- Home
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
Niveath
Deze vorige week nog eens herkeken, na een jaar of 2. Wat is het toch een geweldige film. Ik kan het eindeloos herhalen. De opening, de begincredits, het pakhuis, de flashbacks, ik vind het allen even boeiend. En dan hebben we het nog niet over de soundtrack, acteerprestaties, dialogen en de cinematografie! In één woord briljant.
5* en ik zet hem weer eens op 1 in mijn top 10
AmazingShikoku
Deze film is toch wel het beste van Quentin Tarantino en vind ik beter dan Pulp Fiction en alle andere meuk die hij er na nog heeft uitgebracht. Wat stuk voor stuk wel allemaal goede films waren, daar niet van.
De film is het parade paardje van onafhankelijke filmindustrie en de film die Quentin Tarantino echt groot heeft gemaakt. En dat is zeker niet onterecht, aangezien deze tijdloze klassieker gewoon nog altijd een topper blijft vijftien jaar na dato.
4.5/5
Watchman92
Ik geef deze film 4 sterren omdat ik vind dat hij heel goed in elkaar zit.
De onzinnige dialogen die in eerste instantie niks lijken toe te voegen geven eigenlijk wat extra realisme aan de film. Mensen praten vaak over onzinnige dingen.
De humor die in de film zit vind ik ook goed geplaatst en voelt nergens geforceerd aan. Door de vele dialogen tussen de personages moet je wel constant opletten wat er gezegd wordt omdat je anders eventjes de draad kwijt kan raken.
Hierdoor is het ook een film geworden die je meerdere keren moet kijken voor je hem helemaal snapt en dat vind ik niet erg omdat hij leuk blijft, mede omdat je dan ook de dialogen steeds beter begrijpt.
huVILEub
De film heeft een mooi scenario. Goede acteurs en enkele leuke grappen. Ik kijk niet veel van zo'n films, dus weet verder weinig te vertellen. Wel dat het einde enorm afgekapt is.
Mijn indruk werd wel bewerkt door de vreselijke reclames van rtl.
Kan iemand me nog overtuigen?
maxcomthrilla
Als ik 1 film ooit met totaal verkeerde verwachtingen inging dan was het deze Reservoir Dogs wel. Zo `n 4 jaar geleden struinde ik de top 250 af, op zoek naar actiefilms en vond in Reservoir Dogs al snel een niet te missen prent. Helaas kwam ik vrij bedrogen uit omdat de film zich zowat de godganse tijd op een plek afspeelde en mij daardoor nauwelijks kon bekoren.
Gisteren mijn dvd in de dvd speler geworpen en ik heb nu genoten van de onzindiscussie over Madonna waarbij filmliefhebber Tarantino het hoogste woord voerde. Goede keuze dat hij verder niet zo pontificaal in de film voorkomt, aangezien hij zelf ook wel weet dat je het acteerwerk beter aan gasten als Steve Buscemi, Harvey Keitel en co kunt overdragen.
Grootste pluspunt van de film is dat hij qua structuur lekker losjes is, waar ik mee bedoel dat Tarantino niet een hoofdstuk wijdt aan alle 6 de criminelen en dat de 3 mensen waar hij een hoofdstuk aan wijdt niet constant op audiëntie moeten komen bij hem op kantoor, maar dat we ook inzage krijgen in de voorbereiding van Mr. Orange op zijn undercovermissie.
Een film die niet verhaalt over de overval, maar juist de voorbereiding en de nasleep in beeld brengt en daar dankzij geweldig acteerwerk aan de hand van een volledig geschifte Mr. Blonde en de principiële Mr. Pink, die weigert om fooien te geven, goed in weet te slagen. De muziekkeus is een duidelijke meerwaarde voor deze film en maakt dat hèt Mr. Blonde moment zowel komisch als verontrustend is.
