Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Danny Dyer, Laura Harris en Tim McInnerny
Gesproken taal: Engels, Hongaars en Russisch
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Severance
"The Company Is Making Cutbacks"
Wanneer een internationaal vuurwapenconcern hun Europese verkoopafdeling beloont met een team-building weekend in de bergen in Oost-Europa, lijkt het een plezierige reis te worden. Eenmaal op de bestemming aangekomen blijken de zaken anders te lopen. Er ontstaan eerst problemen binnen de groep, maar de echte problemen beginnen pas als de groep moet vechten om te overleven. De tegenstanders bestaan uit een stel gestoorde moordenaars die op hun levens uit zijn.

John Lee Hooker
Dit is toch wel een heerlijke combo zoals ik ze graag vaker zie. De humor is lekker droog maar tergelijkertijd hebben de personages ook daadwerkelijk angsten en pijn. De horror en spanning staan duidelijk voorop en het is niet zomaar een slappe bedoeling met oppervlakkige toestanden die nergens op slaan. Christopher Smith weet net zoals bij Triangle en Creep een zeer aangename en mysterieuze sfeer op te bouwen met een aantal interessante beelden die je merkwaardig genoeg niet zo snel meer zal vergeten. Natuurlijk, er zullen best een aantal details zijn die niet optimaal zijn toegelicht (waarom zet je zomaar een taart op tafel die je gevonden hebt in een afgelegen huisje) maar omdat de bedoeling van deze regisseur zo duidelijk is heb ik me daar totaal niet aan gestoord. Het avonturen-groepje met wederom een neger mag dan cliché zijn en het einde kan zo uit een Adam en Eva sprookje worden gehaald maar omdat er twee willekeurige escortes deze uitslag weten te bepalen zie ik dat door de vingers. Bovendien blijft de anstellerige romance en het vervelende geflirt achterwege dus what the hell. Aangename prent.

dualcia
Aardige film. Voor mij te weinig humor om echt een horror/komedie te zijn, maar als horror was ie best leuk. Met ook wel een paar fijne, luchtige stukjes in deze film.
Het begon een beetje zwak, maar na de zeer pijnlijke scene met de berenklauw (vrij pijnlijk om naar te kijken..) liep het wel los, met onder andere het busongeluk, de benzine/verbrand-scene met die Jill, de scene met het been in de koelkast en de achtervolging in het bos was ook prima!
Pluspunten voor Danny Dyer. Leuke acteur, met een enorm charisma die het ook hier weer goed deed.

Laks
Leuke combinatie weer tussen horror en komedie. Beetje in de lijn van Tucker & Dale vs Evil, maar minder goed. Wel enkele erg grappige stukken en enkele leuke horrorscènes, wat de film vermakelijk genoeg maakt.

Shinobi
Mwah, op zich redelijke horror/comedy dat wel onderhoudend is.
Ik ging trouwens wel stuk om de berenval scène en ook wel als de baas met zijn nieuwste wapen een vliegtuig uit de lucht schiet.
2,5 Sterren.

brabusRUS
Vond 'm een beetje tegenvallen. Vooral op de komedie vlak viel het tegen. Natuurlijk zaten er een aantal grappen in, maar het leek alsof Smith zich meer concentreerde op horror of beter gezegd thriller. Okay tussendoortje, niet meer dan dat. 2.5*

Perry Meer
jawel leuke film, de vaart zit erin, verhaallijn is een beetje gezocht
maar de lokatie is dan weer wel een vondst
in de bossen van Hongarije of Roemenie, nouja ergens tussen de beren
ik geef deze film 3, sterretjes

Lennert
Ja, Christopher Smith laat me nu voor de derde keer zien dat hij een goed regisseur is die zowel van rauwe historische actie, horror en horror/komedie leuke dingen kan maken. Severance is compleet anders dan Creep en Black Death, maar wel met een zelfde kunde geschoten. Alle scenes zijn sfeervol en rauw, maar de humor die er in zit zoals het weergaloze moment waarop een van de badguys Jill dan maar met een vlammenwerper pakt omdat de lucifers niet werken, of het moment waarop Maggie eindelijk iemand aan de lijn zet die haar meteen in wachtstand zet met een achterlijk muziekje, werkt altijd.
Verder wel een redelijk harde film die niemand van de acteurs ontziet. Afgehakte ledematen (en hoofden, die leven namelijk door als ze afgehakt worden voor enkele momenten! ), martelingen en messen in anussen; het gebeurt allemaal. Smith slaagt er in dat opzicht dan ook perfect in om het geweld hard en gruwelijk te laten zijn, maar toch altijd een knipoog te bewaren.
Heerlijk werk, wat mij betreft van de drie die ik gezien heb (Creep en Black Death erbij) zijn beste film. Uitzonderlijk van genoten!

