Someone's Watching Me! (1978)
Genre: Thriller
Alternatieve titel: High Rise
Geregisseerd door: John Carpenter
Met onder meer: Lauren Hutton, David Birney en Adrienne Barbeau
Plot Someone's Watching Me!
"All those windows… and he’s behind one of them!"
Een jonge vrouw wordt gestalkt door een man die haar doen en laten observeert vanuit een appartementencomplex aan de overkant van haar straat. Na verscheidene meldingen bij de politie, blijkt dat ze haar totaal niet serieus nemen. Uit pure wanhoop besluit ze om zelf naar de dader op zoek te gaan.
Leigh Michaels
Leone
Police Inspector
TV Announcer
dutchtuga
Wat zou ik dit graag willen zien maar helaas niet aan te komen nee, voorlopig.
Dennis Evahi
Ik denk dat de film Sliver met Sharon Stone hier op gebaseerd is. Ik vind dit een spannende film. Typisch jaren `70 sfeer en Lauren Hutton speelt heel goed deze rol. Mijnsinziens mag deze film wel een keer mogen uitgezonden op teevee. Zou het goed doen.
Quentin
Kwa verhaal niets nieuws onder de zon en behoorlijk schatplichtig aan Hitchcock's Rear Window, maar verschrikkelijk spannend. Er wordt behoorlijk geacteerd en de regie is uitstekend. Jammer dat de film niet de gebruikelijke visuele flair heeft van een Carpenter-film, alhoewel het er voor een tv-produkt goed uitziet.
Leuke thriller van Carpenter. Behalve het visuele aspect waar Quentin het over heeft, valt ook op dat Carpenter niet zelf de muziek deed.
xenne
wel genoten van deze film, bevat veel spanning en een goeie cast. het verhaal is niet echt origineel, maar dat was het misschien wel in 1978. op bepaalde momenten wel nogal ongeloofwaardig.... een kleine 3½
klute89
Ik wil deze film erg erg graag zien
, hoe valt hier aan te komen? Is deze film ergens in een winkel te koop?
Diekmans
Ja, deze filmis zeer zeer spannend. Heeft destijds op mij als teenager indruk achtergelaten. Wel een hitchcock-sfeer en een typische jaren 70 film waarvan ik overigens recentelijk pas wist dat deze geregiseerd is door John Carpenter. Echt een aanrader.
klute89
heb je de film zelf? Ik heb al in zoveel winkels gekeken en nergens tegen gekomen
Zucht.
klute89
Enkel verkrijgbaar als (oude) VHS-tape of bootleg.
Nondegodver!
Dan maar het internet, bedankt voor de info
Yes!!
Veel reden tot yes! geroep is er anders niet.
Nogal duf out-of-the-box werkje waar het tempo zowel de eyecatcher als de dooddoener is.
Film wordt sterk opgebouwd waardoor de spanning redelijk blijft hangen. Er hangt inderdaad een Rear Window waasje over de film maar Carpenter's benadering is toch duidelijk meer die van een horrorfilm.
Anderzijds helpt het saaie uitgangspunt niet bij de opbouw, waardoor de film echt nooit interessant weet te worden, laat staan echt eng of spannend.
Ziet er verder erg doorsnee uit en hoewel de film niet echt lang duurt blijft hij nogal aanslepen.
Beetje bandwerk, gelukkig nog redelijk goed opgebouwd, anders was het een complete flop.
dutchtuga
Heb je er ook rekening mee gehouden dat dit een TV film is?
Enige Carpenter samen met Elvis die ik nog te gaan heb. Wonderbaarlijk dat nota bene jij hem nog eerder hebt gezien dan ik. Ik stel mezelf teleur als grote Carpenter fan
Absoluut niet.
Ikzelf moet er nog 3 nu, de 2 oudjes en die Elvis film. Maar 150 minuten Carpenter schrikt mij toch af.
Ik heb ergens de hoop dat die twee oudjes je nog het best zullen bevallen..... Kurt Russell als Elvis moet je jezelf inderdaad maar niet aandoen.
