Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Christopher Smith
Met onder meer: Danny Dyer, Laura Harris en Tim McInnerny
Gesproken taal: Engels, Hongaars en Russisch
Plot Severance
"The Company Is Making Cutbacks"
Wanneer een internationaal vuurwapenconcern hun Europese verkoopafdeling beloont met een team-building weekend in de bergen in Oost-Europa, lijkt het een plezierige reis te worden. Eenmaal op de bestemming aangekomen blijken de zaken anders te lopen. Er ontstaan eerst problemen binnen de groep, maar de echte problemen beginnen pas als de groep moet vechten om te overleven. De tegenstanders bestaan uit een stel gestoorde moordenaars die op hun levens uit zijn.
gebakje88
Vond hem niet zoo goed. De horror was drama en er kwam naar mijn mening geen humor aan te pas, zwakke film met een zwakke casting.
Helemaal mee eens.
MyOwnStyle
Vond hem best grappig, vooral de muziekkeuze vond ik best geslaagd. Horrorgedeelte was af en toe aanwezig, maar vooral de humor was soms echt goed. Leuke film
Bottleneck
Het begint veelbelovend met de personages in de bus, een soort The Office op kamp. Die suflul op de duikplank
Alleen zet die humor niet de hele film even goed door. 'Horrorgedeelte' is wel prima, hoewel jammer dat de vijand uit zoveel mensen bestaat, maakt het een stuk minder beangstigend.
De film heeft (vrijwel) geen irritatiefactor en da’s op zich al knap voor een verhaal en locatie die zo standaard zijn. Het is aan de andere kant ook weer niet overweldigend en kan zeker niet tippen aan bijvoorbeeld Shaun of the Dead, maar het droge Engelse en het horror-element blijven toch wel een leuke combinatie.
Redelijk goed dus (Smith had wel op deze toer verder mogen gaan i.p.v. het serieuze Triangle).
3 - 3,5*
sander.h
Leuke film. De horror-elementen waren eigenlijk niet spannend genoeg, maar de humor was van het leuke Engelse soort.
De personages waren sowieso geslaagd, met name die manager (die kop alleen al!). Prachtige scene als hij dat meisje een complimentje geeft en dat vervolgens op een hele onbeholpen manier probeert af te zwakken.
De gore-scenes scoren ook een ruime voldoende, lekker over the top hier en daar.
Nee, ik heb me prima vermaakt met deze film. 3,5*
Corcicus
Eindelijk nog eens een goeie horrorcomedy. Ik kon hem zéker smaken. Best goed geacteerd, strak verhaaltje en knap geschoten. Voorts sluit ik volkomen aan bij bottleneck
wyatt earp
Geweldige combinatie van comedy en horror. Ik heb dubbel gelegen
. Er komt nog redelijk wat gore in voor. Niet superveel, maar wel voldoende om mij te vermaken. Verder gewoon een grappige film en vermakelijk. Een aangenaam tussendoortje.
Fryce
Erg grappig, loopt lekker, prima verhaal en een goeie mix van humor, bloed en muziek.
Shaky
Zwakke film. Niet grappig voor een comedy, niet spannend voor een Horror.
Ik had hier iets veel beters bij verwacht, jammer.
Goldenskull
De humor is zelden grappig en vaak slecht getimed. Enkel om het 'telefoongesprek' heb ik gelachen. Verder zijn de personages erg stereotiep, op zich geen ramp, maar in deze film worden ze ook nog eens matig ingevuld. Qua horror weinig bijzonders, maar dat waren wel de betere gedeelten. Vond Creep een stuk beter.
DjFrankie
Echte horror komedie, en in dit kader een vermakelijke film zonder hoogstaande feiten.
Prima geamuseerd. Tijdsduur ook prima
wendyvortex
"Great management skills"
"The Office" belandt in een horror-film...zoiets.
Humor is redelijk okay en de horror ook (gelukkig wordt er niet ingehouden op de gore), maar toch wil het geen echte eenheid worden. Stukjes humor en horror wisselen elkaar af, maar gaan niet echt in elkaar op, en wat bij "Shaun of the Dead" nog verrassend was lijkt hier al meer bekend terrein.
Langdradige horrorfilm met een aantal komische noten die soms wel werken (zoals de scene met het been in de berenklauw en het vliegtuig). Het wordt alleen nergens spannend aangezien het verhaal en de personages simpelweg niet boeiend zijn. Ook worden er in het begin van de film wat dingen aangehaald, waar je later niks meer over terug ziet (de hallucinaties als ze pas in het huis zijn). Visueel gezien was er zeker wel wat meer van te maken dan nu het geval is.
