• 9.222.494 stemmen

Orange County (2002)

Komedie | 82 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Jake Kasdan

Met onder meer: Colin Hanks, Jack Black en John Lithgow

Releasedatum: 23 januari 2003

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Orange County

"It's not just a place. It's a state of mind."

Shaun Brumder zit in het laatste jaar van de middelbare school. Op een dag ontdekt hij dat het leven meer is dan surfen en zonnen in het Californische Orange County. Een surfongeluk van een vriend zet Shaun ertoe aan om eens grondig na te denken over zijn leven. Wanneer hij het boek 'Straight Jacket' van Marcus Skinner leest, beseft hij plots wat hij wil aanvangen met de rest van zijn leven. Hij wil zelf ook schrijver worden. De universiteit van Stanford lijkt hem de ideale plek om zijn schrijftalent verder te ontwikkelen. Maar wordt hij toegelaten tot de prestigieuze studietempel? Kan hij een plekje in Stanford bemachtigen?

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Shaun Brumder

Charlotte Cobb

Principal Harbert

avatar van nightbreed

nightbreed

Geen onaardig filmpje met de zoon van Tom Hanks en dochter van Sissy Spacek.

Helaas hebben de spruiten van deze sterren een stuk minder acteertalent maar dat stoort niet echt in deze film.

Er zijn ook leuke cameo's van o.a. Ben Stiller.

Ik vond Jack Black het leukste typetje in de film.

De film is nergens echt grappig maar hij kijkt wel lekker weg.

Leuk als tussendoortje dus.

avatar van the new guy

the new guy

Toch zeker geen slechte film. Niet echt dijenkletsers maar wel grappige situaties. Het personage dat Jack Black neerzet is wel echt grappig. Best gelachen, en een prima film voor de zaterdagmiddag.

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Zware tegenvaller, eigenlijk nergens echt leuk behalve af en toe als Jack Black in beeld komt.

2* en dan ben ik nog gul.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Wie weet groeit Colin Hanks ook ooit uit tot een top acteur net als zijn vader, tenslotte begon hij ook met dit soort komedie's. Orange County biedt soms wel wat grappen en die kwamen vooral van Jack Black, Colin acteerde ook goed maar ik heb eigenlijk niet veel om hem kunnen lachen.. het verhaal is soms wat vergezocht maar daardoor juist wel leuk. Ik heb me vermaakt!

Aardig wegkijkertje, zeker voor een regenachtige zondagochtend.

Er zit een luchtig sfeertje in met een aantal leuke en geslaagde grappen. 't Is allemaal niet bijster origineel (disfunctionele familie met zoontje dat zich er van afzet), zelfs de grapjes zijn niet geweldig verrassend, maar op de één of andere manier werkt het nog wel.

Aantal geinige bijrolletjes van acteurs die je liever spot dan dat je ze echt graag ziet acteren (Chevy Chase oa), het duurt allemaal niet te lang en hoewel het moraaltje wel erg dik werd uitgewreven (het monoloogje van die schrijver) is het allemaal makkelijker verteerbaar.

Geen geweldige film, daarvoor is de hoofdrolspeler een wat te grote zeur en wordt het verder nooit écht grappig, uiteindelijk gewoon een aardig niets-aan-de-hand filmpje.

avatar van powerman

powerman

Orange County is een drieentwintig-in-een-dozijn-coming-of-age-comedy-drama zonder verhaal. En als er geen verhaal is, kan de film onmogelijk goed zijn en dat is Orange County dan ook niet.

Er wordt weliswaar heel behoorlijk geacteerd, al is het Jack Black die de rest van het scherm speelt als de slordige, constant in hoger sferen verkerende Lance. De karakters zijn echter erg oppervlakkig uitgewerkt en van karakterontwikkeling is niet of nauwelijks sprake. Vandaar dat 'Orange County' vooral een saaie film is, voorzien van de obligate gitaarriedel-muziekjes die we onderhand wel genoeg hebben gehoord in die Amerikaanse puberfilms.