De eerste en de beste Tarantino film, die lekker vlot verstrijkt en die naast een hoop geslaagde scenes, geen scenes kent die afbreuk doen aan de film. Volledige ster erbovenop met kans op meer. 4*
Vinokourov
Het debuut van Tarantino
. Erg plezante film die van start gaat met het jolige Little Green Bag en sindsdien niet heel snel weet te vervelen. De befaamde oorscene deed mij huiveren: ieeuw!
bashoogzaad
Reservoir Dogs is door zijn plot en mysterieuze gloed een goede film. Als je kijkt naar de tijdsvolgorde, vind ik deze film mooi opgebouwd. Je denkt dat het van het ene punt naar het andere schiet, maar toch heb ik er wel een lijn in gevonden. Ik vind het mooi hoe je in de film meer over de personages komt te weten. Ieder heeft zijn eigen verhaal. En dan natuurlijk de scene waarbij Joe, Mr White en Eddie met pistolen op elkaar gericht staan en dat op het eind ook iedereen dood is, behalve dan Mr Pink die wordt aangehouden. Ook vind ik het mooi dat je de overval zelf niet te zien krijgt, en dat je je eigen fantasie mag gebruiken hoe het ongeveer is gelopen.
Al met een al een aanrader voor de liefhebber van een goede film met een echt verhaal en waar je je fantasie de vrije loop kan geven. Als hangt lekker samen, en op het eind komt het ook echt bij elkaar. Een van Tarantinos beste werken als je het mij vraagt.
Lau1986
Geweldige film dit. Erg origineel hoe de film is opgebouwd. Als kijker zit je, je in het begin af te vragen wat er precies gebeurd is en langzaam maar zeker word alles duidelijker en word iedereen geïntroduceerd. Mooi is ook dat bepaalde dingen niet worden laten zien, zoals de overval en de agenten die aan het eind naar binnen stormen. Stiekem wil je het eigenlijk zien, maar het heeft ook ergens weer wat dat je het niet ziet.
chevy93
Dat ik deze film ooit een 3,5 heb gegeven, zal ik niet meer snappen
Een verhoging naar 4,5 is zeker op z'n plaats!
Bottleneck
K-Billy's Super Sounds of the Seventies
Droomdebuut van Tarantino, was meteen verkocht.
En niet te vergeten de wederopstanding van dat andere fenomeen, George Baker
movie acteurs
Sterke film met wat grove scene's zoals het oor eraf snijden van de politieagent . Sterk geacteerd en op sommige momenten met verrassende wendingen maar soms ook ietwat traag. Het meest verrassende is toch wel de soundtrack. Onze eigen George Baker Selection met little green bag. Hoe ze zo'n onschuldig liedje van deze band hebben kunnen kiezen voor deze film is mij een raadsel. 4,5 voor deze klassieker van Tarantino.
Justinw
Fantastisch debuut van Tarantino, was in een bak aan het graaien en zag deze liggen. En besloot hem maar meteen vanavond te kijken. Tijden geleden half op tv gezien, maar nu was ik er goed voor gaan zitten.
Dan de film, hier beweest Tarantino al dat hij de meester van de dialoog is. De dialogen zijn heel lang, maar verveelden me geen seconde. En ja als je een overval zoekt of wat dan ook. Kijk hem dan niet, of ieder geval niet met die intentie. De Misters waren allemaal geweldig. Mr. Pink (Steve Buscemi) vooral. Tarantino die zelf meespeelt, maar hij heeft eigenlijk een kleine rol. Dus veel kan je er niet over zeggen. Het einde was gewoon degelijk. En door de super dialogen geef ik een 4*. Maar nogmaals, dit is eerder een Drama dan misdaad. Ja het gaat over een overval maar over de overval zelf word niet tot nauwelijks gesproken.
* * * *
Filmkriebel
De eerste helft is vrij saai met een hoop blablablabla, vooral een voorwendsel van Tarantino om een hoop vunzige praat te verkopen. De slecht uitgedraaide bankoverval is zo klassiek als de straat, en zoals van Tarantino te verwachten is, eindigt het nog maar eens met een mexicaanse patstelling . Wat is die man toch lekker voorspelbaar. Wat de film wel nog enig aanzien heeft zijn de leuke rollen van Buscemi die bovendien ook met de diamanten wegloopt tenzij de flikken hem op het einde ook klisten... we zullen het nooit weten en Keitel, die een goede kerel is die het steeds bij het verkeerde eind heeft. . Onverdiend hoge notering vind ik, maar de film heeft wel nu en dan zijn momenten.
