Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Christopher Smith
Met onder meer: Danny Dyer, Laura Harris en Tim McInnerny
Gesproken taal: Engels, Hongaars en Russisch
Plot Severance
"The Company Is Making Cutbacks"
Wanneer een internationaal vuurwapenconcern hun Europese verkoopafdeling beloont met een team-building weekend in de bergen in Oost-Europa, lijkt het een plezierige reis te worden. Eenmaal op de bestemming aangekomen blijken de zaken anders te lopen. Er ontstaan eerst problemen binnen de groep, maar de echte problemen beginnen pas als de groep moet vechten om te overleven. De tegenstanders bestaan uit een stel gestoorde moordenaars die op hun levens uit zijn.
arkadi
Ik denk ik ga een keer een wegkijkfilm kijken.
Dat doe ik dus niet meer. Hoe stom , hoe clichematig op de meest miserabele manier kan een film worden gemaakt. Na 50 min uitgezet en dvd ligt nu in prullenbak.
Ik geef 1,5* en alsjeblieft geen commentaar als in: "hoe kan je nu stemmen als je niet de hele film hebt gezien?"
bahbahbahbah
Elboo
OMG, snap serieus waar niet waarom je dit een superbaggerfilm zou vinden :s
soms wat voorspelbare humor maar vooral heel leuk uitgewerkt. Interessant om te zien welke mensen flippen in een crisissituatie en welke het overzicht weten te houden.
Verder voeg ik me toe aan bisse zn mening:
Damm, echt een te gekke film is dit. De film heeft harstikke veel te bieden namelijk spanning,actie,gore,veel humor,sexy hongaarse chicks met dikke tieten en dikke guns en leuke acteurs.
De film biedt eigelijk wat hostel belooft te zijn. Ik kan het niet laten nog ff te vermelden dat hostel natuurlijk een vreselijk prul van een film is. Kun je genieten van een over the top slasher met veel humor dan mag je deze niet missen. 4 ster
dus ook 4 *
misty77
een domme ,histerische film.
iedereen lult door elkaar heen en niemand in de film lijkt naar elkaar te luisteren.
en de psycho's zijn de domste die er op aarde rondlopen en ze moeten nog wel soldaten voor stellen.
ze hebben hun opleiding zeker bij blue band gehaalt.
nee niet kijken.
ehuurman
Deze film houdt het midden tussen een satire op de slasherfilms en een 'echte' B-slasherfilm. Op het ene moment denk ik dat ze het hele genre op de hak proberen te nemen, maar 2 minuten later lijkt het alsof ze toch een 'serieuze' slasherfilm willen maken.
Al met al niet slecht als je van het genre houdt, maar ook zeker geen topper. Over het plot moet je zeker niet te lang nadenken, daar blijft niks meer van over
marzuq
Inderdaad een beetje een geval van vleesch nog visch. Ik vond dat er echt meer uitgehaald te halen was, daar de karakters zeker potentie hadden. Eerder al geschreven, mijn inziens had men hier beter een satire kunne maken. Daarmee niet gezegd dat die niet griezelig zou kunnen zijn. Alleen het over-the-top dat hier geprobeerd wordt , gaat over de verkeerde top. Nietemin heb ik me wel vermaakt bij deze film, een beetje onbevredigend einde, maar wel gelachen!
mappi
Aan het begin van de film dan denk je echt: waar moet dit heen? Maar naar mate de film verloopt komen er hele grappige stukken voorbij! Je moet deze film echt niet serieus nemen, vooral niet als zo'n held ineens z'n nieuwste bazooka uit de kast haalt, afvuurt, en dan met een mooie boog omhoog gaat en toch een anti vliegtuig wapen blijkt te zijn. Zeker wel een film voor een vermakelijke avond!
