Flodder in Amerika! (1992)
Genre: Komedie
Alternatieve titels: Flodder 2 / Flodders in America
Nederland
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Nelly Frijda, Huub Stapel en Tatjana Simic
Gesproken taal: Nederlands, Russisch en Engels
Releasedatum: 3 juli 1992
Bekijk via Videoland
Donderdag 19 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Flodder in Amerika!
In dit vervolg op Flodder stuurt het plaatselijke gemeentebestuur de familie Flodder voor een cultureel uitwisselingsprogramma naar de Verenigde Staten. De Flodders zien deze Amerikaanse reis als een buitenkansje. Op het vliegveld van New York worden de Flodders aangezien voor een Russische delegatie van wetenschappers en komen terecht in het sjiekste hotel van New York. Vanuit dit hotel verkennen zij zelfstandig New York, met alle rampzalige gevolgen van dien.
Johnny Flodder
President
Dorothy Rosenbaum
Club guest
robertus65
Geen breedbeeld in ieder geval, dus ook niet goed.
Quido
Die Spaanse is toch niet verknipt?
Quentin
Ja dat snap ik, maar ik bedoelde dat er geen scenes gesneuveld zijn of iets dergelijks.
Quido
De film is nu overigens wel verkrijgbaar in de reeks van De Telegraaf. Die uitgave zal binnenkort vast ook wel in de 5 euro bakken liggen ofzo. Maas zelf was echter totaal niet tevreden met de uitgave.
Quentin
Wat zijn de specs van deze (en andere films) uit de Telegraaf reeks dan? 4:3 tv-masters ofzo? Kan er nergens wat over vinden, linkje?
Beeld: 4:3 Full Frame [1.33:1]
Audio: Dolby Digital 2.0
En Maas is niet betrokken geweest bij de releases, aldus distributeur DFW.
Quentin
Lees overigens net een leuk feitje; van deze film zijn twee verschillende versies gedraaid. Een Nederlandstalige en een Engelstalige, net zoals Een Maand Later bijvoorbeeld.
Quentin
Dit blijft toch de grootste guilty pleasure uit de Vaderlandse cinema. Objectief gezien zit ik met 3* al veel te hoog - technisch stelt het niks voor en het scenario kopieert soms vrij letterlijk uit de eerste film - maar ook gister weer dubbel gelegen om alle flauwe grappen. In mijn jeugd de videoband (tot tweemaal toe) letterlijk stuk gedraaid, maar ook na de 100 kijkbeurten nog steeds fantastisch.
deejayp
Jawel, het heeft even geduurd, maar hij is op dvd!! Deze week in het Blokker krantje, voor maar 2,99! Ik hoop niet dat het een lokkertje is. Vreemd genoeg niet verkrijgbaar op Bol of via FRS. Blokker only misschien...
Quido
Zaten eerder exclusief bij De Telegraaf meen ik. Print is wel vrij belabberd, verknipt 4:3 formaat. Maas zelf is er ook totaal niet over te spreken (is niet betrokken geweest bij de release).
Quentin
Wat een ongekend verrotte DVD-release, de hoes is al om te huilen (opgerekte / pixelachtige afbeelding ergens van het internet afgehaald)... de transfer op het schijfje is pas echt belabberd. Een stuk slechter dan de Spaanse DVD, lijkt regelrecht van een oude tv-master af te komen. Mijn VHS-tape ziet er waarschijnlijk nog net wat beter uit.
Dk2008
Dat valt echt wel mee hoor. Het is natuurlijk maar wat je gewend bent. Zo zijn diverse oudere Nederlandse films op dvd vaak nog veel slechter van kwaliteit. Wees blij dat je voor een paar Euro's een filmpje op de kop kan tikken i.p.v. een tv-versie met allemaal reclames en een groot logo erbij. Wat dat betreft is het jammer dat Flodder 3 er niet bij zat.
Keane1983
Deel 1 en 2 achter elkaar gekeken.
Ook deze is heerlijk om naar te kijken. Lekker plat, ordinair...gewoon..Flodder.
Deel 3 vond ik persoonlijk net iets te veel.
Bij de blokker is nu deel 1 en 2 voor 3.00 euro p.s. daar kon ik zie niet voor laten liggen.
Wel weer jammer dat deel 3 er niet bij lag, dan heb ik hem wel compleet gehad.
Maargoed, deel 1 blijft master, deel 2 staat hieraan gelijk.
Een 3.5*
lars-pixar
Melige grappen en het verhaal was te verwachten.
En het acteer werk is het zelfde gebleven ‘goed’
Iets minder dan het eerste deel maar die blijft enorm goed. 3,0*
TheVoice
Ik vond het al vreemd dat ik 'm ineens bij de Blokkert zag liggen, maar nu begrijp ik ook waarom. Het hoesje is idd crap. Zo'n Delfsblauw tegeltjes motief en dan zo'n slechte kwaliteit foto. EN zo'n vreselijke sticker van 100% NL erop.
Zag trouwens ook Amsterdamned en De Lift liggen, zal ook wel van 'fantastische kwaliteit' zijn.