Revolt
Dat het een goede film is; akkoord.
Maar nummer 28 van al de films, ooit gemaakt.. Hmm. Daar spreek ik toch even tegen..
Maar ja, dat is mijn mening natuurlijk.
Had er misschien te veel van verwacht, na zijn hoge rang te zien..
Ik ben het met je eens.
Ik vind het een goede film, maar zeker niet een film die in de top 250 zo hoog hoort te staan.
De dialogen duren mij vaak veel te lang, waardoor alles extreem uitgerekt lijkt. Zo al de conversatie op het begin over "Like a Virgin" van Madonna.
Daarnaast zijn de acteerprestaties niet super. Zo vond ik bijvoorbeeld Mr. Orange en Mr. Brown (Quentin) niet erg goed spelen.
Verder vond ik het wel een vrij vermakelijke film.
7,3/10
3,5 *
barns
Eenmaal uitgepakt blijft niets over
Reservoir Dogs zag ik vandaag voor een luttele 3 euro liggen bij een muziekzaakje (met enkele dvd's), kwestie van niet denken, gewoon doen.
Vandaag dan ook maar meteen en het wist me niet te bekoren. Tarantino levert hier een werk dat qua opbouw zeer interessant in elkaar zit, over de acteeprestaties valt ook niet te klagen.
Aan het einde van de film had ik echter zo'n tegenstrijdig gevoel, ik heb het idee dat ik naar een stompzinnig verhaal heb zitten kijken. De verhaallijn bevat echt zeer weinig interessante aspecten, de kunst in deze film is dan ook echt de manier waarop Tarantino deze aspecten aan bod heeft gebracht.
Het enige wat we te zien krijgen is hoe een aantal van deze aardige heren terecht is gekomen in de huidige situatie en hoe het op gaat lopen tot een totaal cliche-matig einde, dat vind ik toch wel zonde.
Meer dan 2* kan ik niet geven voor deze vorm van gebakken lucht.
Jessen0wnt
Vaag herinnerde ik de titel van de film. Toch maar blind gepakt bij de blokker voor 2,99. Wie had dat gedacht, een nummer 29 en dan bevalt het ook nog zo goed?
Ik kan niet in het algemeen oordelen over een misdaad-film. Mijn voorkeur gaat sneller naar andere genres, maar toch zonder moeite deze film gekeken. Had eerst gedacht op een voorganger van Ocean's Eleven, maar niets is minder waar. Reservoir Dogs straalt in originaliteit.
Een bijzonder sterke misdaad met een vleugje drama en keihard, realistisch en extreem goede acteer prestaties. Beetje bij beetje leer je de hoofdpersonen beter kennen, vallen de puzzel stukjes bij elkaar tot aan een zeer spannende cliffhanger.
Ook de vrij lange scènes en de bijna natuurlijke montage speelden een belangrijke rol in de film. In plaats van de gewoonlijke chaotische misdaad-films (die ik heb meegekregen in mijn leven), met special effects, achtervolgingen en overvallen zien we in Reservoir Dogs een vrij rustig beeld van de best heftige situatie. Zo kan je als kijker zelf bepalen of je dingen spannend of niet vind.
Ja, hier kan ik intens van genieten. Een meesterwerk, 5 sterren.
BillyMac
Tarantino weet een geslaagde film te maken met zeer interessante personages in slechts één ruimte, en je blijft op het puntje van je stoel zitten wegens de legendarische dialogen.
Zandkuiken
Blijft erg cool, deze Reservoir Dogs. Visueel knap, heerlijke dialogen en een sterke opbouw. Ook geweldige acteurs natuurlijk. Keitel, Roth, Penn en vooral Buscemi. In topvorm gaat de man met het vreemdste gezicht uit Hollywood toch altijd een beetje met de film aan de haal voor mij.
