• 9.383.419 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.161.901)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Officer Marvin Nash

avatar van J.S.

J.S.

JoeCabot schreef:

Leuk, is een goed verhaal dan nodig voor jou?

Plump Fiction heeft pas een goed verhaal he Liguid ?

avatar van Disk

Disk

Ik heb ergens gehoort dat QT van plan is bijde Vic en Vincent Vega een hoofdrol te geven in een film genaamd the Vega Brothers.

Ik weet niet of het waar is.

avatar van PsychoPump

PsychoPump

Goede film. De locaties waar deze film is opgenomen zijn op een hand te tellen, maar zoals ook bij pulp fiction gaat het om de gesprekken.

avatar van crown_secure

crown_secure

J.S. schreef:

Plump Fiction heeft pas een goed verhaal he Liguid ?

Absoluut!

avatar van jessis

jessis

Vond hem beter dan pulp.

Voor low budget film leuk in elkaar gezet.

avatar van jessis

jessis

was vergeten 5 sterren te geven .want deze film is top!

avatar van tj666tj

tj666tj

SUPER FILM. Met de meest gruwelijke scene ooit! Ik heb veel (horror)films gezien, maar deze slaat bij mij echt alles. Ik blijf hem nog steeds onwaarschijnlijk goor vinden.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

tj666tj schreef:

Je vermeld er niet bij welke scene, maar ik ga er vanuit dat je die scene met dat afgesneden oor bedoelt. Maar hier zie je helemaal niks van, dus hoe kan je dat zo verschrikkelijk vinden. En dat ook nog als horrorfanaart.

JoeCabot

Ook als je het afsnijden zelf niet ziet blijft ie volgens mij toch ook gruwelijk. Maar idd, zeker niet de goorste scene ooit.

avatar van robertinho

robertinho

Goodfella_90 schreef:

Je ziet het oor zelf later wel, ziet er ook niet al te fris uit. Ik vind het geen gore scène maar wel een hele (op een rare manier) "mooie" met Stealers Wheel op de achtergrond, geweldig!

avatar van frosty

frosty

jaha, elke keer als ik Stealers Wheel voorbij hoor komen op de radio krijg ik jeuk aan m'n oor...;-)

mikoz

geezz deze film heb ik snachts gekeken of wou ik kijken ,, ben in slaap gevallen

vanavond nog een x probere

avatar van Remi

Remi

Echt een goeie film

Alleen 1 ding zit me een beetje dwars, maar het stelt heel weinig voor...

Mr. Pink zegt op een gegeven moment dat hij Joe al vanaf zijn jeugd kent, maar waarom kent 'Mr. Pink' 'Mr. Blonde' niet?

Maar voor de rest geniaal 4.5*

mikoz

dan eindelijk toch gekeken , prachtige film .. snel tempo en mooi dialogen. verder is de film door zijn verhalen soms erg grappig.

een klein minpuntje was dat de film zich eignelijk maar op 1 plek afspiel.

had in het begin zo iets van ja nu komt het .. nu komt de groote roofoverval nu laten ze het zien etc. dat viel wat tegen , maar voor de rest prachtig in elkaar gezet

en toppertje

mikoz

wat ik overgens vooral zo prachtig vond waren de gesprekken .. wat in veel films ovtbreekt ( goede gesprekkken ) was hier in overvloed

enkele situaties : als mister blond binnenkomt en de hysterische mr white treft

en mr pink die daarop zegt ''comon guys am i the only prof here ''? o ik lach dubbel ..

bij het uikiezen van de namen , de verkiezing van mister pink .. wat joe daarop zegt .. bec youre fag !

prachtig gewoon

mikoz schreef:

Wat ik overgens vooral zo prachtig vond waren de gesprekken .. wat in veel films ovtbreekt ( goede gesprekkken ) was hier in overvloed

enkele situaties : als mister blond binnenkomt en de hysterische mr white treft

Prachtig gewoon

avatar van PsychoPump

PsychoPump

De film is maar op een paar locaties opgenomen zonder eentonig over te komen. Fantastische en vlotte dialogen zoals we van QT gewend zijn zorgen hiervoor. Het einde is wel grappig.

avatar van gotti

Toch echt Tarantino's beste. Heerlijke dialogen, knap de spanning erin gehouden ondanks dat het verhaal zich grotendeels op één locatie afspeelt en mijn favoriet blijft nog altijd mr. Blonde. Wat een psycho! Dat dansje van hem, werkelijk geweldig! Maar weer terug naar 5*.

En ik ben nog steeds rete benieuwd naar The Vega Brothers.

avatar van Respekked

Respekked

gotti schreef:

En ik ben nog steeds rete benieuwd naar The Vega Brothers.

wat/wie is/zijn de vega brothers?

nieuwe film van QT?

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Respekked schreef:

wat/wie is/zijn de vega brothers?

nieuwe film van QT?

Vincent en Vic Vega

avatar van Respekked

Respekked

oohjah nu je het zegt, hehe niet eens zo over nagedacht.

en daar komt een film over ofzo?

avatar van gotti

Daar zijn al jaren geruchten over ja. Ik hoop dat ie er komt.

JoeCabot

Zou dat dan een prequel zijn van Reservoir DOgs en Pulp Fiction want naar mijn mening gingen ze toevallig allettwee dood..

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik had me er veel van voorgesteld. Maar ik vond hem redelijk saai, ze hadden naar mijn mening beter meerdere locaties kunnen gebruiken. ( panic room vindt ik overigens wel keigoed ). En waarom kreeg je niet te zien wat er met mr. blue is gebeurd? Af en toe goede humor, zoals bij het uitkiezen van de namen. *2,5.

maxcomthrilla schreef:

En waarom kreeg je niet te zien wat er met mr. blue is gebeurd?

Is dat dan niet goed, dat je er af en toe zelf iets moest bijdenken? Verhaal van mr. blue blijft idd een klein mysterie. Maar aangezien dat de andere leden er zich blijkbaar niet veel van aantrokken was het nu ook niet echt nodig om daar nog dieper op in te gaan...

avatar van robertinho

robertinho

Dalijk maar weer eens in de dvd speler gooien!!

avatar van lizard

lizard

4,0

Ben groot fan van Tarantino en dus heb ik deze film gisteren gekeken ik had wel wat meer geweld verwacht maar het is ene kei goede film

JoeCabot

Er was denk ik meer geweld dan in Pulp Fiction en Jakcie Brown...

avatar van AHWA

AHWA

JoeCabot schreef:

Er was denk ik meer geweld dan in Pulp Fiction en Jakcie Brown...

In Pulp Fiction misschien wel, maar in Jackie Brown niet.

JoeCabot

Ik bedoelde dat er MINDER geweld is in Pulp Fiction en Jakcie Brown. Denk dat je me omgekeerd begreep...