• 9.378.109 stemmen

Misdaad / Drama | 99 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Harvey Keitel, Michael Madsen en Tim Roth

IMDb beoordeling: 8,3 (1.160.873)

Releasedatum: 5 augustus 1993

Plot Reservoir Dogs

"Every dog has his day."

Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon 'Nice Guy' Eddie brengt een bende criminelen bij elkaar om een belangrijke diamantair te beroven. De zes weten niets van elkaar af en kennen slechts elkaars codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Meer zelfs, de heren hebben allemaal de instructie gekregen om hun echte identiteit geheim te houden en geen enkele aanwijzing te geven. Wanneer de overval achter de rug is, krijgen ze een financiële beloning die een rustige oude dag verzekert.

Mr. White / Larry Dimmick

Mr. Orange / Freddy Newandyke

Mr. Blonde / Vic Vega

"Nice Guy" Eddie Cabot

Detective Holdaway

Officer Marvin Nash

pietje punk

ik had het tussen spoilers staan... nu ist weg!

avatar van flipsen

flipsen

Zet het er weer neer zou ik zo zeggen.

avatar van John Doe

John Doe

Ach man...ik snap het al...Op Nice Guy Eddy werd schijnbaar geen pistool gericht in de frame van de dreigende eindscene. Toch gaat hij ook naar de grond, hoe kan dat denkt de kijker die oplet. Wie kruipt er dan met een pistool in de hand onder een trap vandaan? Mister pink en hij schoot Eddie neer.

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

Ja? ik dacht dat mr.White mij neerschoot

ff checke......... Ja twas mr.White hij schoot eerst op Joe en dan op nice guy.

AHWA

Pas zag ik in een winkeltje in Utrecht een action figure van de martelscene van Mr Blonde. 50 euro of zo.

avatar van tukker1966

tukker1966

Na veel over deze film te hebben gehoord en gelezen,vond ik ik em toch een beetje tegenvallen.

Goede film, maar komt niet in de buurt van Pulp Fiction van Tarantino.

*** sterren van mij

avatar van film obsession

film obsession

Dit is gewoon een topper en een van de weinige films die met zo weinig decors tot een cultklassieker is weten uit te groeien. respect voor tarantino en god bless harvey dat hij bijna de hele film financierde....anders hadden we een zwart wit versie met quentins vrienden in de hoofrollen. Deze heb ik echt letterlijk meer dan 100 keer gezien , maar nu heb ik er echt genoeg van...ik ken elke dialoog uit mijn kop en dat is ook niet meer gezond. Net zoals bij scarface en goodfellas....het enige wat ik en mijn vrienden deden een tijdje geleden was tony montana immiteren...

pietje punk

tis maar wat je leuk vind....

maarja over nice guy eddie... je had precies wat ik bedoelde... maar mr pink komt een beetje ver van onder de trap vandaan om hem neer te schieten... en als hij dat had gedaan zou het wel iets duidelijker aagegeven zijn volgens mij.... nu lijkt het er gewoon op dat iedereen dood is en pink denkt van ik weet waat de buit is ik peer hem hier!!!toch!?
het kan goed zijn dat hij het was maar dan is het niet echt goed duidelijk gemaakt! beetje jammer..

Mister_Pink

Kom op zeg! Je kunt duidelijk zien dat White Joe en Eddie neer schiet. Als je dat niet kunt moet je het beeld vertragen. En het is natuurlijk save to say dat Pink op dat moment niemand neer schiet. Hij is een prof!

avatar van John Doe

John Doe

Ja, maar als je vertraagd kijkt valt ook op dat Harvey Keitel niet goed genoeg op Eddie richt als hij op hem probeert te schieten, daarom wordt ik gedwongen ervoor te kiezen dat jij hem neerschiet...prof of geen prof Hier staan wat meer leuke bevindingen bedoeld voor fans over het einde van jou: Mr. Pink. http://www.godamongdirectors.c...