Pulp Fiction vind ik nog net iets scherper en geestiger, maar Tarantino's debuut klimt toch makkelijk naar 4,5*.
Musicer
Mijn 6de Tarantino en voorlopig de 2de beste, na Kill Bill Vol. 1 en op gelijkstand met Inglourious Basterds.
Het kijkt inderdaad een beetje zoals een toneelstuk, de scènes in het pakhuis dan vooral. Zoals we gewoon zijn van Tarantino kunnen scènes enorm aanslepen, maar weeral merk je dat totaal niet en vond ik deze stukjes zelfs het beste van de film. De flashbacks waarbij het team werd aangeworven hoefden voor mij dan ook niet, al waren ze wel nodig om het verhaal volledig tot uiting te laten komen.
Ode aan Tim Roth, Harvey Keitel en Steve Buscemi trouwens, echt de sterkhouders van deze film. Madsen deed het ook niet slecht, maar net zoals in Kill Bill weet hij me niet echt te overtuigen. Penn irriteerde me mateloos, maar dat zal ook wel wat aan het personage liggen.
Sterke film, waar je wel eventjes in moet komen, maar na die 10 minuten ga je er volledig in op en is het enkel nog genieten. Wat jammer van die "fout" op het einde, maar zeker zijn klassiekerstatus waard.
Sergio Leone
Lichte tegenvaller. Ik had een waar meesterwerk verwacht, helaas.
Het verhaal vind ik echt niet zo bijzonder. Een paar voor elkaar onbekende gangsters die een overval plegen. Eén van hen blijkt een flik, luist ze erin. Iedereen dood. Meh. Had ik zelf ook wel kunnen bedenken.
De acteerprestaties waren goed, zeker niet slecht, al waren er geen echte uitschieters bij (Buscemi misschien, maar die is altijd op niveau).
Het camerawerk is uiteraard uitstekend.
Hier en daar is de film wat ongeloofwaardig. Mr. Blonde ligt heel de film in z'n eigen bloed te vergaan, zonder te sterven. Op 't eind krijgen Joe en Nice Guy Eddie elk één kogel, en hupakee, direct dood.
Best vermakelijk, ook niet meer dan dat. Voorlopig een 3.5*
xxc
Ik heb altijd al van Tarantino's werkjes genoten.. Heerlijke films maakt die man! Ontzettend stom dat ik zijn debuutfilm nooit heb gezien.. Vandaag heb ik hem dus dan eindelijk opgezet..
Ja, ik moet zeggen. Viel me erg tegen. Ik had het stukken beter verwacht.
Allereerst, de gesprekken duren vreselijk lang. Bijvoorbeeld het gesprek tussen Mr pink en Mr white in het begin. In het begin is het leuk, maar na 5 minuten begon ik me er toch wel aan te irriteren. Als ze dan iets boeiends zeggen.. Nee, ze hebben het constant over hetzelfde. Ze herhalen alles.
Omdat dit toch een aparte film blijft, mede door Tarantino, zal ik er nooit een onvoldoende voor geven. En wat ik ook erg belangrijk vind zijn de acteerprestaties. En die zijn ijzersterk hier! Ergens vind ik hem zo slecht nog niet.. Ik denk dat ik het allemaal even moet laten bezinken en dat het dan wel goedkomt.. Maar toch, jammer. Ik denk dat mijn verwachtingen gewoon te hoog waren. Dan valt het al snel tegen.
De acteurs.. Ja, prachtige acteerprestaties! Harvey en Michael straalden er voor mij toch wel uit. Met de rest was natuurlijk ook absoluut niks mis. Maar hun, ja, het voelde zo echt.. geen acteerwerk.
Een mooi, origineel (voor mij) gegeven. Codenamen met kleuren. Ja, dat werkte bij mij wel.
Het mooiste deel in de film vond ik toch wel het begin. Waar ze praten over 'Like a virgin'. Daar word je geintroduceerd in hun 'wereld'.
Geen slecht filmpje, absoluut niet. Maar had er wel wat meer van verwacht.
glimlicht
Eigenlijk niet zo'n hele bijzondere film.
Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn maar Reservoir Dogs probeert zich krampachtig uit te vouwen tot een geweldig misdaadverhaal. Daarbij word zo vaak mogelijk gebruik gemaakt van schunnige taal en langdurige discussie-scenes tussen de personages. Die discussies leiden uiteindelijk niet echt een verrassende climax, iedereen schiet op elkaar en alles is fucked-up.
Het verhaal vond ik eerlijk gezegd ook geen reet aan. Al was de presentatie en manier van vertellen wel ok, de film zag er bij vlagen goed uit. De bekende scene met Madsen was voor mij eigenlijk het hoogtepunt van de film. De rest ging een beetje aan mij voorbij.
Het acteerwerk was op momenten erg irritant, moest vaak aan Scarface en andere Amerikaanse gangster films denken. Waarom altijd in elke zin het woord "Fuck" moet snap ik niet. Heb niks tegen een grove film maar dit was wel echt overkill.
*2,5
Dee Al
Reservoir Dogs stond door zijn hoge plaats in de top 250 en door zijn reputatie al lang op mijn lijstje van must see movies. Daarnaast vind ik Quentin Tarantino- films vaak wel goed. Ook deze film was erg goed.
Hij begon lekker luchtig met gewoon een aantal gangsters die aan het ouwehoeren zijn. Maar al snel was het gedaan met die luchtigheid. Voor ik het wist zat ik naar het bloedende lichaam van Mr. Orange te kijken. De film boeide me na die eerste scene al meteen. Alle gangsters toonden goed acteerwerk. Vooral Mr. White: hij schakelde heel knap van de ruwe gangster naar de wat gevoeligere man.
Het was allemaal heel realistisch. Ook het feit dat het zich in een ruimte afspeelde (met uitzondering van de flashbacks) boeide me. Je voelde echt hoe de spanning zich in de ruimte opbouwde, naarmate er steeds meer gangsters binnenkwamen. De flashback waren ook goed gemaakt, maar soms moeilijk te begrijpen. Daarom denk ik dat ik deze film nog een aantal keren moet zien, om hem 100% te kunnen volgen.
De flashback met Mr. Orange was het leukste. Die was met veel humor, maar wel op zo'n manier dat het nog realistisch is, gemaakt. Ook heel interessant om te zien hoe Orange als infiltrant moet werken, met dat grapscenario. De ontmaskering van de verrader kwam als een grote verrassing aan. Vooral omdat ik verwacht had dat die agent op dat moment levend zou gaan verbranden: dat leek me wel echt iets voor deze film.
Alles loopt heel geleidelijk op tot een mooie climax. Die climax was ook heel realistisch. In sommige films wordt zo'n vuurgevecht heel erg geromantiseerd maar hier werd de harde waarheid zonder enige romantiek in beeld gebracht: alledrie waren uitgeschakeld, verder geen poespas. Ook leuk hoe je in flashbacks details over de mislukte overval te zien kreeg, en niet gewoon rechtstreeks. Dat maakte het interessanter.
De hele film is met de nodige humor geregiseerd. Echt een goed staaltje werk van Tarantino en zijn acteurs.
maxroelofs
Alweer een teleurstelling van Tarantino.
Ik begon de film zonder echt veel verwachtingen erbij te hebben, het enige waar ik op hoopte was dat het niet een film was die qua sfeer veel op pulp fiction zou lijken want hier hou ik niet zo van.
De film begint al na de overval wat het voor mij allemaal wat verwarrend maakte. Later werd dit gelukkig allemaal duidelijk al wist ik vaak niet over wie ze het hadden als het ging om Mr. White, Brown, Pink etc.. De film gaat daarna verder in een ontzettend langdradig stuk waarbij ik de minuten aan het uitzitten was. Vanaf het punt dat bleek dat Orange de verader was wist de film mij nog minder te boeien. Voor mij was vanaf dat punt alle spanning er af.
