• 9.378.050 stemmen

Met onder meer: Barry Watson, Emily Deschanel en Skye McCole Bartusiak

Gesproken taal: Frans, Engels en Pools

Releasedatum: 21 april 2005

Plot Boogeyman

"You thought it was just a story."

Tim lijkt een normaal en gelukkig leven te leiden in Chicago. Niets is echter minder waar, want hij wordt achterna gezeten door een angstaanjagend verleden dat te maken heeft met het monster uit de slaapkamerkast: de Boogeyman. Wanneer Tims moeder overlijdt, met wie hij geen contact meer had, keert hij terug naar zijn ouderlijk huis op het platteland. Tim moet zijn angsten onder ogen komen en ze zien te overwinnen. De enige manier om dit te bereiken is een nacht alleen door te brengen in het mysterieuze vervallen Victoriaanse huis.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van martijntjuhh

martijntjuhh

Dit is niet echt een hele goede horrorfilm, maar wel de moeite waard om te kijken: je zit de hele tijd wel in de spanning en er zijn wel voldoende schrikmomenten. Dat is wel de basis van een goede horrorfilm, maar het nadeel vond ik dat het verhaal wel stukke beter kon. (2.5 ster)

avatar van aryan

aryan

Een paar schrikmomenten, voor de rest was het saai voor een horrorfilm. In het begin dacht ik nog dit wordt echt een coole film, maar het werd steeds saaier. Ze konden er veel meer uithalen.

avatar van jedymaster

jedymaster

Deze film was niet veel jammer had veel meer ingezeten.

avatar van Anjin

Anjin

vond het maar een slaapverwekkende film

waar geen horror of iets dergelijks, van in zat

en schrikmomenten zijn er bij elke film wanneer je het geluid hard zet en er niemand in de buurt is en als het muisstil is.. Voor mij de 0,5 ster of zoiets

The Amittyville Horror 2005 is stukken beter

en zit veel meer verhaal in....

avatar van Smoghler

Smoghler

Eergister gekeken en deze film komt direct in mijn persoonlijke flop-10 te staan...

Saai, slecht en voorspelbaar verhaallijntje enz enz.

Sta nog te kijken dat deze film evengoed nog zo hoog scoort hier op t forum.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Het idee is op zich best aardig. Maar er wordt gewoon totaal niks uit gehaald. Het is gewoon allemaal erg matig.

De film is niet spannend of eng maar eerder nep. Dat is zowiezo al een groot manco voor een horrorfilm lijkt me.

Daarnaast is de uitvoering erg slecht. Het enige wat nog redelijk was was het acteerwerk, maar dat lijkt me niet voldoende voor een goede waardering. 1,5 ster

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Niet goed, niet slecht............

Het verhaal is leuk bedacht, alleen de uitvoering is niet goed gedaan. Er zaten wel een paar aardige schrikmomenten in, maar dan hield het ook wel op.

Omdat ik een goeie bui ben geef ik er toch nog 2,5* voor

avatar van Doom

Doom

De film begon echt veel belovend en erg gaaf, eerste half uur zat ik toch zeker wel echt in de film. Echter daarna ging het wel een beetje berg af, vooral het laatste half uur was niet echt wat.

In de film zaten geweldige schrikmomenten, iig ik ben wel een paar keer flink geschrokken... Film krijgt een 3 * van mij, er had wel meer ingezeten als ze het einden niet zo hadden gemaakt.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Matige film, een van de slechtste in deze genre van de afgelopen paar jaar.

Ondangs alle negatieve berichten erover ging ik er met vertrouwen naartoe.

Helaas bleek al het negatieve terecht.

1,5

avatar van patricia16

patricia16

De horror films van tegenwoordig worden steeds slechter.

Nu wil ik niet zeggen dat dit een door en door slechte film was, maar geweldig was hij ook niet.

Maar toch voor de eer maar 3,5 sterren

avatar van jeroen3621

jeroen3621

Ik vond hem ver beneden het peil van wat ik ervan verwacht had.

Vrijwel geen verhaal, schrikeffecten waren er wel maar een angstige sfeer was er naar mijn mening totaal niet.

Van mij een 0,5 ster

avatar van maurice74

maurice74

Begon wel een beetje spannend, maar met dat monster aan het einde krijg je het idee dat je naar een computerspelletje zit te kijken. Nou verlang ik weer naar die oude horrorfilms waar het tenminste nog allemaal echt leek...

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

De film bevat schrikmomenten, maar dat is niet voldoende om het een 'goede' film te noemen.Het kon veel beter en spannender...

1.5 sterren

avatar van master_denhaag

master_denhaag

Ik vond m na verwachting zeer tegenvallen.

avatar van twg

twg

jeroen3621 schreef:

schrikeffecten waren er wel

Van mij een 0,5 ster

als er wel schrikeffecten waren waarom geef je hem dan een 0,5 je had kunnen weten dat het bij dit soort films draait om de schrikeffecten.

het is geen thriller, daar draait het om het verhaal. bij horror meer om de schrikeffecten en minder om het verhaal. dus ik vind dat je wel een erg laag cijfer hebt gegeven.

avatar van james_cameron

Dik aangezette, nogal clichematige horrorfilm. Vol effectieve schrikeffecten, maar de oninteressante personages, het dunne verhaaltje en de onbevredigende climax doen het geheel de das om. De belachelijke nadruk op het neerzetten van een gotische, enge sfeer in vrijwel iedere scene zorgt al snel voor een aanslag op de lachspieren.

avatar van HeatWave

HeatWave

Een film die alle horrorfilm clichés in zich heeft wat de gemiddelde horrorfilm ook heeft.

