Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Barry Watson, Emily Deschanel en Skye McCole Bartusiak
Gesproken taal: Frans, Engels en Pools
Releasedatum: 21 april 2005
Plot Boogeyman
"You thought it was just a story."
Tim lijkt een normaal en gelukkig leven te leiden in Chicago. Niets is echter minder waar, want hij wordt achterna gezeten door een angstaanjagend verleden dat te maken heeft met het monster uit de slaapkamerkast: de Boogeyman. Wanneer Tims moeder overlijdt, met wie hij geen contact meer had, keert hij terug naar zijn ouderlijk huis op het platteland. Tim moet zijn angsten onder ogen komen en ze zien te overwinnen. De enige manier om dit te bereiken is een nacht alleen door te brengen in het mysterieuze vervallen Victoriaanse huis.
Tim
Tim's Father
Dr. Matheson
Uncle Mike
Sonny Black
Bah Bah, Wat een slechte film.. Het gemiddelde hier verbaasd mij zeer, toch nog rond de 2,5 ster. Toen ik de film af keek (nu enkele weken geleden) bleef ik met een leeg gevoel achter. Vooral het verschijnen van de Boogeyman zelf en het lachwekke einde werkte op mijn zenuwen (en lachspieren). Ook het leentjebuur spelen bij andere films werkte niet. Ik geef deze film 1* en vooral voor het belachelijke einde, en de zeer matige acteerprestaties... Wat een rotzooi!!
extasis
niks waard echt niks, dat monster was voor te lachen en dat einde was wat mega onnozel,waist of time waist of money waist of your eyes 1*
manja
Chaotisch. Weinig engs te zien. Was het einde echt het einde, of een slappe tussenscene? Hij was ineens afgelopen, maar dat was niet zo erg. Hmm.
DOBBY DIGITAL
Ik vond het een zeer goede film.. mijn soort film..!
Vind dat jullie beetje belachelijke opmerkingen maken.. gaan jullie maar de meerminman kijken...
Raoula
de film heeft wel iets van monsters.inc
alleen is monsters.inc veel beter!
frederique89
Ik vond het een zeer goede film.. mijn soort film..!
Heb jij dan smaak voor films of zo?
Vind jij alle slechte films goede films ofzo? Of juist ALLE films goede films.
Ik weet niet veel van horror. Maar ik weet wel dat dit geen horror was. Wat een slechte film. Welk stom kieken kruipt er nu in een kast als je toch weet dat er iets zit.
En wij maken geen belachelijke opmerkingen. Kijk jij eens naar goede horrorfilm: the ring, ....
L.iinda
goede film.. zeker het begin
het einde slaat alleen nergens op.. ik kreeg gelijk de slappe lach
jolijn!
Het begin is erg sterk maar het loopt daarna hard bergafwaarts. Jammer.
NightWolf
Ik volg de mening van sommige hier volledig. Ik heb de film 3 dagen aan een stuk proberen te kijken. Resultaat: heb hem nog niet volledig afgekeken.
Ik ben nog nooit bij een film in slaap gevallen maar als ik deze op had laten staan dan was er mijn eerste keer geloof ik.
En sommige reactie's hier bemoedigen mij ook niet echt om de film alsnog af te gaan kijken
1* heeft hij toch nog gekregen. Anders was het een complete tijdverspilling.
sekiaku
Gelukkig duurt die maar een uur en twintig minuten. Dat heb ik nog net volgehouden.
Op men werk lopen nog engere creaturen rond dan in die film. En qua verhaallijn, been there, seen that. Horror van de onderste plank. Vind het zelfs raar dat die film gewoon zo bekend is geraakt.
Ook wanneer ze mensen proberen laten schrikken. Vijf minuten op voorhand zitten ze die deur al te filmen, met een opbouwend muziekje. Degene die dan nog schrikt, moet nog geboren worden denk ik.
stan
Na een 2e keer is deze film toch een stuk teleurstellend, de special effects zijn best wel bagger want kom nou die Boogeyman was best lelijk gemaakt
alleen in het bad scene was ie wel mooi Ook viel het verhaal me ook best wel tegen Jongen z'n vader verteld verhaal over Boogeyman, vader wordt vermoord door de Boogeyman, 15 jaar later wil de jongen nog steeds wraak en gaat hij de Boogeyman proberen te verslaan en op een manier wat ook niet egt te snappen valt
De film kijkt wel weg maar slaat voor de rest nergens op
Niriath
mja.... een beetje mwah... dr zaten hooguit 2 schrik momenten in en het einde was echt niet bevredigend.
en de manier waarop die Boogeyman verslagen moest worden vond ik echt übervaag!
