• 9.377.570 stemmen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 mei 2002

• Netflix Vanaf 27 februari op Netflix

Plot John Q

"Give a father no options and you leave him no choice."

John Q. Archibald is een hardwerkende arbeider die samen met zijn vrouw Denise en zoontje Mike een hecht gezin vormt. Ondanks hun penibele financiële situatie, weten ze het hoofd net boven water te houden. Maar dan wordt Mike ernstig ziek. Hij kan alleen overleven met een donorhart. John Q. kan de ingreep echter niet betalen en zijn verzekeringsmaatschappij wil hem ook niet helpen. John is ten einde raad en gijzelt uit pure wanhoop de spoedafdeling van het ziekenhuis.

John Quincy Archibald

Rebecca Payne

avatar van helleke

helleke

morreke schreef:

het leek wel of die gegijzelden het leuk vonden om daar te zitten ...

Misschien omdat ze toch wisten dat de gijzelnemer eigenlijk geen kwaaie gast was en alleen maar het beste voor had voor zijn zoontje.

Ze vreesden dan ook niet voor hun leven,ze hadden eerder sympathie voor de vader.

avatar van Lad

Lad

4 sterren, zeer goede film.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

goede film! 3,5*

avatar van GDSS

GDSS

Dit is de film der films!

avatar van missl

missl

een goede film die je wel een beetje laat nadenken over de dingen des levens.

avatar van Gabbere

Gabbere

Zeer goede film. Goed verhaal dat goed gespeeld wordt door praktisch elke acteur in deze film. Super!

avatar van rocky I.S

rocky I.S

heel goede,emotionele film.met een zeer goede denzel w.

en het maakt het nog beter dat het een waargebeurd verhaal is.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Goeie film, goed verhaal goed geacteerd van denzel

avatar van Eny

Eny

Mooie film =)

Had veel cliches verwacht, maar dat viel wel mee. Mooi dat de makers van de film je laat nadenken en laten zien dat het hele systeem als je een OP nodig hebt niet deugd en hoe oneerlijk het leven is.

avatar van kentaro

kentaro

zeker een topper, alleen vond ik de bijfiguren minder.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Deze film is een goed voorbeeld van geforceerd sentiment.

Nipte 2,5*

avatar van OlafK

OlafK

Goede film. Sommige dingen waren iets te gelickt en te geforceerd maar desalniettemin een meeslepende film. John Q roept een sterk rechtvaardigheidsgevoel op en daar is helemaal niets mis mee. Daarbij laat Denzel Washington opnieuw zien een supergoede acteur te zijn!

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Prachtige aanklacht tegen het Amerikaanse systeem! Wat is er daar nog heel veel mis!

Zeer goed geacteerd, goed scenario alleen het script had iets beter en geloofwaardiger (veiligheidspal, Mickey die de enige kandidaat voor het hart in de hele VS is etc.) gekund.

avatar van Lad

Lad

Jeauhan schreef:

Mee eens!

avatar van N_SANE

N_SANE

Dit was echt een goede film die me ontzettend mee kon slepen! Het boeide van begin tot eind en het acteerwerk was zeer goed te noemen. Met name Denzel, maar dat is dan ook een goede acteur.

Heerlijke sfeer en ik kon me zo inleven.

Zeker een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Aardige film, maar wel erg voorspelbaar. Typische Denzel-vehikel dus.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Nee, vond hem niet boeiend, en inderdaad, te voorspelbaar.

1,5 *

avatar van Zinema

Enigszins onderhoudende actiefilm met Washington die redelijk begint maar al snel vervalt tot clichématige voorspelbaarheid.

avatar van markie1978

markie1978

Zeer goede film erg leuk om te kijken, geen tijd verloren.film is echt de moeite waard, Denzel Washington en Robert Duvall staan in 99% garant van de gevallen voor een kei goede film

avatar van donemans

donemans

VierkanteOogjes schreef:

Nee, vond hem niet boeiend, en inderdaad, te voorspelbaar.

1,5 *

sluit ik me bij aan.

heb hem al een keer gezien is een mooie film 4 sterren

avatar van Mescaline

Mescaline

Mensen die twijfelen om vanavond te kijken.. neem het voordeel van de twijfel.. dit is mijn persoonlijke favoriet! heeft zoveel mogelijk stemmen nodig haha.

avatar van freekoz

freekoz

Ik ga 'm zeker kijken! Ik vind alle films met Denzel Washington goed.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Zinema schreef:

De opstapeling van clichés maakte de film af en toe tenenkrommend om naar te kijken.

avatar van Criticism

Criticism

De film was voor mij te zoetsappig en cliché om er van onder de indruk te raken.

avatar van DMF

DMF

Heb me prima vermaakt. Mooie, emotionele, film met een prachtige vader-zoonrelatie.

Combinatie tussen drama en actie was in mijn ogen prima.

avatar van maerk

maerk

Opzich wel een goede film, maar hij staat bol van de clichés. John Q is helaas ook vaak overdreven dramatisch en correct. De reden dat John Q nog 3* krijgt: Visueel nog best mooi, goed acteerwerk van een mooie cast en opzich is het gijzelen van een ziekenhuis ook wel origineel. Alleen, zoals ik al zei, veel te dramatisch en o zo correct.

avatar van guylopez93

guylopez93

heerlijke film

hele goede acteerprestatie van Denzel Washington, goed verhaal en mooi uitgewerkt

avatar van sanderdemac

sanderdemac

van de ene kant een prima weg-kijk-film, maar als ik iets kritischer ben zaten er, zoals hieronder al is aangegeven, tenenkrommende scenes/teksten bij. geforceerd sentimenteel is hierbij ook zeker op zijn plaats. ik had het bijvoorbeeld interessanter gevonden, wanneer het verzekeringsstelsel iets breder was uitgewerkt. is het hiermee namelijk echt zo slecht gesteld en is het echt zo zwart op wit? verder vond ik openingsscene belachelijk... typisch voorbeeld van vrouwen achter het stuur

avatar van Hero-man

Hero-man

Een mooie film met een paar hele prachtige scenes...

Een wel verdiende 4.5*

De mooiste scene was zeker dat ie naar buite kwam met die ene politie agent of wat het mogt zijn en zei: "I'm Not goin Bury My Son!!"

Egt een spectaculaire film