Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Reservoir Dogs
"Every dog has his day."
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.
- IMDb (8,3 / 1161901)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- Reservoir Dogs: The Screenplay (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- Reservoir Dogs (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Officer Marvin Nash
Mr. Blue
Mr. Brown
flipsen
Quentin zou eens op moeten houden met zijn vage films...
crown_secure
Naar mij idee komt bijna elke keer het zelfde weer terug bij QT.
Heb bijna al zijn films gezien en ik vind het niks aan. Mag toch?
Uit mijn duim gezogen??
IK geef alleen mijn mening over de film, en hoe IK denk dat mensen denken over QT. Dat vind IK gewoon overdreven om hem een super producer/regisseur te noemen.
Dat is waarom IK QT bekritiseer. IK hoef niet te vinden van films wat anderen vinden. Maar dat maak ik wel vaak mee, ook in deze forum over QT en elders.
neo
Sommige beweerde het alleens: als je ouder wordt kunnen zijn films minder worden. Ik heb met zowel Reservoir Dogs als Pulp Fiction.
flipsen
Heb bijna al zijn films gezien en ik vind het niks aan. Mag toch?
Uit mijn duim gezogen??
Je maakt ze..... of kraakt ze..... En dit keer is het echt een kraker!
Ik vind alleen dat je rare dingen zegt die ik niet snap en daar wil ik het even over hebben:
Quentin zou eens op moeten houden met zijn vage films die iedereen zo goed moet vinden omdat hij zich onderscheid
In de eerste plaats vraag ik me af wat je der vaag aan vindt. In de tweede plaats vraag ik me af hoe je erbij komt dat mensen deze films "goed moeten vinden omdat QT zich onderscheidt". Deze opmerking is volgens mij inderdaad uit je duim gezogen, omdat de waarderingen hier op de sit je tegen spreken.
Don Gertus
Welke verschillen dan? Het gaat toch om de verantwoordelijke van de film? zal ik het voortaan maar zo noemen denk ik.
DE Veranwoordelijke!
Ik merk zo dat film niet je sterkste punt is, de verschillen zijn toch behoorlijk duidelijk. En als je iemand DE Veranwoordelijke! wil noemen, neem dan de regisseur.
Jij zegt iets over vaagheid en Tarantino, lijkt me best logisch dat mensen daarop terugkomen.
crown_secure
Dus alle waarderingen spreken mij tegen??
Dan zal deze film wel een 5 hebben gehad vind je niet?
Allemaal kletskoek, er zijn absoluut een hoop mensen die deze film ook minder gevonden hebben, dus AUB spreek voor je zelf net als ik dat doe!!
Maar het zal wel, ik snap je niet wat je eigenlijk bedoelt als ik rare dingen zeg. Je moet maar eens meer van mij berichten lezen van QT en zijn films, dan kun je eindelijk eens begrijpen wat ik misschien bedoel. Maar omdat dit eigenlijk een zinloze discussie is, zou ik het graag, ook op verzoek van de moderator de discussies gaan voeren over de films, en niet over wat jij en ik vinden. Ik dacht al namelijk dat ik al genoeg heb laten zien wat ik van deze en alle andere QT films vind.
V
Dus alle waarderingen spreken mij tegen??
Dan zal deze film wel een 5 hebben gehad vind je niet?
Tuurlijk zijn er mensen die dit een rukfilm vinden. Niets mis mee, maar kom met argumenten en niet met loze opmerkingen als 'Quentin zou eens op moeten houden met zijn vage films, die iedereen zo goed moet vinden omdat hij zich onderscheidt'. Wat is er in godsnaam vaag aan de films van Tarantino???
Je zegt bij iedere Tarantino film hetzelfde, dus waarom zou ik?!
Dit heb je meerdere malen verkondigd, maar niet beargumenteerd. Niet zo raar dat er veel reacties op jouw berichten komen!
Hoe vaak ga je dit nog vermelden?
