• 9.376.040 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 mei 2002

• Netflix Vanaf 27 februari op Netflix

Plot John Q

"Give a father no options and you leave him no choice."

John Q. Archibald is een hardwerkende arbeider die samen met zijn vrouw Denise en zoontje Mike een hecht gezin vormt. Ondanks hun penibele financiële situatie, weten ze het hoofd net boven water te houden. Maar dan wordt Mike ernstig ziek. Hij kan alleen overleven met een donorhart. John Q. kan de ingreep echter niet betalen en zijn verzekeringsmaatschappij wil hem ook niet helpen. John is ten einde raad en gijzelt uit pure wanhoop de spoedafdeling van het ziekenhuis.

John Quincy Archibald

Chief Gus Monroe

Rebecca Payne

avatar van FillumGek

FillumGek

Uiterst onorigineel verhaal maar wel goed uitgewerkt en heel sterk geacteerd door Washington...zoals gewoonlijk.

avatar van Diesel

Diesel

Bij Denzel Washington moet ik denken aan overacting, altijd dezelfde gezichtsuitdrukkingen en een standaard manier van acteren. Ook in John Q. De film is op geen enkel vlak hoogstaand of bijzonder maar aan de andere kant, het verveelt niet en is amusant zolang het duurt. Leuke bijrollen van Robert Duvall en Ray Liotta.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Goede en aangrijpende film.

Als we in nederland niet uit kijken, gebeurt dat hier ook nog eens.

avatar van Tomas

Tomas

Ik vond het ook een mooie film. Met genoeg spanning erin. SOmmige dingen waren wel te voorspelbaar dus daarom geef ik hem 4 *

avatar van markie1978

markie1978

Ik heb deze mooie film nog niet zolang geleden op tv gezien. Ik moet eerlijk zeggen de titel sprak me niet zo aan, maar toen ik verder las en zeg dat grootmeester Denzel Washington er in mee speelde, was ik natuurlijk erg benieuwd.

Na het kijken van de film had ik er zeker geen spijt van, sterker nog ik vond deze film kei goed.

avatar van italian

italian

toen ik John Q aan het bekijken was dacht ik meteen aan The Negotiator omdat het namelijk ove bijna hetzelfde gaat.

schitterend geacteerd door Washington!

je kon je echt meeleven met de miserie waarin de familie zit, echt een realistische film.

Robert Duvall vond ik toch miscast, ik zie liever Spacey als onderhandelaar.nog leuke (en goed geacteerde rollen) door Ray Liotta en James Woods.

steekt niet echt boven andere gijzelingsdrama's dus hou ik het maar op een 3,5

avatar van mathieudc

mathieudc

Overlaatst de film gezien op televisie en hij heeft mij zeker en vast kunnen bekoren.

Misschien is het iets té overdreven en misschien is hij ook wat melig, maar bij deze film heb ik daar geen problemen mee...

Mijn stem: 4,5

avatar van lowhusky

lowhusky

goeie film, wel veel te dramatisch 3*

avatar van NightWolf

NightWolf

Mooie film. Het dramatische lag er wel té dik op naar mijn mening en het einde vond ik wel wat toevallig (maar normaal in zo'n films zeker?)
Denzel heeft zijn rol wel prachtig vertolkt. Wel cliché dat hij geen kogels in zijn pistool had

Kisje

Ik wil'm nog gaan zieeeen ! Is deze mooi? Heb al wel voorstukjes gezien op de tv ..

avatar van The Goss

The Goss

Ik zou zeggen, lees een viertal pagina's terug en vorm je een beeld van de film...

Ja, natuurlijk is ie mooi (vind ik) maar er zijn er genoeg die er niets aan vinden...ik zou zeggen, huur of koop hem en oordeel zelf.

avatar van Doom

Doom

Hoewel het verhaal en script verre van origineel is, weet John Q wel redelijk te imponeren. Het blijft de volle speelduur vermakelijk. Spijtig genoeg worden de emotionele gebeurtenissen op hollywoodiaanse wijze er erg dik boven opgelegd.

avatar van hendrik119

hendrik119

mooi bedacht en gespeeld mijn complimenten

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

bovengemiddelde verfilming van een gemiddeld script. Washington, Liotta en Duvall schitteren in hun rollen en de bijrollen zijn ook de moeite waard. Geheel geloofwaardig en erg ontroerend. Prachtig? Zeker, maar origineel? Nee.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Nog zeer geslaagde film en goed uitgewerkt verhaal.

Denzel Washington doet natuurlijk veel aan het verhaal, hij zet hier een weer een prachtige rol neer vind ik.

Andere acteurs doen dat ook zeker niet slecht.

Eens de moeite om te zien deze film.

3.5 sterren

avatar van Moviestar

Moviestar

Goed verhaal, wellicht wat standaard. Leuke elementen, goed geacteerd en de makers weten het spannend te houden. 3,5*

Kisje

Ohh, deze wil ik echt nog gaan zien, lijkt me zo'n mooie film.. Heb al voorstukjes gezien, maar nog niet de kans gehad om hem te huren....!

avatar van seanpuffy

seanpuffy

Kisje schreef:

dan geef ik u een goede raad je moet hem zeker gaan huren!!

het is echt een megagoede film van begin tot einde en ook een van de beste rollen van denzel washington

zeker huren.

