• 9.378.170 stemmen

Flodder in Amerika! (1992)

Komedie | 120 minuten

Met onder meer: Nelly Frijda, Huub Stapel en Tatjana Simic

Gesproken taal: Nederlands, Russisch en Engels

Releasedatum: 3 juli 1992

Plot Flodder in Amerika!

In dit vervolg op Flodder stuurt het plaatselijke gemeentebestuur de familie Flodder voor een cultureel uitwisselingsprogramma naar de Verenigde Staten. De Flodders zien deze Amerikaanse reis als een buitenkansje. Op het vliegveld van New York worden de Flodders aangezien voor een Russische delegatie van wetenschappers en komen terecht in het sjiekste hotel van New York. Vanuit dit hotel verkennen zij zelfstandig New York, met alle rampzalige gevolgen van dien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Johnny Flodder

President

Dorothy Rosenbaum

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Redelijk vermakelijke sequel, maar inderdaad wel veel scenes die een weinig originele herhaling van de eerste film zijn.

avatar van rcuppen79

rcuppen79

Na het enorme succes van Flodder in 1986, duurde het even voordat Dick Maas met een vervolg op de proppen kwam. Helaas is dit vervolg op vrijwal alle punten een tegenvaller ten opzichte van het origineel.

Veel van de grappen worden schaamteloos gerecyclet, waardoor het allemaal een beetje meer van 't zelfde wordt. Lou Landré en Nelly Frijda blijven echter onweerstaanbaar in hun rollen van Sjakie en Ma Flodder.

Ondanks dat dit een teleurstellend vervolg was, stroomde het publiek weer in drommen toe en groeide Flodder in Amerika uit tot de best bezochte Nederlandstalige film van de jaren 90.

Sjakie word Jacqueline en in de serie en FLodder 3 is ie weer sjakie LOL

bart007bond

zag bij een ander bericht dat de complete serie in Duitsland verschijnt bij Canal.

16:9 en Nederlandse taaltrack.

Als ie net zo mooi is als Amsterdamned (en die 5 ontbrekende seconden vind ik persoonlijk een verbetering) ben ik heel tevreden.

Helaas.

Zie in de specs staan : Flodder in Amerika 97 minuten.

Ontbreken dus 22 minuten.

Weer geen goede Flodder 2 uitgave.

Vermoeiend.

bart007bond

Begin er een hard hoofd in te krijgen dat de flodder serie eens mooi, ongesneden op dvd verschijnt.

bart007bond

heb gemaild naar ze en volgens hun komt er een versie uit die 22 minuten langer is dan de oude versie.

was dus waarschijnlijk informatie van de oude versie.

Bezüglich Ihrer Anfrage zu „Flodder“, diese ist nicht um 22 Min. gekürzt, sondern erscheint in einer 22 Minuten längeren Fassung.

ik wacht het maar even af.

bart007bond

oh, mag ik ook eens met de hand of je mag wel even voelen LOL.

de beste one-liners zijn toch van Tatjana.

bart007bond

Net even gekeken op amazon.de.

er stond 1 recensie op en is goed nieuws.

op de dvd achterkant staat dat ie 96 minuten is, maar dit is verkeerd.

de film duurt bijna 2 uur en volgens de recensist geheel uncut.

eindelijk.

avatar van Earth

Earth

bart007bond schreef:

Net even gekeken op amazon.de.

er stond 1 recensie op en is goed nieuws.

op de dvd achterkant staat dat ie 96 minuten is, maar dit is verkeerd.

de film duurt bijna 2 uur en volgens de recensist geheel uncut.

eindelijk.

En niet te vergeten: 16:9 zoals het hoort.

bart007bond

Absoluut. Ook gelijk besteld via marktplaats. Begin maart kijken. Wel weer slordig dat ze de juiste info niet op de hoes zetten. Maar ja. Is ook mooi geprijsd. Betaal 18.50 incl. Verzending. Zeker alleen al waard voor deel 2.

heel raar.

heb een nieuwe bluray speler, een philips.

inderdaad heb ik flodder 2 op mijn ps4 in 4:3 formaat, net als de lift en baantjer.

op deze speler heb ik hem toch echt op full formaat 16:9 (geeft mijn tv aan).

dat is de spaanse versie.

zet mijn speler hem om naar het juiste tv formaat ?

