• 9.376.732 stemmen

Flodder in Amerika! (1992)

Komedie | 120 minuten

Met onder meer: Nelly Frijda, Huub Stapel en Tatjana Simic

Gesproken taal: Nederlands, Russisch en Engels

Releasedatum: 3 juli 1992

Plot Flodder in Amerika!

In dit vervolg op Flodder stuurt het plaatselijke gemeentebestuur de familie Flodder voor een cultureel uitwisselingsprogramma naar de Verenigde Staten. De Flodders zien deze Amerikaanse reis als een buitenkansje. Op het vliegveld van New York worden de Flodders aangezien voor een Russische delegatie van wetenschappers en komen terecht in het sjiekste hotel van New York. Vanuit dit hotel verkennen zij zelfstandig New York, met alle rampzalige gevolgen van dien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Johnny Flodder

President

Dorothy Rosenbaum

avatar van Dk2008

Dk2008

Klopt, presentatrice bij meerdere channels. Misschien was ze ook weer niet zo knap. Lekker wijf vond ik een beetje gek staan al had het wel gekund met al dat (vr)eten en zuipen in de film.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

tommykonijn schreef:

Viel me laatst op dat Gerard Joling een piloot speelde.

Klopt inderdaad, ik vraag me alleen nog af of die ene neger nou Eddie Murphy is of niet, waarschijnlijk niet maar hij leek er verdacht veel op. Op IMDB kon ik er eigenlijk niets over vinden tot nu toe.

Ik vind sommige mensen hier wel erg streng trouwens, voor een Nederlandse productie is dit toch helemaal zo slecht nog niet? Ok er zitten een aantal platvloerse grappen in, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Uiteindelijk vind ook ik deel 1 de beste, maar deze is ook niet slecht imo, gewoon lekker vermakelijk, kijkt goed weg. Ik kijk dit liever dan bijvoorbeeld een Turks Fruit, om maar wat te noemen.

avatar van BS89

BS89

TheVoice schreef:

Was dat niet een presentatrice bij MTV vroegâh?

Vroegah........ Praat eens normaal man

avatar van van duijn

van duijn

Grappig, maar stefan de walle is toch echt beter als ''kees''

avatar van domkey

domkey

tommykonijn schreef:

Parachute graag!

avatar van -M-

-M-

Leuke film. Arme Sjakie!

Peter Ho

best leuk dat er nederlandse acteurs gecombineerd zijn met Amerikaanse acteurs. Ik vond het alleen niet grappig meer als het eerste.

avatar van Bassiewazzy

Bassiewazzy

Voor de flodder fans onder ons:

Flodder In Amerika is eindelijk op "originele" DVD te koop mét Nederlands audio.

Dus ik heb het niet over de Duitse DVD versie.

Check marktplaats.nl, daar staat hij

avatar van Phantasm

Phantasm

Viel me een beetje tegen, de 1-ste film zat veel meer humor in dan deze.

avatar van harm1985

harm1985

Weinig nieuws aan de horizon... het verhaal is grofweg hetzelfde als deel 1, alleen vind de uitwisseling nu plaats met een stel Amerikanen. Veel grappen worden hergebruikt, zoals de achtervolging en het blote tieten kijken van Kees. Het komt allemaal wat belegen over en de grapdichtheid is een stuk lager. Is wel echt zo'n film die je gaat kijken als er verder niks op TV is.

avatar van pgm

pgm

Ze hadden net zo goed kunnen thuisblijven, deze Flodder is de minste van de drie.

Eenmaal gezien is genoeg voor mij, gelukkig is nog Flodder 3.

Tja, sjakie hoe moet jij nu verder.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Ooit had ik deze film al eens gezien, maar ik had hem blijkbaar nog geen stem gegeven. Gisteren was dus een uitgelezen kans om deze nog eens te herbezien, aangezien ze hem op TV lieten zien.
Ik ben altijd al een fan geweest van de marginaalste familie van Nederland, vooral de reeks vind ik zeer geslaagd.