pimke
nou zeg na de reacties hier te hebben lezen dacht ik, het zal wel een redelijk tot goede horror zijn, maar dat viel toch vies tegen. Hij komt veel te snel in het gebied van de morrdenaars, het is allemaal erg voorspellend en niet spanning opbouwend, en dan die droge stukjes erin..die (vind ik) er helemaal niet in thuis horen, wat dragen ze bij..:s Zoals het eerder genoemde bazooka die opeens op een vliegtuig afgaat, wat een onzin..Neej niet egt mijn smaak als je het verhaal \\ leest hier bovenaan denk je wel dit kan wat worden, dus niet!...1,5 *
FilmFreakFabio
Goede film alleen de actie was niet goed en de horror ook niet 2,5
_Daan_
Spannend is deze film niet het is meer Komedie/Horror maar erg leuk 4,0
Rocco1984
Erg leuke film. Geen hoogvlieger. Gewoon een leuke mix van alles. Ik geef em daarom 3*en.
Wat ik trouwens leuk vond was de scene tegen het einde van de film met die vlammenwerper, het leek wel alsof de makers van de film naar Metal gear solid hadden gekeken. Het was gewoon een identhieke kopie van 1 van de bazen in het spel.
stefano
Ik snap niet echt wat iedereen loopt te zeuren,
Het is echt een hele leuke film. Mensen verwachten een super enge horror ofzo maar dat is het absoluut niet. het is een film met leuke, scherpe grappen en een goede cast. Er worden veel te weinig van dit soort films gemaakt. Maar bij mij past deze in het rijtje thuis van Slither en Shaun of the Dead. Weer een heerlijk film dus en we hebben echt hard gelachen om die raketlauncher. Super!!!
dijkieR
zeer goeie film !
ik heb me doodhelachen,vooral t stukje met die raketwerper op t laatst.
DevilishEyes
Kom op, zie de dvd-cover en je weet dat je de film niet serieus kan nemen.. degene die zeiden dat de humor er niet in hoorden zijn gewoon humorloze broodjes worst.. Deze film werd niet voor niets vergeleken met Shaun of the Dead, in de vorm van meligheid.. Ik lag met vrienden echt haast op de grond van het lachen, zo mooi zoals sommige dingen geplaatst waren. Het doet wat het moet doen. Geen over de top horror, maar wel goed genoeg. Gewoon een leuke film om eens te kijken met wat vrienden, maar je moet het gewoon niet al te serieus nemen xD..
Ravenstein
Zopas gezien en ik vond deze film, die me ter voren totaal onbekend was, erg geslaagd. Goeie humor afgewisseld met spannende en dan weer stevige momenten...
Een perfecte genre-film. Brengt wat hij moet brengen op een pretentieloze manier.
Severance is een film die volgens mij alle liefhebbers moet weten te charmeren. Ik kan hem enkel en alleen maar aanraden.
Petero
De film neemt clichés in de horror scene heerlijk op de hak. Spanning wordt daardoor afgewisseld met droge luchtige humor. Neem de film niet te serieus en let op de humoristische details.
Lekkere over the top brute horrorcomedie. Gelukkig niet te flauw (verwijzing naar Shaun of the Dead op de hoes was nu niet direct een pre, gelukkig is deze film veel rauwer), wel mijn soort genre. Heb me erg vermaakt. Verhaaltje is helaas net te straigt foreward voor 4* Kom dus op een dikke 3,5*. Grap met vliegtuig is het hoogtepunt.
natju
Verwacht niet meer dan een LEUKE horror film, en je zult je prima vermaken met deze film. t verhaal was wel wat te simpel. Mensen die zonder vervoer komen te zitten in the middle of nowhere. en dan maar gaan lopen door een groot eng bos. Heb me geen moment verveelt met deze film. 3,5*
mikey
Doldwaze clichefilm: lijkt op een combo van dog soldier, hostel en hills have eyes. Gelukkig neemt deze film het allemaal niet serieus en vandaar: eindelijk nieuwe invalshoeken en dito plottwists. Toch lullig dat een engelse horrorcomedie interessanter en vernieuwender blijkt dan al die andere slashermiddelmaat. 4
code9
Zeer leuke horrorfilm met het overbekende thema waarin onschuldigen één voor één worden opgejaagd en afgeslacht door één of meerdere duistere killers.
