• 9.377.805 stemmen

Flodder in Amerika! (1992)

Komedie | 120 minuten

Met onder meer: Nelly Frijda, Huub Stapel en Tatjana Simic

Gesproken taal: Nederlands, Russisch en Engels

Releasedatum: 3 juli 1992

Plot Flodder in Amerika!

In dit vervolg op Flodder stuurt het plaatselijke gemeentebestuur de familie Flodder voor een cultureel uitwisselingsprogramma naar de Verenigde Staten. De Flodders zien deze Amerikaanse reis als een buitenkansje. Op het vliegveld van New York worden de Flodders aangezien voor een Russische delegatie van wetenschappers en komen terecht in het sjiekste hotel van New York. Vanuit dit hotel verkennen zij zelfstandig New York, met alle rampzalige gevolgen van dien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Johnny Flodder

President

Dorothy Rosenbaum

avatar van soom

soom

Ok, dankje wel tommykonijn ! Ik zal het in de gaten houden.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Flodder (1986) moet wel 5* van jou krijgen aangezien je deze al 4,5* geeft. Die is veel genialer

avatar van soom

soom

jumpstylemovie schreef:

Die is veel genialer

Ben benieuwd. Heb zojuist het plot gelezen van die film, ben echt benieuwd of ik inderdaad 5* zal geven..

avatar van totti999

totti999

nacbreda076 schreef:

leuke film, vooral de tieten van Tatjana!!!

Nou, vooruit, op basis van dit argument dan nog 1 ster voor dit kansloze uitmelken van het succesvolle eerste deel...

avatar van IronHide

IronHide

'Wij zijne nette mensen' .

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Gevecht in het park en bitterballs zijn leuke stukjes!

Deel 1 wordt niet meer overtroffen. Toch wel moeten lachen zo nu en dan.

Dk2008

Ik heb niet veel films in de bios gezien maar deze dan wel. Ik kan me er niet veel meer van herinneren, naast de bitterballen ook nog dat ze een pauw opeten. Leek me altijd beter dan deel 1. Nou ja we zullen zien, komt volgende week op tv.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vrij aardige film. Hij is al honderde keren op tv geweest je word er gek van. Maar het is opzich wel een leuke film als je van de serie gehouden hebt.

Er gebeurd niet veel leuks en grappigs maar wel hier en daar vermakelijk.

3* voor de moeite

TragieStar.* schreef:

Hij is al honderde keren op tv geweest je word er gek van.

Deze film is wel erg vaak op tv geweest zie ik. Maar volgens mij heb ik hem misschien nog een keer op tv gezien, het is in ieder geval lang geleden en dan is het wel de moeite waard om hem weer eens te zien. En Flodder 3 komt ook nog. De serie, die ik maar gedeeltelijk heb gezien is trouwens lang niet zo leuk.

avatar van gorelover

gorelover

maar 2 leuke scenes, op het vliegveld en in de cockpit.

verder drama van de bovenste plank.

slechste dick maas ooit.

gorelover schreef:

maar 2 leuke scenes, op het vliegveld en in de cockpit.

verder drama van de bovenste plank.

slechste dick maas ooit.

O, dan heb je zeker Moordwijven nog niet gezien. Die ik overigens de beste vind

avatar van Theunissen

Is al een ruime tijd geleden dat ik deze voor het laatst gezien. Film was een beetje flauw maar er zaten toch soms grappige scenes in (voor in het eerste deel van de film). Vanavond nog maar eens kijken.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik keek deze voor het eerst in de bioscoop in Rotterdam. Was dus 12 of zo. En toen zag ik zo'n groot kartonnen aankondigingsding met ongeveer de poster zoals hierboven erop. Ik vond dat ding zo gaaf, dus mijn oom is op zo'n medewerker afgestapt of wij hem mochten hebben. Tegen iets betaling toen meegekregen. Heeft nog jaren op mijn slaapkamer gestaan. Weet bij god niet waar dat ding gebleven is. Maar ik heb toentertijd erg hard moeten lachen om deze film. Blijft echt zo'n puur Hollands werkje. De Nederlandse platte humor tegenover de Amerikaanse humor(dat nooit grappig is) was een heel goed gekozen idee. Zal vanavond beetje heen en weer gaan zappen tussen independance day en Flodder. Luchtig avondje film wordt dat dus.

avatar van SchinkenKäse

SchinkenKäse

moviemafketel schreef:

Mocht je hem vinden, dan zou ik er wel geintresseerd in zijn

avatar van Quido

Quido

"Sir please, help me ... I'm sit fest."

