• 9.378.082 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.160.873)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

Mister_Pink schreef:

Mr. Blonde is echt een fantastisch masogistisch personage. Ultieme coolness!

Prachtig verwoord

Mister_Pink

Weet iemand waar je de Limited Editions nog zou kunnen kopen?

avatar van mister blonde

mister blonde

en waarom zet je dat plaatje bij reservoir dogs?

Mister_Pink

Omdat eerdekes erom vroeg. Ik heb hem verplaatst naar PF.

eerdekes schreef:

Prachtig verwoord

Nou masochistisch schrijf je anders zoals ik het net geschreven heb

*schaamt zich*

avatar van flipsen

flipsen

Vond dit persoonlijk de minste van de tarantino films die ik tot nu toe gezien heb.
Ik vond het echt niet leuk om naar te kijken zo de orange er de hele film bij ligt, zo die Mr Blonde die cop martelt zonder reder Verder zitten er ook weer een aantal wel heel grappige scenes in (orange in herentoilet met cops en herdershond!)
Ik vond de personages ook niet zo goed gekozen als in Pulp Fiction of Kill Bill.
Ook de muziek van deze film is niet geweldig, er zit zowiezo niet zoveel muziek bij.

Vond dit niet zo'n succes. Maar, als ik hem nog een keer zie, wordt ie misschien iets beter , dat is bij mij nog al het geval bij QT's films. Voorlopig net een 2.5 denk ik.

avatar van as

as

flipsen schreef:

Er zit genoeg muziek bij hoor. Ik heb de soundtrack namelijk en die heeft een normale duur. Verder ben ik het eigenlijk helemaal niet met je eens. Deze eersteling van Tarantino doet zeker niet onder voor z'n andere films. Hij is wat rauwer en minder slick. een fantastisch debuut van een regisseur die daarna nog heel wat waar zou maken.

flipsen schreef:

Helemaal niet mee eens ook. De meest geniale scriptuitwerking van Tarantino (dan wel op het basisverhaal van van een andere film). Door de gekozen gebeurtenissen in het verhaal en de volgorde waarin het verteld wordt, is de film o zo interessant. Het gegeven dat we beginnen met een 'uit de hand gelopen' overval zorgt meteen voor betrokkenheid bij de film. Reservoir Dogs is met een bepaalde frisheid gemaakt waardoor het woord 'saai' niet bij je op kan komen. Er zijn fantastische personages van de wereld der misdaad en interessante gesprekken tussen hen. De muziek draagt echt geweldig bij aan het gevoel dat je krijgt bij het kijken. Sterk spel van iedereen eigenlijk, behalve misschien Tarantino. Geen rasacteur, maar hij speelt wel grappig. Echt genieten van begin tot eind en daarom heb ik ook zin de film eerder op te zetten. Deze film krijgt het volle pond.

Mister_Pink

Wat bedoel je precies met 'scriptuitwerking'?

John Doe

De invulling van het basisverhaal, gebeurtenissen in een bepaalde volgorde schrijven met regieaanwijzingen en dialogen. Alles om het skelet, wat hij niet zelf verzonnen heeft, heen.

Mister_Pink

Ik zou werkelijk niet kunnen kiezen tussen RD, PF en JB.

John Doe

JB toch wel langdradiger, en van mindere kwaliteit kwa muziek, interessantheid. Minder legendarische dialogen en scenes in het algemeen zou ik zeggen. Trouwens, je geeft 'm zelf ook lager.

Made by Eerdekes.

Mister_Pink schreef:

Made by Eerdekes.

avatar van silent bob

silent bob

wel mooi, alleen een beetje jammer van de teksten.

avatar van Menghini

Menghini

Deze film deed mij niet zo veel. Het verhaal kreeg geen vat op mij en ik voelde me nergens bij betrokken... Jammer. Verder wel een goede film: goede muziek, leuke personages en grappig verhaaltje... 3*

avatar van Remi

Remi

toffe film... grappig... vooral die mr.blonde

avatar van robertinho

robertinho

Heeft iemand die plaatjes nog van een paar berichten hierboven? Zoja, zou iemand ze opnieuw kunnen posten.

Bvd

Ik heb hem niet meer ..

heb mijn pc geformat, sorry

ask mr. pink

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Mr. Blonde was de gekste gast uit de film vooral toen die dat oor van die politieagent eraf sneed en ging dansen.

avatar van steven36

steven36

Er wordt wel heel erg veel gescholden in deze(low budget) bizarre film; soms is een verhaal zo slecht dat het goed is. De humor sprak mij wel aan.

avatar van Jordy

Jordy

steven36 schreef:

soms is een verhaal zo slecht dat het goed is

En soms is een verhaal gewoon heel erg goed.

avatar van Kai

Kai

Ik vond het verhaal ook goed.

avatar van markpennings

markpennings

Ik denk dat er een Nederlandse muzikant heel blij is dat deze film gemaakt is.

avatar van Kai

Kai

Het is ook een leuk nummer "little green bag".

avatar van pietje punk

pietje punk

hmm toen ik deze film ging kijken had ik pulp fiction, jackie brown en kill bill al gezien dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten. ik vond de film alleen zo langzaam op gang komen. ik weet niet precies waarom maar alles duurde net iets te lang wat ik dus niet gewend was van QT. eind was wel heel top... klopte alleen niet helemaal naar mijn mening maar heb vast niet goed opgelet. majha 4.5*

avatar van flipsen

flipsen

Wat klopte er volgens jou niet aan het einde Pietje Punk?

avatar van pietje punk

pietje punk

hmm jah dat had ik er dus tussen spoilers achtergezet.. maar is waarschijnlijk gedelete.

laten we het zo zeggen... wat er met nice guy eddie gebeurd!

avatar van Jordy

Jordy

pietje punk schreef:

maar is waarschijnlijk gedelete.

Lijkt me sterk! als we je post al bewerken zetten we spoiler-tags neer, we verwijderen niet zomaar een deel van je bericht