Wat betreft deze film, moet ik zeggen dat het toch weer aardig was. Wat ik zo geweldig vind aan de films (en ook aan de reeks) is het sappige Hollands van Ma en Johnie Flodder. Sommige uitspraken vind ik echt geweldig (misschien moet ik er hier even bijzeggen dat ik Belg ben).

Het verhaal van deze film vind ik ook wel geslaagd: de Flodders die de VS onveilig maken. Dat er vanalles mis gaat lopen, weet je dan uiteraard al op voorhand. Sommige dingen waren wel wat overdreven (denk maar aan die watertank die het vrijheidsbeeld ruïneert), maar ach, dat neem je er dan gewoon bij.

Kortom, ik vond het een leuke film. Weliswaar geen hoogvlieger, en ook een tikkeltje minder dan zijn voorganger.

avatar van braver

braver

FunkStarr schreef:

Flodder In Amerika (1992) (a dutch film with a small role for Eddie Murphy.)

Bron: Eddie Murphy - Trading Places to Shrek - chunterer.com

avatar van .Fee.

.Fee.

'Als we terug in Nederland zijn, blijven we hier tanken!'

avatar van robertus65

robertus65

Zit nu in de Telegraaf filmbox.

Quentin

Kan niks over die box vinden, waar las/zag jij ze?

Peter Ho

In Google video staat de hele film gewoon online.

Quentin

In ruk kwaliteit ja, twee verschillende VHS-banden aan elkaar geplakt.

avatar van Knurft65

Knurft65

Er zijn maar weinig films waarvan het tweede deel goed is. Meestal slechter. Zo ook deze.

avatar van 606

Knurft65 schreef:

Is dat alle uitleg ?

avatar van phone home

phone home

Tjonge jonge wat slecht zeg. Humor voor zesjarigen.

Terwijl Flodder 1 nog best aardig was...

avatar van Theunissen

Wat heeft die Tatjana Simic dike benen in deze film, zag er niet uit.

Quentin schreef:

In ruk kwaliteit ja, twee verschillende VHS-banden aan elkaar geplakt.

Hoeft niet 2 banden te zijn. Misschien de tweede helft opgenomen op een ander zender

avatar van gorelover

gorelover

wie o wie weet waar ik flodder 2 en 3 kan bekomen op dvd.

leuk hoor, de telegraafbox, maar ook daar ontbreekt weer deeltje 3.

echt belachelijk dat je gewoon alleen maar flodder 1 en de briljante serie kan krijgen.

Quentin

Flodder is inmiddels ook niet meer verkrijgbaar hoor, heel veel gezeik met de rechten in ieder geval.

avatar van gorelover

gorelover

gelukkig heb ik 1 en de serie op dvd.

ik vind het echt ronduit belachelijk dat er zo omgesprongen word met de nederlandse regiseurs.

moest do not disturb zelfs uit duitsland halen (gelukkig orginele taaltrack).

flodder is wel compleet te krijgen in duitsland, maar alleen nagesynchroniseerd.

is toch van de gekke dat we nederlandse films niet in nederland kunnen krijgen.

spetters is in de nl uitgave niet om aan te zien.

moest de mooie uitgave halen in engeland.

word moe van nederlandse uitgevers.

Quentin

Heeft voornamelijk te maken met het gecompliceerde faillissement van First Floor Features, en daarmee de 'verdeling' van de Flodder rechten. Overigens is deze film wel in Spanje op DVD te krijgen, schreef er eerder deze review over: Flodder in Amerika – DVD-Recensie - neerlandsfilmdoek.nl

avatar van robertus65

robertus65

Wie kan mij zeggen waar deze film te koop is, origineel en nieuw graag en niet die verknipte Spaanse of Duitse versie. Koop ik die gelijk.