• 9.379.105 stemmen

Met onder meer: Jennifer Garner, Mark Ruffalo en Judy Greer

Gesproken taal: Engels, Frans, Portugees, Spaans en Slowaaks

Releasedatum: 5 augustus 2004

Plot 13 Going On 30

"For some, 13 feels like it was just yesterday. For Jenna, it was."

Jenna is 13 jaar, en wil graag populair zijn. De populaire meisjes maken alleen maar misbruik van haar. Van haar beste vriend Matt, krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen uitkomen, ze wenst dat ze 30 jaar is, maar ze had nooit verwacht dat die droom uit zou komen...

Matt "Matty" Flamhaff

Lucy "Tom-Tom" Wyman

Richard Kneeland

Beverly Rink

Wayne Rink

avatar van Eny

Eny

OK: Wat is de boodschap van deze fim: doe geen dingen waar je spijt van zal krijgen, want je kunt het niet terugdraaien.

Hoe eindigd deze film? ... juist ja! Dat is dus zó irritant! Is het niet beter om een sterke film met een
minder "ontzettend blij" einde te maken dan een ***film met een happy-end ?

Blijkbaar niet... Daarom ** ipv. ****

avatar van Liesjj_x

Liesjj_x

Zow Romantisch... Wrm heb ik geen zo'n fantastische buurjongen die mooier wordt met de jaren???

Ik wou dat ik Jen.'s plaats was..

Goed gespeeld kreeg soms het gevoel dat ik zelf verliefd was... ZALIG!!!

avatar van G0DeSs762

G0DeSs762

echt leuk hij is cool en als ze ouder is is ze mooier lol

avatar van joe black

joe black

Een paar erg mooie en leuke momenten in de film. Maar ik vond het een beetje cliché. Te vaak van deze soort films gezien. Ik vond garner en Ruffalo goed acteren. Jennifer Garner lijkt wel een beetje op het personnage "Taylor" in de serie "The OC"

avatar van kimmieyy

kimmieyy

wel een leuke film, maar ik had er door de voorstukjes meer van verwacht!

Ik heb toch wel een paar keer gelachen, ik had hem eerst een *2,5 gegeven maar dat verander ik toch in een *3,0.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

G0DeSs762 schreef:

echt leuk hij is cool en als ze ouder is is ze mooier lol

Ze is zeker heeeel wat knapper ja als ze ouder is. Leuke film.

avatar van Eny

Eny

Knap? Daar snap ik dus echt niets van

avatar van rox91

rox91

Echt een leuke film om naar te kijken. Verveelt me geen moment.

De karakters worden wel beter als ze volwassen worden vind ik, ook knapper .

Echt een aanrader! 4*

avatar van Dianaa`

Dianaa`

Erg leuke film. Het zou je maar overkomen.. van 13 ineens 30.

Het verhaal is leuk; er zitten velen grappige momenten in. Jennifer Garner heeft een goede personage neergezet.

avatar van Jolienepien

Jolienepien

Wel grappig verhaaltje, lekker zoetsappig. Ik vind Jennifer Garner aleen lichtelijk overdreven acteren. Mark Ruffalo was beter.

avatar van gotti

Vooral het eerste uur is best lollig; vooral door Gardner, die een talent voor komedie blijkt te hebben. Erg leuk hoe ze een 13-jarig meisje in een vrouwenlichaam speelt. Dat alles van minuut 1 al te voorspellen is, interesseert dan niet zo heel veel.

avatar van sporthaas

sporthaas

Eny schreef:

Knap? Daar snap ik dus echt niets van

Komt wel als je wat ouder bent.

avatar van serpico

serpico

Voorspelbaar, irritant, veel 'laat-het-stoppen'-momenten, schaamteloos cliché, onlogisch en bovenal verschrikkelijk onorigineel. Het énige leuke, de vriendschap-relatie tussen Jenna en Math, moest ook al door het Hollywood-filter gehaald worden en werd omgezet in een halfzachte romance. Ontzettend leuke film.

avatar van timburton

timburton

Inderdaad een erg grappige film!

