• 9.374.549 stemmen

Slugs, Muerte Viscosa (1988)

Horror | 92 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Slugs / Slugs: The Movie

Oorsprong: Spanje / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Juan Piquer Simón

Met onder meer: Michael Garfield, Philip MacHale en Santiago Álvarez

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Slugs, Muerte Viscosa

"They ooze. They slime. They kill."

In een klein stadje vinden een paar gruwelijke sterfgevallen plaats, waarbij de lichamen van de slachtoffers voor een groot deel zijn opgegeten. Mike Brady, een inwoner van het stadje, denkt dan de oorzaak te hebben gevonden; het stadje wordt geterroriseerd door moordlustige en hongerige naaktslakken, die via het riool bij de mensen thuis weten te komen. Mike probeert onmiddellijk iedereen te waarschuwen, maar bijna niemand lijkt hem te willen geloven.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Dom, maar lekker idioot filmpje. Plot is maar wat matig en het acteerwerk is helemaal van bedroevend niveau, maar de film weet wonder boven wonder toch te vermaken met de bijtgrage slakken. De gore is prima en flink aanwezig en bepaalde scènes zijn, hoe belachelijk ook, erg geestig. Hou wel van zo'n potje totaal belachelijke onzin op z'n tijd.

2 sterren.

avatar van damon

damon

dame aan begin vd film is mucho lekker

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Toevallig in die Xtreme Horrorbox gekregen? kan Curfew niet vinden!Althans niet de horrorfilm curfew

avatar van damon

damon

ik heb gewoon een single DVD hiervan
en de film zit lekker vol met veel bloed, maar mist echt wat spanning
het einde slaat echt nergens op
man gooit spul in riool om alle slakken te doden.......en dan blijft er aan het eind toch nog 1tje over...........MAAR waren er niet al vele slakken ontsnapt uit het riool en in de buitenwereld terecht gekomen? wat gebeurt daarmee?

de restaurant-hoofd-splatter-scene is echter een hoogtepuntje!

er schijnen spaanse acteurs aan deze film meegedaan te hebben die nagesynchroniseerd werden. Dat er nagesynchroniseerd is is duidelijk, maar er zijn dus ook normale engelsen gebruikt.
en mix dus.......of dit klopt weet ik niet

wel een aanrader!

avatar van Japie Mol

Japie Mol

• 1995 stemmen

Ik kan mij herrineren dat ik deze film vroeger een paar keer heb gezien. Ik vond hem toen echt creepy. Maar toen ik hem een paar jaar geleden zag vielen de acteerprestaties wel heel erg tegen. Maar goed jeugdsentiment he. 2.5 *

avatar van djelle

djelle

damon schreef:de restaurant-hoofd-splatter-scene is echter een hoogtepuntje!

Absoluut! Dit was 1 van de belangrijkste redenen dat ik hem eens wou kijken. (had al een stukje ervan gezien op een trailer van slugs ooit, op een andere horrorfilmVHS: Ik dacht: Waw, deze moet ik eens zien!)

Welnu, er komt nu en dan wel een vermakelijk gorestukje in, maar het tempo was redelijk laag, en het kwam wat traagjes op gang. Toch wel juist voldoende onderhoudend om bevredigd te blijven hoor! En niettemin is dit wel een amusant wansmaak-filmpje die je eens moet gezien hebben. Het concept is hier ook weer heel krankzinnig, maar leuk en origineel (moordende slakken ) en geeft deze "slugs" dan ook een klassiekerstatus onder het wansmaak-cult genre.

Erg vermakelijk zijn ook bv de tenenkrommende dialogen, acteerprestaties en verhaalwendingen. Om af te ronden: wansmaakliefhebbers: dit is een heerlijk exemplaar! De rest: op eigen risico, vrees er sterk voor. Voor mij (als fan) was hij erg vermakelijk. 4

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

wekenlang s'nachts van wakker gelegen

moordlustige slakken :s

avatar van kneuckeretto

kneuckeretto

dit is zo'n verschrikkelijke film dat hij gewoon weer leuk wordt om naar te kijken. Lekker domme personages en overdreven ranzigheid. Altijd leuk in een horrorfilm.

avatar van Reinbo

Vies en slecht. 0,5*

avatar van murtcelP

murtcelP

Goedkope horrorfilm met wel een paar leuke scenes. Verder niet echt origineel en niet spannend. **

avatar van newG

newG

Deze film is enorm goed meegevallen.Het verhaal was wat simpel, het acteren was slecht, maar de gore effecten waren meesterlijk. En er zaten er genoeg verspreid over de hele film waardoor hij minder snel ging vervelen. Het einde is inderdaad uberdom. Maar toch geef ik de film 3 sterren.