Mister_Pink

Erg interessant ja. Ik had het een tijd terug al gelezen. Altijd leuk om te zien hoe Buscemi de wind altijd van voren krijgt in zijn rollen.

avatar van nice guy eddy

nice guy eddy

Ach Mister Pink zou mij toch nooit neerschieten he daarvoor zijn we veel te dikke maatjes

pietje punk

als mr white.. joe en eddy neerschiet... wie schiet hem dan!! tegelijk zeker... met een geweren die binnen 0,0001 seconde je darmen in je reet proppen!

avatar van gemaster

gemaster

Heerlijke dialogen film met een van mijn favoriete scenes ooit. Mr. Blonde en 'Stuck In The Middle With You'. 4,5 ster.

pietje punk schreef:

Joe schoot op orange dus white kreeg alleen een kogel van eddy .

Let even op spoilers Guy Eddy. Ik heb je bericht aangepast en spoiler tags geplaatst. Zie FAQ voor uitleg over spoilers en spoiler tags.

avatar van Badgast

Badgast

He, he, eindelijk komt ie dan! De lang verwachte special edtion van één van de allerbeste films ooit. Hij staat gepland voor 8 november van dit jaar.

Zalig waar kan je hem zien Badgast?

AHWA

Ik hoop wel dat er meer extra's opstaan op deze SE dan op die van Pulp Fiction.

Die schijnen toch wat mager te zijn.

avatar van Derek Vinyard

Derek Vinyard

Special Edition? Die MOET ik zeker hebben!

Inderdaad één van de betere ooit!

avatar van Badgast

Badgast

Ik zag m op de pre-order lijst staan op de site van Van Leest. Ik kan nog niets vinden van een hoesje ofzo... Hoop idd dat ie beter gevuld is dan de SE van Pulp Fiction. Dat was niet zo best, zeker niet in vergelijking met de Amerikaanse versie.

sjostie

Kan iemand mij uitleggen waarom ik deze film 5 sterren zou moeten geven. Ik vind dit niet zo'n mooie film als veel mensen beweren, toch probeer ik te snappen waarom anderen het zo'n meesterwerk vinden. Ik vind de film erg rauw en lomp of heb ik het dan verkeerd begrepen??

AHWA

Je hoeft 'm toch helemaal geen 5 sterren te geven als je dat zelf niet wil?

De reden waarom ik dat wel doe, is vanwege de mooie dialogen, het goede acteerwerk, de heerlijke muziek en de coole uitstraling van de film.

sjostie

Bedankt, ik was er benieuwd naar. De film kent inderdaad mooie monologen en historisch geworden scenes. Ik wil in die zin ook geen kritiek op de film leveren, absoluut niet. Maar persoonlijk vind ik hem gewoon te lomp om nog realistisch te blijven.

AHWA

Mwah, qua geweld vind ik deze wel meevallen als je 'm vergelijkt met andere misdaadfilms.

Het ergste lijkt me de scene waar het oor van marvin nash er wordt afgesneden en kom nou, daar zit toch een leuk muziekje bij

avatar van mister blonde

mister blonde

en ook dat zie je niet daadwerkelijk gebeuren...

Mister_Pink

Om wat voor reden vind jij de film lomp, Sjostie? Ik vraag me dan ook af wat er nu niet realistisch aan is, of waarom dat in jouw ogen beter voor de film zou werken.

sjostie

Misschien is lomp niet het goede woord. Ik zie in een misdaadfilm liever een georganiseerde misdaad. Dat is het wel, maar tegelijkertijd gaat er ook van alles mis en sommige zaken worden op een hele grove manier opgelost, dat bedoel ik met lomp
Terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat de ontknoping van deze film dus juist een hele originele is.
Ik denk gewoon dat het niet helemaal mijn soort film is. Smaken verschillen nu eenmaal.
Desondanks vind ik het leuk dat jullie me op deze manier aan het denken hebben gezet. Ik denk dat ik verschillende aspecten van de film nu beter in de juiste context kan plaatsen

avatar van mister blonde

mister blonde

er gaat niet van alles fout. er gaat een ding vreselijk fout. en dat is het betrekken van een undercover agent bij de overval. daardoor wordt de goed georganiseerde overval een puinhoop.