De film moet het vooral hebben van zijn sterke dialogen en verhaallijn, helaas wisten die dialogen mij al snel niet meer te boeien waardoor het een opeenstapeling van langdradige scènes werd. De dialogen blijven de hele film lang wel goed alleen het blijft de hele film lang binnen de lijntjes. De film doet nergens iets bijzonders, het blijft de hele tijd wat braafjes.
Wat wel een groot pluspunt was is de humor die Tarantino er in gestopt heeft. De scène dat hij zijn oor er af snijd mag dan wel behoorlijk luguber zijn, hij weet het wel met de benodigde humor te brengen.
Het plot vind ik dan ook weer volkomen belachelijk. Er zijn zo veel open vragen die ze nog in moeten vullen waar de belangrijkste van is hoe het verder gaat. Als het voor die agent al wel verder gaat. Met dit einde maakt hij zich er maar slapjes van af.
Helaas weer een teleurstellende Tarantino.
Geweldige debuutfilm van Quentin Tarantino die insloeg als een bom waarin een aantal criminelen er proberen achter te komen wie er de verklikker is, na een overval. Een goed plot dat door de montage stukje bij beetje duidelijk wordt en daardoor ook onderhoudend en verassend. De dialogen zijn erg goed geschreven en de film bevat een aantal sterke en ook geweldadige momenten zoals de martelscene of het plee-verhaal. De acteurs zijn ook allemaal erg goed op dreef.
Jawaddedadde
Herbekeken.
En een halfje erbij.
Zoals altijd weer enorm genoten van de gestoorde personages, de übercoole dialogen en de fantastische soundtrack. En meer heeft deze film eigenlijk niet om het lijf. Dat hij desondanks keer op keer weet te boeien en te entertainen zegt alles over deze uitstekende film. Misschien wel de beste van Tarantino.
Op naar de vijf sterren (da's gewoon een kwestie van tijd).
king-kevino
laatst weer gezien en wat een toppertje !
geweldige dialogen zoals we dat kennen van Tarantino en lekker bruut !
4 sterren ! en ik geef maar zelden hoger
Reservoir Dogs is en blijft een heerlijke film die het niet van de actie moet hebben, maar van het sterke script en de fijne dialogen, iets wat hierna een handelsmerk zou worden van Tarantino.
Het begint al erg lekker als de overvallers op een terrasje over van alles en nog wat zitten te kibbelen. Het stukje over “Like a Virgin” en het geven van tips aan serveersters, is echt geweldig. Fantastisch om te zien hoe je over zoiets onbenulligs toch zulke geweldige boeiende en vooral ook erg grappige dialogen kunt krijgen. Een meesterlijke overgang ook, met de inmiddels klassieke scène, waarbij de mannen over straat lopen, met het geweldige “Little Green Bag” van George Baker op de achtergrond.
Er wordt door Tarantino een kijkje gegeven in de planning en de uiteindelijke afloop van een overval. Actie is er nauwelijks, want de uiteindelijke overval zie je niet in beeld. Op zich niet erg, want Tarantino slaagt erin het geheel boeiend te houden en wordt daarbij ook geholpen door de acteurs, die sterk spelen. Vooral Harvey Keitel, Michael Madsen en Steve Buscemi springen er echt bovenuit. Ook grappig zijn de codenamen,die iedereen heeft gekregen, namelijk die van een kleur. Heerlijk is het gezeur van Buscemi, als hij te horen heeft gekregen dat hij mister Pink is. Tarantino speelt zelf overigens ook nog een klein rolletje.
Reservoir Dogs is een sterk debuut van Tarantino en een fijne springplank naar Pulp Fiction, die wat mij betreft nog net een stukje sterker is.
Zeus.
Klassieker. Alleen al de openingsscène is briljant. Ook de discussie over de verdeling van de namen, genot. De dialogen, de discussies en de gehele sfeer in de film zijn top. Mooi dat het hoogtepunt (de overal) niet in beeld wordt gebracht, maar juist de voorbereiding en de afloop ervan wel uitvoerig worden behandeld. Dat maakt Reservoir Dogs ook minstens zo speciaal. Niet de standaard meuk.

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film