Toch heeft deze film net iets meer dan al die andere gemiddelde horrorfilms.

Zelden zit je bijna de hele film in spanning, bij deze dus wel. Er zaten goede kippenvelmomenten bij.

Wat ik ook erg goed weergegeven vind is hoe een kind 's nachts van die angsten kan hebben etc.

Het hele psychische van de film vind ik goed in beeld gebracht en doet me dan af en toe denken, hoe zou ik mezelf voelen in zo'n situatie.

Ook de specialeffects zijn wel o.k.

De film viel me dus zeker niet tegen.

avatar van queenie

queenie

wat een slechte film zeg. had er meer van verwacht, maar er zit niet een spannende scene in. heb hem afgekeken, maar daar is ook alles mee gezegd en het is dat ik hem van iemand geleend had........1* voor de moeite

avatar van steefwijnen

steefwijnen

vond hem ook 10x niks

avatar van Bones1138

Bones1138

Film heeft een erg coole intro, maar veranderd daarna in een grote hoop slecht uitgewerkte clichés. en wat een grotesk slecht monster zeg! Ze hadden beter een vent in een eng pakkie kunnen hijsen dan dat CG-wangedrocht! Het enige enge tijdens de film was het moment dat mijn broer en ik gelijktijdig naar de afstandsbediening grepen om hem door te spoelen...

avatar van juztin

juztin

echt een hele slechte horror en is echt super nep.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

tja, begin was nog wel okee... daarna vloog het een beetje erg over de top en was al het enge er van af...

rommel, zaad, ruk, klote, saai, voorspelbaar, niet eng...

vul het maar in...

Monsters Inc is nog enger!

avatar van davy_p

davy_p

vorig jaar was wel het jaar van de horrorfilmremakes zoals bv the fog 2005, amityville horror en ook deze the boogeyman geen vd 3 waren super maar deze laatste was veruit de slechste. kvond de 1980 versie ook al niet zo denderend

avatar van mitch3ll

mitch3ll

vondt er niks aan was zelfs in slaap gevallen hij viel me 100% tegen

avatar van DiDa

DiDa

Ikzelf verwachte heel veel van Boogeyman. Want wie heeft het nog nooit gehad toen hij klein was: bang zijn van die ene deur/kast of stoel die in je slaapkamer staat. Dat is dan ook het uitgangspunt van de film Boogeyman. Briljant toch.....?

Nee, blijkbaar niet in deze uitwerking, want Boogeyman is allesbehalve spannend. Het is een zeer trage, langzaam voortslepende horrorproductie. Het uitgangspunt is gewoon veel te saai en ongeinteresseerd uitgewerkt. Je ziet dat de makers zo hun best willen doen om er een originele, bangmakende horrorfilm van te maken, maar uiteindelijk er zo'n cliché en prulverhaal van maken dat je er bijna bij in slaap valt.

En de film begint nog wel zo goed met een spannende allesherkennende openingsscène. Vervolgens weten de makers niet welke kant ze met het verhaal op willen en stellen ze de climax uiteindelijk zover uit dat je in je handjes mag klappen als je voor het einde nog niet in slaap bent gevallen. En wanneer dan de climax uiteindelijk komt moet je uitkijken dat je niet in de lach schiet van het in beeld verschijnen van de Boogeyman zelf! Belachelijk...

Ik had veel beters verwacht van deze horrorfilm. Met dit uitgangspunt moet je gewoon een angstaanjagende horrofilm kunnen maken, omdat het thema van de film dicht bij de werkelijkheid komt. Maar de makers hebben ervoor gekozen om hun fantasie weer te ver in de vrije loop te laten gaan. Echt jammer! 1.5 ster....

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Het begin was leuk, en doordat je nog niet precies wist wat het allemaal zou gaan worden was t nog wel spannend.

Maar toen ik eenmaal de 'boogeyman' had gezien, ging mijn belangstelling een stuk naar beneden.

Het einde vond ik erg kort, en te makkelijk.

Het is zonde want het had een goeie film kunnen zijn.

Maar helaas....

The amityville Horror vond ik idd een stuk beter!

Maar toch vond ik de Boogeyman niet enorm slecht, en door het goeie begin krijgt hij van mij toch nog een 3.5.

avatar van Vader81

Vader81

Ik heb juist naar de boogeyman gekeken, ik dacht in het begin dat ik niet meer zou durven naar boven gaan, bij een goeie horror of thriller ben ik een beetje onrustig, dat is toch de bedoeling van zo'n films he!

Maar ik heb niet eens spanning gevoelt, in het begin een beetje maar dat was al.

Hij was wel niet slecht, maar ook niet heel goed!

Dus, een 3*

avatar van 648

Niet bepaald een leuke film.

In de bios schrik je toch veel harder, maar had hem gekeken op dvd, en viel zowat in slaap,

en wat een stom einde trouwens..

avatar van D-ark

D-ark

Ik vond hem erg slaapwekkend.

Geen schrikmomenten wel een goede sfeer.

Gaap een 2

avatar van N&N

N&N

Totaal niet ons genre, maar soms moet je even wat anders proberen. Maar dan nog zijn er nog veel betere horrors! Het kan ook slechter... dus toch nog 2*

In het begin vonden we er nog wel enige spanning inzitten, maar op het einde was dat ook ver te zoeken.

En wat is er trouwens met de vriendin in de badkuip gebeurd???