Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 29 oktober 1998
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Truman Show
"On the air. Unaware."
Truman Burbank leidt een perfect leventje: goede baan, een liefhebbende vrouw en een goede vriend. Langzaam komt Truman er echter achter dat zijn leventje iets té perfect is: hij ontdekt dat hij het middelpunt is van het succesvolle TV-programma The Truman Show. Al zijn hele leven lang woont Truman in een enorme TV-studio, waar een dorpje is nagebouwd en al z'n vrienden acteurs zijn.
- Trailer (YouTube)
- The Truman Show (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Lawrence
Young Truman
WB
Samen met Ace Ventura beste film van Jim Carey.
Eternal Sunshine Of The Spotless Mind al gezien?
Is bijna net zo goed als The Truman Show...
Weirdo Wizzy
Nee nooit gezien ik zal hem onthouden.
Clueless Dork
In Eternal Sunshine is hij toch wel stukken beter dan in Truman. Hier spoor je nog wat Ace Venture trekjes en in Eternal Sunshine komt hij over als een totaal andere acteur.
veron35
Ik zou zeggen net zo goed.
Zuzuu
Ik vond het heel zielig voor Truman, maar aan de andere kant was het ook heel erg gezellig.
Een aanrader voor een zaterdagavond!
*4,5*
brookie
heel erg leuk en orgineel gegeven. Vooral omdat het in 1998 was en toen had je nog geen big brother shit enzo.... De acteerprestaties van Carrey vind ik altijd heel lastig in te schatten omdat je bij zijn kop niets serieus verwacht. Die andere kerel die cristof vond ik heel aardig overkomen Ik geef deze film 4*
Zidaan
Haha, het valt me nu pas op dat ze er hilarische "ontzichtbare" reclame in hebben gedaan..
.adham
Wel het boek van George Orwell
Leland Palmer
Samen met Ace Ventura beste film van Jim Carey.
Twee totaal verschillende films, maar je hebt wel gelijk denk ik!
Al vind ik deze film echt een waar meesterwerk.....!
Weirdo Wizzy
Ja Truman Show is vooral het mooie verhaal en Ace Ventura is vooral die flauwe grappen.
Brave
niet echt film waar erg om moest lache af een toe een glimlach meer niet maar goed dat neemt niet weg dat ik wel een erg goede film vind! goed verhaal en jim carey die het ook heel goed neerzet! na wat meerdere ''serieuze'' films van carey gezien krijg ik toch wel wat meer serieuze waardering voor hem 4*
Travolta_Jackson
Carrey is de geknipte acteur voor deze rol. Ene keer Maf (positief) en de andere keer weer bloed serieus.
brookie
Wel het boek van George Orwell
maar boeken zijn KUT!
veron35
, maar het is wel off topic.
MissMe
Toffe film, heb hem al een paar keer gezien maar het is leuk dat je - als je meerdere keren kijkt - steeds andere details ziet, die vaak wel grappig zijn
Statiegeld
Het idee dat een persoon 24 uur per dag gevolgd in zijn eigen soap is al geweldig en het wordt ook al geweldig uitgewerkt. Deze film laat echt een diepe indruk op je achter.
weaselweasel
Beitel
Wat een ongelofelijk scherpe film. Dat de werkelijkheid niet veel anders is dan de bizarre situaties die je kan bedenken zegt genoeg. Scherper dan een Stanleymes, heerlijk.
4,5/5
nele
Is zeker een film die je doet nadenken. Uiteindelijk is deze situatie niet geheel onmogelijk. Stel je nog maar voor...
TA-E
Ongelooflijk knap staaltje regiseurswerk. Werkelijk om de 5 seconden komt er wel weer een detail langs in de film, die Truman weer een stapje dichterbij de waarheids krijgt.
Verder ontzettend knap hoe het verschil wordt gemaakt tussen verdriet en blijdschap. Ik heb nog nooit een scene gezien, als in deze film, waarbij met de boot tegen de muur wordt gevaren, waarbij je zo'n enorme emotionele stemmingswisseling meemaakt.
En het allerleukste aan deze film is, is dat je echt met Truman meeleeft.
Jim Carrey is al super, maar Ed Harris is gewoon briljant. Mijn favoriete acteur!
een 4,5 sterrenfilm!
gebruiker_56935
Wat een film, wat een verhaal. 4,5 sterren.
tommykonijn
Ik vond dit een geweldige film, opna The Majestic vind ik dit de beste serieuze film van Jim Carrey echt een meesterwerk het verhaal vind ik echt leuk en soms kon ik ook nog met deze lachen volgens mij is het dan ook een komedie/drama, maar ja dat boeit me even niet ik vond dit gewoon een heel goede film! *****
Kaffeefiltjer
Wat ik wil zeggen:
Bij de 3de kijkbeurt van deze film valt het op dat de rol van Jim Carrey eigenlijk niet echt een serieuze rol is, want zijn specifieke manier van acteren komt genoeg naar boven (stoort me niet hoor). Maar deze rol past allesinds niet in het rijtje van zijn serieuze rollen zoals Eternal sunshine of The Majestic
tommykonijn
Wat ik wil zeggen:
Inderdaad nu je het zegt zijn rol is niet zo serieus als in The Majestic & Eternal Sunshine (ik heb hier eigenlijk niet bij stilgestaan maar nu jij het zegt) wat ik ook nog wou zeggen is dat ik de muziek van The Truman Show ook heel mooi vind!

Psychologische dramafilm 'The Truman Show' van Peter Weir vanavond te zien op televisie

'The Truman Show' is vanaf 25 april weer te streamen: 'Wat wil een mens nog meer?'

'The Truman Show' is morgenavond (15 januari) te zien op televisie: 'Wat is dit toch een ongelooflijke, mooie en ijzersterke film'

Psychologische dramafilm 'The Truman Show' van Peter Weir vanavond (7 oktober) op televisie

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

The Usual Suspects
Thriller, 1995
deja vueilandtelevisieclaustrophobiaparanoiasuspicionsimulated reality hidden cameradystopievideo surveillancehuwelijkbedrogmysterietelevision producerontsnappentv show in filmquestioningreality tvmake believepretend reflectivewonderactortv showdirectactor wittyantagonisticdignifiedallegory of the cave