1,90€ die ik goed gespendeerd heb aan deze film

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

De dvd zag er niet uit (leek wel een gekopieerd hoesje), maar de film was redelijk vermakelijk. Eigenlijk zo slecht dat ie leuk wordt.

avatar van Martin Van K

Martin Van K

acteerprestaties waren ronduit indrukwekkend slecht. Het verhaal is ook niet bijster origineel, maar kom, het bezorgt je wel een ontspannend anderhalf uurtje. Voor €1,00 kan ik mij moeilijk bedrogen voelen.

avatar van White Trash

White Trash

Ranzig filmpje dit haha

avatar van mikey

mikey

Ogelooflijk slecht geacteerd en clichematig filmpje. Alles wat is gedaan is al eens eerder geweest. Maar goed, ondanks alles wel heel cheap en komisch. Ik vond de bijtende slak het beste truukje.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Door de serieuze aanpak van deze film komt alles extra lachwekkend over, waardoor de hele film de mist ingaat. Het enige voordeel van deze film is de gore, maar daarmee is dan ook echt alles gezegd.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

hoewel de acteerprestaties erg slecht waren en ook nogal veel logica ontbrak. waren de effecten erg leuk opgezet. jammer genoeg zijn de slakken het enige goede aan de film waardoor je eigenlijk de hele tijd wacht tot ze weer eens toeslaan. jammer van het slechte einde maar de film was verder best vermakelijk.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik heb de poster (de zwarte versie dan) meegenomen in mijn persoonlijke top 10 van mooiste horror posters. Zie hier:

Cult Movies Reviewed: Horror Poster Top 10 - #8 - cultmoviesreviewed.blogspot.com

avatar van Film Pegasus

Slugs is een typische film uit de 80's waarin ze zelfs slagen om een dier als een slak om te toveren tot een eng moordzuchtig beest. Ik lees net dat de film ook deels van Spaanse afkomst is en volgens mij waren er enkele Spaanse acteurs die (slecht) gedubd werden voor de film. Er zat bij die mensen iets niet juist in het geluid in elk geval.

Slugs heeft slechte dialogen en slecht acteerwerk en moet het dus hebben van de elementen die typisch zijn voor dergelijke film. De aanvallen van de dieren en ja, er waren weer enkele tieners die rustig een feestje bouwen terwijl er ondertussen verschillende mensen sterven. Leuk om een keer te zien, maar verre van origineel.

avatar van dominion

dominion

deze film lijkt me geweldig.

avatar van namingway24

namingway24

Lekker goor filmpje af en toe, maar op een paar leuke bloederige scènes na vond ik het maar een saaie bedoening.

Het verhaaltje was erg dun, maar het idee van vleesetende naaktslakken werd nog redelijk geloofwaardig overgebracht. Die naaktslakken zien er echt heel erg smerig uit. Ik wist niet dat die dingen zo vlug konden bewegen, en dat die dingen bijten wist ik al helemaal niet Leuk effect trouwens. De exploderende lichamen (?!) waren daarnaast ook lekker goor.

Maar er waren gewoon niet genoeg van deze scènes om het de hele tijd boeiend te houden. Veel gepraat, gore scène, meer gepraat. Sommige personages waren ook totaal overbodig, met name de tieners. Oké, twee van hen kwamen aan een lekker goor eind, maar de rest had geen enkele rol van betekenis.

Wat ik trouwens wel bizar vond was de scène waarin een meisje vlak na elkaar aangerand en bijna verkracht wordt om daarna prooi te vallen aan de hongerige naaktslakken. En beide klootzakken komen er nog mee weg ook. Een beetje poetic justice was zeker in deze film wel op zijn plaats geweest, maar dat bleef helaas uit.

De film heeft dus een paar mooie gore scènes en een explosief einde, maar wist me te weinig te boeien. Squirm vond ik wat dat betreft beter geslaagd.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

In de herziening!

Stadje wordt overspoeld door gemuteerde vleesetende slakken (die bovendien een soort van kanarie-achtig geluid voortbrengen).

Fantastiche gore-scenes afgewisseld met wat wanhopig bij de instanties aankloppende health-inspector.

Doet wat denken aan de nog betere film Squirm (met pieren) maar toch wel bovengemiddelde horor uit het VHS-tijdperk.

avatar van blue dutch

blue dutch

Smaken verschillen en dat blijkt maar weer uit de diverse filmbeoordelingen.

