteur en het acteerwerk was indrukwekkend.

avatar van Zadel

Zadel

goeie film maar niks bijzonders. denzel heeft ook wel eens beter geacteerd.

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Realistische film met een duidelijke boodschap. Denzel Washington speelt hierin een mooie rol als wanhopige vader die er alles voor doet voor een harttransplantatie. Ik vond het wel een spannende film en ik dacht niet dat de vader het ging overleven. Alleen jammer dat ze al in het begin het einde 'verklappen'.

avatar van melvddonk

melvddonk

John Q.

De film begint rustig en je maakt kennis met John, zijn vrouw en zijn zoontje. Direct krijg je sympathie voor dit gezinnetje en als het zoontje instort, voel je ook meteen met de ouders mee. Het lijkt me verschrikkelijk om je kind zo ziek te zien en tegelijkertijd zo machteloos te staan. Toen de ouders alle instanties afgingen voor hulp, voelde ik niets anders dan wanhoop en woede. Wie laat er nou een jong kind doodgaan?

Toen ze de oudere man lieten zien die dolblij was dat hij een nieuw hart kreeg ging er een gevoel van ongeloof en oneerlijkheid door me heen. Die oude man heeft het grootste deel van zijn leven erop zitten. Het jongetje heeft nog een heel leven voor zich. Kinderen zouden voorrang moeten krijgen. Daarnaast hoop ik trouwens ook nog dat iedereen die deze film kijkt overtuigd is en donor wordt.

Dit is de tweede film die ik zie over een gijzeling waarmee ik het volledig eens ben met de dader (De Punt was de eerste). Mensen gijzelen is natuurlijk in geen een situatie goed te noemen, maar ik kan me zo goed voorstellen dat als je in zo'n situatie als John zit, je geen andere uitweg meer ziet.

Naast de nodige drama, zit de film ook nog vol met humor. De other black guy zorgde voor een enorme dosis humor en ook toen die blonde vrouw haar vent een paar trappen verkocht, heb ik echt moeten lachen. 'I am not gonna be your barbie anymore!' Erg fijn dat er naast al het drama ook nog wat te lachen viel.

Je krijgt enorm veel sympathie voor John en je voelt zijn wanhoop. Op sommige momenten vond ik de film ook echt enorm spannend. Bijvoorbeeld toen ze besloten dat ze John neer gingen schieten, terwijl hij aan de telefoon was met zijn vrouw/zoontje. Ik zat op het puntje van mijn stoel, met mijn handen voor mijn mond te hopen dat hij niet neergeschoten zou worden.

Denzel Washington zette een erg goede rol neer als wanhopige vader. Normaal gesproken hou ik niet zo van Washington, maar in deze film vond ik hem erg goed. Vooral het stukje dat hij buiten stond met de sniperguy was geweldig. De emotie was van zijn gezicht af te lezen en ik kreeg kippenvel.

Ik heb het op sommige momenten niet droog kunnen houden. Vooral toen John besloot dat hij zijn hart wilde afstaan liepen de emoties hier hoog op. Ik vond het zo'n ongelofelijk mooi gebaar. Jammer dat ze dat dan weer gaan verpesten met zo'n cheasy Hollywood einde. Dat was een van de weinige minpuntjes van de film.

Erg mooie film, die zeker indruk heeft gemaakt.