Hmmm, Carpenter heeft me buiten zijn grote werken eigenlijk geen enkele keer meer kunnen overtuigen. Wel een aantal keer kunnen verrassen, als je zijn hele oeuvre erbij neemt is het toch veel meer dan een horroricoon. En misschien eigenlijk niet eens echt een horroricoon.
Wel een cultregisseur bij uitstek
mikey
Vreemde en bijzonder volwassen film van Carpenter. Ongelooflijk schitterend gefilmd en vormgegeven. Spanning is af en toe intens.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Someone's watching me, een made voor tv-film en wordt beschouwd als één van de minder bekende werken van John Carpenter. Tijdens de opnames van deze film was hij ook immers begonnen met de verfilming van Halloween. De allombekende stijl van Carpenter is in deze film weinig te bespeuren.
De film draait uit op een erg standaard filmpje dat toch best genietbaar was, maar nu ook niet zoveel indruk achterlaat. Van Carpenter had ik nu toch iets meer verwacht. Een soortgelijke film met Shannen Doherty namenlijk "Nightlight", vond ik eigenlijk meer spannender dan deze film.
Lauren Hutton is leuk om naar te kijken en speelt een prettig gestoorde rol, maar zeker in het begin van de film toch een kleine ergenis gehad aan de vele monologen en aan het te zelfzekere gedrag. Haar te zelfzekere gedrag heeft dan ook tot gevolg dat ze in de scènes waar ze bang moet zijn erg geforceerd overkomt. Ik denk als je dag en nacht gestalkt wordt, dat je best even over the top geraakt en echt bang wordt. Wel hiervan merk ik uiterst weinig van de hoofdrolspeelster. Leuk dat ze zich niet zomaar gewonnen geeft, maar het lijkt haar amper iets te doen.
De film blijft gedurende zijn volle speeltijd erg boeiend om naar te kijken en zakt bijna nergens in. Hier en daar zijn er enkele scènes waar de spanning extra opgedreven wordt zoals bijvoorbeeld onder die rooster en bij de inbraak van het appartement. Ook dat nog, ze weet niet hoe de moordenaar eruit ziet, maar heeft hem toch kunnen bekijken onder die rooster
Een erg standaard film die toch kan stand houden, maar beslist en terrecht niet één van Carpenters betere werken. Kortom geen verplichte kijkvoer.
dutchtuga
Leuk om eens gezien te hebben maar niet echt een film die bij het oeuvre van Carpenter past. Dit is duidelijk 'in opdracht van' gemaakt. Voor wat het is heb ik me prima kunnen vermaken. Lekker 70's sfeertje en sporadisch een spannend moment. Leuk uncle Leo uit Seinfeld te zien by the way
dutchtuga
Herzien op dvd en met een vol punt omhoog! Hoewel Carpenters kenmerkende, vooral auditieve stijl niet overal merkbaar is, is dit toch een van de beste tv-films die ik ooit heb gezien. Het sfeertje is fenomenaal en de Hitchcock verwijzingen zijn een genot. Dit zou zomaar een DePalma kunnen zijn. Zeer prettige vroege Carpenter, die hier al bewijst een meester te zijn in kadrering en camerawerk.
Ga de dvd ook maar eens bestellen, dit is de enige titel die ik nog mis.
dutchtuga
2,5* is ook veel te laag voor dit werkje, waar Carpenter zelf trouwens erg trots op is.
Edit: welke uitgave heb jij van In th Mouth of Madness? Zelf mis ik alleen die titel nog.
Die heb ik op laserdisc. Idd niet op dvd, maar komt vast binnenkort op br uit.
dutchtuga
Ik hoop het. Wacht er al jaren op. Kan ook gewoon de regio 1 aanschaffen. Sommigen doen het gewoon op mijn BD-speler, waaronder Someone's Watching Me.
perceived
Goed. Wat mij betreft een van Carpenter's beste. Goed uitgewerkt, spannend van begin tot eind en prima in beeld gebracht. 7.5/10*

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus