Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
Koetje-2006
Oh deze moet ik ook zeker weer eens kijken
Maar de film is zeker erg goed, verrassend plot
4.5
LaCaméraStylo
Dit is geen geweldige film. Na 20 minuten kijken wist ik al hoe de film zou aflopen, en ook niet alle flash back stukjes waren even leuk. Even goed toch vermaakt. 3,0 *.
lol
Campiano
Mooie film hoewel ik sommige stukjes ( bijv het begin) nogal vaag vond
Hi-Tek
Zie ik wel vaker als argument de film was vaag, maar opzich is dat niet echt een probleem integendeel zelfs het maakt de film beter.
Het zorgt ervoor dat je over de film na gaat denken en de vragen die in je opkomen worden na het zien van deze film beantwoord.
Als dat gebeurt is de kans op een meesterwerk alleen maar groter.
Dutchmeister
Deze film vond ik echt geweldig.. Vooral het stukje met de marteling van die agent en dan dat nummer op de achtergrond: Stuck in the middle with you..
killzone
Reservoir Dogs is een heerlijke film als je van echte hardcore-geweld houdt.
Quentin Tarantino's beste film na Pulp Fiction.
Dit is beter dan Kill Bill 1/2, maar deze laatste twee waren ook geweldig.
Een typische Tarantino-film en een mooier debuut kun je niet maken als regisseur...
Tieske
Gisteren nog eens gezien, ik vond hem echt briljant. Goed plot, dat goed is uitgewerkt. 6 mannen, waarvan er 2 zijn omgekomen, ontmoeten elkaar weer in hun schuilplaats nadat hun overval volledig is misgelopen. Fascinerend hoe je door middel van flashbacks steeds meer informatie krijgt over de verhoudingen tussen hen. Ook frappant dat ze elkaar allemaal afmaken (op Mr Pink na dan).
Andere sterke punten van deze film zijn de personages (Nice Guy Eddie, Mr Pink, Mr Blonde) en het acteerwerk. Ik vond de kerel die Joe Cabot speelde het minst acteren. Topprestaties van Harvey Keitel, Sean Penn en Tim Roth. Ook Kirk Baltz en Quentin Tarantino deden het zeker niet slecht.
Mijn eerder gegeven 5 sterren zijn niet meer dan terecht.
Bert1
Ik heb hem bij herziening van 3.5 naar 5 verhoogd. Hoe kan ik de eerste keer dat ik hem zag zo blind geweest zijn?
De soundtrack, de acteerprestaties, de dialogen, het script, de humor, wat een meesterwerk!
waidman
De film is sinds kort in mijn bezit, heb dus nog eens een keer gekeken en de film beviel me nu beter dan bij de eerste kijkbeurt al haalt het niet het niveau van Pulp Fiction. Omdat de film zich grotendeels afspeelt in de loods kreeg ik en beetje het gevoel dat ik naar een toneelstuk zat te kijken. Dat was dus nu nog zo alleen vond ik het niet meer zo storend. De acteerprestaties zijn wisselend, soms had ik het gevoel dat Tarantino ze de vrije hand gaf om te improviseren, op sommige momenten komt dat de film niet ten goede. In andere scenes zit de vaart er wel in en knallen de dialogen van het scherm. Het geweld in de film is gedoseerd maar keihard. De muziek is prachtig, en dan die slome stem van de dj van het radiostation, schitterend. Het scenario kent wel een paar onvolkomenheden maar wederom vond ik dat deze keer niet storend. Heb me bij deze kijkbeurt van reservoir dogs beter vermaakt dan de vorige keer, daarom mijn waardering ook met een puntje verhoogt.
TimD
Oh shit we hebben hier een Nostradamus op het forum.
Daar hoef je geen Nostradamus voor te zijn hoor
. Allemaal zo voorspelbaar en behoorlijk (fanboys worden kwaad) matig geacteerd.
miepke
wát een geweldige film, met briljante acteurs! mooi verhaal, veel humor. leuke muziek op goede momenten
Zoombot
Op zich uitstekende acteurs, maar Harvey Keitel en Tim Roth (vooral van de laatste ben ik grote fan) leveren ondermaatse prestaties.
Tarantino is vaker over-the-top, maar hier irriteert het me echt.
Onlogisch: Keitel kent Roth nog maar net, maar is wel bereid voor hem te sterven. Waarom? In de flashback blijkt helemaal niet dat Roth Keitel gered heeft.
Als het werkelijk zo'n slachtpartij is geweest en de overvallers in de val gelokt waren, hoe kan het dan dat ze bijna allemaal zonder kleerscheuren hebben weten te ontsnappen.