De badkamer scene vond ik nog wel het mooiste stuk uit de hele film.
Was leuk voor een keer, maar that's it.
BlueSword
vond hem aardig saai, niet eng en dat einde was echt zo overdreven.
die bad scene zag er wel cool uit enzo, maar de rest vond ik echt een heel stuk minder.
hier en daar een keer geschrokken (niet hevig) maar meer ook niet.
salvatore
- 1937 berichten
Het einde was ronduit slecht.
Maar daarvoor vond ik de film nog best te doen, met wat aardige schrikeffecten. 2.5*
sunboy
deze film is goed ,er zitten soms wat hevige schrikmomenten ,maar ik zou hem zeker niet kopen (die film komt niet in mijn horrorcolectie)
adinda
Leuke film,
Vooral als je hem 's nachts alleen in bed gaat kijken
Dan is die enger
xangadix
Vanaf de eerste scene dat volwassen Tim in beeld was, hoopte ik dat de titelheld hem dat vervelende onschuldige, wanhopige, verwarde en radeloze smoelwerk van zijn schedel zou scheuren. Natuurlijk kwam ik bedrogen uit: de film zit vol met van die er-is-iets-engs-oh-nee-toch-niet schrikmomenten en hoe het afloopt zie je vanaf het begin al aankomen.
Nieke
Saai, traag, niet spannend, weinig origineel, en zo kan ik wel even doorgaan.
Ik denk dat er ook te weinig budget was om de extra's op de dvd te ondertittelen, wat op zich geen ramp bleek te zijn (ergerlijk!).
Barry Watson vond deze film wel degelijk eng. En met hem... Niemand?
foreli
Best een aardige film, dat opeens al die vermiste kinderen er staan vind ik wel goed gedaan.
Madecineman (moderator films)
Wat een slechte film zeg! Ongelooflijk suf en slecht uitgewerkt verhaal. Film heeft werkelijk nergens een originele goede scene alles lijkt wel te zijn samengeraapt uit scenes die direct zijn overgenomen van diverse genre-genoten. Eigenlijk dacht ik dat er zou uitkomen dat het huis vast op een oude indiaanen- begraafplaats zou zijn gebouwt.
Verder wordt er zelfs in de gemiddelde GTST-aflevering nog beter geacteerd, staat het beeld werkelijk nooit ook maar 1 seconde eens stil en is de film vooral ook erg LUID EN LAWAAIERIG!!!
De finale is echt een mislukking op ieder denkbaar punt en is bovendien lachwekkend slecht gefilmd, 0,5*.
PlastikRecords
BAH.
Lijkt me het beste om deze film te beschrijven.
Heb hem een hele tijd terug gezien,
en ik herinner me zelfs het einde niet meer,
ik denk dat ik in slaap ben gevallen of zo..
Ach ik ga hem toch ni opnieuw huren voor het einde ze..
Zucht, 0,5* omdat je geen 0 kan geven
BlueSword
en ik herinner me zelfs het einde niet meer,
ik denk dat ik in slaap ben gevallen of zo..
Ach ik ga hem toch ni opnieuw huren voor het einde ze..
niet doen, dat einde was nog erger dan de rest van de film!
Esteban
Een veelbelovend en sfeervol begin resulteert in een zwakke finale met als dieptepunt de digitale boeman, zelfs in Scooby-Doo zou hij misstaan. Wel verrassend dat Barry 7th.Heaven Watson zijn personage ondanks alles geloofwaardig weet te houden.
nukkie
ik vond de film opzich wel spannend (misschien komt dat omdat we met een hele groep zaten te kijken) maar et einde was inderdaad zeer slecht. maar de schrikmomenten die waren erg goed. over het algemeen vond ik de film WEL spannend dus geef ik deze film hooguit een 3!
FillumGek
Bij mij werkt met een groep kijken juist averechts. Iedereen zit dan door elkaar te lullen en je kan er niks meer van volgen. Dan is er geen spanning meer over.
JurassicPark
3,5. ik vind het een hele vage film. het is ook heel veel schrikken en spanning.
Movie-Star
Het was best een goeie film.
Het einde sloeg werkelijk nergens op.
Het monster (De Boogeyman) leek op een teletubbie die niks anders te doen had dan alleen maar mensen te ontvoeren.
Het was okee...

6 Souls
Horror / Mystery, 2010

Severance
Horror / Komedie, 2006
nachtmerriehallucinatiechildhood traumauitmakenhometownpsychotherapy nightmare becomes reality