Daan258
Redelijk.
Ik vond de film wel erg langzaam op gang komen, op een gegeven moment wordt het wel wat beter maar ik vond nergens echt leuk of boeiend worden. en het verhaal vond ik ook erg aan de zwakke kant.
Maar ik vond Danny Dyer wel goed in deze film.
Gewoon een leuke film voor op een avond als je niks te doen heb.

K. V.
Bij deze had 'k niet meteen verwachtingen, maar het was wel een leuke film. Een beetje een mengeling van horror/thriller en komedie, al viel het komediegedeelte nog wel mee. "Tucker and Dale vs Evil" was hierin wel veel beter geslaagd.
Het verhaal was niet zo origineel, maar weet wel te boeien. De cast kon me ook wel bekoren. Niet de typische tieners die je in talrijke horrorfilms ziet, maar eens een iets oudere cast, toch wel eens een verademing.
Voor de rest zat de soundtrack ook wel goed, een beetje een specialere nummerkeuze, maar daarom niet minder goed.
De film kijkt vlot weg, is eigenlijk niet zo bloederig en wist me anderhalf uur te entertainen.

RuudC
Toch een keurige drie sterren voor deze film van mijn kant. Voorlopig ben ik nog geen fan van Christopher Smith. Ook Severance vind ik verre van perfect. Nu liggen Creep en Black Death nog klaar om gezien te worden. Belangrijk overeenkomst met Triangle is Severance vermaakt, maar weinig meer dan dat biedt. De sfeer is in orde en het begin was best spannend, maar de uitwerking valt tegen. Natuurlijk vallen er slachtoffers en gebeurt dat soms op een leuke manier. Severance slaagt er zelden in om de humor goed te brengen. In een aantal gevallen faalt het gewoon door onkunde. De scene waarin iemand met benzine overgoten wordt en de belager geen lucifer kan ontsteken, ziet er gewoon niet uit. Dat met die bazooka dan juist weer wel. Verder is er weinig mis met de film, behalve dat dit soort slachtpartijen in uitgestrekte bossen niet origineel zijn en net dat stapje extra niet goed uitpakt. Helaas, maar dit is gewoon geinig, eenmalig popcornvermaak.

Zandadder
Vergelijkbaar met Doghouse, ook met Danny Dyer.
En dan wel gezien de mix van horror en comedy. Persoonlijk vind ik deze, ondanks dezelfde waardering zelfs nog beter.
De film heeft meer horror als comedy, waar het bij Doghouse net andersom is.
Dyer speelt een goede rol. De humor vond ik sterk, al zat het hem ook in de details en bepaalde dialogen.
Los van dit alles, genoeg spanning en gore.
Keek al een tijd uit om deze film te zien, had hem op mijn harde schijf, maar zonder ondertiteling. Voor een prikkie gekocht vorige week en zeker geen spijt van!

dutchtuga
Weinig geslaagde mix van humor en horror. Severance weet in geen van beide genres te schitteren en scriptgewijs vond ik het maar weinig boeiend.

Hollywood007
Niet echt en geslaagde film in mijn ogen. De grappen waren over het algemeen wat flauw. Het acteren was ook niet echt van een hoog niveau. Niet een film die ik nog eens opnieuw wil bekijken.

Jawaddedadde
Geinig filmpje.
Een wat vreemde balans tussen enerzijds humor en anderzijds horror. Want ondanks de erg luchtige toon wordt de hoofdpersonages het nodige leed niet bespaard. Vreemd dus, maar daarom niet minder geslaagd. Heb er me in ieder geval prima mee vermaakt.

ipman-99
"Just saw a geezer in a balaklava with a suitcase... No... more of a travel bag." ... " !!!
Zalige Horror-komedie (Heropfrissing) !!! Heerlijke Horrorfilm van het Verenigd Koninkrijk !!!
De mysterieuze sfeer is volop aanwezig en dat is altijd wel een meerwaarde bij dit soort genre-films !!!
De film kende een langzame opbouw, om dan vervolgens een versnelling hoger te schakelen !
Er zitten echt enkele heerlijke over the top scènes in ..., de beste in mijn ogen is de scène met de bazooka !
Heerlijke Horrorfilm met Danny Dyer in de hoofdrol !!!

