• 9.378.916 stemmen

Met onder meer: Barry Watson, Emily Deschanel en Skye McCole Bartusiak

Gesproken taal: Frans, Engels en Pools

Releasedatum: 21 april 2005

Plot Boogeyman

"You thought it was just a story."

Tim lijkt een normaal en gelukkig leven te leiden in Chicago. Niets is echter minder waar, want hij wordt achterna gezeten door een angstaanjagend verleden dat te maken heeft met het monster uit de slaapkamerkast: de Boogeyman. Wanneer Tims moeder overlijdt, met wie hij geen contact meer had, keert hij terug naar zijn ouderlijk huis op het platteland. Tim moet zijn angsten onder ogen komen en ze zien te overwinnen. De enige manier om dit te bereiken is een nacht alleen door te brengen in het mysterieuze vervallen Victoriaanse huis.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Kisje

Kisje

Een nogal 'slappe horror'.. Enige pluspunt: Barry Watson !

1.5 *

avatar van guulbert

guulbert

Wat een slechte film. Had hem samen gehuurd met wat vrienden om eens lekker te huiveren, maar is uitgedraaid tot een slechte komedie.

Vond er echt niets aan: stomme acteerprestaties, dom verhaal, geen spanning en het domste monster (boogeyman) ooit!!

Heb het dan nog niet over het barslechte einde.

Deze film is een ware fiasco

avatar van dafoefan

dafoefan

Een hele matige film, met een slecht en raar verhaal.

Ze proberen de spanning er een beetje in te houden, met schrikeffecten waar je steeds vreselijk van schrikt.

Zoals die vogel tegen de autoruit.

Het einde vond ik raar.

avatar van erpmans

erpmans

tot 75% een goede film, met voldoende 'schrik momenten'.

Een beetje een wazig, afgeraffeld einde..

Toch wel een voldoende

2,5 *

avatar van Janaa.

Janaa.

Ik vond em wel heel leuk.. (onder andere door Barry Watson =D) Hij was niet eng ofso, maar vond et wel n goed verhaal:)

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Wat een ongelovelijke bagger. Zelden zo'n dramatische film gezien. Sorry weet er niks van te maken verder. 0,5*

avatar van dulcinea

dulcinea

Bah da's toch wel heel negatief allemaal, 't is al een tijdje geleden dat ik deze gezien heb maar ik heb de laatste tijd héél wat slechtere horror gezien (Cry wolf, Boo, ...) Ik herinner me deze als een middelmatige maar wel onderhoudende horror, en Barry was wel overtuigend

avatar van Horror-Fan

Horror-Fan

Het enige goede aan deze film is dat er wel een aantal lekkere schrikmomenten inzetten. Voor de rest is het maar een zwakke film.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

ik zal niet gauw een film totaal afbreken, maar dit moet toch één van de slechtste horrorfilms zijn die ik de laatste 10 jaar heb gezien en dat zijn er heel wat!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond een erg zwakke horror. Ik geef hem 1,5 voor een paar leuke schrik momenten

avatar van SanniePannie

SanniePannie

Ben ik dan de enigste die de film toch wel spannend vond en mysterieus, dat kwam vooral omdat je niet door had wie of wat de boogeyman eigenlijk is. eng vond ik hem zeker niet. Het einde viel me echt zwaar tegen.

3* (mede door het slechte einde)

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Rare film. Niet slecht, alleen het monster verpest het gewoon. Echt zo'n scooby doo monster. 2 *

avatar van Mug

Mug

Alweer een moderne horrorfilm die me totaal niet wist te bekoren. Slecht script, hakkerig camerawerk waardoor je vaak amper iets ziet, en het einde is echt om te janken zo slecht met een speciale vermelding voor de Boogeyman die - zoals m'n voorganger al perfect verwoordde - ontsnapt lijkt te zijn uit de Scooby Doo films...

Toch zijn er hier en daar een paar flauwe schrik-momenten die bij mij toch weer wat hartkloppingen wisten op te wekken. Een kleine anderhalve ster dan maar voor dit gedrocht dat ook nog eens de filmzalen wist te halen. Onbegrijpelijk.

avatar van maerk

maerk

Niet zo'n goede film. de boeman ziet er niet uit en door de hyperactieve camerabewegingen zie je niet goed wat er gebeurt. Geen aanrader.

2,5 ster.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

heb hem net gezien

trok op niets

en valt bijna niet te begrijpen

De cover sprak me enorm aan maar stelde me maar weer eens teleur tja zo wordt je er nog eens op gewezen dat je noot op de cover af moet gaan !

avatar van thedudesons

thedudesons

geen echte horror, maar best wel een leke film

avatar van metaledje

metaledje

Don_Mat schreef:

2 sterren.... Dat is dus een 4 als cijfer, een 4 is geen voldoende.. dan is ie toch wel slecht?? ikke niet begrijp

avatar van metaledje

metaledje

Gezien en ik vond hem echt goed, waarschijnlijk de enigste..

Alleen jammer dat de boogeyman er aan het einde erg belabberd uitzag.

Tussen al die andere horrofilms in dit genre zeer geslaagd 3.5*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Je bent niet de enige. Vond dit zeker ook een geslaagde film en begrijp niet dat 'ie zo ondergewaardeerd is. Er zijn veeeeeeeeel slechtere!

avatar van Jiinke_

Jiinke_

Ik vond het een hele leuke film!

Ik vind het geen horror.. Er komt helemaal niks horror-achtigs in voor..

Maar wel een thriller!

Zeker een aanrader!!

*3.5

avatar van Theunissen

Leuke eerste minuten daarna is de film niet meer om aan te zien en ben je blij als hij is afgelopen. Er zitten een paar schrik momenten in maar voor de rest stelt het weinig voor. Snel vergeten deze film.

avatar van vinketering

vinketering

Wat een waardeloze film zeg, ik ben niet snel negatief, maar dit is toch echt een flinke misser! Je kan nog beter een boek gaan lezen!

avatar van fluppe

fluppe

had er veel van verwacht maar weinig teruggekregen. Vond de effecten nogal slap, weinig spanning en best nogal slap geacteerd

avatar van hub_011

hub_011

wat een slechte film 0,5 had er veel meer van verwacht maar het is al weer meer dan 2 jaar geleden dat ik hem gezien heb.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Sterk begin, beroerd einde

avatar van kiara

kiara

Leuke film,

Ben benieuwd naar deel 2, ga hem vanavond bekijken.

avatar van Nephilim

Nephilim

Sterk en sfeervol begin waar ik me een aantal keer compleet het lazerus schrok maar als ze de boel gaan uitleggen zakt de film nogal in. Het kleine meisje was nog wel een aardige aanwinst in het verhaal maar de boogeyman zelf was verre van eng.

Deel 2 ga ik binnenkort kijken. Die heeft wel een van de schattigste actrices in the world namelijk de lieftallige Renee O'Connor.

Laat ik nog maar eens een aflevering Xena gaan kijken voor ik naar bed ga.

avatar van The Oceanic Six

Mhow...het idee is aardig maar de film werd nergens eng, spannend, interessant (meer opsommingen nodig?). Ik vond het allemaal matig uitgewerkt. Daarbij is het thema op zich natuurlijk niet zo boeiend voor me omdat ik nooit geloofd heb in dit soort fantasieen.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

De film begon best aardig maar werd haast met de minuut slechter... Als dan de Boogeyman in beeld komt...

Lange tijd geleden dat ik zo´n slechte film heb gezien, maar leuk / vermakelijk was de film eigenlijk ook niet.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

De kunst van goede horrorfilms maken lijkt wel iets van het verre verleden