Vooral de Jaren '80 is zo meesterlijk in beeld gebracht.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Zeer onleuke, belachelijke, overdreven,sentimentele komedie, die nergens ook maar geloofwaardig overkomt, en dan bedoel ik die belachelijke verwijzingen naar dat ze zich nog 13 voelt,ik vind de dat de matig acterende Gardner meer over komt als een kleuter van 4.

Ruffalo redt nog een beetje wat er te redden valt.

avatar van Dreamboy

Dreamboy

gwn simpelweg hilarisch!!

avatar van darkjaap

darkjaap

echt een film waarvan er al honderden zijn.. maarja al met al een leuke feel good movie maar vond hem weinig bieden 2,5*

avatar van A-neet

A-neet

gezelligheid kent geen tijd. vandaar dat ik deze film vannacht heb zitten kijken tot 2 uur... was een leuk en gezellig filmpje, nix meer en nix minder

avatar van filmoog

filmoog

Het openingsliedje van de soundtrack van "13 Going on 30" zou een grote kanshebber zijn om de prijs van beste song voor een tienerkomedie in de wacht te slepen. Een vrolijk, luchtig nummertje van de Go Go's met de titel "Head over heels" moet de pubers in de gepaste stemming brengen om de nieuwste film van Gary Winick over zich te laten komen.

Maar goed, we zijn hier bij MovieMeter. Niet bij MusicMeter. Diepzinnig is het allemaal niet, dit verhaaltje van een meisje dat van het ene moment op het andere een sprong maakt van 17 jaar en zich plots tot de groep van jonge vrouwen mag rekenen daar waar ze zopas nog een 13-jarig gepest meisje op school was.

Wel is de Jaren '80 zó meesterlijk nagemaakt! Ik wist niet wat van film het zou worden, want ik zapte gewoon wat. Maar ik dacht écht dat ik naar een film rond 1986 was aan het kijken.

Garner speelde niet bepaald... Hoe zou ik het zeggen... Diepzinnig, en ik heb afentoe een beetje op mijn kussen gebeten door de slechte acteerpresentatie's. Maar het was de moeite waard. Geen goede film. Maar zéker een leuke!

3 Sterren, een beetje gematst.

avatar van roomzzie

roomzzie

een erg leuke film! Jennifer speelt wel leuk.. En Mark Ruffalo is erg cute;p

Gewoon leuke film, voor een gezellig avondje film kijken.

avatar van darkjaap

darkjaap

dit een 5 * en alles is liefde een 0,5 ??? weiirdd..

avatar van serpico

serpico

darkjaap schreef:

dit een 5 * en alles is liefde een 0,5 ??? weiirdd..

Niks weirds aan, gewoon haar mening.

avatar van Marly

Marly

Toppie

avatar van villasappho

villasappho

Had de film nog niet eerder gezien. M'n vriendin kocht hem en pas geleden heb ik hem zelf ook maar gekocht. Ik kan echt genieten van Jennifer Garner!

avatar van The Oceanic Six

Ach, standaard verhaal met de wisseltruc die je al vaker heb gezien, maar het is vermakelijk uitgewerkt en het geeft uiteindelijk een goed gevoel, waar deze film dus voor was bedoeld.

Verwacht niks origineels. Als je denkt te krijgen wat je verwacht, dan zit je goed.

avatar van timburton

timburton

serpico schreef:

Niks weirds aan, gewoon haar mening.

Zeker wierd. Kijk s goed naar het bericht. Ze vindt het "gewoon een leuke film"... En een "gewone leuke film" geef je geen 5.

avatar van Candicee

Candicee

Echt een leuke film, dat dansje met Thriller vond ik echt geweldig

Deze film zegt; Kijk uit met wat je wenst, wie weet kom het uit en is het een anti-climax. 3.5*

xxx

avatar van niethie

niethie

Een beetje een standaard filmpje, de wisseltruc en de problemen die daarbij komen kijken waren best leuk plus Garner vertolkt haar rol leuk, maar in zijn geheel vond ik er toch niet al te geslaagt, veels te standaard allemaal weer.

2,5 sterren

avatar van Don Timotheus

Don Timotheus

eerste drie scenes gekeken toen dacht ik al weer zo film. ben gelijk iets anders gaan kijken. Er zijn te veel zulke films. 1 of 2 van zulke films zijn genoeg.

avatar van Katharina

Katharina

Tja, opzich wel geinige film