Leuk filmpje, dat redelijk goed uit de verf komt.
Britten zijn vaak wat beter in het mixen van horror met komedie dan de Amerikanen, als je het mij vraagt. Het begint allemaal vrij aardig met wat geslaagde humor en een fijne kennismaking met de personages.
Naarmate de film vordert zakt de humor echter wat naar de achtergrond. Er volgt een wat voorspelbaar verhaaltje, dat echter voldoende geslaagde horrorelementen bevat. Hoewele de balans op een gegeven moment een beetje uit de film is, blijft het allemaal behoorlijk vermakelijk om naar te kijken.
Aardige gore, redelijk wat actie en zelfs wat spanning zorgen ervoor dat het allemaal prima wegkijkt. Super is het zeker niet, maar er zijn weinig of geen storende elementen en dat is al een vrij groot pluspunt.

leatherhead
Beetje vis noch vlees.
Sporadisch komt er eens een geslaagd grapje naar de oppervlakte borrelen, maar uiteindelijk viel het me tegen dat het echt komische in de film er slechts met mondjesmaat uitkomt. Er blijft zodoende vooral een hoop doorsnee horror poeha over, die hoe langer hoe meer verzand in armetierigheid. De film doet niet veel meer dan wat verdwaald op alom bekend terrein rondploeteren, en zodra de eindstreep in zicht komt neemt het eigenlijk steeds vervelendere vormen aan.
Jammer dus, want het begon nochtans veelbelovend, met zo hier en daar wat geslaagde, humoristische nootjes. Ook Dyer speelde een leuke rol, al werd daar uiteindelijk ook niet echt het optimale uitgehaald had ik de indruk. Het niveau van het resterende slachtvee varieert van erbarmelijk slecht tot op een irritante manier clowneske. De killers, die groepsgewijs ten tonele verschijnen, waren tevens suffe figuren.
Teleurstellend dus, zéker met de wetenschap dat Smith achter de regie zit. Al van ik die andere horrorfilm van hem ook al niet al te geslaagd. 2,0*.

Shadowed
Wel ok.
Ben niet zo'n fan van dit soort platte humor. Ook deze film brengt daar ook niet echt verandering in. Horrorkomedies zelf vind ik soms nog wel lollig. Scary Movie ben ik bijvoorbeeld gewoon goed doorheen gekomen.
Severance voelt soms nog wat goedkoop aan. Het is allemaal zo simpel en niet dreigend. Soms waren er nog 1 of 2 spannende scenes en voor de rest is het platte humor. Het vrouwtje met het blonde korte haar was erg irritant en was nergens grappig.
Alleen aan het eind is het wat vermakelijker met af en toe een lollig dingetje. Mijn redelijke verwachtingen zijn niet volbracht

john mcclane 2
Je Hoeft je hoofd er niet goed bij te houden ok deze film Goed te kunnen volgen .
Het verhaal is mager , maar daar gaat het niet om .
Het is een redelijk goed werkende combi tussen horror en comedy .
En de humor is best grappig , soms zelfs verrassend , zoals met het vliegtuig .
En de horror / gore , is ook niet mis .
Leuk voor een keer .redelijke voldoende .

lars-pixar
Waar je denkt naar een herhaling te zitten kijken van een slechte horrorfilm dan heb je het mis, alhoewel... Severance is goed bedoeld en heeft wel wat potentie. Maar toch is het grootste probleem dat men bijna een uur moet wachten tot het pas echt overtuigend wordt in zijn genre. En dan nog is het niet overal even goed en creatief genoeg. De film scoort dan ook leuk weg met enkele onverwachtse en grappige scènes. Het vermaak lijkt dan ook snel de overhand te nemen waar de kills juist creatief beperkt in blijft. Hier en daar wat bloed en grappen hebben we namelijk wel vaker gezien. Toch bleek dit achteraf een fijne wegkijker te zijn, maar als die eenmaal is afgelopen lijkt deze tevens niet snel meer te blijven hangen in het geheugen. En dat is spijtig want hier had meer uitgehaald kunnen worden dan er inzat.

UmbraVitae
Vond hem in het begin nogal spartelen, vol onzin en irritante personages en dacht even, damn dit valt toch serieus tegen, maar 2de deel vd film maakte het toch goed, met wat je toch min of meer van een slasher kan en mag verwachten. En bij deze, me toch nog redelijk vermaakt met dit filmpje, zonder dat ie ergens uitspringt. En tja de irritante personages nam ik er dan maar bij.

MOVIEMAZZTER
Lekkere film. Gewoon voor gaan zitten en laat je meevoeren naar een absurde wereld. Film opnieuw bekeken en blijft een toppertje voor de liefhebbers van absurde komedie & horror.

blondiefilmfreak
Bah wat een vreselijk saaie en flauwe rot film.irritante acteurs en totaal geen spanning.heeft niets met horror van doen,gewoon een zooi debielen met zwak acteer talent...nou ja talent,laat dat maar weg.

Welke tien series worden nu goed bekeken op Prime Video?

Netflix-kijkers laten van zich horen over 'Amy Bradley is Missing': 'Ik kan dit niet geloven'

Netflix onthult eerste beelden en releasedatum van psychologische thriller 'Ballad of a Small Player'

Animatiefilm ‘Smurfs’ krijgt zeer lage scores, maar is niet eens de slechtste van de reeks

Das Experiment

À l'Intérieur
Horror / Thriller, 2007

Haute Tension
Horror / Mystery, 2003
will to survivemoordenaarforced retirementdefence companyjump the sharkteam building
Social media
- Registreer |