_Casper_
Hele toffe film, echt een aanrader. Ik zou het zelf omschrijven als een actie/horror/komedie film. De stukjes komedie en acite/horror wisselen elkaar af en dat maakt het een hele grappige en coole film. Film kijkt heerlijk weg en verveeld geen seconde. En met een lach eindigd de film!
geef em een 3.5*! aanrader
The Hidden
Ok, leuk
30% comedy, 70% horror.
Om horror/comedy te zijn, had de film wat "grappiger" gemogen. Nu ontneemt de film zich de lekker lopende horrorsfeer door een enkel te leuk bedoeld en onrealistisch grapje (die vliegtuigscène was echt TE fout), waardoor het geheel wat raar overkomt. Alsof men een serieuze horrorfilm probeerde te maken, maar er per sé een paar humormomenten in moesten zitten.
Neemt niet weg dat ik me zeker wel vermaakt hebt bij deze prent! Ik vond 't allemaal nèt niet, maar toch weer wèl. Gemengd gevoel, neigend naar de positieve kant.
Ik heb wel zelden zo'n grappige eindzin, pardon, eindwoord gehoord als in deze film haha: Foursome...?
boozebelly
- 1908 stemmen
Aangenaam verrast
Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten en heb de film zonder enige voorkennis in de dvd-speler gedrukt.
Na de openingsscene dacht ik een standaard slasher-filmpje te gaan zien, maar al vrij snel komt er de heerlijke (Britse) humor om de hoek kijken. Vooral door die humor weet deze film zich te onderscheiden van de vele andere standaard slashertjes die op de markt zijn en die zichzelf vaak véél te serieus nemen.
Ook kent de film een aangenaam tempo waardoor die anderhalf uur zo voorbij vliegen en presteert de cast prima.
Ruim voldoende. 3,5*
Winstonia
Deze film heb ik een keer met een aantal vrienden zitten kijken. Moet zeggen dat het op mij niet over kwam als een horrorfilm maar als een komedie, dat stuk waarin die ene gozer opeens een vliegtuig uit de lucht schiet en dat je op de achtergrond zo'n kermismuziekje hoort....geniaal.
Het acteerweer viel me ook niet tegen, kheb wel slechtere films in dit genre gezien
Sterke film, met goede moorden en voldoende spanning.
Mooie settings en goed acteerwerk.
Verhaal is simpel maar werkt prima samen met wat humor.
Sjoerdow
Persoonlijk vind ik de film geflopt in beide genres. Meer dan een druppeltje exploitatiehorror is het niet, en de goeie grappen (afgezien van de bazooka-scene) blijven een beetje achterwege. Sowieso heb ik weinig met dit mengelmoesgenre.
De film bevat te weinig humor om zich staande te houden tussen titels als "Shaun of the dead", "Zombieland" en "Tucker and Dale vs. evil".
De poster lost ook niet echt zijn belofte in en vind ik totaal niet representatief voor de film.
Severance heeft genoeg potentie en het komt er qua humor slechts bij vlagen ook uit. Wat dat betreft zijn die Engelsen hier een stel droogkloten. Ook de bazooka scene en het been in de koelkast zijn hilarisch. Qua dialogen zit je toch het eerste kwartier het beste, bij de introductie. Daarna houdt dit echter al snel op.
Severance is niet consistent genoeg en je houdt eigenlijk zo'n typisch gevalletje van vlees noch vis over. De gore is niet smerig genoeg, de humor mag wel iets dominanter aanwezig en de moordenaars zijn uiteindelijk ook maar een stelletje amateurs.
Snel vergeten.
Sowieso heb ik weinig met dit mengelmoesgenre.
Contradictie?
Sjoerdow
Nee, het genre scoort tot nu toe nooit hoger dan 3,5 sterren bij mij.
Daarnaast zegt het genoeg dat ik 3 titels kan noemen die ik beter vond dan deze film, maar zelfs dat zijn geen hoogvliegers in mijn ogen.
EDIT: Over contradictie gesproken; lees je eigen recensie nog even door joh!
Of Braindead, toch al 4 films. Je ziet natuurlijk ook constant horror/komedies
Wat is de contradictie bij mij dan?