Quentin

Je TV zoomt hoogstwaarschijnlijk binnen het 4:3 kader naar het 16:9 formaat. Je verliest dus nog meer beeldinformatie op deze manier.

ah vandaar.

maar vind het alsnog lekkerder kijken dan 4:3.

maar binnenkort komt de flodder box uit Duitsland binnen, dan is ie helemaal mooi op 16:9.

zolang ik Tatjana maar in vol formaat zie LOL

Quentin

Duitse box binnengekregen, fijn om Flodder in Amerika eindelijk in breedbeeld te kunnen kijken. Prima transfers, ook Flodder 3 ziet er stukken beter uit dan op die brakke DVD van Bridge.

bart007bond

Ziet er inderdaad prima uit. De Duitsers weten gelukkig wel hoe ze klassiekers van Maas moeten behandelen.

de grunt

Kan me niet voorstellen dat de kwaliteit van deze dvd in de buurt komt bij de HD uitzending van:

Eine Familie zum Knutschen in Manhattan

Ik zou wachten, want die blu-ray gaat er een keer van komen.

bart007bond

Hij ziet er zeer goed uit. Geen ondertiteling bij de engelse stukken. Mocht ie op blu-ray komen gaat deze weer in de verkoop.

bart007bond

Echt goed kan tatjana niet zingen. Wel een bloedmooie verschijning en ze laat haar pluspunten gelukkig een paar keer zien. Wel de minste van de drie maar wel mooi om op deze kwaliteit te hebben.

avatar van gauke

gauke

Na het succes van de eerste film kon een tweede, over het onaangepaste gezin, niet uitblijven. Maar het verhaal vol idioterie, misverstanden, spraakverwarring en rampzalige gevolgen was niet origineel, al kon je er nog best om lachen.

de grunt

Quentin zag dat je de trilogie op BR gescoord had. Nice. Toevallig al de kans gezien om deel 2 & 3 te bekijken? Ben erg benieuwd hoe die films 'in motion' zijn op Blu-ray.

de grunt schreef:

Klopt, maar heb de box nog niet binnen. Hopelijk wordt mijn bestelling morgen bezorgd.

Verwacht er eigenlijk niet al te veel van, het bronmateriaal van de twee vervolgen is volgens mij gewoon erg flets en grainy van nature. Vooral dit deel lijkt nogal snel en simpel gedraaid te zijn geworden, waarschijnlijk omdat het te duur was om scenes in NYC uitgebreid uit te lichten.

Laat wat van me horen zodra ik een kans heb gehad ze te bekijken!

de grunt

Thanks dat zou fijn zijn. Op caps-a-holic vond ik de screens niet slecht moet ik zeggen, hoewel je 'in motion' toch een getrouwer beeld krijgt.

Quentin

Eindelijk een kans gehad om de bluray's te bekijken. Kwaliteit is geheel in lijn met mijn voorspelling; meer detail maar vooral deel 2 en 3 blijven erg flets en grainy ogen. Zwartniveau is ook niet optimaal, maar lijkt me dat er niet meer uit het bronmateriaal te halen valt. Deel 1 daarentegen ziet er uitstekend uit, warme kleuren en solide contrast.

avatar van Indiana007

Indiana007

Op 7 oktober op bluray.

Let op : staat verkeerde info op.

Is geen 95 minuten (verkeerde info van duitslandse uitgave)

Krijg net van DFW te horen dat Flodder in Amerika gewoon uncut zal zijn:

PERSBERICHT | Dick Maas klassiekers voor het eerst op Nederlandse Blu-ray - us11.campaign-archive2.com

Quentin

DFW bluray heeft andere transfer dan de Duitse uitgave: deze begint met het UIP logo (Nederlandse bioscoopdistributeur van deze film destijds) en "Huub Stapel" is correct gespeld in de begintitels (ipv "Hubb Stapel"). Beeld in dit geval niet beter dan bluray uit Duitsland, contrast schommelt nogal - beeld vaak te donker, zwart soma blauwig en kleuren oversaturated.

avatar van The Oceanic Six

Flodder in Amerika haalt het niet bij het geweldige origineel, maar is ondanks dat er hele scenes en dialogen uit deel 1 worden herkauwd wel ontzettend geestig en leuk. Misschien was het leuker geweest als ze de familie Flodder in een nette Amerikaanse wijk hadden geplaatst, maar hun dwaaltocht door New York doet het ook prima. Nog altijd een overdosis aan lompheid, bloot, geweld en asociaal gedrag en het werkt wederom uitstekend. Sjakie (wederom heerlijk vertolkt) zijn verhaal vind ik wat minder, omdat hij echt in elke scene in de problemen raakt. Voelde een beetje als dat ze hem graag in de film wilde hebben maar niet helemaal wisten wat ze ermee aan moesten. Ik had hem liever halverwege weer bij de Flodders willen zien. Wel geniaal hoe hij dat steenkolen Engels gebruikt. Zo fout dat al zijn uitspraken grappig zijn.

Nelly Frijda is nog altijd fantastisch als ma Flodder (haar bitterballenrecept, haha) en ook de rest is lekker op dreef, al stellen een aantal rollen niet veel voor. Gelukkig zit de film vol met leuke dialogen, zodat iedereen wel wat te doen heeft. Wel een beetje een kansloos einde, met die watertank die het Vrijheidsbeeld vernietigt. De film had al genoeg humor dat zulke extreme zaken niet nodig zijn. Het zag er ook niet uit met de special effects. Idem met de vliegtuigdaling aan het begin van de film. Doet serieus wat afbreuk aan de film. Maar verder uitstekend gedaan door Dick Maas.

3,5* (was 3*)