Zo heel goed worden de kill bill films nou ook weer niet gewaardeerd, om over Jackie Brown nog maar te zwijgen. De films Natural Born Killers, Four Rooms, From Dusk till Dawn en Killing Zoe, waar de naam Quentin Tarantino ook onlosmakelijk aan is verbonden worden ook lang niet door iedereen goed gevonden. Zoek de gemiddelden van die films maar eens op en lees de reacties daar. Beetje een uit de duim gezogen opmerking dit.
3.92 en 3.89 zijn anders best hoge scores, en de resem films die jij opnoemt zijn niet van de hand van Tarantino. De naam is er dan wel aan verbonden (zij het door kleine rolletjes, script of namen op posters), dat heeft weinig met Tarantino als regisseur te maken. Als je al zover moet zoeken om een stelling te onderbouwen, wie zuigt er dan uit z'n duim ?
flipsen
Ja, dat is wel een klein beetje zo hoor. Maar tocfh, als de halve zaal in de bios leegloopt tijdens kill bill 1... en als zijn filmjs niet allemaal klakkeloos worden opgehemeld naar een top 10 plaats ... Het kan aan mij liggen, maar dan vermoed ik toch echt dat alleen de naam Tarantino voor het grote publiek nog niet voldoende is voor een goede film.
Hier komt nog bij dat QT misschien een beetje een naam heeft gemaakt, maar deze heeft ie wel verdiend. Ik bedoel, dit is zijn eerst film, als dat al een vette klapper is, dan kun je toch films maken die het grote popcorn publiek kan waarderen. Pulp Fiction ging ook goed. En dan staat QT ineens beken om zijn dialogen, zijn cameravoering, zijn muziekkeuzes, camera in de kofferbak, etcetc. Het is niet zo dat eerst de "naam" Tarantino er was en dat het dan pas een goede film is, het is precies andersom. Maar als het grote publiek dan vind dat Jackie Brown minder leuk is, dan vind je dat ook terug in de algemene opinie en in recensies.
flipsen
Een heel verhaal, wederom zonder argumenten.
Wat vind jij vaag aan alle tarantino films?
AHWA
Ik snap absoluut niet wat er vaag zou zijn aan deze film.
Snuck
vaag of niet vaag het blijft gewoon een super goede film. maar Extreme volgens mij spoor je niet helemaal. je geeft Plump fiction 5 sterren.
je kraakt alle films van QT af maar hebt ze wel allemaal gezien
en dan begin je over Ali B, wat heeft dat nou met films te maken?
je kraakt alle films van QT af maar hebt ze wel allemaal gezien
en dan begin je over Ali B, wat heeft dat nou met films te maken?
Geven van voorbeelden misschien?!
crown_secure
Wat vind jij vaag aan alle tarantino films?
We houden gewoon allebei niet van de zelfde films. En wat ik er aan vaag vindt, heb ik al wel duidelijk gemaakt in QT posts. Het zijn teveel dingen om op te noemen, maar ik laat het hierbij. Want zo gaan we nog wel een week discussieren waar we toch niet uitkomen.
Snuck
je houdt niet van QTfilms maar dat wil nog niet zeggen dat hij een slechte regiseur is of geen tallent heeft.
maar om nou een film 5 sterren te geven alleen omdat hij pulp fiction op op de hak neemt vind ik vreemd. maar je moet me toch eens vertellen waarom we ze wel allemaal gezien hebt.
en QT met Ali B te vergelijken is appels met peren vergelijken.
crown_secure
en QT met Ali B te vergelijken is appels met peren vergelijken.
Je bedoelt zeker rotte appels met rotte peren vergelijken!
Snuck
Xtreme, je hebt nog steeds niet verteld waarom je alle fims van QT gezien hebt?
volgens mij ben je gewoon een fan
J.S.
Nee hij wilt Tarantino gewoon zoveel mogelijk afkraken met slappe argumenten.
JoeCabot
Misschien heeft Snuck wel gelijk. Ik heb dat ook, maar dan met Steven Spielberg. Toch vind ik zo goed als al z'n films prachtig...
crown_secure
Xtreme, je hebt nog steeds niet verteld waarom je alle fims van QT gezien hebt?
volgens mij ben je gewoon een fan
je laat me wel lachen Snuck,
ik vind hem inderdaad geweldig.