Blijft toch leuk.

avatar van Theunissen

Viel me bij het herzien op dat Tatjana Simic best wel dikke poten heeft en ook een flink achterwerk

avatar van Chucky92

Chucky92

Is Eddie Murphy een van die 3 zwarte in de film? Hij lijkt er wel op.

Dk2008 schreef:

De film sluit goed aan bij deel 1 vind ik. Hij begint goed, prima ruil met die Amerikanen lijkt me. Wat een zooitje bij het huis en dan vindt ze het ook nog rot dat ze weg moet. Daarna blijft de film lang lollig tot en met de vechtpartij in het park waar na het toch wel steeds meer achteruitgaat. Erg grappige korte scenes van Flodders hond ook. Aan het begin als hij een klap op zijn kop krijgt en in het hotel als hij omgekeerd het hotel uit moet. Hoe verzin je het.

Herkenbare tegenvaller die ik ook had met met Mr Bean die naar Amerika gaat. De Flodders zelf blijven vrij rustig, maar die Amerikanen kunnen zo druk doen. Dick Maas stopt zijn films wel altijd vol met kleine grappige details en gekke opmerkingen waardoor het toch behoorlijk leuk blijft en waardoor ik hem de laatste tijd ook enorm ben gaan waarderen.

De scenes met Sjakie zijn eigenlijk de beste die steeds verder in de shit belandt en met de hond die in gezicht piest als hij vast zit. Verder vol voorspelbare grappen vaak ook een herhaling van deel 1. Vanaf het laatste gedeelte dat de baas met zijn geweer door het lint gaat vind ik het enorm gaan tegenvallen. Al vind ik de stuntachtervolging ook al niet bijzonder. De slotscenes zijn niet de sterktste kant van Dick Maas vind ik maar de films zelf behoren wel tot de beste Nederlandse films.

avatar van 13woutie13

13woutie13

Die ene tolk tijdens dat feestjes voor de russische dokters, was volgens mij Jon van Eerd.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Best vermakelijk toch!

avatar van rep_robert

Ondanks de vele fouten en het zwaar onlogische verhaal is Flodder in Amerika inderdaad nog steeds zeer vermakelijk.

Heerlijk hoe tokkie ze zich gedragen in New York, dit levert vaak hilarische momenten op die je toch even goed doen lachen.

Het einde lijkt wel en voorspelling op 2001, toch raar hoe onschuldig zoiets toen was en als je er nu bij nadenkt kan je er eigenlijk iets anders bij denken.
(vliegtuig die je boven het wtc ziet vliegen)

avatar van Thom1994

Thom1994

De voorkant geeft ook echt zo'n indruk dat het een flopfilm is.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Minder dan deel 1, maar nog steeds uiterst vermakelijk en een dikke voldoende, al was het alleen maar voor Tatyana

Inmiddels al een stuk of 10 keer gezien maar blijft gewoon leuk. Één van die negers lijkt inderdaad verdacht veel op Eddie Murphy, maar volgens mij is het hem niet. Vond Lou Landre weer geweldig als Sjakie, en Huub Stapel deed het ook best goed.

Dk2008

Wie is trouwens de vrouw van de baas waarmee Huub ..... Hij heeft geen ongelijk, ik vind het maar een knappe vrouw.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Volgens IMDB is het ene Amanda Redington

Dk2008

Nooit van gehoord. Maar nu wel

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Vond hem vroeger erg leuk maar nu niet meer. Het acteerwerk is nog veel slechter dan in deel 1 zoals het acteerwerk van de twee kinderen die in de familie zitten (weet niet hoe ze heten) Is gewoon slecht en dat acteerwerk van Tatjana Simic is al helemaal om te janken. Slecht idee, slecht verhaal, slecht acteerwerk. 1,5 voor de redelijke grappen.

avatar van IcU

IcU

Ongelooflijk hoe slecht deze film is na gesproken...

avatar van TheVoice

TheVoice

Deel 1 was origineel en daar had het ook eigenlijk bij moeten blijven.

In dit deel word je gebombardeerd met platvloerse grappen en verwijzingen naar deel 1. De bitterbalkotsgrap was toch wel het dieptepunt van deze film. Ik vond Huub in deze film de rol van Johnny ook wat minder vertolken, het karakter was niet hetzelfde gebleven.

De grappen met Sjakie gaan van kwaad tot erger en worden zelfs irritant op den duur. Alleen de taalgrappen zijn nog wel geinig.

De stunts verbleken m.i. ook, omdat dergelijke films met humor en stunts in NY al genoeg bestaan. Er zijn wat dat betreft wel betere voorbeelden te noemen.

Ik geef 1,5 ster voor de moeite

avatar van TheVoice

TheVoice

FunkStarr schreef:

Volgens IMDB is het ene Amanda Redington

Was dat niet een presentatrice bij MTV vroegâh?