**5**

avatar van cornelis

cornelis

Overigens gedraaid door een Nederlander.

avatar van 606

haai schreef:

Ik vond het een goede en (soms) ontroerende film

ja dat vond ik ook.

Mooie film.

Geen woorden voor.

4,0

Kisje

Heb hem dus gezien en is zoals de verwacht een zeer sterke en ontroerende film! De nodige spanning zit er ook bij.. Denzel Washington heeft in deze film echt het beste van zichzelf laten zien!!

4.5 *

avatar van aerogp1

aerogp1

wat een geweldige film!!!!!!!!!

erg emotioneel en geweldig geacteerd. sommige momenten neigt het naar TE sentimenteel maar het stoort nergens. enorm origineel verhaal ook!

dikke 5 sterren

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Hele mooie en ontroerende film.

Was toch echt weer één van de betere films die ik gezien heb, en Denzel was echt goed bezig hier!

Film heeft me van het begin tot het eind vastgehouden, en ben toch een aantal keren een beetje emotioneel geworden door de vader en zoon scene's.

Verhaal was niet echt origineel, maar dat maakte niet uit vond ik, acteren was echt top, en de gezichtsuitdrukkingen zeiden vaak al genoeg.

avatar van Miss Daisy

Miss Daisy

De uitwerking van de film was melodrama en volgde hierbij de Amerikaanse lijnen. Maar het thema vond ik wel vernieuwend. Ik ben aan het twijfelen tussen 2.5 en 3. Ik hou het momenteel bij 3*

avatar van miss_lisa

miss_lisa

hele mooie film.

heb hem gister voor het eerst egzien.

niet egt orignineel,

maar het was een prachtige film.

echt ontroerend.

ik geef een 3,5.

avatar van Tarkus

Tarkus

Dat er in het Amerikaanse sociale systeem iets heel fout is weet iedereen al lang. Een verzekering tegen ziekte, zoals wij kennen, bestaat daar gewoonweg niet, tenzij je veel geld hebt heb je een kans om te overleven bij een ernstige aandoening, zoals het zoontje van John.

Maar dat heeft de familie van John Q. niet, geld. En het is daarom ook dat hij een wanhoopspoging doet om zijn zoontje te redden, en daar zelfs heel ver wil in gaan, maar hoe ver..., om dit te weten te komen raad ik jullie aan deze prachtige film eens te bekijken.

Denzel Washington en Robert Duvall, allebei prachtig in hun rol.

Deze film had van mij 5 sterren gekregen had men de belachelijke vertoning die Ray Liotta hier brengt achterwege gelaten, het is een smet op de ganse film. Foei...

avatar van HeatWave

HeatWave

Opzich vind ik het best goed bedacht maar ik vind er toch te veel dooie momenten in zitten.

De akteurs zijn o.k. de hoofdlijn van het verhaal ook wel maar dat maakt het voor mij zeker nog niet dat ik dit een zeer boeiende film vind.

Vooral het hele mediacircus in deze film vind ik weer zo overdreven Amerikaans. Bij een aktiefilm die zeer over the top is kan ik dat nog wel hebben maar hier vond ik het het af en toe storend.

Ik vind "John Q" in z'n geheel matig, metname omdat ik dit echt een film vind die ik weer snel zal vergeten omdat ik 'm over het algemeen te veel vond voortkabbelen.

avatar van ivg1

ivg1

Hoewel het een manipulerende "tearjerker" is, word je er toch helemaal in "gezogen". Het is een melodrama die de emoties rijkelijk ten toon spreidt, maar zonder "te" te worden (soms op het randje). Prachtig geacteerd.

De docu-stukjes op het einde zijn zeker niet te missen, het is niet zo zeer een uithangbord voor de Sint-Nikolaas ge-orienteerde "liberals" of socialisten, maar dat het gaat om de verantwoordelijkheid van eenieder ZELF. "Take a look in the mirror", i.e. om een goed beleid te hebben, heeft men geld nodig, maar natuurlijk wil NIEMAND daar graag voor betalen. Laat een ander daar maar voor betalen, geen hogere belastingen of sociale bijdragen (hetgeen dus niet het geval is in de VS, maar wel hier in Europa).

Eigenlijk iets waar de verwende Europeaan ook langzaam meer aan moet denken, want men leeft hier op een sociale tijdbom. Gemakkelijk met de vinger naar de USA te wijzen, maar het huidige systeem hier in Europa zal niet blijven duren. Globale concurrentie waardoor levensstandaard voor vele landen omhoog, maar hier omlaag zal gaan. Ben benieuwd of er nog veel in de pensioenkas zal overschieten in 35 jaar. Food for thought.

soit, een verdiende 4*

avatar van moviegirl

moviegirl

een hele mooie film.

ik kon het niet helpen om emotioneel te worden