Nouja... Wel anders dan anders.
vdc
Ach, zo onlogisch is dit ook weer niet. Keitel (White) wist niet dat, nadat hij Joe Cabot onder schot hield, Nice Guy Eddy hém onder schot zou nemen. "Bereid om voor Roth te sterven", is dan ook fout uitgedrukt. Het was enkel zijn bedoeling om tijd te winnen, en Joe Cabot om te praten, want hij was nu eenmaal overtuigd dat Orange niet de spion was.
Jouw tweede opmerking : het was de bedoeling van de politie om iedereen zonder kleerscheuren te laten ontsnappen (dit loopt anders af door het wangedrag van mr Blonde tijdens de overval - had de politie niet meegerekend). Het uiteindelijke doel was hen allemaal te vangen in het pakhuis, eenmaal de grote garnaal (Joe Cabot) daar zou aankomen.
Opnieuw bekeken.
Wat een heerlijke scène toch, als Mister Blonde zijn jerrycan met benzine uit de auto haalt. Prachtig zomerweer, en op de achtergrond hoor je spelende kinderen. Je geniet even mee van dat heerlijke sfeertje buiten, maar weet dat je daarna onvermijdelijk terug binnen moet, om de folterpraktijken binnen verder te volgen.
Het contrast kan niet groter. Doet me ook denken aan Willis die zijn uurwerk haalt in Pulp Fiction. Gruwel en spanning als het ware next door, en bij klaarlichte dag. Ook David Lynch is hier een meester in.
AddictedToMovies
echt mijn favoriete film aller tijden!!
dit is eigenlijk het enige wat ik erover kan zeggen...
gewoon 5 dikke sterren!
heil QT!
Lola3
Erg goede films met een goede Tarantino (jammer trouwens van zijn kleine rol). Ik vond Mr.orange erg goed acteren en het einde vond ik ook erg goed. Een vleugje horror (het oor) en een goeie scheut humor maakt dit een erg bekijkwaardige film. Soms in het midden wat traagjes, maar toch een ...
Pacino88
hoe lang duurde het nou totdat ze na de roof bij het pakhuis arriveerden? Mr White zei dat een aantal dagen geleden bij een normaal gesprek hij zijn naam en plaats vertelde. Later vertelde hij dat Orange toen lag te sterven, dus ze moeten een tijd onder weg zijn geweest.
Verder een veel bekeken topfilm hier, hoewel ik deze alwel kan dromen en zo vaak heb ik hem niet gezien. (onder de 10 keer, gok ik.)
Zal wel door de geweldige dialogen komen.
''D'you kill any people?
''Few cops.''
''What, no real people?''
''Just cops''.
En Mr White acteert ondermaats, flikker toch op!
kiriyama
Het plotgat dat je aanhaalt viel mij ook al op. Benieuwd of iemand een antwoordt erop weet of dat het gewoon een erg (dom) plotgat is.
Hi-Tek
Het is maar een klein detail en heeft verder niks met plothole te maken. Misschien was het pakhuis wel ver te bereiken vanaf de juwelier, want het lijkt me sterk wanneer het pakhuis in dezelfde buurt zou staan. Ik zeg eerlijk het viel mij ook op, maar verder is het niet echt van belang voor het verhaal.
kiriyama
Het doet ook niks af aan de score maar vond het wel vrij dom, zoiets moet toch opgevallen zijn.
edit: opgevallen zijn bij screenings of dergelijke.
Hi-Tek
Zelf geef ik al aan dat het me op valt en ik het me afvroeg hoe dat in elkaar zat, maar ik begrijp niet wat er zo dom aan is. Misschien is het pakhuis wel kilometers ver of deden ze er door slechte omstandigheden (Orange was neergeschoten) ietwat lang over. Tja het blijft natuurlijk een beetje vreemd, maar dit idee erachter wordt nergens echt tegengesproken.
vdc
White maakt duidelijk een onderscheid tussen de 2 overtredingen die hij maakte.
"Where I was from" (zijn woonplaats) verklapte hij een paar dagen eerder tijdens een gewoon gesprek. "My first name" onthulde hij pas nadat Orange gewond raakte.
Twee verschillende tijdstippen dus. Bekijk die conversatie nog eens opnieuw, dit lijkt echt wel duidelijk op die manier te verklaren (geen plothole dus).
Persoonlijk heb ik wat meer moeite met het feit dat Joe Cabot, bij het binnenkomen van het pakhuis, meteen overtuigd Orange aanwijst als 'the rat'. Een doorwinterde crimineel als Cabot zou dan toch wel moeten weten dat dit pakhuis keurig in de gaten gehouden wordt door de politie.

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film