Of Braindead, toch al 4 films. Je ziet natuurlijk ook constant horror/komedies
Wat is de contradictie bij mij dan?
ja daarom, in dit genre kijk ik over het algemeen alleen de grote titels, ik wou deze boutfilm ook niet kijken, maar jouw huis, jouw regels.
Sjoerdow
Wat dat betreft zijn die Engelsen hier een stel droogkloten. Ook de bazooka scene en het been in de koelkast zijn hilarisch..
Die eerste zin. Ik zou "en" vervangen voor "maar", want het gaat eerder om een tegenstelling dan een argument voor je standpunt.
"Droogkloten" die hilarisch zijn is ook een tegenstelling vind ik.
Mijn zonnesteek is te erg om hier serieus op te gaan reageren
Maar ik snap wat je bedoelt ja. Foutje, bedankt haha.
Overigens vind ik droogkloten vaak wel hilarisch, dus ja
Is een stijl van humor die je moet liggen.
Minotaures
''Foursome?''
Een redelijke horror.
Bij horrorfilms zijn mijn verwachtingen nooit hoog. Alleen wil ik wel een film zien met goede spanning, kills, killers en wat schrikmomenten. Enkel de spanning ging nog wel, de rest vond ik maar wat minder.
Het verhaal belooft wel wat. Een groepje collega's die ergens afgelegen iets gaan doen voor een paar dagen. Er gaan wat creepy verhalen rond over psychopaten die iets tegen het bedrijf en al haar personeel hebben... Toevallig is dat ook zo.
Qua humor zaten er wat grappige stukjes in, een paar gesprekken die nergens over gingen en het been/koelkast stukje bijv. Het was verrassend en grappig om te zien dat, na enkele dode, ze toch in het verkeerde huis eerder waren verbleven. Verder is de humor goed overgekomen. Maar de schrikmomenten (als die er waren dan) waren bij mij niet gelukt.
In het verhaal zit er wat spanning en bouwt het redelijk op. Wanneer de dader(s) soms daadwerkelijk tussen het groepje bevinden, zoals hoe ze in het vakantiehuisje binnenkwamen. De kills waren niet zo geweldig, je kwam niet verder dan wat schiet- en snijwerk. En daarmee ook wat betreft 'gore'. Er zit wat in, maar niet echt overdreven veel... Ook kwam een vlammenwerper aan te pas, maar daar zie je niet veel van. De killers waren zo te zien ex-militairen of gevangen die over een assortiment vuur- en steekwapens beschikken en zo hun slachtoffers mee te lijf gaan. Niet echt onderwerpen die ik erg interessant vond.
Personages vond ik ook niet erg geweldig, op die stoner en escorte-dames na natuurlijk. De rest gewoon standaard-bedrijfspersonage waar de ene gek is op zijn bedrijf en uitje en de ander weer niet.
De setting en camerawerk was wel goed, het bos en alle huisjes die je te zien kreeg, evenals het interieur van het 1ste huis.
Als popcorn-horror is het zeker te doen en is vrij vermakelijk om naar te kijken. Maar om het nou geweldig te noemen en met enkele andere horrors te vergelijken, niet nee.
Geinig filmpje, dat alleen niet helemaal goed weet wat het wil. De film zit nou niet echt vol met grappen en echt spannend is het ook niet. Toch vind ik er meer horror in en wat minder humor. Niet dat dat laatste niet vertegenwoordigd is (berenklem, de raketwerper met het vliegtuig waren onder andere erg geinig), maar het wordt later toch meer een slasher, ondanks de knipogen. En dat slashergedeelte is toch wel wat standaard, zonder dat het vervelend is hoor. Want ik heb me eigenlijk best goed met de film vermaakt. Ook het vrouwelijk schoon is goed aanwezig (de dames in de kuil, mmm) en enkele dialogen en momenten zijn hilarisch. Wat mij betreft komen er meer horror-komedies die het horrorgenre eens aanpakken. Braindead, Shaun of the Dead en Tucker & Dale vs. Evil blijven wel de leukste titels.
Icer
Dat viel toch wat tegen, slap verhaal, het oogt allemaal wat goedkoop en humor ben ik niet tegengekomen. De zogenaamde 'war criminals' deden het ook niet al te best.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

À l'Intérieur
Horror / Thriller, 2007

Haute Tension
Horror / Mystery, 2003
will to survivemoordenaarforced retirementdefence companyjump the sharkteam building