Moet zeggen dat ik dit deel toch wel de slechtste uit de reeks Flodderfilms vind.
sinterklaas
Ook deel 2 van Flodder was weer een heerlijk portie dom vermaak met hetzelfte stereotype aso-crew.
Dit keer maken ze Amerika onveilig en de Yanken hebben er hun handen vol aan.
De humor is opnieuw weer typisch van Maas en het is ook weer lekker de omgekeerde wereld. De acteurs zijn weer erg goed.
En een bitterballetje als versnapering bij deze film is niet misplaatst
Goirle_NL_Bas
Vind deel 2 zelfs nog ietsje beter als deel 1, weer erg gelachen met deze komedie.
DBTim
Vroeger zo vaak gezien op videoband. En nu maar weer eens gekeken, omdat het jeugdsentiment is neig je snel een goed cijfer te geven. Maar het viel toch tegen, na zoveel jaar. Veruit de minste uit de film reeks van Flodder. Verhaal is echt flinterdun en er gebeurd veel te weinig in, en ook veel te weinig leuke dingen. Zoals ik van Flodder gewend ben. Vind alleen de verhaallijn van Sjakie weer erg leuk haha. Die man heeft ook altijd pech. En vond het tof om te zien dat Pussy uit de Sopranos een piepkleine gastrol heeft! Vond ik grappig om te zien
Vind van de films deel 3 het beste, dan deel 1, en op de laatste plaats deze
Gang_Star
In Amerika. Weer is wat anders dan Zonnedael. Het taalprobleem is hierbij dan ook een leuke opsteker. Dochter Kees die er allemaal niets van snapt, Sjakie die er heel gebrekkig in is. Op het moment bijv. dat hij klem zit. ''Please help me, I sit Fast'' ... Hilarisch!
Alleen mis ik toch wel opa in deze film. Zijn treinen, zijn gefluit, noem maar op. Maar ja, na het 1e deel legt het toch wel een link naar deze film wat betreft zijn karakter.
Ondanks dat de film aan de lange kant is en bijna 2 uur duurt, is de film nog altijd zeer vermakelijk.
m1chel
- 1948 berichten
Ik vond hem net zo leuk als deel 1 hoor. Ik heb weer in een deuk gelegen zeg, "Nice things these bitterballs". Geweldig.
Tom de Haas
Wat een tegenvaller was dit. I.p.v. dat ze Familie flodder in Amerika daadwerkelijk het gezin vervangen die in hun plaats naar Nederland gaat, maakt Maas gebruik van persoon's verwisseling. Dit levert ook een paar leuke scenes op maar het had mij leuker geleken om te zien hoe een Amerikaans subburb en zijn inwoners hadden gereageerd op de Flodder's en hun levenstijl.
Black Math
Deze film is toch vooral een kopie van de vorige in een andere setting. De introductie is hetzelfde, ook hier een scène waarin Kees kijkt naar sportende vrouwen en zich verbeeldt dat ze naakt zijn wat ook een wilde autorit tot gevolg heeft waarbij de vijand ook op een zwaar verkeerde plek terecht komt door een crash, ook hier gaat Johnnie met de vrouw van iemand anders wat ook hier leidt tot een einde dat letterlijk explosief is. De andere setting zorgt ervoor dat het toch nog aardig blijft. Het is natuurlijk wel leuk om te zien hoe een stel asociale Nederlanders de VS letterlijk onveilig maken. En ik weet ook nog dat we als basisscholiertjes al helemaal wild waren van de striptease van Tatjana. Nostalgie.Ik was overigens helemaal vergeten dat hier net zo'n kotsscène tegen de spiegel inzit als in Turks Fruit. De schunnigheden hebben dat kennelijk zoveel overschaduwd dat me daar niets meer van is bijgebleven.
Een hoop Nederlanders zeggen dat Amerikanen dom zijn omdat ze denken dat Kopenhagen onze hoofdstad is. Altijd noemen ze Kopenhagen. Ik vraag me af of deze film daar wat mee te maken heeft, aangezien de president in deze film "I know where Holland is, I once visited Copenhagen" zegt. Deze film is uit 1992 toen Bush sr. president was. De president in deze film is ook Republikein, je gaat je haast afvragen of die Geoffrey gebaseerd is op Bush jr.
Nog steeds wel grappig dus, maar toch een halfje eraf vergeleken met de vorige film vanwege de herhalingsoefening. 2,5*.
FunkStarr
- 1922 berichten
Na al die jaren kan ik hier nog steeds om lachen. Een beetje een kopie van het origineel, maar deze keer in Amerika ipv Zonnedael. De grappen zijn echter nog steeds zeer geslaagd en deze krijgt van mij ook gewoon de volle pond.
mnrk
Wat minder dan het heerlijke 1e deel, maar nog steeds leuk om naar te kijken...
Gelukkig is de cast weer compleet aanwezig,waardoor alles weer leuk overkomt en er weer genoeg te lachen valt.
En wie kan er niet de "badscene" van dochter Kees herinneren
Euro551
Het blijft één van de leukste komedieseries + films van Nederland!

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'