De mix van gortdroge humor (waar de Engelsen natuurlijk een patent op hebben) en grove, bloederige situaties is meestal erg geslaagd. Europese acteurs vind ik vaak, ook in deze film, kwa gedrag, spel en in dialogen opener, realistischer en overtuigender overkomen dan bijv. Amerikaanse. Maar goed, dat zal dan wel met culturele herkenning te maken hebben (of zoiets...).
Na een ijzersterk begin dreigt Severance héél even in te zakken omdat de gebeurtenissen in het boshuis net even te lang worden uitgerekt. Gelukkig barst de film dan pas echt los met een hele reeks van zowel hilarische als spannende scènes.
De slotakte op het verlaten complex 'Szeveranz' is een bevredigende afsluiting van wat mij betreft één van de leukste horrorfilms van de laatste jaren.
Halve ster bonus boven op m'n eigenlijke beoordeling (4*) voor het feit dat deze film me regelmatig erg deed lachen - iets wat me bij films kijken maar zeer weinig gebeurd.
proud
Onderhoudende film die het qua humor en (gore)fx's toch wel aflegt tegen een film als "Shaun of the Dead".
De humor en gore is zeker goed aanwezig, maar de film weet niet altijd evengoed de aandacht vast te houden. Metname het middenbedrijf, waar code9 ook over schrijft, is hier debet aan. krap 3*
BenicioDelToro
Wat een vreselijke film. De grappen zijn te flauw voor woorden en er zit totaal geen verhaal in. Een motief voor de moordenaars is bijvoorbeeld ver te zoeken... De personages zijn behoorlijk vervelend en deze film barst van de clichés. Om nog maar te zwijgen van het halfbakken politieke statement van de makers...
dijkieR
ik had t zelf niet beter kunnen verwoorden
XThink
1. Als je het motief niet weet, dan heb je de film niet goed gevolgd
De typische horrorverhalen die ze uit de doeken komen allemaal uit
2. De cliché's zijn ook zo bedoeld, het is een beetje shaun of the dead.
3. En ja, het politieke statement wel, maarja, het stoorde mij helemaal niet.
Ik vond het best een geslaagde film, 1 van de betere horror-films van de laatste tijd.
nuttes
Zoals het eerder genoemde bazooka die opeens op een vliegtuig afgaat, wat een onzin..*
twas geen Bazooka, maar een raketwerper, groot verschil. Een raketwerper werkt met hittezoekende raketten. Deze raketten zoeken hittebronnen. Das dan ook de reden waarom de raket niet de moordenaars raakt maar het toevallig overvliegende vliegtuig. Een vliegtuig heeft veel meer hitte af dan een paar mensen...
Tja, als je de grap niet snapt is het logisch dat je het niet grappig vind.
Voor de rest: zalige film! Neemt mooi de clichés van het genre op de hak en is bij momenten gewoon héél grappig. Niet alleen de vliegtuig scène, maar bv ook de beer die over de weg loopt, de zwembasscène, de onthoofding, de twee naakte chicks..
zeker 4 sterren waard, maar omdat het tweede kwartier van de film een beetje langdradig is doe ik er een half punt af, dus ***1/2
Wolff
ondanks dat ik deze film al een tijdje had liggen
hebben we hem toch maar opgezet en het bleek echt een
leuke film te zijn (niet verwacht!!!! hij krijgt van mij daarom een 4*
wietse67
er zitten wel leuke stukken in maar ik vond de film wat rommelig en te druk.
leuk voor 1 keertje
Boeikens
Leuke comedie-splatter
Het eerste half uur is de film niet erg spannend maar naarmate hij vordert neemt ook de actie en gore toe. Het hele verhaal is doorspikt met goede typische Britse droge humor en is er ook gedacht aan wat vrouwelijk schoon
De acteerprestaties kunnen zeker door de beugel en het welliswaar flinterdunnen verhaal doet nogal denken aan de sfeer in Hostel, Wolf Creek en Wilderness.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

À l'Intérieur
Horror / Thriller, 2007

Haute Tension
Horror / Mystery, 2003
will to survivemoordenaarforced retirementdefence companyjump the sharkteam building