"Orange County" is een film met een paar aardige komische momenten, maar zonder enige diepgang. Dat zou nog niet eens zo'n bezwaar geweest zijn, als deze film tegen het einde wel heel erg serieus gaat nemen. Afgezien daarvan is het einde even voor de hand liggend als onleuk, zodat je toch met een leeg gevoel de bioscoop verlaat na het zien van deze wel heel erg middelmatige film.

avatar van Koektrommel

Koektrommel

Heel vergezocht allemaal maar ondanks dat soms toch een glimlach (hoe kansloos kan je familie zijn)

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Mwaah.

Best aardig om te kijken voor een keertje. Vooral het familietje is wel leuk (ook al wordt het nooit echt echt grappig). Ook een aantal gebeurtenissen waren fijn tijdverdrijf zoals toen ze per ongeluk drugs hadden gevoerd aan degene die hem Stanford in kon helpen. Het is meer het verhaaltje dat me niet genoeg boeit en het moralistische einde dat niet goed viel. Toch een voldoende.

avatar van scorsese

Aardige film over een jongen die afgewezen wordt voor de universiteit waar hij juist naar toe wil. Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar gelukkig wel een duidelijke richting. Redelijk grappig, zonder echt hilarisch te worden. De film kijkt verder lekker weg en duurt zeker niet te lang. Colin Hanks is goed gecast en verder komen er flink wat bekende gezichten voorbij in kleine rolletjes.

avatar van Spetie

Orange County is zo'n typische Amerikaanse high-school film. Deze films bevatten vaak weinig verhaal, en moeten het van de humor hebben. Bij deze film is dat niet anders.

Colin Hanks lijkt aan de buitenkant erg op zijn vader, maar een acteer en komisch talent kan ik hem echter niet noemen. Hij doet het redelijk, maar ook niet meer dan dat. Het feit dat deze film soms nog best wel grappig is, is volledig te danken aan Jack Black die een erg leuke rol neerzet als de broer van Hanks. Verder zijn er nog een paar aardige bijrolletjes zijn voor o.a. Ben Stiller en Chevy Chase.

Het is het perfecte voorbeeld van een gemoedelijk, luchtig filmpje, die nergens bijzonder wordt, maar op de een of andere manier wel prettig wegkijkt, waardoor de tijd uiteindelijk toch best voorbijvliegt.

avatar van Serpicos

Serpicos

Ik heb Jack Black eindelijk eens kunnen waarderen!

Hij zorgt dan ook voor zo goed als ALLE humor in deze film die gaat over een jongen die een plekje op Stanford's universiteit probeert te verwerven maar door toedoen van een paar gebeurtenissen lukt dit maar niet.

Verhaal is oké, maar wat hieruit volgt is allemaal behoorlijk voorspelbaar en ook totaal niet grappig gebracht. Daarom had ik gehoopt op wat absurdere situaties, maar die kwamen er niet echt meer.

avatar van IH88

IH88

“Do you want me to get naked and start the revolution?”

Best leuk. Orange County vindt het wiel niet opnieuw uit en ook het acteerwerk is niet al te sterk, maar als luchtig tussendoortje met een zomerse sfeer, leuke cameo’s (Kevin Kline, Ben Stiller) en sommige grappige momenten (alles met Jack Black) voldoet het wel. Acteurs als Hanks, Fisk, Black, Lithgow en Tomlin doen het goed en het sentimentele einde smaakte deze keer wel goed.

avatar van Logbia7k

Logbia7k

Er waren momenten waarop ik de film wel vermakelijk vond, vooral dankzij de geslaagde humor, voornamelijk in het midden van de film. Echter, ik kon niet om de talrijke momenten van zwak acteerwerk heen, wat soms de algehele beleving belemmerde. De personages leken niet altijd even geloofwaardig, wat de betrokkenheid bij het verhaal verminderde. Ondanks deze tekortkomingen had de film zeker zijn momenten van vermaak en humor, het is echter jammer dat het niet consistent was in het vasthouden van een hoge kwaliteit gedurende de hele film.

avatar van AngelicV

AngelicV

En nu even iets lekker simpels. 13 in een dozijn american comedy, met meestal rockbandjes muziek, waarbij het acteerwerk ditmaal wat beter is. Vermakelijk, vooral bij de scène waarbij de 'opa' op bezoek komt voor kennismakingsgesprek worden alle slapstick achtige mogelijkheden van stal gehaald. Colin Hanks doet zijn best en dat maakt het geheel aangenaam. Leuk om Lily Tomlin (the Shining) als schoolbestuurder te zien.