Don Gertus
Leuk dat je toegeeft, nu nog je stemmen verhogen.
SSeagal
Zag vandaag de film voor de 3de keer en er viel me iets op. In de eindscene loopt Mr Pink met de diamanten weg terwijl Orange en White achterblijven. Dan volgt er heel zachtjes op de achtergrond (terwijl Orange verteld dat hij een Cop is) een aantal schoten en geschreeuw en sirenes. Aangezien Orange aan de gemartelde Marvin Nash had verteld dat er Cops in de buurt waren van de loods al die tijd wachtend op Joe, kun je dus je conclusie trekken dat Mr Pink oftewel doodgeschoten of opgepakt is. Jammer eigenlijk, ik had liever mezelf in de waan gelaten dat de immer coole Buscemi er met de diamanten vandoor ging, zeker omdat hij zo professioneel blijft zoveel mogelijk. Het kan zijn dat iedereen dit al wist en ik zo stom ben geweest om de vorige keren niet op te letten, maar what is your guess? Wat is er verder met Pink gebeurd? Dan even iets anders : het is eigenlijk wel een beetje onwaarschijnlijk dat die cops alles toelaten, alleen omdat ze op Joe willen wachten?? Verder blijft het een toffe film.
Stephan0zki
Voor de low-budget liefhebber: In de Veronica Magazine van deze week zit aan de cover een bon met een fikse korting van de film die je bij de FRS kunt inwisselen. De film kost je dan maar 3(!) euro, nice isn't it?
t_v_b
Hij is idd meer geld waard, maar de dvd zelf bevat dan ook niet veel bijzonders buiten de fantastische film gezien.
argus
Ik vond deze film echt stukken beter dan Pulp Fiction. Het script, de verhaallijn heeft veel meer speed dan in Pulp Fiction, in welke film er nogal wat tijd besteed wordt aan irritante monologen en zinloze discussies. Zo niet in deze film : in een vlot tempo met hier en daar een grap speelt het verhaal zich af. Deze film mag dan low budget zijn, hij heeft het echter voor elkaar gekregen om een stel uitgekookte acteurs aan de gang te krijgen van wie het voor één acteur dan ook een doorbraak blijkt te zijn. Buscemi zet echt een prachtfiguur neer. Ik vond het op een gegeven ogenblik bij een flashback toch wel verrassend wie de rat (stille) bleek te zijn. 4
De GeuS
Idd, dat was een zwak punt in het verhaal....
crown_secure
Ik heb na pulp fiction, ook deze film nog maar eens bekeken. En ik moet echt zeggen dat ik nog steeds deze film een zonde van me tijd vond. Ik begreep dat iedereen hem zo goed vond en ook na de discussies vond ik het net als bij Pulp, om de moeite te nemen en hem nogmaals te bekijken.
Wat ik heel slecht vind is het gebruik van Vic Vega, in pulp fiction als Vincent Vega, omdat ik eerst pulp heb gezien en pas daarna deze. Het hele verhaal is een complete onzin vind ik nog steeds. Voor deze film blijft mijn beoordeling hetzelfde.
JoeCabot
Het hele verhaal is een complete onzin vind ik nog steeds.
Leuk, is een goed verhaal dan nodig voor jou?

Misdaadklassieker 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino morgenavond (15 april) uitgezonden op televisie

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

Tarantino's debuut 'Reservoir Dogs' is morgenavond (27 december) te zien op televisie: 'Bloederige, grappige en vooral gefocuste film'

Videogame-tie-ins: Vijf films waarvan je misschien niet wist dat ze een eigen game kregen

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
traitorear jewelrypsychopaatdiefovervalverraadmysteriemaffiaontsnappenbendeplan gone wrong cultfilmnonlinear timelinewarehousejewelry heistensemble casttold in flashbackheist gone wrongbotched robberyforeshadowingrendezvousiconicset in one roomuneasy alliancerag tag group shared universebased on short film