Zelf vond ik het zonde van mijn tijd geweest, vond het pure pulp.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Dat is het ook!

avatar van PEN15

PEN15

Verschrikkelijke boutfilm, met daarnaast nog eens een veel te bijdehand plot. Okee, naaktslakken die bijten en sneller zijn dan water. Kunnen zo diep en pijnlijk bijten dat je een gapende vleeswond hebt van hier tot Tokio. Echter, val je poedeltjenaakt in een hele berg van die krengen, 100-500 monsters, dan gebeurt er verdacht weinig. Klinkt logisch, of niet? Enig lichtpuntje dat het aantal sterren niet verder laat zakken dan 1* is de brute hamster vs naaktslaak. Alhoewel, niet zo zeer om het gevecht dan. Geweldig dat hier ook een boek van bestaat, hoe is het mogelijk dat zo'n kutverhaal de weg naar een uitgeverij kon vinden!

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Naaktslakken, het doet mij denken aan vroeger. Ik weet nog wel dat een goede 11/12 jaar geleden eens mijn toen nieuwe buurmeisje moord en brand schreeuwde nadat ze in het donker op een naaktslak had getrapt. Toen kon ik er al om lachen en nu met het kijken van deze film nog steeds. Persoonlijk heb ik nooit kunnen snappen wat men nou zo angstaanjagend vind aan naaktslakken. Goed, ze zijn wat slijmerig, maar maakt ze dat gevaarlijk of eng? Volgens deze film wel, waarin we te maken hebben met naaktslakken die door genetische modificatie vlees zijn gaan eten.

Dit heeft wel een aantal lekker ranzige/gore scenes tot gevolg, maar verder heeft de film maar weinig te bieden. Qua acteerwerk stelt het niet veel voor en verhaaltechnisch heeft het ook maar weinig te bieden.

Geinig voor de liefhebbers van jaren '80 cheese, maar meer ook niet.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zoals met vele Italiaanse en Spaanse regisseurs het geval was, is ook Piquer bizar ondergewaardeerd. Mil Gritos Tiene la Noche (1982) is een absoluut meesterwerk en deze Slugs is een cultclassic van jewelste. En het is duidelijk te zien waarom. Enerzijds is de film wat klungelig door de matige acteursregie (het lukt health inspector Michael Garfield maar niet om serieus te kijken) --en de mengelmoes van Spaanse en Engelstalige vakmensen maakt het niet bepaald makkelijker--, maar wat betreft special effects en de manier waarop Piquer daar omheen werkt is er juist sprake van een absolute meester in het genre. Carlo de Marchis (sfx artist) merkt dat terecht op in een interview. Wiens werk overigens fenomenaal is! Won terecht een Goya voor de dynamische gore-pieces in deze Slugs.

avatar van joolstein

joolstein

De film toont precies dat wat de titel ook al exact aangeef slakken, naakt-slakken om precies te zijn. We bevinden ons in een Amerikaans stadje. Zomaar een willekeurig stadje alwaar de mensen blij en gelukkig met elkaar samenleven. Die schilderachtige gelukzaligheid wordt aan stukken geslagen wanneer gedeeltelijke opgegeten lichamen beginnen op te duiken. Natuurlijk komt één persoon achter de oorzaak: Boosaardige gemuteerde vleesetende naaktslakken! En al snel wordt dan ook de gehele stad geterroriseerd door die beestjes. Een beetje onnozel misschien want hoeveel kan je te vrezen hebben van slakken? Als je echter elke logica los laat, het matige acteerwerk en verschrikkelijk dub van sommige Spaanse acteurs voor lief neemt, is deze film toch wel een pareltje. Dit komt door de gore, Super-gore! Een beetje zoals de gore uit de 80's Italiaanse horrorfilms. Waarbij het zaakje dan compleet wordt gemaakt met lekkere glibber-partijen op de slijmerige slakken. En natuurlijk eindig het allemaal met een grote BOEM! Hoe dan ook, "Slugs" is op sommige momenten een lekkere ranzige horrorfilm die zichzelf , afgezien van één (rare) scène, gelukkig niet zo heel serieus neemt. De film is vooral veel pret, misschien iets te ondraaglijk als het om het acteerwerk gaat maar over het algemeen erg leuk is om naar te kijken.

avatar van De specialist

De specialist

Een nul sterren film vanwege de ongelooflijk domme, door een kleuter geschreven dialogen, infantiele script en het miserabel slechte acteerwerk en regie.

De film is zo slecht dat het onmogelijk daardoor nog leuk kan worden.

De film was verboden in de Australische staat Queensland. Pas in het begin van de jaren negentig werd de film vrij gegeven toen de censuur in deze staat werd opgeheven.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Wat een flutfilm...te slecht om echt horror te zijn, maar ook geen enkel ander leuk gegeven wat tot een leuke kijkervaring leidt...1* voor het afgehakte hand...