Genre: Misdaad / Thriller
Alternatieve titel: Seven
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Morgan Freeman en Gwyneth Paltrow
8,6 (1.993.897)
Releasedatum: 9 november 1995
Bekijk via Prime Video
Plot Se7en
"Seven deadly sins. Seven ways to die."
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog zeven dagen te gaan alvorens hij met pensioen zal gaan. Hij krijgt de nieuweling David Mills (Brad Pitt) onder zijn hoede om in te werken als zijn opvolger. Ze stuiten al snel op een aantal gruwelijke moordzaken die door het thema 'de zeven hoofdzonden' met elkaar verbonden zijn. Het duo botst qua inzicht en aanpak regelmatig. Daarbij lijkt de moordenaar door zijn ingenieuze werkwijze en uiterst zorgvuldige voorbereiding van de moorden ongrijpbaar.
Somerset
Detective Taylor at First Murder
Dead Man at 1st Crime Scene
Workman at Door of Somerset's Office
Tompie film
Er barst hier een hele discussie los
, ik zal wat meer uitleg trachten te geven. Ik vind de film wat overschat: daarmee wil ik zeggen: de film wordt vaak iets te veel bewierookt voor wat de film in mijn eigen ogen is, namelijk enkele goeie vondsten, waarover je de eerste maal heel enthousiast bent, maar bij de tweede kijkbeurt kijk je daar doorheen en heb je er niet zo veel aan vind ik. Ik vind deze film geen klassieker, een klassieker valt niet tegen als je er een tweede maal naar kijkt. Die discussie over het ontgoocheld zijn dat niet zou kunnen samen gaan met het overschat worden van de film snap ik niet zo goed, omdat ik de film pas overschat vond na de ontgoocheling.
Ik ben trouwens van mening dat de regisseur van deze film, David Fincher is het geloof ik, hierna geen echte sterk film meer heeft gemaakt.
mister blonde
Je begrijpt het echt niet, mister blonde.
pfff. omdat ik een andere invulling aan het woord geef?
ik ken ontgoochelen als ontnuchtering, beroving van enige illusie. zie ook 'koenen'. dit sluit het onder de indruk zijn van iets echt niet uit.
jij begrijpt het klaarblijkelijk niet. flauwekul? de betekenis van woorden gaat wat verder dan de (soms beperkte) uitleg van een woordenboek (ook al is dat de van Dale). ik vond het eind van deze film trouwens compleet ontnuchterend, hij beroofde me van elke ilussie.
[edit] wil trouwens niet onvriendelijk overkomen, waardeer je mening meestal wel SB
[/edit]
BoordAppel
Dat heb ik dus helemaal niet. Toen ik deze film voor een 2e keer zag vond ik m net zo goed en nog steeds vind ik de film ijzersterk. Komt voornamelijk door het grimmige sfeertje in de film.
Ik vond hem ook naar de twede (en derde en vierde en...) keer kijken beter dan de eerste keer.
pfff. omdat ik een andere invulling aan het woord geef?
[/edit]
Ik begrijp je nu iets beter.... Jij bedoelt volgens mij (m.b.t. films) dat als de bijvoorbeeld het einde van een film ontnuchterend voor de hoofdpersonen is, dat indruk op je maakt (slechte afloop, idealen die niet uitkomen, teruggeworpen in de harde werkelijkheid). En dat kan ik volgen.
Als ik onvriendelijk overkwam was dat ook niet mijn bedoeling. Discussie gesloten?
Kai
Is het de moeite waard om de S.E. te kopen of scheelt het erg weinig met de gewone versie.
Mister_Pink
Ik heb 2 weken geleden de DVD van deze film gekocht en heb hem nu 2 keer gekeken. Ik zie niet in waarom er zoveel mensen zijn die deze film briljant vinden. Mischien komt het omdat ik voor deze film veel rip-off's heb gezien, ik weet het niet. Ik vind dat er helemaal geen chemie tussen Freeman en Pitt zit. Spacey vond ik ook niet geweldig, en dan te bedenken dat deze 3 acteurs tot mijn favorieten behoren.
as
Ik vind dat er helemaal geen chemie tussen Freeman en Pitt zit.
Mister_Pink
Hun relatie (veteraan - soldaatje) vond ik totaal niet boeiend om de cliches die zich voordoen.
Jorick
Wat dacht je van The Game en Fight Club?
Mogelijk ook nog Panic Room.
Persoonlijk vind ik dit toch wel erg sterke films hoor!
Mister_Pink
Ik vind Panic room en met name Fight Club sterkere films dan Se7en.
Mister_Pink
Ik weet het, maar ik heb een zwak voor Foster en ik heb Se7en te laat gezien.
John Doe
Mijn ervaring komt daarmee overeen, diep in de nacht op een 'slaapfeest' gezien vroeger. Diepe indruk gemaakt.
U-96
- 2081 stemmen
Voor de hoeveelste keer komt deze nu op tv? Achtse keer???
De zevende keer..
U-96
- 2081 stemmen
Se7en is voor mij echt zo'n 'plakfilm'. Ik heb hem ongeveer 8 keer gezien, maar gisteren heb ik niet gekeken. Toen ik aan 't zappen was, bleef ik gewoon plakken zegmaar. Dat maakt films zo geweldig.
salvatore
- 1937 berichten
dat heb ik ook zo vaak bij films dan zit ik te zappen en dan ga ik een film kijken die ik al op dvd heb :S
Tha Flow
Hij is inderdaad nu ook al zo vaak op tv geweest. En ook ik bleef vaak hangen als ie er weer eens op was. Nu echt voor de 20ste keer het einde weer gezien. Wat een meesterwerk.
eerdekes
Se7en staat bij mij steevast op 7
isdat bewust

Thrillerklassieker 'Se7en' krijgt 4K-restauratie en keert binnenkort terug naar de bioscoop

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Thriller-meesterwerk 'Se7en' van David Fincher morgenavond te zien op televisie
David Fincher is bezig met een 4K remaster van zijn iconische thriller 'Se7en', maar wil niet te veel veranderen

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
self-fulfilling prophecy detectives.w.a.t.regendrugsdealereviscerationlust and impulsiveness rage and hatepride and vanityimmoderateness insomniasadismeonderzoekpension politiepsychopaatmoordseriemoordenaarschietpartijreligiewhodunitlijkmacabreseven deadly sinsdepravity neo-noirurban gothicsinisterambiguousominousseven: los siete pecados capitales